Japanska pita
SASTOJCI:
Biskvit:
5 kom bjelanjaka
4 kom žutanjaka
5 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakaa
2 žlice ulja (nije obavezno)
1/2 praska za pecivo
1 dcl ruma
2 dcl vode
8 žlice šećera
Krema:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica secera
1 žutanjak
15 dkg margarina
1 vanili šećer
3 - 4 dcl slatkog vrhnja
ribana čokolada
PRIPREMA:
1) Skuhati kremu u 5 dcl mlijeka, sa brašnom, šećerom i 1 žutanjkom
2)Ohladiti. Miksati margarin i vanilin šećer i dodati ga u kremu.
3)Izmiksati bjelanjke. Miksati žutanjke sa šećerom, dodati sve ostalo, pomješati i ispeci biskvit.
4)Zakipiti vodu, rum i šećer i zaliti pečeni biskvit.
5)Prohladiti, i na to staviti gotovu kremu.
6)Izmiksati slatko vrhnje i šlagom prekriti kremu.
7)Na slag nastrugati dosta cokolade za kuhanje.