SACHER TORTA



BISKVIT: 15 dag maslaca
10 dag šećera
1 vanilin-šećer
8 žumanjaka
15 dag čokolade
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
8 bjelanjaka
marmelada od marelice


GLAZURA : 15 dag čokolade
15 dag maslaca


Maslac,dio šećera i vanilin-šećer miješajte dok se ne zapjeni i dodaj te jedan po jedan žumanjak. U smjesu umiješajte rastopljenu čokoladu,snijeg od bjelanjaka istučen s preostalim šećerom i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo.
Tijesto stavite u namazan kalup za torte i lagano pecite.Kada se ohladi,tortu razrežite na dva dijela i spojite marmeladom.Kad se torta ohladi,prelijte je glazurom.


GLAZURA -POSTUPAK : Lagano rastopite čokoladu i umiješajte maslac

VRIJEME : 1 sat 10 minuta

30.11.2012. u 18:56 | 0 Komentara | Print | # | ^

ŠAUMROLE






TIJESTO : 1 paket lisnatog tijesta


PRIPREMA : Lisnato tijesto razvaljati i rezati na uske dugačke trake širine 2,5 cm. Kalupe za izradu šaumrola umotati jednom trakom tijesta od vrha do dna,tako da se preklapaju dvije trake jedna preko druge i pri dnu ljepiti s malo bjelanjaka. Premazati žumanjkom razmućenim s malo mlijeka.Peći na 220 stupnjeva oko 15 minuta .


NADJEV : 4 bjelanjka
20 dag šećera
sok od pola limuna 1/2 dl vode



PRIPREMA : Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa 10 dag šećera.Posebno kuhati 10 dag šećera sa 1/2 dl vode u gust sirup. Tući i dalje bjelanjke nalijevajući posve polagano vruću šećernu otopinu u snijeg,sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.


POSTUPAK : Pečene šaumrole još vruće skidati s kalupa i puniti pripremljenim nadjevom,i to pomoću vrećice za ukrašavanje.Gotove posipati šećerom u prahu.

30.11.2012. u 18:27 | 0 Komentara | Print | # | ^

IŠLERI KAO ŠEŠIRIĆI







TIJESTO: 14 dag margarina
20 dag bršna
7 dag šećera u prahu
3 žlica kakaa
1 žumanjak


PRIPREMA : U brašno razmrviti margarin,dodati orahe,šećer u prahu i žumanjke. Tijesto ostaviti pola sata,razvaljati ga i rezati krugove-jedan veliki i dva mala. Peći na laganoj vatri.

KREMA :3 jaja
15 dag šećera u prahu
10 dag margarina
1 vanilin šećer



PRIPREMA : Jaja,vanilin šećer i šećer pjenasto umutiti,kuhati na pari,te u ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.


GLAZURA : 10 dag čokolade
10 dag margarina


PRIPREMA : Čokoladu i margarin otopiti na pari.


POSTUPAK : Kremom ljepiti krugove. Najprije slijepiti dva mala zajedno,a zatim njih na jedan veliki kako bi se dobio oblik šeširića.Ostaviti u hladioniku sat vremena da se krema stegne.Šeširiće umočiti cijele u čokoladnu glazuru,kada se stegne vrećicom za ukrašavanje iscrtati obod šeširića i ukrasiti listićima i cvjetićima od marcipana.

30.11.2012. u 17:04 | 1 Komentara | Print | # | ^

MONTE KOLAČ



Za ovaj kolač nisu vam potrebne neki specijalni sastojci. Treba vam dobra volja i sastojci koje uvijek imamo u frizideru…
sretan

Vrijeme pripreme:90 min

Sastojci:
-1 lmlijeka
-12 žlica gustina
-8 žlica šećera
-20 dag margarina
-1/2 l slatkog vrhnja
-30 dag čokolade za kuhanje
-petit keks


Priprema:
1)BIJELA KREMA:
-Za bijelu kremu pomiješati 2 dcl mlijeka,12 žlica gustina,
8 žlica šećera sipati u 8 dcl uzavrelog mlijeka
i u ohlađeno umiješati 20 dag margarina.

2)CRNA KREMA:
-Za crnu kremu otopiti 30 dag čokolade za kuhanje
u 1/2 l slatkoga vrhnja(ne ga miksati),ne smije prokuhati.


3)PRIPREMA:U dublji lim složiti petit kekse (poškropiti ih sa mlijekom) na njih staviti bijelu kremu, a preko preliti crnu kremu.Ostaviti preko
noći u hladnjaku.

thumbup

29.11.2012. u 12:52 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kinder milch schnitte



SASTOJCI

Potrebno:
5 jaja
5 žlica brašna
1 žlica vanili šećera
2 velike pune žlice kakaa
na vrh noža prašak za pecivo
5 žlica šećera

Krema:
250 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix (učvrščivač za šlag)
2 velike žlice tekućeg meda
1 vanili šećer ili limun šećer

PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=5>PRIPREMAze=4>PRIPREMA

1. Bjelanjke istuci u snijeg.Žutanjke izmutit s šećerom,dodati brašno,kakao i prašak,i miješati dok se dobije glatka smjesa.Dodadti 3 žlice snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa,zatm sve izliti u ostatak bjelanjka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.

2. Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh (onaj iz pećnice).Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta.Ostaviti da se hladi i prerezati na pola.Znači biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada.Ne rezati kao za tortu po sredini!

3. Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti šlag dodati van šećer i med.Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim,staviti u hladnjak na 2-3 sata.Rezati u obliku onih pravih.Bidkvit je tanak,krema je u tankom sloju.Po želji se može peći u manjem plehu,onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti veću količinu šlaga,da budu deblje.

4. U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanili šećer (ili za kremu pola vrećice limun šećera,pola vanili).

wave

29.11.2012. u 08:39 | 1 Komentara | Print | # | ^

Japanska pita


SASTOJCI:

Biskvit:
5 kom bjelanjaka
4 kom žutanjaka
5 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakaa
2 žlice ulja (nije obavezno)
1/2 praska za pecivo
1 dcl ruma
2 dcl vode
8 žlice šećera


Krema:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica secera
1 žutanjak
15 dkg margarina
1 vanili šećer
3 - 4 dcl slatkog vrhnja
ribana čokolada



PRIPREMA:

1) Skuhati kremu u 5 dcl mlijeka, sa brašnom, šećerom i 1 žutanjkom

2)Ohladiti. Miksati margarin i vanilin šećer i dodati ga u kremu.

3)Izmiksati bjelanjke. Miksati žutanjke sa šećerom, dodati sve ostalo, pomješati i ispeci biskvit.

4)Zakipiti vodu, rum i šećer i zaliti pečeni biskvit.

5)Prohladiti, i na to staviti gotovu kremu.

6)Izmiksati slatko vrhnje i šlagom prekriti kremu.

7)Na slag nastrugati dosta cokolade za kuhanje.

28.11.2012. u 16:49 | 1 Komentara | Print | # | ^

MAFINSI





TIJESTO : 6 jaja
30 dag margarina
30 dag šećera
1 vanilin šećer
30 dg brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice mljevenog cimeta
30 dag badema
20 dag čokolade
40 dag višnja iz kompota
g višnja iz kompota


PRIPREMA : Pjenasto umutiti jaja,margarin,šećer,i vanilin šećer. Postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.Miješati dok tijesto ne postane glatko.Dodati sjeckane bademe,ribanu čokoladu i na kraju umiješati višnje.Tijestom puniti 2/3 papirnatih kalupa za izradu mafinsa i peći 25-30 minuta na 180 stupnjeva.Pečene mafinse ostaviti hladiti 5-10 minuta i potom glazirati čokoladnom glazurom.Još toplo ukrasiti višnjama.

GLAZURA : 20 dag čokolade
8 dag margarina
24 višnje za ukrašavanje


PRIPREMA : Čokoladu i margarin rastopiti na pari.

28.11.2012. u 16:21 | 0 Komentara | Print | # | ^

K0LAČ NA METRE




TIJESTO : 4 žumanjke
25 dag šećera
25 dag brašna
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjka
1 žlica kaka


PRIPREMA : Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom postupno dodajući mlijeko. Lagano miješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umiješati kakao. Peći u dva duga rebrasta kalupa,i to u jednom žuti a u drugom tamni biskvit.


KREMA :
9 dl mlijeka
6 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
2 žumanjka
10 dag šećera
25 dag margarina


PRIPREMA : Puding sa 6 žlica šećera ukuhati u mlijeko i dodati žumanjke pjenasto izrađene s preostalim šećerom . U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Sve dobro izraditi.

GLAZURA : 15 dag čokolade
3 žlice šećera
3 žlice mlijeka
5 kapi ulja


PRIPREMA : Čokoladu,šećer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje .

POSTUPAK : Pečene biskvite rezati na kriške.Svaku krišku premazati kremom i slagati naizmjenice žutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolač u velikoj dužini. Ostatkom kreme premazati kolač izvana i preliti ga glazurom od čokolade.Kolač rezati na kose trake. zati na kose trake.

28.11.2012. u 15:57 | 0 Komentara | Print | # | ^

LEDENE KOCKE



SASTOJCI : 2 vrećice pudinga (vanilija )
2 žlice pšeničnog oštrog brašna
2 žlice gussnela
100 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
200 g čokolino namaza
5 krem bananica
100 g čokolade
700 g keksa Petiti Beurre
sok od 2 naranče
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka



1.
Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
3.
U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.
4.
U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.
5.
Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.
6.
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
7blockquote>7font size=4>7
.
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

POSLUŽIVANJE :
Kolač narežite na kocke i poslužite.
SAVJET :
Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.

njami

27.11.2012. u 16:41 | 0 Komentara | Print | # | ^

Čokoladne ploške s jagodama



Vrijeme pripreme: 60 minuta
Vrijeme pečenja: 20-25 minuta

Sastojci:

Za prhku podlogu:
125 g petit beurre keksa s čokoladnim preljevom (od mliječne ili tamne čokolade)
150 g pšeničnog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
75 g finog šećera
1 omot vanilin šećera
125 g maslaca

Za tijesto:
200 g pšeničnog brašna
15 g kakao praha
3 ravne žličice praška za pecivo
125 g šećera
4 jaja
100 ml ulja
100 g prirodnog jogurta

Za nadjev 1:
100 g mliječne čokolade s jogurtom
500 g jagoda
50 g šećera
7 listova bijele želatine
400 g vrhnja za šlag

Za nadjev 2:
3 lista bijele želatine
400 g prirodnog jogurta
75 g šećera
100 g tamne čokolade (70 % kakaa)

Za ukrašavanje i dekoraciju:
75 g tamne čokolade
1 žličica ulja
otprilike 100 g malih jagoda


1.Za podlogu stavite petit beurre kekse u vrećicu za zamrzavanje,zatvorite je i kekse izdrobite valjkom za tijesto da ostanu i veći komadići mrvica.Prosijte brašno u posudu,dodajte ostale sastojke i dobro izradite mikserom s lopaticama.Na kraju kratko umiješajte mrvice od keksa.Prhko tijesto kratko izmijesite na malo pobrašnjenoj radnoj ploči te izvaljajte na dubljem limu (30 x 40 cm,namašten).

2.Za tijesto pomiješajte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo u prosijte u posudu.Dodajte ostale sastojke i izradite tijesto miješajući otprilike 2 minute mikserom s metlicama na najvećoj brzini.Tijesto rasporedite po podlozi,pažljivo poravnajte i stavite lim u pećnicu.

Električna pećnica:cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak:cca. 160 °C (nezagrijana)
Pećnica na plin:cca. stupanj 2-3 (nezagrijana)
Vrijeme pečenja:20-25 minuta

3.Ispečeno tijesto na limu odložite na rešetki za kolače i ostavite da se ohladi.

4.Za nadjev 1 nastružite čokoladu nožem za guljenje povrća.Operite jagode,ostavite da se ocijede,očistite,narežite na komadiće i dodajte šećer.Želatinu namočite prema uputi na omotu.Istucite čvrsti šlag.Želatinu lagano istisnite,otopite je u malom loncu pri slaboj vatri (ne kuhajte) i brzo umiješajte u šlag.Dodajte jagode i naribanu čokoladu,raspodijelite po tijestu i poravnajte.Stavite namazano tijesto 2 sata na hladno.

5.Za nadjev 2 namočite želatinu.Čokoladu razlomite na komadiće i rastopite na malom loncu na pari pri slaboj vatri uz stalno miješanje.Jogurt pomiješajte sa šećerom.Otopite želatinu,pomiješajte s malo mase od jogurta te umiješajte u preostalu masu od jogurta.Na kraju pažljivo umiješajte čokoladu.Masu od čokolade i jogurta pažljivo rasporedite po šlagu s jagodama i poravnajte.Stavite kolač oko 2 sata na hladno.

6.
Za ukrašavanje i dekoraciju kolač narežite na kvadrate.Čokoladu razlomite na komade,otopite s uljem i na svaki kvadrat stavite koju kap.Na još tekuću čokoladu položite oprane,očišćene i osušene jagode.

thumbup

22.11.2012. u 12:45 | 0 Komentara | Print | # | ^

*Pralina torta

Vrijeme pripreme :40 minuta,bez hlađenja
Vrijeme pečenja :cca. 40 minuta



*Sastojci:

Za pripremu kreme:
750 g vrhnja za šlag
300 g tamne čokolade (60 % kakao udjela)


Za pripremu tijesta:
150 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
1 žlica praha (granula) za instant espresso


Za tijesto:
200 g pšeničnog brašna
3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
3 jaja
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 g neslanog,fino nasjeckanog kikirikija


Osim toga:
6 listova Dr. Oetker bijele želatine
1 žlica kakaa u prahu
nekoliko malih pralina


1.Za pripremu kreme dobro zagrijte vrhnje u loncu i skinite s vatre.Čokoladu razlomite na komade i stalno miješajući metlicom rastopite u vrhnju.Čokoladnu masu pokrijte folijom za čuvanje svježine i preko noći stavite na hladno.

2.Za pripremu tijesta nasjeckajte čokoladu za kuhanje na komadiće i zajedno s maslacem i prahom za espresso u malom loncu na pari miješajte dok se ne poveže.Ostavite da se malo hladi.

3.Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo,prosijte u posudu koja se može zatvoriti (otprilike 3 l) i pomiješajte sa šećerom.Dodajte jaja,aromu i čokoladnu smjesu.Posudu čvrsto zatvorite poklopcem.

4.Posudu više puta (ukupno 15-30 sekundi) snažno protresite da se svi sastojci dobro promiješaju.Dodajte kikiriki.Sve skupa metlicom ili kuhačom još jednom pažljivo promiješajte,kako bi se umiješali i suhi sastojci s ruba.

5.Tijesto ulijte u kalup za torte (promjera 28 cm,namašteno dno) i poravnajte.Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Električna pećnica:cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak:cca.160 °C (nezagrijana)
Pećnica na plin:stupanj 2-3 (nezagrijana)

Vrijeme pečenja:cca. 40 minuta.

6.Tijesto odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.

7.Želatinu namočite prema uputi na omotu,lagano istisnite i otopite u malom loncu pri slaboj vatri (ne kuhati).Umiješajte jednu žlicu šlag kreme.

8.Preostalu šlag kremu istucite mikserom s metlicama da bude gotovo čvrsta.Uz stalno miješanje dodajte mješavinu sa želatinom i istucite čvrstu šlag kremu.Šlag kremu rasporedite po tijestu i poravnajte.Na šlag kremi vilicom ili nazubljenom lopaticom za torte izvucite rešetkasti uzorak i stavite tortu 2-3 sata na hladno.

9.Tortu prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite malim čokoladnim bombonijerama.

fino

18.11.2012. u 16:35 | 0 Komentara | Print | # | ^

ZAGREBAČKE ŠNITE



TIJESTO: pola paketa lisnatog tijesta

PRIPREMA: Lisnato tijesto razvaljati,nabosti vilicom i ispeći na preokrenutoj strani lima .

KREMA : 1 l mlijeka
5 jaja
15 dah oštrog brašna
18 dag šećera
1 vanilin šećer
2 dl slatkog vrhnja


PRIPREMA : Dobro izmiješati žumanjke,brašno i 10 dag šećera sa 2,5 dl odvojenog mlijeka i sve ukuhati u preostalo mlijeko. Lagano kuhati oko 15 minuta. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg,dodati 8 dag šećera i vanilin šećer. Čvrst snijeg lagano umiješati u kuhanu vruću kremu.Sve izliti na pečenu koru oko koje je namješten obruč kalupa kolača. Ostaviti da se ohladi. Premazati čvrsto tučenim slatkim vrhnjem .

GLAZURA : 12,5 dag margarina
10 dag čokolade
2 kapi ulja


PRIPREMA : Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje. Glazuru malo ohladiti i preliti preko šlaga.

Uživajte thumbup

Oznake: kolači

12.11.2012. u 18:49 | 1 Komentara | Print | # | ^

  studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pozdrav wave
Ovaj blog rade 4 učenice osmog razreda kao zadatak iz informatike,no naravno ovdje možete naći brojne ukusne recepte kolača koje odabiremo za vas sretan

Linkovi

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se