KREŠENTI
Sastojci:
TIJESTO:
-350 g mekog brašna
-200 g masti ili maslaca
-150 g šećera
- 1 jaje
- 2 žutanjka
- korica limuna, prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice ruma
-150 g mljevenih badema ili oraha
- 2 bjelanjka
GLAZURA:
-100 g čokolade za kuhanje
- 40 g maslaca
PRIPREMA:
1)Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
2)Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.
3)Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
4)Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
5)Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.
02.12.2012. u 12:36 | 0 Komentara | Print | # | ^
PARFE KOCKE
TIJESTO : 4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode
PRIPREMA : Umutiti žumanjke sa šećerom,uljem i vodom,te lagano umiješati brašno i snijeg od bjelanjaka. Pečeni biskvit staviti na podlogu za posluživanje torte,oko njega namjestiti prsten oblika željenog kalupa i uliti pripremljenu kremu.Ukrasti tučenim slatkim vrhnjem.
KREMA : 1 dl mlijeka
5 žumanjaka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
2 dag želatine
6 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA : Želatinu namočiti u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke,šećer i vanilin šećer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruči volumen.U vruće dodati želatinu.Smjesau hladiti i u ohlađenu lagano umiješati tučeno slatko vrhnje. 01.12.2012. u 08:34 | 0 Komentara | Print | # | ^