ŠAUMROLE
TIJESTO : 1 paket lisnatog tijesta
PRIPREMA : Lisnato tijesto razvaljati i rezati na uske dugačke trake širine 2,5 cm. Kalupe za izradu šaumrola umotati jednom trakom tijesta od vrha do dna,tako da se preklapaju dvije trake jedna preko druge i pri dnu ljepiti s malo bjelanjaka. Premazati žumanjkom razmućenim s malo mlijeka.Peći na 220 stupnjeva oko 15 minuta .
NADJEV : 4 bjelanjka
20 dag šećera
sok od pola limuna 1/2 dl vode
PRIPREMA : Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa 10 dag šećera.Posebno kuhati 10 dag šećera sa 1/2 dl vode u gust sirup. Tući i dalje bjelanjke nalijevajući posve polagano vruću šećernu otopinu u snijeg,sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.
POSTUPAK : Pečene šaumrole još vruće skidati s kalupa i puniti pripremljenim nadjevom,i to pomoću vrećice za ukrašavanje.Gotove posipati šećerom u prahu. 30.11.2012. u 18:27 | 0 Komentara | Print | # | ^