Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Quiche sa sirom i tikvicama

Najbolji, najbolji quiche koji sam probala. Uvijek kad ga pravim pogotovo ako imam goste svi su oduševljeni, čak ga i moj muz voli koje je izbirljiv šta se hrane tiće (uh da zna da ga spominjem burninmad). Odličan je i topao i hladan.








Recept je sa coolinarike od moje drage Veteran tj, od Tee koja me sinjala na plaži i tako smo se upoznale ......Od tada raste naše prijateljstvo i kulinarske ludosti ponekad. Ja sam recept samo mrvicu prilagodila sebi. Kalup u kojem pečem je onaj za pite sa pomičnim dnom fi 30. Nećete požaliti ako ga isprobate.


SASTOJCI:

TIJESTO

30dag brašna
10dag maslaca
200 gr kiselog vrhnja ili milerama
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli



Maslac utrljajte u brašno da dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte ostale sastojke i brzo zamjesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider oko sat vremena.

Ovisi o kalupu kakvog koristite namažite ga masnoćom ili stavite na papir za pečenje. Tijesto razvaljajte da bude veće od ruba.


NADJEV
250gr svježeg sira
1 jaje
150gr milerama
200gr tikvica
100gr kuhane šunke
1/2 žličice soli
prstohvat papra
4-5 rajčica



Po tijestu narežite tikvice na kolute i složite u jednom redu po cijelom tijestu.



Sir, (ako je jako grudast izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak malo milerama),ovdje su mogućnosti otvorene, možete koristiti svježi sir, onda razne krem sirne namaze, tipa Abc, ili skutu.....možete koristiti i kozji kao u originalu tako ćete dobiti još više na kvaliteti quicha.
Znaći sir izmješajte sa jajem, mileramom, soli i paprom. Polovinu smjese premažite preko tijesta. Po siru rasporedite kuhanu šunku. Sad quiche nadjenite ostatkom sira. Po vrhu posložite šnite rajčica ili polovice sherry rajčica. Vanjske rubove tijesta presavinite prema unutra.





Pecite ga na 180 C oko 45 minuta. Pričekajte da se malo prohladi i navalite.
Tea znaš koliko volim tvoje slatke recepte, ovaj mi je broj 1 zauvijek od slanih.




Post je objavljen 17.04.2016. u 21:08 sati.