Nova Politika

28.07.2010., srijeda

Svjesnost - rješenje za sve probleme

Izabrao : Matti




Piše: CowboyBebop2012

Problem i rjesenje puno su nam blizi nego sto se cini.

''Kimatika'' odlazi puno dalje i dublje od Zeitgeista i slicnih dokumentaraca u potrazi za istinskim korijenom problema nas kao pojedinaca i covjecanstva.

Sjajni - indirektno povezani primjer koji potvrdjuje tezu svemira kao jedinstvenog - jednog zivuceg, svjesnog, povezanog organizma i drevne traumaticne katastrofe za covjecanstvo - predstavlja teorija Elektricnog svemira.

Dokumentarac o ovoj teoriji mozete pronaci na ovom kanalu pod serijom ''Na pragu novog vremena'' - u podcjelini - ''Elektricni svemir'':

http://www.youtube.com/watch?v=4wkN8A...

Nadam se da cete uzivati u seriji i shvatiti je kao poticaj ka odgovornosti.

Srdacan pozdrav,
CB.

- 20:28 - Komentari (58) - Isprintaj - Zasebno

24.07.2010., subota

Svjetska politika - što se događa ?


Piše : CRNI BLOG KOMUNIZMA


Otkad je u proljeće 2010. eksplodirala platforma za bušenje nafte u Mexičkom zaljevu pred obalom Sjedinjenih Američkih Država, i počelo nekontrolirano curenje nafte iz otvorene naftne bušotine na dnu mora, otvorila se Pandorina kutija iz koje još ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći što će točno iz nje iskočiti, ali najvjerojatnije, slikovito rečeno hrpa kostura će iskočiti, ali i doslovno bi posljedica ove najveće naftne katastrofe u povijesti, koja se odvija pred očima sviju nas, mogla biti hrpa kostura – pitanje je samo od koga? Hoće li to biti kosturi masona i krupnih kapitalista, ili naši kosturi, nas običnih ljudi, pripadnika nevinih naroda, vjernika i slobodarski i demokratski usmjerenih malih ljudi?

Tko su masoni?

Za neupućene, masoni su besprijekorno organizirani, gotovo nepresušnim izvorima novca potkoženi članovi tajnih i javnih društava s javnim i tajnim ciljevima - to su spodobe koje su umišljene da moraju vladati svijetom, a njihovu umišljenost hrani ogromno materijalno bogatstvo koje su stekli u posljednjih 300 godina u svjetskoj trgovini, kolonijalnom izrabljivanju pokorenih naroda, na primjer nezavisnih država i naroda u Indiji, ali i trgovinom drogom i naftom. Svoj veliki uspon su masoni zabilježili nakon Napoleonskih ratova i padom Napoleona Bonapartea, te taj uspon traje sve do danas. Veliki Napoleon bio je posljednji vitez slobodnoga svijeta, uz hrvatske branitelje, vukovarske heroje, i žrtve velikosrpske agresije kojih se prisjećamo i na obljetnicu genocida u Srebrenici, od 11. srpnja 2010. odnosno iz 1995. godine!

Masonerija svoje uporište ima u anglo-američkom svijetu Sjeverne Amerike, Velike Britanije i u Europskoj uniji gdje je već preuzela vlast bez obzira na političke stranke i političare jer ako neki mason nije baš na položaju šefa države ili državni dužnosnik onda masoni podmite vladajuće političare koji rade u njihovu korist kao njihove sluge, dakle, politička korupcija je, pored medijske propagande, najubojitije oružje masonerije protiv slobode ljudi i njihovih nacionalnih država.

Najbogatiji naftaši svijeta su masoni ili služe masoneriji, kao na primjer braća Rockefeller koji su vlasnici privatne naftne tvrtke “Standard Oil“ koja se danas u Americi zove “Essex“, a u Europi “Esso“, te vlasnici banke “Chase“ koja s vremenom na vrijeme uvijek proimijeni ime, tako da se danas zove “Chase Manhattan Bank“, a sutra će se zvati drukčije, ovisno o tome hoće li Rockefeller kupiti neku novu banku i s njom se fuzionirati i dati joj novo ime kako bi se s vremenom na vrijeme uvijek zametnuo trag.

Globalizam – trik krupnoga kapitala

Iako su upravo masonske banke svojim pohlepnim špekulacijama došle 2008. do stečaja, od kojih su samo rijetke propale jer su spašene izdašnim financijskim injekcijama američke i britanske vlade odnosno spašene su novcem poreznih obveznika odnosno novcem naroda, iako su po pravilima slobodnog tržišta morale otići u stečaj odnosno propasti, a preostali kapital se vratiti poreznim obveznicima i štedišama. Međutim, propale su štediše i uzimatelji kredita za kuće i stanove, dakle, mali čovjek je propao, a vlasnici tih propalih banaka su preko korumpiranih političara sanirali svoje vlasništvo i danas bilježe nove i rekordne profite u anglo-američkom svijetu.

Slučaj sa tzv. svjetskim bankama, u biti sa bankama s liberalnog Zapada, svjedoči da je slobodno tržište samo trik vlasnika krupnoga kapitala, a da krupni kapital u biti koristi propali socijalizam za vlastiti spas odnosno da globalizacija svijeta ili globalizam nije ništa drugo nego novi socijalizam u korist krupnog kapitala, jer ako država intervenira u korist privatnog vlasništva onda je to socijalizam, isto kao što je gospodarstvo u zemljama bivšega socijalizma pod diktaturom komunističke partije bilo etatističko, dakle, država je jamčila da socijalističko gospodarstvo ne ode u stečaj. I banka u vlasništvu Rockefellera je sanirana novcem američkih poreznih obveznika. Inače, Rockefeller-i su izjavili da oni "nemaju nikakve obaveze prema Sjedinjenim Američkim Državama“, nakon što su kritizirani da svoj kapital investiraju u inozemstvu umjesto da nova radna mjesta otvaraju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ozbiljni analitičari tvrde da Manifest komunističke partije godine 1848. u Londonu nisu pisali Karl Marx i Friedrich Engels nego britanski masoni (original Komunističkog manifesta nalazi se u muzeju u Londonu). Također tvrde da je Povelja OUN nadahnuta Komunističkim manifestom, a OUN su 1941. osnovali masoni, a formalno 1944. u San Franciscu u Kaliforniji, SAD, a poslije je sjedište prebačeno u grad New York, i to na teren odnosno zemljište koje je u gradskoj četvrti na otoku Manhattan bilo u vlasništvu Rockefellera koje je on “velikodušno“ poklonio svijetu. („Čuvaj se darova koje Danajci donose!“)

Braća Rockefeller (pet brata) od kojih je jedan postao kraće vrijeme čak potpredsjednikom Sjedinjenih Američlkih Država u administraciji predsjednika Forda (koji je naslijedio smijenjenog predsjednika Nixona kojemu su masoni smjestili aferu Watergate) u pravilu ne sline za formalnim državnim položajima nego radije vladaju iz sjene, a glavno sredstvo njihove vlasti je novac odnosno ogromno bogatstvo s kojim raspolažu, i nitko još ne zna koliko to bogatstvo na pr. Rockefellera iznosi jer niti nekoliko istraga američkoga Kongresa nisu tome mogle dokučiti.

Otac od petorice Rockefeller je u 19. stoljeću izigrao sve naftaše u Sjedinjenim Američkim Državama i prijevarom im oteo koncesije za crpljenje nafte, i naftne bušotine, tako da danas jedino Rockefelleri imaju pravo na tlu SAD bušiti tlo u potrazi za naftom i vađenja nafte iz zemlje. (“Dinastija“ Bush pak proizvodi specijalna svrdla koja služe bušenju tla za vađenje nafte.) Kako bi zaštitio svoje naglo i prijevarom stečeno bogatstvo, Rockefeller je 1914. osnovao zakladu koja mu služi za otpisivanje poreza koji bi inače morao plaćati američkom narodu uplatama u etat Sjedinjenih Američkih Država. Svi super-bogataši (multi-milijarderi) u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji uvijek osnuju zakladu koja izvana služi kao filantrop (daruje se novac za izgradnju bolnica, dječjih vrtića i slično), a u stvarnosti zaklada služi za pranje novca i za neplaćanje poreza iz kojega bi se tisuće bolnica i dječjih vrtića moglo izgraditi da bogati vlasnici krupnoga kapitala plaćaju porez na svu zaradu, međutim, vlasnici anglo-američkih naftnih tvrtki, koje imaju svjetski monopol na trgovinu naftom koja se plaća u US dolarima, izigravaju demokratska pravila, zakone i ustav, a kroz korupciju izbjegavaju kazneni progon od strane pravne države.

Kartel "7 sestara" drma svijetom

Iran prkosi tom kartelu "7 sestara“ prodajom nafte u eurima, a kartel “7 sestara“ čini Exxon, British Petroleum, skraćeno “BP“, Mobil, Royal Dutch Shell, skraćeno “Shell“, Texaco, Socol-Chevron i Gulf. Zajedno čine ogromno trgovačko društvo koje posjeduje osiguravajuće tvrtke, banke i burzovne kuće, a svim tim privatnim trgovačkim carstvom upravlja komitet od 300 super-bogataša i moćnika, među njima i neke kraljice i kraljevi, zemljoposjednici odnosno veleposjednici, vlasnici nebrojenih nekretnina i pokretnina, banaka, naftnih tvrtki i kemijskih koncerna. Oni svime time upravljaju i vladaju izu sjene jer imaju svoje plaćene (korumpirane) političare koji ih štite, a oni političari i državnici koji se tomu odupru, bivaju likvidirani, kao predsjednik Kennedy, i bivši ministar pravosuđa i glavni državni odvjetnik SAD, te senator i predsjednički kandidat Robert F. Kennedy. Pošto su članovi komiteta 300 ujedno i (žestoki) rasisti, na njihov račun je i političko ubojstvo Martina Luthera Kinga Jr. Rasistička organizacija Ku Klux Klan (KKK) u SAD je u 19. st. organizirana od masona.

Bilderberška skupina, Kraljevski institut, Vijeće za međunarodne odnose, Institut Tavistock ...

Kartel "7 sestara" ima svoja para-politička, para-vladina i para-parlamentarna tijela kao što je Kraljevski institut za međunarodne poslove iz Londona, i Vijeće za inozemne odnose iz grada New Yorka, koje vodi Henry Kissinger, kao što vodi također jedno masonsko tijelo, tzv. Bilderberšku skupinu, te postoji tzv. Trilateralna komisija i tzv. Rimski klub, sa sjedištem u Rimu. U tim tijelima nalaze se bivši šefovi zapadnih tajnih službi, bivši premijeri, glavni urednici liberalnih medija, predsjednici uprava tzv. multi-nacionalnih tvrtki, vladajući političari i državnici zemalja zapadne liberalne demokracije koji su u nakon Prvog svjetskog rata u SAD i nakon Drugog svjetskog rata u EU uveli mimo ustava zemalja članica EU i ustava SAD ideologiju liberalizma kao vladajuću ideologiju koja je potkopala demokraciju i pravni poredak jer liberalna demokracija nije isto kao i demokracija (vladavina naroda). Članovi navedenih masonskih političkih tijela manipuliraju zapadnim vladama i institucijama kao što su NATO, Interpol, Europska komisija, State Department, Foreign Office, Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond (IWF) sa sjedištem u gradu i okrugu Washington D.C. i dr. Iako bi po američkome Ustavu vanjsku politiku SAD trebao određivati američki Kongres, parlament Sjedinjenih Američkih država formalno postavlja smjernice za State Department i Bijelu kuću, ali u stvarnosti se vanjska politika vodi po naputcima Bilderberške skupine, i njujorškoga Vijeća za inozemne odnose. Na tajnim sastancima Bilderberške skupine se određuje visina cijene nafte, odlučuje se o rušenju nekog režima vlasti u svijetu, kao na pr. o iranskom režimu, odlučuje se o ekonomskom embargu protiv neke zemlje, o vojnoj invaziji na neku zemlju itd. Posljednji tajni sastanak Bilderberške skupine održan je ove godine u Španjolskoj, prošle godine u Grčkoj, u Ateni. Novinarska javnost zna da se održava sastanak i zna gdje se održava ali ne zna sadržaj tih tajnih sastanaka na kojemu sudjeluju i neke kraljice i kraljevi europskih zemalja koji su suvlasnici naftnih tvrtki i drugog krupnog kapitala, a cijeli sastanak biva osiguran od specijalne policije, agenata tajnih službi i borbenog zrakoplovstva, te se sastanci Bilderberške skupine cenzuriraju u liberalnim mas-medijima kao što je CNN, The New York Times, londonski Time, BBC, RTL i drugi liberalni mediji poput Jutarnjeg lista itd.

Aristotelova Atlantida i masoni

Masoni se smatraju “prosvijetljenima“ jer su navodno došli u posjed starih znanja od prethodnih civilizacija na Zemlji koje su uslijed raznoraznih razloga nestale, kao na pr. ljudi s Atlantide o kojima je pisao i Aristotel, ili Maje iz Srednje Amerike koje su primile znanje od ljudi s Atlantide koja je potonula u Atlantiku oko 12 tisuća godina prije Krista, a postojala i razvijala se oko 35 tisuća godina, s time da je vrhunac imala u posljednjih tisuću godina svojega postojanja, te je tada ta civilizacija ondašnjega čovječanstva bila 100 puta razvijenija nego naša današnja, ali u dobru i u zlu, a posebno u zlu jer se bavila genetskim inženjerstvom, i to do te mjere da su likovi iz starogrčke mitologije, pola čovjek, pola životinja, u stvarnosti postojali, dakle, ne radi se o mitu ili o fantaziji starih Grka nego o stvarno prenesenoj strašnoj istini, a i stari Grci su bili nemoralni jer su poticali pedofiliju. Zato kažu da se Bog toliko naljutio na ljude na Atlantidi koje je stvorio, zasadivši njihovo sjeme na Zemlji prije otprilike 35 tisuća godina (u Kini, Mezopotamiji i Indiji) putem pripadnika 24 civilizacije iz svemira, koje su povezane s Bogom, i koje su ljudi na Zemlji držali “bogovima i božanstvima“, dajući im u starom Sumeru i Egiptu različita imena, da ih je međusobno instrumentalizirao i uništio kroz atomske ratove; duše onih dobrih ljudi s Atlantide koji su u svojim srcima sačuvali vjeru u Boga i koji su se ponašali moralno, milosrdno i općenito humanistički je Bog prenio u tijela dupina (delfina) koji su danas braća današnjih ljudi, te u svome mozgu sadrže svo znanje ljudi s Atlantide koje će s vremenom biti otkriveno; to je predaja, a zanimljiv je i znanstveni podatak da je peraja svakoga dupina zasebna odnosno jedinstvena na svijetu po njenom otisku, dakle, ne postoji dvije identične peraje od dva dupina na svijetu, isto kao što je otisak prsta svakoga čovjeka jedan i jedinstveni na svijetu.

Masoni, zvani još i iluminati, su, dakle, uvjereni da posjeduju barem dio staroga znanja, koje ne misle, međutim humanistički iskoristiti u korist čovječanstva nego protiv njega, a na što ih tjera pohlepa za novcem, profitom!

Stoga je Katolička Crkva najveći neprijatelj anglo-američke maosnerije jer Crkva je protiv neoliberalnih pojava poput ozakonjenja homoseksualnih veza, kontracepcije odnosno kontrole prirasta stanovništva i protiv lihve odnosno lihvarskih kamata od poznatiih "svjetskih" anglo-američkih banaka u vlasništvu masona, u gradu New Yorku i u londonskom financijskom centru City gdje se nalaze špekulativne burze koje su zajedno s njujorškim Wall Street-om izazvale posljednju svjetsku financijsku krizu koja je izbila 2008. te i danas trese Zapad, dakle, ne svijet nego samo liberalni Zapad jer komunistička Kina i bivša komunistička Rusija nisu pupčanom vrpcom vezane za anglo-američke banke tako da su u velikoj mjeri pošteđene od ekonomske krize. Uz to se ubrzano naoružavaju jer masonerija je instrumentalizirala SAD i Englesku odnosno američku i britansku vladu, njene tajne službe i ministarstva vanjskih poslova kao i NATO, te liberalni Zapad sprema vojne napade na Kinu i Rusiju, prvo preko njihovih saveznika odnosno na one o kojima Rusija i Kina skrbe, a to su Iran i Sjeverna Koreja.

Prvi stupanj prema ratu su ekonomske sankcije koje liberalno-ateistička masonerija proglasi preko instrumentalizirane i ucijenjene većine u Vijeću sigurnosti UN, tako su SAD uvele početkom tridesetih godina 20. st. i ekonomske sankcije protiv Japana, posebno embargo na izvoz nafte u Japan koji se zbog toga našao pred ekonomskim i političkim slomom koji je (privremeno) izbjegao ratovima, a bio je zbog sankcija američke vlade prisiljen napasti SAD i ratovati protiv Amerikanaca koje su masoni poslali u rat radi osvajanja novih tržišta i eliminacije konkurenata u trgovini, poput Japana, Kine i drugih zemalja i naroda u Aziji odnosno na Dalekom istoku, kao i Njemačke u Europi. Ove godine, nedavno, je VS OUN uvelo nove ekonomske sankcije pritiv Irana zbog nuklearnog programa ove velike i snažne nezavisne države bogata naftom dok stalne članice VS OUN imaju vlastiti nuklearni arsenal, zato i jesu stalne članice Vijeća sigurnosti OUN. No, nakon iračke nafte, liberalni Zapad je bacio i oko na iransku naftu. Sjećamo se da je razlog vojne intervencije zapadne alijanske u Iraku bilo navodno nuklearno-biološko oružje Sadamova totalitarna režima, ali nakon okupacije Iraka takvo oružje tamo nije pronađeno jer se Sadam Husein riješio tog oružja kako bi se ukinuo međunarodni ekonomski embargo protiv Iraka, samo što to nije htio javno objaviti da njegovi neprijatelji u Iranu ne saznaju za slabost Iraka kako ga možda ne bi napali kao što je Irak na poticaj liberalnog Zapada napao 1979. Islamsku Republiku Iran, što je bila najveća kopnena invazija nakon Hitlerove invazije na SSSR 1941.

Masonski napadi na Katoličku Crkvu

Već neko vrijeme traju žestoki napadi u zapadnim liberalnim mas-medijima na Katoličku Crkvu u svijetu, kao i na Svetu Stolicu u Rimu i na papu (Benedikta XVI), a kad se pogleda koji mediji u tome sudjeluju, vidi se da su to mediji u vlasništvu naftnih tvrtki ili masona, kao na pr. CNN, ili The New York Times, ili u Hrvatskoj korporativni medij iz grupacije EPH čiji su krajnji vlasnici zapadni multimilijarderi koji su u Hrvatskoj upregnuli bivše komuniste i nekadašnje zvijezde socijalističkoga novinarstva od jugo-boljševika Stipe Šuvara da za njih tegle odnosno obavljaju prljavi posao eliminacije demokratskih snaga u korist krupnoga kapitala, naime, Ninoslav Pavić, suvlasnik tvrtke Europapressholding, bio je Šuvarov “učenik“ osamdesetih godina u ondašnjem jugoslavenskom jednopartijskom komunističkom tisku (uz njega i Pavićev direktor Stipe Orešković).

Napadi na Katoličku Crkvu zbog pojave pedofilije odnosno zataškavanja pedofilskih skandala i skandala zlostavljanja štićenika (za što je Crkveni vrh sam kriv jer je u prošlih nekoliko desetljeća dozvolio zataškavanja, vjerojatno da se sakrije sramota, a što je bila kriva politika Crkve) su dirigirani iz centra anglo-američke masonerije, i imaju za cilj osramotiti papu i zamijeniti ga poslušnim papom koji bi bio sluga masonerije, jer u Crkvi nema demokracije nego u gradu-državi Vatikanu vlada teokratski apsolutistički režim na čelu s papom tako da ako se njega ne eliminira onda ne pomažu ni neki masonski špijuni/doušnici u kuriji među kardinalima jer se vlast distribuira vertikalno, od pape preko kardinala i biskupa do župnika i vjernika.

Crkva je prošle godine na takve napade uzvratila sramoćenjem masonerije time što su objavljeni vatikanski autentični povijesni dokumenti koji dokazuju i potvrđuju sudjelovanje anglo-američke masonerije u Hitlerovu holokaustu koji je liberalni Zapad mogao spriječiti, poslije i zaustaviti (zračnim bombardiranjem logora, plinskih komora i krematorija u Auschwitzu i drugdje) ali namjerno nije nego je masonima, koji su isto borbeni ateisti kao Hitler i nacisti, ili Staljin i Tito i komunisti, bilo u interesu da se unište pripadnici jedne monoteističke religije kakva je židovska, jer borbenim ateistima, tako i masonima, ne samo komunistima i fašistima, je u interesu nestanak svjetskih religija kako bi svijetu mogli nametnuti svoju “religiju“.

Nacisti u službi masona nakon propasti End-Sieg-a

Masoni su preko Rockefellera nakon Drugog svjetskog rata kupili najbolji obavještajni aparat i najefikasniju tajnu službu na svijetu, naime, onu od Hitlera i Heinricha Hiimmlera odnosno podmitili su nacističke obavještajce nakon pada 3. Reicha, tako da je kompletni aparat kojega je ustrojio nacistički zločinac Reinhard Hydrich, Sicherheitsdienst, SD, dakle, sigurnosna služba od tajne službe GESTAPO i SS prešao u travnju i svibnju 1945. u ruke vlade SAD odnosno Rockefellera (šef ondašnje američke tajne službe OSS, Allen Dulles, također je bio mason, kao i šef FBI, Edgar Hoover, koji je vodio hladni rat protiv predsjednika Kennedya; Edgar Hoover bio je i homoseksualac i visoko pozicionirani mason, iako je javno proganjao homosekusalizam i pravio se puritanskim moralistom, dakle, licemjer je bio, uz to što je bio zločinac i ucjenjivač pola američkog političkog ustroja, političare i javne osobe o kojima je dao napraviti tajne dossier-e kojima ih je ucjenjivao da rade u korist masonerije; predsjednik Kennedy ga je htio smijeniti, kao i svog potpredsjednika Lyndona Johnsona, no, ubijen je, a Johsnon je postao predsjednikom i sutradan nakon Kennedyeva ubojstva poništio Kennedyevu uredbu o povlačenju američkih vojnih instruktora iz Kambodže, Laosa i Južnog Vijetnama).

Na koncu, glavni dioničar u Rockefellerovoj tvrtki Standard Oil bio je njemački koncern IG Farben iz Hitlerove Njemačke koji je nakon Drugog svjetskog rata prešao kompletno u ruke Rockefellera i dobio ime B.A.S.F. Jedine tvornice i objekte koje anglo-američko ratno zrakoplovstvo nije u Njemačkoj uništilo u WWII bili su objekti tvrtke IG Farben koja je inače sudjelovala u holokaustu, na koncu i plin Cyklon B kojima je u logoru u Auschwitzu i drugim njemačkim nacističkim logorima uništenja ljudskih života istrijebljeno europsko židvostvo, proizvela je ova tvrtka koja je držala u 3. Reichu i na okupiranom području u Poljskoj i Češkoj robovsku radnu snagu. U upravnoj zgradi IG Farben kraj Frankfurta na Maini je američka vojna okupacijska vlast u pokorenoj Njemačkoj imala svoje sjedište, dakle, u vlasništvu tvrtke čiji su vlasnici Rockefeller-i.

Eugenika = genetika i GMO

Glavni Hitlerov “eugeničar“ (danas bismo rekli “genetičar“ jer je naziv “eugenika“ nakon 1945. promijenjen u naziv “genetika“), Freiher von Verschuer iz “Kaiser Wilhelm Institut“ u Berlinu, koji je bio mentor masovnom zločincu Josefu Mengeleu, “anđelu“ iz Auschwitza koji je selektirao zarobljene logoraše, od kojih je stotine tisuća poslao u smrt, bio je plaćenik od zaklade u vlasništvu i pod upravom Rockefeller-a koji su financirali nacističke projekte pokusa nad ljudima, sterilizaciju i masovna ubojstva mentalno-retardiranih osoba i slične gnjusne zločinačke projekte u 3. Reich-u, a nakon 1945. ovaj Hitlerov genetičar nije završio u Nürnbergu i bio obješen nego je nastavio raditi za američke masone umjesto za njemačke naciste, te je nakon 1945. postao direktorom jednog ureda u Danskoj da nastavi istraživati genetska nasljedstva ljudi, dakle, nastavio je tamo gdje je Mengele stao!

Godine 1974. je zaklada Rockefeller lansirala projekt genetski modificiranih organizama (GMO), pod propagandnim naslovom “zelene revolucije“ koji je 10 godina poslije zaživio na liberalnom Zapadu, a danas se širi cijelim svijetom, jer su genetski modificirani organizmi (GMO) ušli u prehrambeni lanac životinja i ljudi širom Zemlje. U SAD je preko polovice mesa produkt genetskog inženjeringa odnosno genetski modificiranih organizama u kukuruzu koji je glavna stočna hrana.

“Fora“ u metodi GMO je da se strana DNK uvede u neku biljku i time joj se promijeni njena genetska struktura. Kombiniranje gena različitih organizama nazvanom je rekombinantnom DNK. Na primjer, genetski modificirani slatki kukuruz ili Bt slatki kukuruz; to je učinjeno uvođenjem jednoga gena iz bakterije koja živi u zemlji, zvana Bacillus thuringiensis, skraćeno “Bt“, u gen hibrida kukuruza kako bi se taj hibrid zaštitio od kukuruznog moljca. “Bt“ je još 1961. registriran (patentiran) kao pesticid.

„Suprotno onome što vam govore znanstvenici koji zagovaraju GMO, taj proces uopće nije precizan. Nije ga moguće kontrolirati i nije pouzdan te obično oštećuje ili narušava genom domaćina, s potpuno nepredvidljivim posljedicama“. (Dr. Mae-Wan Ho, biolog i direktorica londonskog Instituta znanosti u društvu (Insitute od Science in Society), izvor: F. William Engdahl u knjizi “Sjeme uništenja“Seeds of Destruction – Geopolitics of gene food and global empire“, 1995. (hrvatsko izdanje Detecta, 2005.)

U međuvremenu su kemijski koncerni, među njima i koncern “Monsanto“ iz SAD koji je za vijetnamski rat proizvodio biološko oružje agens Orange, proizveli GMO organizam zvan “Terminator“ koji nakon žetve pamuka ili kukuruza izvrši samoubojstvo sjemena kako ga seljaci ne bi mogli koristiti za slijedeću žetvu, i kako bi tako postali ovisni od anglo-američkih i jednog švicarskog kemijskoga koncerna koji posjeduju licenciju za proizvodnju GMO-sjemena.

Dr. Arpad Pusztai, stručnjak, biolog sa Institut Rowett iz Škotske, je znanstvenim metodama u pokusima na miševima ustanovio da GMO izaziva rak odnosno karcinom i zločudni tumor; odmah nakon objave rezultata je predsjednik Clinton nazvao premijera Tonya Blaira u London, ovaj pak dirketora Instituta Rowett u Edinburghu, i Pusztai je dobio otkaz, i doživio progon za koji je rekao da je bio gori od progona pod komnunizmom kad je živio u Mađarskoj pod sovjetskom vlašću prije nego je izbjegao na Zapad. Danas mu se Staljin čini mali zločinac u odnosu na Rockefellera i društvo.

Jedina političarka koja se u Hrvatskom saboru bori protiv uporabe GMO u Hrvatskoj je saborska zastupnica Marijana Petir, za razliku od Vesne Pusić ili Jadranke Kosor, ili Zorana Milanovića i drugih koji su za GMO jer im se fućka za hrvatski narod, naprotiv, što manje svjesnih Hrvata, i što manje Hrvata općenito, to je lakše nametnuti ponovo jugoslavenski program koji je prekriveni velikosrpski program, a poznato je da su anglo-američki masoni podupirali stvaranje “Velike Srbije“ 1991. godine.

Winston Churchill je također bio mason i žestoki rasist, a Tito je također bio mason ili njihov sluga. Neki masoni u javnosti glume da su kršćani, tako i neki bivši vladajući političari u Hrvatskoj, a u biti su ili masoni ili podmićeni od masonerije za koju rade umjesto za hrvatski narod odnosno svoj narod kojega su izdali kao što je Juda Iškariotski izdao Isusa Krista! Nedavno je baš jedan takav naprosto pobjegao s položaja u Hrvatskoj ali mu se ništa ne događa u smislu progona pravne države jer je kao sluga masonerije zaštićen od kaznenoga progona u korumpiranom društvu, unatoč evidentnom katastrofom odnosno pljačkom hrvatskog narodnog gospodarstva i izrazito lošega stanja države i nacije.

Naftno onečišćenje u Mexičkom zaljevu za rušenje predsjednika Obame?

Naftnom katastrofom u Mexičkom zaljevu upravlja, ne američka vlada i predsjednik Obama, nego britanski naftni koncern “British Petroleum“, BP, koji je i prouzročio ovu ekološku katastrofu koja je onečistila obale saveznih država SAD Lousiane, Texasa i Floride, uništila biljni i životinski svijet kao i američku ribarsku industriju i turizam u Mexičkom zaljevu, dakle, šteta u vrijednosti nekoliko stotina milijardi američkih odnosno US dolara. Naftna bušotina na dnu mora iz koje od travnja 2010. do danas neprekidno curi nafta u okoliš, prouzročena je zbog pohlepe šefova, managera i vlasnika BP, naime, htjeli su uštedjeti pola milijuna dolara na jednom uređaju na bušotini; sada, nakon katastrofe već su morali platiti američkoj vladi i građanima SAD (ribarima) tri milijarde US dolara (tko nema u glavi ima u nogama).

Međutim, nije isključeno da ovaj veliki incident s naftom nije i namjerno izazvan od strane masonerije (BP je u vlasništvu masona, dok su mali dioničari obični ljudi i mirovinski fondovi) kako bi se srušilo američkog predsjednika Baracka Obamu jer njemu je od vremena početka naftne katastrofe u Mexičkom zaljevu drastično pala popularnost jer javnost doduše zna da je krivac naftni koncern BP ali krivi Obamu što mu ne staje na kraj, i što ne staje na kraj curenju nafte, a ovi iz British Petroleuma stalno kažu Obami da će sad začepati curenje nafte, i tako već mjesecima daju lažna obećanja i vode Obamu za nos.

Bez obzira što je anglo-američka masonerija financirala izbornu kampanju od Obame, ali vjerojatno im kao rasistima ne odgovara crnac na čelu Sjedinjenih Američkih Država (doduše, Obamina majka je bjelkinja, no, to rasistima ništa ne znači), i vjerojatno Obama ne ispunjava njihova očekivanja jer je odlučio povući do 2011. vojne snage Sjedinjenih Američkih Država iz Iraka, i ipak se uspio izboriti za socijalno osiguranje u SAD za sve one koji zdravstveno osiguranje do danas nisu imali, a to je većina Amerikanaca, i to ona siromašna Amerika za razliku od super-bogate manjinske Amerike. Sada masoni predbacuju Obami rat u Afganistanu iako su oni raspalili rat u Afganistanu jer je bivši predsjednik Bush 2003. napao Afganistan vojnom intervencijom Natopakta (povod za to je napad od 11. rujna 2001. na Twinse u gradu New Yorku i Pentagon u Washingtonu, s tim da planeri i organizatori napada do danas nisu uhvaćeni niti je FBI podnio kaznene prijave protiv Al Kaide i Osame Bin Ladena koji je napad od "11. rujna" pozdravio ali nije priznao da ih je on naručio) , čiji je otac, također bivši američki predsjednik, ali i visokopozicionirani mason, godine 1991. nakon pobjede nad Sadamovim Irakom u Pustinjskoj oluji izjavio u TV-kamere da je nakon Sadamova poraza „nastupila Pax Americana i Novi svjetski poredak“, da je nastupio, „The New World Order“ (to su doslovno citirane riječi Busha seniora).

Taj “Novi svjetski poredak“ osjetili su Hrvati, odmah nakon što su izgovorene citirane riječi, 1991. godine kroz velikosrpsku agresiju kojom su upravljali anglo-američki masoni, na pr. Cyrus Vance, tzv. izaslanik međunarodne zajednice odnosno Organizacije ujedinjenih naroda, a u stvarnosti komiteta 300, bivši ministar vanjskih poslova u administraciji predsjedniika Jimmya Cartera kojega je na položaj predsjednika katapultirao Rockefeller putem tzv Trilateralne komisije, skup tajkuna i političara, zatim Peter lord Carrington, veliki zaštitnik Slobodana Miloševića, i drugi tzv. “mirovni posrednici“; sjećamo se kako se Cyrus Vance sramotno ponio pred TV-kamerama u Vukovaru nakon pada Vukovara od 18. studenog 1991. godine, kad se nalazio u društvu majora JNA i zločinca Šljivančanina koji je ispraznio vukovarsku bolnicu i pobio hrvatske ranjenike na Ovčari. Prije nego je postao moderator “jugoslavenske krize“, Peter lord Carrington uništio je svojim posredovanjem Libanon gdje je bijesnio naoko građanski rat kao u bivšoj Jugoslaviji, a u stvarnosti se radilo o agresiji na Libanon, kao što se radilo o jugoslavenskoj i velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu (1991. – 1995.) Vance i društvo pobrinuli su se i za embargo na izvoz oružja u Hrvatsku i BiH za vrijeme Miloševićeve agresije i Karadžićevih orgija. Ne treba uopće sumnjati da predsjednik RH, Ivo Josipović, i predsjednik Srbije, Boris Tadić, ne bi bili sluge Novog svjetskog poretka!

Kontrola porasta svjetskog stanovništva i masovni genocid po volji NWO

Visoki dužnosnik ministarstva vanjskih poslova SAD, Thomas Enders, izjavio je 1979. godine:

„... Moramo smanjiti prirast stanovništva. Ili će to narod učiniti po našim, lijepim i čistim metodama, ili će imati nered kakav danas imamo u El Slavadoru, Iranu i Beirutu. Kada porast stanovništva izmakne kontroli, potrebna je autoritarna vlast, čak fašizam, da ga se smanji. Građanski rat može biti od pomoći, ali bi morao biti znatno sveobuhvatniji. Da biste broj stanovnika smanjili brzo, morate sve muškarce izvući u rat i ubiti znatan broj žena sposobnih za rađanje, t.j. onih u doba plodnosti“.

Masonerija rješenje “problema“ vidi u masovnom genocidu kojim bi se za početak s lica Zemlje izbrisalo 500 milijuna stanovnika do 2010. godine. Taj projekt je nazvan “Global 2000“, a aktiviran je širenjem virusa Side (AIDS) u Africi i Brazilu. Projekt Global 2000 prihvatio je bio am. predsjednik James Jimmy Carter kao službenu američku politiku, a taj projekt je izašao iz laboratorija “Instituta Tavistock za ljudske odnose“ kojega financira anglo-američka masonerija. Isti institut se bavi i manipulacijama ljudske svijesti kroz medijsku propagandu i povećanjem praga ljudske tolerancije prema nasilju i nemoralnim opačinama u društvu, bez obzira na religijske i moralne vrijednosti i etiku, a kroz propagandu u liberalnim mas-medijima. Radi se o vojnoj tehnici psihološkog ratovanja koje je utemeljitelj instituta Tavistock, John Rawlings Reese, primijenio nakon Drugog svjetskog rata odnosno nakon 1945. godine na civilna društva, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon 2000. godine i u Republici Hrvatskoj. Rockefelleri su naravno Reesu i njegovu institutu Tavistock dali ogromne donacije za razvoj u sklopu Harvardskog istraživačkog projekta. (Mnogi bivši jugo-komunisti su se hvalisali kako su bili stipendisti sveučilišta Harvard iz SAD).

Godine 1974. je predsjednik Ford učinio dokument Henrya Alfreda Kissingera pod nazivom “National Security Study Memorandum 200“, skraćeno “NSSM 200“, službenom američkom vanjskom politikom, koja se neslužbeno zove “hrana kao oružje“, a predviđa silom i istrebljenjem smanjiti broj stanovnika na Zemlji, posebno u nezavisnim državama koje su bogate prirodnim resursima, jer porast broja stanovnika u takvim zemljama, kao na pr. u zemljama u razvoju Mexicu, ili u Brazilu, Iranu, Indoneziji, Kolumbiji, Nigeriji i dr. dovodi do poskupljenja resursa odnosno njihovih prirodnih bogatstava, na pr. nafte i plina jer vlade tih zemalja moraju poskupjeti prodaju svojih resursa kako bi mogle nabaviti sredstva za hranu za svoje povećano stanovništvo, i za dodatnu izgradnju domaće poljoprivrede, a što je jako skupo, posebno melioracijski sustavi navodnjavanja, stoga povećaju cijene svojih reursa koje prodaju na slobodnom tržištu, najviše Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i drugim najrazvijenijiim industrijskim zemljama svijeta odnosno vlasnicima krupnoga kapitala kojima to ne odgovara jer onda im se smanjuje profit jer moraju skuplje kupovati prirodne resurse. Henry Kissinger je 24. travnja 1974. godine konstatirao:

„Posljedice svjetskog porasta stanovništva po sigurnost Sjedinjenih Američkih Država i njihove interese u drugim zemljama.“

Rockefellerova anti-baby-pilula

Za smanjenje broja svjetskog stanovništva koristi se, ili neki totalitarni režim, kao na pr. korumpirani komunistički kineski režim (masoni, znani još i kao liberali, su odlično znali kooperirati sa fašistima i komunistima, sjetimo se Münchenskog sporazuma s Hitlerom 1938. ili sa Staljinom u Jalti 1945. godine), ili masonerija koristi ratove, izazivanje ratova, zatim, viruse tipa ptičje i svinjske gripe ili virus Side koji je stvoren u laboratoriju, i kontracepcijske pilule za sprečavanje začeća, tzv. anti-baby-pilule čiji je razvoj financiran novcem Rockefellerove Zaklade, a kako bi društvo prihvatilo u biti ubojstva nerođene djece, pobrinuo se britanski Institut Tavistock za ljudske odnose koji je, poglavito ženama na Zapadu isprao mozgove, i uvjerio ih da anti-baby-pilule povećavaju žensku emancipaciju jer ženu čini neovisnom o muškarcu odnosno ona moža sama kontrolirati začeće; taj genocid je nazvan “sloboda izbora“, i to je bilo šezdesetih godina 20. st. kada je pilula zajedno s popratnom medijskom propagandom lansirana, a danas imamo na Zapadu tendenciju izumiranja stanovnika zbog većeg mortaliteta od rođenih osoba, kao i smanjenja broja djece, u prosjeku jedno dijete roditelja na Zapadu jer veći broj djece se regulira kroz pilulu, upravo onako kako je Rockefeller i želio i htio, tako da nesvjesno, svaka žena nosi Rockefellera u svom srcu odnosno u sebi, a da to u biti ne zna. Čak ni George Orwel ne bi smislio bolji smokvin list za genocid od “slobode izbora“ i “održiva razvoja“.

Program NSSM 200 kaže da se „mora postići proboj u ključnim problemima koji koče postizanje ciljeva kontrole plodnosti. Primjerice, razvoj jednostavnijih i učinkovitijih metoda kontracepcije“.

Eto, tako se Henry Kissinger bavio kontracepcijom, zatim je sa položaja ministra vanjskih poslova SAD i savjetnika za nacionalnu sigurnost am. predsjednika (funkcija združena pod njegovom palicom) raspalio 1974. izraelsko-arpski rat kojim je povećao cijenu nafte u korist vlasnika krupnoga kapitala, i nakon toga dobio Nobelovu nagradu za mir (ovaj je svijet zaista ciničan skroz, ne samo zločinački), a 1989. i poslije se zalagao za podjelu Bosne i Hercegovine.

Kad se nešto po programu NSSM 200 želi postići, putem medijske propagande počinje hajka da nešto treba “liberalizirati“.

Ted Turner, super-bogataš, tycoon, vlasnik i osnivač Cable News Network, kabelske televizije vijesti CNN, najsnažnijeg i najubojitijeg masonskog medija u svijetu koji cenzurira i manipulira bolje nego Lenjinova i Goebbelsova propaganda zajedno, također je pristaša smanjenja broja stanovnika na svijetu.

Drugi super-bogataši, kao Bill Gates također su osnovali svoje Zaklade po uzoru na Rockefellera i financiraju raznorazne projekte, jer, cilj je održati uspostavljeni Novi svjetski poredak, a u režim tog zločinačkog poretka spada kontrola stanovništva putem demografske politike, ali i primjerice putem GPS-upravljanog sustava iz Zemljine orbite i ispod kože ljudi usađenog bio-senzorskog micro-chip-a, navodno u zdravstvene svrhe, a u biti u svrhu kontrole i ako netko poželi i eliminacije ljudi. Isto kao što su anti-baby-pilulu kroz propagandu prihvatili svi tako će prihvatiti i ispod ljudske kože usađeni implantat odnosno micro-chip, osim ako se svijest stanovništva znatno ne poveća.



- 15:01 - Komentari (48) - Isprintaj - Zasebno

15.07.2010., četvrtak

Potpuna izdaja države Hrvatske i krah hrvatskog dostojanstva


Piše : Jupi


Što se tiče transakacije političara, posebice Adlešićke i Čehoka - oni su izraziti primjer osobnog koristoljubivog ponašanja političara jer su doslovno okrali i stranku i narod. Oni su 100% toliko inteligentni i svijesni da su baš oni dvoje potpuno prostituirali HSLS i da ta stranka uopće više ne postoji u glavama birača i zapravo su pacovi koji su pobjegli na vrijeme od odgovornosti - potpuno isto kao što je pobjegao Smranader, da ih se ne prepozna što su učinili i za što su zapravo pobjegli. Njihova osobna korist je bila i ostao njihovo jedino mjerilo i moto.

Oni svojim primjerom sasvim jasno potvrđuju da su hrvatska politika i političari ponovo došli u onaj staus kao nekad u komunizmu - krajem sedamdesetih i osamdesetih kad su "ljudi" ulazili u SK izrazito i samo radi koristoljublja od političke lojalnosti i tako svojim oportunističkim mentalitetom i ponašanjem potpuno devastirali kompaktnost i snagu CK i zapravo doprinijeli raspadu Jugoslavije.

No isti izdajnički politički oportunizam pokazuju i oni koji su ostali u velikim strankama, kao HDZ ili SDP, i oni su tamo doslovno samo i jedino za to da putem pripadnosti moćnoj političkoj grupi sebi osiguraju profitabilne informacije i veze i barem bližu perspektivu.

Dakle, došli smo u fazu da se stranke ponašaju izrazito i samo kao interesne grupe koje rade samo za vlastiti opstanak a nikako za dobrobit hrvatskih građana i Hrvatskog Identiteta.
Svi su oni 100% svijesni toga, i više ne vjeruju uopće u Hrvatsko ime nego samo u osobnu korist. Zar nije sasvim očito iz ove EU prostituirane polike Jace Kosor, baš cijelo vijeme, nema kome se nije prodala, od Slovenaca do EU-krata, a to je samo za to jer Jaca nipošto ne vjerujue u snagu ovog naroda, nego u snagu Eu novca koji će nas do kraja porobiti ! - a ona će se smiješiti opet i dalje sa TV ekrana kao uspješna EU političarka.

Dakle cijela poanta stvari je u tome što naši političari ne vjeruju u sebe, niti nas, nego u moć i silu stranaca i tim političkim putem traže korist za sebe !

Ovako smo došli u stanje potpune izdaje države Hrvatske od strane političara ( iz koristoljublja ) i kraha hrvatskog dostojanstva.

To je to što se zove kriza identiteta i koja je zapravo pravi osnov svih kriza i neuspjeha.

To je bio razlog zašto sam u komentarima na ovom blogu žestoko branio vrijednost identiteta kao takvog, jer je identitet jedna obična informacija, ali neobična po tome što je jedini i ključni način čovjekove transcedencije u realnom vremenu, i jedina nosi u sebi snagu realno transcedentno sposobnog motiva.za koju ulogu interesi kao termin i značenje nisu sposobni.

Zato je Identitet i Motiv koji iz njega proizilazi od ključne važnosti, i ovo što danas proživljavamo u Hrvatskoj je KRIZA IDENTITETA, a realno će se manifestirati kao kriza u vidu siromaštva, gladi i svakovrsne materijalne propasti nas i naše djece, koji ne budu mogli pobjeći van iz ove prodane balkanske krčme !



AD. dana 17.07.2010. u 13.41



Piše : laburist


( pismo upućeno catwoman, 06.07.2010. s dozvolom objavljivanja )


U saborskoj raspravi o izmjenama i dopunama "Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima" govorilo se o potrebi zabrane točenja alkoholnih pića u i oko stadiona, govorilo se o dilemi da li policija treba biti na stadionima ili oko njih, o pirotehnici, zabrani odigravanja utakmica, radu za opće dobro, a bilo je priče i o tome kako našoj djeci/adolescentima treba psihološka pomoć, jer su zbunjeni i nerede stvaraju zato što žele biti u centru pažnje te, uz još neke nebuloze, zaključeno je da je naš "Zakon o navijačima" najstroži u Europi, ali da se ne primjenjuje.

Istina je potpuno drugačija. Naša djeca itekako dobro znaju zašto stvaraju nerede. Naša djeca znaju da nogometne klubove vode najblaže rečeno sumnjivi tipovi, predsjednici neprofitnih udruga, kojima nogometni biznis služi isključivo za pranje novca, menadžersku zaradu nad nogometašima-robljem i namještanje rezultata kako bi ubrali vrhnje na kladionicama.
Ti bogovi našeg društva ne plaćaju porez, njima se grade privatni stadioni i oni su nedodirljivi. Zašto? Zato što su čvrsto povezani s najvišim vrhovima vlasti. Zato se u Saboru vodi silna rasprava o tome treba li pendrek kojim će bubati leđa naše djece biti debeo dva ili tri centimetra i treba li ih zatvoriti na mjesec dana ili na godinu-dvije.

Našoj je djeci sve jasno jer nisu glupi. Oni se bune, onako kako oni znaju; transparentima, bakljama i neukusnim skandiranjem (kako za koga!). Oni ne poštuju Zakon o sprječavanju nereda jer znaju da su taj zakon pisali, i većinom u Saboru potvrdili isti oni koji u večer nakon utakmice sjednu s mecenama našeg nogometa, s mafijom, ravnopravno podijele dobit i lijepo se provesele. I zapjevaju!

Sve to znaju naša djeca, ali ih mi ne slušamo.



Piše: neverin

( koji bi po dobi mogao biti @ laburistov sin )


Nemojte me odmah proglasiti naivcem nakon što pročitate ovaj post. Gledao sam vas još u osnovnoj školi i pitao se što vam se dešava. Čemu tolika patnja?
Promatrao sam vas još u srednojoj i nije mi ni tada bilo jasno kako možete dopuštati nedopustivo. Sada imam 26 godina i sada me zajedno sa vama promatraju mlađe generacije kojima ćemo uništiti život ništa ne poduzmemo.



Vratio sam se danas iz Udina gdje smo sestru otišli upisati na faks (btw desio se preokret, odustala od veterine i uzela povijest umjetnosti, mrzitelji humanističkih nauka nemojte plakati) i nakon dana provedenog u Italiji sa sestrom i Dragom vratim se i što vidim, murija hapsi prosvjednike i štiti privatni interes jednog poduzetnika na poziv Grada Zagreba ( bit će da Grad postoji radi takvih, a ne radi nekih tamo šta li građana ... tjah ).

Ispravite me ako sam krivo shvatio.

E sad, policija intervenirala na poziv Grada a tijekom akcije hapšenja usljedila je degutantna scena gdje sdp-ovci radi političkih poena žele završiti u pržunu zajedno sa onima koji ovdje čame mjesecima. I ništa ih nije zasmetalo što su oni ti isti koji su digli ruku u gradskoj skupštini za Horvatinčićev projekt (nisu ih zasmetali ni zvižduci).

Na upit HDZ-u zašto ništa ne poduzme Hebrang (lice i naličje privatizacije, pljačke, izopačenog nacionalizma) nakon što je podebljao obraz do neslučenih visina, odgovara da se mora pustiti institucije da rade svoj posao inače bi to bio pritisak politike. Pa di im je bio taj stav kad se odlučivalo tko će biti ustavni sudac (odličan primjer Jasne Omejec, oni njoj funkciju, ona njima legitimaciju) i tko sve neće sjediti u nadzornim odborima i upravama onog što je ostalo od tvrtki koje su naši očevi izgradili. Osim toga Karamarko radi za hdz vladu, a Hebri ga ne može zaustaviti?

Morana Paliković Gruden (HNS) podpredsjednica gradske skupštine kaže da sve ovo može opozvati samo gradonačelnik kojeg se ne može naći ni za lijek (bio nekad sveprisutan, a od izbora se duri jer nije pobjedio).
Ako se ne varam, Milanovi i Horvatinčićevi poslići pod povećalom su DORH-a, ali policija promptno reagira kako bi osigurala prilaz radnicima gradilištu.

Ma tko tu koga zajebava nekavim riječima kao "red", "demokracija", "zakonitost"... kada su ovi, koji bi morali provoditi te koncepte, prvi u redu na uništavanju istih.

Krug je zatvoren futilnim rečenicama predsjednika republike "nadležne institucije rade svoj posao", što zapravo zvuči lijepo, ali u suštini ne znači ama baš ništa.

A vi koji se hladite u klimatiziranim stanovima i pratite situaciju preko televizije dok se prosvjednici na onom asfaltu prže radi svih nas? Dokada ćemo naše sugrađane pustiti same? Svi mi govore da na nama mladima svijet ostaje, ali to se neće desiti ako se sve dobne i društvene kategorije ne skupe na jedno jedino mjesto.

Kad ćemo okupirati taj Markov trg i pokazati da nas ima više od njih?

Instinkt, duša, um i razum mi govore da je to jedina logična stvar koja se treba napraviti, a ako krene iz Rijeke nema ponosnijeg od mene. Ili još bolje - ako krene sa bloga.

Postoje gore stvari od gubitka života - kao život bez dostojanstva, koji nam oni nude.

Neka im se malo tresu gaće za promjenu, meni je puna kapa straha od budućnosti radi tuđeg neznanja, gluposti i zločina, makar bi htio živjeti na miru, bez da me itko dira - ali to očito nije moguće, svi smo mi nadohvat ruke i nemojmo se zavaravati, danas se događa njima, a sutra će se događati nama ... Zapravo već nam se događa, ali već dvadeset godina zatvaramo oči.

Ja se osjećam krivim, jer ne radim ništa a nadam se svemu.

I dalje polažem nadu u nas nakon svega.




- 17:30 - Komentari (84) - Isprintaj - Zasebno

13.07.2010., utorak

Mentaliteti - priča iz Australije


Piše : Gordy

Naravno, moje vidjenje, a ja sam samo jedna tocka gledista wink
Obzirom da je generalizirano, vrijedi za veci dio populacije, ali, naravno ne za sve.

Englezi, nadmeni, hladni, kruti, definitivno zarobljeni u lijevoj polovici mozga, bez osjecaja, nikad se izravno ne suprotstavljaju, ali su itekako skloni zabiti noz u ledja, bez griznje savjesti. Lazu. Al oni koji su posteni, ti su pravi.

Zidovi, oni sa zulufima i frizuricom, ograniceni na svoj identitet, pretpostavljaju da ih svatko mrzi. Ovi europski, dobri u biznisu, ako su normalni, ako su nenormalni, onda su rasisti, i misle da vise vrijede od drugih ljudi. Obzirom da je vecina medija u njihovom vlasnistvu, gotovo sve poslovne zgrade u centru isto tako - ljudi ih mrze i preziru, ispod glasa. Cak sam par puta cuo izjave da je Hitler bio u pravu, i mislim da ce se nesto slicno ponoviti kako ovaj umjetni pad standarda uzima zamah, jer vidim da ljudi razumiju tko povlaci konce.
Ovaj grad je prepun hramova slobodnih zidara, udruzenja vjestica i crne magije, itd itd, najveci neogoticki grad na svijetu, i brdo tih idiota zaista vjeruje u to.

Irci, ljudi s dusom, kelti, katolicka crkva ih nije upropastila kao Hrvate i Poljake, posteni, radnici, skloni veselju i pravi frendovi. Moji favoriti medju europejcima.

Arapi iz raznih drzava - posteni, ali uglavnom naivnii, nije cudo da ih anglosaksonci i zidovi uvijek naguze. Slicno kao i balkanci - pale se na vanjski sjaj, vole uzivati u lijepim stvarima, ali previse popuse religiju, svjesni su da su zidovi zlocinci, no padaju zbog sjaja zlata. Odlicni trgovci, i prilicno svjetski.

Balkanci - stariji, uzasno ograniceni i zakljucani u svoj nacionalni, regionalni i religijski identitet, no ipak, naucili su se na tezak nacin lekciju od zidova i engleza, i ne skacu na prvu loptu, i ne prihvacaju prvu cijenu kao nasi ljudi u Hr (neki od njih mrze EU, na svojoj su kozi naucili sto je manipulacija), kuze da iza svake ponude stoji mamac koji te moze upropastiti, tvrdi tipovi koji su gradili Australiju 60ih i 70ih. Cesto se varaju medjusobno, cesto su jalni, posebno ako im eng ne ide, pa su osudjeni jedni na druge. Ovi koji su dosli krajem 80ih su pravi produkti socijalizma - bitan im je siguran posao, sigurnost prije svega (sto je prilicno 'out' u danasnjem australskom drustvu), nikada se ne bune, boje se zakona i policije, uglavnom se druze u skupinama slicnih, sto im daje sigurnost. Ljudi 90ih, pobjegli zbog rata, neki su kriminalci sa laznim imenima (operirali za vrijeme Juge po zapadnoj Europi, za njih je Aus raj, kradi i varaj koliko hoces), neki su htjeli bolji zivot za djecu, no nisu bas svi uspjeli u tome, u pretjeranoj zelji da zastite djecu, stvorili su puno razmazenih klinaca koji sada zive na socijali (koja je zaista bijedna - taman da stalno sanjare kako da odu kuci, u svoje djetinjstvo).

Poljaci - dobricine, ali tragicari, cijelo vrijeme optereceni time kako su ih Rusi guzili (ili Nijemci), isto se boje policije, vlasti, pravi europski robovi, vole cugati iz ocaja, ne bune se nikad, i sanjaju da ce ih EU spasiti pa da se vrate. Jos vjeruju da je Vatikan dobra stvar, dok Talijani Vatikan smatraju mafijom.

Indijci - svjetski robovi, dobri ljudi, ali uglavnom bez kicme i ponosa kada su na dnu, a neumjereno napuhani kad malo narastu, tako da onda opet padnu. Indijci su jedina nacionalna skupina koja biva pretucena, izbodena nozem i, sada, umjetno blokirana od ostanka u Australiji. Jako vezani za tradiciju, ali ne i za duhovnost, ocekuju da ce biti prihvaceni jer su u Indiji zavrsavali engleske skole, radili sto su im englezi rekli i prihvacali englesku silu. Al ovdje to ne pali, naprotiv.

Pakistanci - moja ekipa, slicni indijcima, ali nisu kukavice i ne daju se kupiti.

Australci (druga i neka visa generacija - nevezani za porijeklo) - izuzetno posteni, prilicno jednostavni, donekle naivni, i agresivno reagiraju na nepostenje (vjerojatno od Iraca dolazi taj karakter - vecina vodja sindikata su Irci), mrze vlast, poreze i policiju (otud tiho nepostovanje zakona za koje se misli da su nepotrebni i neposteni). Mene podsjecaju na Amere iz juznih americkih drzava, samo sto nisu agresivni, ne vole rat, vole raditi, ali ne previse. Nemaju stila, nekad su previse opusteni, vise vezani za prirodu, ali manji dio je bas zaista avanturisticki. Uvijek dobra ekipa, neki zive samo po plazama Queenslanda samo od socijale, i dajem im za pravo - njihova zemlja.

Nijemci - australizirani, vise lezerni, i vise lijeni.

Talijani - kao mafijasi iz americkih filmova (btw, bas je De Niro u Melb, snima novi film, mafijaski grad za mafijaski film), posveceni biznisu, vlastitu mamu bi prodali za posao. Nisu glasni kao europski talijani - ovdje su se naucili oprezu. Talijan, ako trazi posao, uglavnom nece raditi za talijana - da ne mora raditi, vec se uvaljuje u australske kompanije sa izgovorom "kad si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin" wink

Grci - ima ih puno, ne daju se zezati od zidova, potpuno razumijem sada europske grke - kuze igru. On nece biti gladan, ali nece dati da ga zafrkavas. Nemaju stila poput talijana, ali su otvoreni i emotivni, sto je plus.
Sjeverni afrikanci - libanonci, turci, egipcani - sve najbolje o njima, posteni, emotivni, sirok osmjeh i zlatan zub. Jos ak si europejac, i pokazujes postovanje prema njima - dobio si ih.

Maori - kiwiji sa Novog Zelanda - lezerni, agresivni kad treba, no ne bas prepametni, al imaju veliku dusu, ogromni su i uvijek nasmijani. Zene su jos ogromnije od njih. Ponekad imaju hrvatska prezimena, jer im je netko u povijesti obitelji bio moreplovac iz Dalmacije.

Aboridzani - uglavnom upropasteni, englezi su ih totalno razvalili, kao americke indijance, nisu imali tu agresivnost Kiwija, nazalost. Imaju dosta gorcine, no ja mislim da njihovo vrijeme opet dolazi. I nemaju taj bolesni pojam vlasnistva i pohlepe, jednom su nam u Milduri upali u hostel po noci, ukrali 3 juhe iz frizidera, par jabuka i 2 konzerve. Sve drugo ostavili.

Azijci - uglavnom okej, na nesto drukcijoj frekvenciji od nas, ali imaju dusu, posebno ovi iz siromasnijih zemalja. Zene se odgajaju kao lakse, pa oderu matore australce (posebno nase koji su godinama crncili), sto mi je posebno drago, i onda ih supiraju (i jos ih drzava zastiti).

Ovi ostali azijci uglavnom su dobri u bilo cemu sto rade i u svom su filmu, jednostavno apsorbiraju sto im pase i drze se svoga, bez ikakvih sukoba, ova zemlja je dobrim dijelom Azija.

Neke australke su popusile zidovsku medijsku propagandu i diznijeve filmove, i smatraju da su princeze, ponekad nadju nekog papana, ali uglavnom ne. Po mom misljenju, tesko djetetu kojem su takve krave mame, fokusirane na zderat i gledat tv, i primat socijalu.
Muski bi se mogli sloziti sa dobrim dijelom nasih u Hr, vole sjedit u birtiji, nakon 30e dobar dio odustane od zena, zbog pive, jedino sto ih ne muci ego previse, pa se nece glasno raspravljati tko je veci frajer.

Ono sto volim - u ducanima se mozes cjenkati, ako si simpatican i sarmantan (dakle, ja wink ) onda mozes tu i tamo dobiti nesto besplatno. Ono sto ne volim - ljudi su poceli pricati kao i kod nas, zaliti se itd. Australija nikada u povijesti nije imala tako nizak standard u smislu razlike placa i cijena. Jbga.


Dodatak ( 13.07.2010, 15:58 ) :

A danas mi se motalo po glavi kako sam bio nepravedan prema nekima, pa cu i zavrsiti moju listu od zadnjeg maila wink

Dakle - Madzari - jos jedne ljudine, puna ih Australija, ali nisu glasni, normalni, posteni, dobro kuhaju, inteligentna ekipa. To je jedan od razloga zasto je Australaca puna Budimpesta - to su nasi (i njihovi).

Rumunji - cesto znaju vise jezika, pravi europljani (ne oni ustogljeni), nisu vezani za svoju zemlju, uglavnom se ne vracaju nazad, puno znaju o svima nama sa Balkana (sto me jako zacudilo, znaju cak i hrvatski, srpski i albanski!!!, pitam se pitam zasto sam imao tako nisko misljenje o tim istocnjacima).

Maltezi - mali narod, i vise ih je u iseljenistvu nego na njihovim otocima, mjesavina arapa i talijana, talijanske radne navike, talijanski maniri (poput onih iz Kuma), ali jezik jako vuce na arapski.

Rusi - rusi kao rusi, kao i ukrajici, imaju dusu, imaju ponos, ali se prodaju za novac, pa zavrse zbog love i iza resetaka.
Opcenito, od Poljaka preko Ceha i Slovaka, pa do Rusa, nije bitno sto tu provedu 30 godina, uvijek seru kako su zavrsili "jako dobru" skolu ili "jako jak fakultet". Da se useres od muke. I obrises dupe tom diplomom, sto i je komentar poslodavaca ako se ovaj drzne to prikazati kao dodatak biografiji.

Uglavnom, te se nacije vise manje smatraju klasikom u Australiji, i svi znaju za njih. Nema njemacke ideje gastarbajtera, nema stranaca, i nema vezanja tih nacionalnosti sa statusom njihovih zemalja. Tako ce, recimo, kod nas u Hr npr. turcin biti nesto primitivno, zaostalo itd (kakve vec predrasude imamo), dok ce ovdje znaciti da je uglavnom pozitivan, posten i pouzdan za posao. Sto mislim da je stvar okruzenja, a ne originalnog stanja i tocke iz koje gledas. I tu imaju tu navodnu nacionalnu svijest, ali kad se nadju vani, u neugodnom razgovoru, problemu itd, odmah vade putovnicu, i deklariraju se australcima i 'fuck off'.

Spanjolci, Francuzi, Portugalci - jako ih je malo, ali kojima se svidi Aus, ne zele nazad (vjerojatno ne vole feeling svojih zemalja i ta osobna sloboda), juznoamerikanaca ima vise, nisu onakvi kakvima sam ih zamisljao kada sam ucio salsu, znaju zivjeti, ali znaju i biti sitni prevaranti i prijetvorni (vjerojatno ih je siromastvo ucinilo takvima).

A ja sam bas ovaj mjesec imao njemacku fazu zivota.

Prijateljica, australka, po 6 mjeseci godisnje zivi u Njemackoj, i jos joj je nevjerojatno da joj sina u skoli smatraju strancem (i cak ga i uciteljica naziva strancem, sto je u Australiji nezamislivo da ti itko kaze), i vlasti je maltretiraju da dokazuje da ne radi na crno tamo (iako je dala dokaze da ovdje u 6 mjeseci zaradi dovoljno za godinu dana zivota). Onda mi je dosao znanac iz Zgb, rodjen u Melbournu i ispricao svoja prva europska iskustva. Prvo je otisao u Njemacku, misleci da je on fasist (ustaska emigracija), da bi njegov komentar bio "onda sam skuzio da su tamo normalni ljudi fasisti! Hladni, nekomunikativni, drze se krutih pravila, i jos sam bio gladan tamo!". Haha. Dok se nije obreo u Hrvatskoj, iznenadjen nepostenjem obicnih ljudi, no zadovoljan toplinom i stilom zivota - ostao je tamo. Dakle, putuje se u oba smjera wink

I naposljetku, brat gazde (pravi njemacki gastarbajter) naletio u Australiju, i rekao famoznu recenicu kojom su me neki ispratili iz Hr "tamo se zna red i treba se radit i zna se gdje ti je mjesto", nisam mogao vjerovati da opet cujem to robovsko lupetanje. Da je tako na ovom otoku, Gordy bi vec za 2 mjeseca bio nazad smijeh toliko voli rad, red i disciplinu da je lik plakao na odlasku, cak je i njegov zet, svabo, plakao na aerodromu. Naturlich.

Toliko o tome, kraj balade.

Slijedeci veci mail ce biti kad dodjem iz Sjevernog Teritorija, ici cu posjetiti moju bracu aboridjane, mislim da mi oni imaju sto reci.



- 00:23 - Komentari (37) - Isprintaj - Zasebno

07.07.2010., srijeda

Rak uzrokuje gljivica - hipoteza i liječenje dr. Tullia Simoncinia


Prenosi i komentira : catwoman


Zahvaljujem blogeru @ Istina o kemoterapiji što me uputio na ova nova znanstvena otkrića.

Video clipove s prijevodom na hrvatski jezik možete vidjeti na ovoj stranici zahvaljujući našem youtube heroju, Cowboy Bebop, koji pronalazi i prevodi iznimno važne i korisne informacije za opstanak čovjeka.







Čak i prije svjedočanstava izliječenih pacijenata, teorija mi se učinila vrlo logičnom, jer i " alternativci " inzistiraju da se oboljeli od tumora i karcinoma suzdržavaju bijelog šećera, a poznato mi je kako Candida Albicans obožava šećer, stoga postoje i vaginitisi kandidijaze kao poslijedica dijabetesa.

Nadalje, prijateljica koja je bolovala od karcinoma dojke liječila se svim mogućim klasničnim i " alternativnim " metodama, a najbolje od njih ukazale su se : makrobiotika ( tumorske markere održavala u normali ), Breussova terapija ( smanjila tumor po rubovima ), te ayurvedsko liječenje ( potpuno otopilo kvržicu na dojci ). Njen je problem bio što se nije mogla riješiti stresova, koji bi uvijek ponovno aktivirali bolest, narušavajući imunitet. Na koncu je pristala i na kemoterapiju ( čega se do tada najviše ustručavala, jer je bila i anemična ), i nakon toga napustila ovaj svijet.

Spomenute tri učinkovite metode uključuju nejedenje bijelog šećera, a ayurvedska vjerojatno i sodu bikarbonu ( možda ne čistu, već u nekom prirodnom okruženju iz nekih biljaka ili minerala ), jer se sjećam da je uzimala nekakve praške otopljene u vodi, gorke masti, kojekave vodice. To su bili vrlo jeftini lijekovi, jedino je put u Indiju ka vrsnom ayurvedskom liječniku bio velik izdatak.

Zato mislim da ta činjenica kako je ukidanje hrane, tj. rafiniranog šećera Candidi Albicans onemogućio razvoj, a u slučaju dirketne invazije na nju nekim sastojcima iz ayurvedskih preparata ( što otvara mogućnost i prisutnosti sode bikarbone ) tumor je nestao, isto tako kao i kod nekih pacijenata iz video clipova - nekako u roku dva mjeseca.

Moguće da je, uz povećan stres, i povećana konzumacija nerafiniranog šećera u poslijednjih sto i više godina aktivirala takvu pandemiju karcinoma - statistike pokazuju korelacije povećanja oboljelih od dijabetesa vezano uz porast prosječne konzumacije te namirnice, a sigurno je moguće provjeriti i korelaciju s porastom oboljelih od karcinoma.

Genetsku predisponiranost za ovo oboljenje dr. Simoncini ne opovrgava, mislim da to čini samo novinar u najavi. Moja je hipoteza ( a smijem se toga igrati na našem blogu ) da genetska predisponiranost definitivno ima utjecaj na mogućnost razvoja te bolesti, jer je to dokazala medicinska statistika, a i genetska istraživanja. Naime ( čitala sam o tome u knjizi " Genom " autora M. Ridley ) -postoje 4 razine obrane imunološkog sustava od karcinoma, svima njima upravlja po jedan gen, pojednostavljeno rečeno. Kada sva četiri od tih gena mutiraju, gube funkciju upravljanja procesom kontrole spriječavanja razvoja malignih stanica i tada je bolest neminovna.

Dakle, specifična mutacija gena uzrokuje pad specifičnog vida imuniteta ( sustava obrane ) i onda dotične gljivice mogu napredovati i izazivati obrambene reakcije organizma u vidu tumora, kako je objašnjeno u video-materijalu. Mutaciju gena u negativnom, devolutivnom smislu aktivira stres, koji može biti psihološke ili fizičke prirode ( npr. toksične supstance u okolišu, tj. zagađenost ili nekvalitetna prehrana ).

Zanimljivo jest, kako je genetska predisponiranost izvrsno vidljiva u natalnim kartama, u tzv. kućama bolesti. Postoji jedan planet, koji indicira karcinom i obavezno ga viđam u tom dijelu natalne karte kod oboljelih od te bolesti, ali i kod njihove ( još ) zdrave djece. Tko uz taj planet ima još dodatnih planeta u kući bolesti - teško će se izvući, možda ovakvim metodama privremeno ( a i to je dobitak na vremenu ), jer je to jednostavno previše za jedan organizam, ali tko ima samo taj jedan planet, taj ima velike, velike šanse da se izliječi zauvijek. A ne znači niti da će se i razboljeti, ukoliko poduzme nešto preventivno.

Primijetila sam da je za izliječenje te bolesti vrlo važna podrška i razumijevanje u obitelji ( ali ne "šmrc" karaktera, već ona konstruktivna ), a još više faktor - " okreni ploču u glavi ", što znači da umom kreiramo misli i osjećaje, koji dalje aktiviraju pozitivnu kemiju u organizmu, te time automatski i pozitivne mutacije degeneriranih gena u svoju zdravu formu. Pisao je o tome svojoj knjizi " Kemoterapija liječi rak i Zemlja je ravna ploča " i dr. Lothar Hirneise, takođe onkološki stručnjak konvencionalne medicine, koji je krenuo istraživati dodatne pravce u otkrivanju uzroka i liječenja te bolesti.

Znanost i " alternativa " imaju samo prividne granice, za one koji ne žele vidjeti širu sliku i priznati istinu, bez obzira na kojoj strani ona bila. Ovdje imamo primjer jednog znanstvenog otkrića u okviru konvencionalne medicine, koji nailazi na otpor šire znanstvene zajednice, vjerojatno ne samo zbog krutosti u razmišljanju, već i interesa farmakolobija, koji ovom mogućnošću gubi privilegiju enormne zarade često puta neučinkovitim i ubojitim lijekovima, što, naravno ( npr. u slučajevima samo jednog planeta u kući bolesti ) može polučiti i dobre efekte ( imam za to primjer u obitelji ), ali kod inače boležljivih ljudi nipošto nisu dobar izbor ( primjer prijateljice ).

Možda će se netko čuditi zašto se tekst s tematikom zdravlja nalazi na Novoj Politici - zdravstvena politika i njena velika reorganizacija, preusmjeravanje na nove i učinkovitije, manje rizične ( uz to i jefitinije ! ) modele liječenja, te komplementaran interdisciplinaran i holistički pristup - kako u liječenju, tako i u prevenciji - definitivno mora biti jedna od najvažnijih stavki u redizajnu društvenog života.



- 12:48 - Komentari (86) - Isprintaj - Zasebno

04.07.2010., nedjelja

Globalizacija bijede

Prenosi: Para(ne)normalan!

Uvodni dio je kao i ideja je nastao na blogu Smisao Života odličnim postom blogera, pod nazivom Kapitalistička utopija, uvod je moj komentar, naime bloger me nadahnuo, ali i preduhitrio jer sam htio napisati i ja slično nadahnut knjigom Globalizacija bijede i novi svjetski poredak, autora Michel Chossudovsky, predgovor:

Globalni mediji fabriciraju vijesti i otvoreno izvrću tijek zbivanja u svijetu. Ta "lažna osviještenost" što prožima naša društva onemogućava kritičke rasprave i prikriva istinu. "Slobodno tržište" kao jedino obećanje nudi svijet poljodjelaca bez zemlje, tvornica čvrsto zatvorenih prozorskih kapaka, radnika bez posla i nestajućih socijalnih programa, što kao jedini lijek iza sebe ostavljaju "gorku gospodarsku terapiju" WTO-a i MMF-a. Moramo obnoviti istinu, razvlastiti korporativne medije, vratiti suverenost našim zemljama i ljudima koji u njima žive, te razvlastiti i srušiti globalni kapitalizam. Ta borba mora imati široke temelje, demokratski zahvaćati sve dijelove društva na svim razinama i u svakoj zemlji te na jednom glavnom smjeru ujediniti radnike, seljake, neovisne proizvođače, male poduzetnike, stručnjake, umjetnike, državne službenike, svećenstvo, studente i intelektualce. Ljudi se moraju ujedinjavati u cjelini, a "jednointeresne", odnosno uskointeresne skupine moraju se približiti polazeći od jedinstvene i zajedničke svijesti o tome kako ovaj gospodarski sustav uništava i osiromašuje. Globalizacija ove borbe od presudne je važnosti, a zahtijeva stupanj solidarnosti i internacionalizma još nezabilježen u svjetskoj povijesti. Nužno je uložiti veliki napor u objedinjavanje društvenih pokreta u svim glavnim svjetskim regijama u zajedničkom nastojanju i odlučnosti da se ukloni siromaštvo i postigne trajni mir...


Tko kaže da se taj sistem privatizacijske pljačke ne nastavlja i sada, naručito u RH?
Što se tiče državnih firmi gubitaša u RH, tu veliku ulogu imaju mediji, politički ovisni mediji kao npr. državna TV i mediji u stranom vlasništvu prikazuju državna poduzeća naručito brodogradilišta u posljednje vrijeme kao teret poreznom obvezniku, zlu grdosiju, dinosaura socijalizma tipa T-rexa koji proždire naše novce zaboravljajući koliko ta ista brodogradilišta uzdržavaju obitelji kooperanata vezanih na njih?!
Isto je bilo sa bankama '90tih prošlog stoljeća, sve su nekim čudom propale tako što su davale kredite na knjigovodstveni kapital tajkunima koji oni nisu posjedovali, nego su neki direktori firmi zlorabili položaj uzimali kredite i time kupili firmu i postali vlasnici. Garnitura koja je na vlasti i danas im je to ne samo dozvolila nego i blagoslovila (famoznih 200 obitelji), zato danas nećeš nikoga od njih osim ovih posljednjih vidjeti u Remetincu. Tu vrijedi ona nadodna da uvijek nadrlja onaj tko je zadnji gurao prste u med!
Posljednji sistem koji je htio progurati rumenko u Podravci nije ništa novo, to je patentirani sistem iz devedesetih od Mire i Ivice, to je u EU i SADu potpuno protuzakonito jer moraš jamčiti kapitalom za investiciju koji je u ovom slučaju izostao.
U SADu nekom farmeru su htjeli oduzeti bakari farmu, prema njihovom zakonu farmer mora jamčiti kapitalom ulaganje što isti nije imao jer su mu kamate pojele sve. On je našao u ugovoru da isto vrijedi za banku koja svojim kapitalom, na to ne mislim zgradama nego vrijednosnim papirima , dionicama, obveznicama mora također isto imati kapital. Njegov odvjetnik je prema javno dostupnim podacima otkrio da ta banka ima više novca u trezorima nego vrijednosnica te je dokazao na sudu da je baka takođetr prekršila zakon i da ne može jamčiti za ispaćene kredite, farmer je tako zadržao farmu.
Što želim naglasiti, naša sudbena vlast može svu privatizaciju proglasiti nevažećom pogotovo na već opisani način bez donošenja posebnih zakona o nacionalizaciji!
Zanimljivo je kako danas sve te iste propale banke odlično zarađuju pod stranom upravom?!

Istomišljenik filozofa dr. Chomskog, prof. dr. Michel Chossudovsky je to predvidio još 1980. g. citiram:
-Pad unuarnje kupovne moći.
-Izbijanje opće gladi.
-Opći slom preventivne i medicinske skrbi, kao rezultat medicinskih potrepština i malih plaća medicinskog osoblja te oskudnih radnih uvijeta.
-Nastanak opće devalvacije čime se cijene moraju dolarizirati (nešto kao konvertibilna valuta).
Jel vam je to poznato iz našeg slučaja krize?
Dr. Chossudovsky je prema razmišljanjima sličan našem dr. Kuliću:

Nažalost do sada je predvidio sve krize u svijetu, a ni predviđanja budućnosti mu nisu najsvjetlija!

Pozdrav!
- 19:27 - Komentari (25) - Isprintaj - Zasebno

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi