Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Homemade Grancereale

Keksici od zobenih pahuljica i integralnog brasna







Zadovoljstvo koje osjetite prilikom svakog ugriza natjerat će vas da ih uvijek imate u rezervi, tj. u nekoj limenoj kutiji.
Već je poprilično vremena prošlo od mog prvog susreta sa ovim receptom, i uvijek mu se vračam radeći varijacije na temu. Recept je sa Coolinarike od moje drage Nale koja mi je dopustila da ga stavim i u svoju kolekciju omiljenih mi i zdravih keksića.
Donosim vam svoju varijantu. Pa ajmo na miješanje sretan



SASTOJCI:


100 g zobenih pahuljica
50 g fino mljevenog kukuruznog brašna
50 g zobenog ili integralnog pšenicnog brašna
45 g smeđeg secera (stevia)
1 žlica meda
100 g maslaca
3 žlice mlijeka
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
dobar prstohvat soli
50 g sjeckanih oraha ili lješnjaka
50 g grožđica ili brusnica



U multripraktiku lagano sameljite zobene pahuljice. Ne treba vam brašno nego da se samo malo usitne. Isto učiniti sa orasima i grožđicama ili brusnicama. A možete ih i samo nasjeckati nožem. Odmjerite i dodajte i ostale suhe sastojke. Tada umiješajte maslac, (možete koristiti i kokosov maslac). Kad ste ga dobro umiješali tek tada dodavajte mlijeko, možda vam neće trebati toliko ili trebate više. Trebate dobiti srednje tvrdo tijesto.

Oblikujte tijesto u plosnati krug, zamotajte u foliju i na hlađenje oko 30 minuta.



Tijesto valjajte između dva pek papira, na debljinu oko pola cm te vadite okrugle kolačiće koje položite na pleh obložen papirom.
Popunjen pleh stavite u frižider na hladno prije pečenja barem 30 minuta. Ovo radite da se keksići ne bi raspali tokom pečenja.


Pečnicu zagrijati na 170 sa ventilatorom kod mene. te peći oko 12 minuta.
Keksiće ostavite u odškrinutoj ugačenoj pečnici još 5 minuta.
Od ove ture ispadne jedan pleh od pečnice, tako da odmah radite duplu dozu nut


Možete ih jesti tople i hladne, stoje poprilično u limenoj kutiji i nimalo ne zaostaju za originalom.






Post je objavljen 26.04.2016. u 17:12 sati.