TIJESTO: 14 dag margarina
20 dag bršna
7 dag šećera u prahu
3 žlica kakaa
1 žumanjak
PRIPREMA : U brašno razmrviti margarin,dodati orahe,šećer u prahu i žumanjke. Tijesto ostaviti pola sata,razvaljati ga i rezati krugove-jedan veliki i dva mala. Peći na laganoj vatri.
KREMA :3 jaja
15 dag šećera u prahu
10 dag margarina
1 vanilin šećer
PRIPREMA : Jaja,vanilin šećer i šećer pjenasto umutiti,kuhati na pari,te u ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.
GLAZURA : 10 dag čokolade
10 dag margarina
PRIPREMA : Čokoladu i margarin otopiti na pari.
POSTUPAK : Kremom ljepiti krugove. Najprije slijepiti dva mala zajedno,a zatim njih na jedan veliki kako bi se dobio oblik šeširića.Ostaviti u hladioniku sat vremena da se krema stegne.Šeširiće umočiti cijele u čokoladnu glazuru,kada se stegne vrećicom za ukrašavanje iscrtati obod šeširića i ukrasiti listićima i cvjetićima od marcipana.