Od kako sam probala Podravkinu granola nekako je ljubav krenula u tom smjeru i morala sam napraviti svoju. Od granole miriše cijela kuća. Više je ne kupujem nego sama pravim i kontroliram unos šećera. Mogučnosti su beskrajne, ovisi o željama i mogućnostima, evo moje omiljene.
U jednu posudu izmiješajte zobene pahuljice, i sjeckane orašaste polodove. Ubacite med i šećer, (ovdje možete staviti samo jedno, ako želite manje slatko, ili kokosov šećer ili steviu) te začine po želji. Ne zaboravite posoliti, kod mene cvijet soli za takve fine stvari.
Bjelanjak malo ulupajte sa vilicom pa ubacite u smjesu i sve rukama izmiješajte. Na protvan od pečnice stavite papir i na njega ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite 30 minuta na 180 do zlatno smeđe boje. Morate paziti da vam ne pregori, pred kraj to se vlo lako desi. Masa na protvanu još je lagano mekana ali hlađenjem ona se stisne. Kad je totalno hladna (ja to ostavim preko noći) razlomite je na komadiće i pospremite u staklenke.
Po želji možete dodati i sušeno voće koje volite.
Vaš doručak je spreman, uživajte i dobar tek!