SACHER TORTA
BISKVIT: 15 dag maslaca
10 dag šećera
1 vanilin-šećer
8 žumanjaka
15 dag čokolade
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
8 bjelanjaka
marmelada od marelice
GLAZURA : 15 dag čokolade
15 dag maslaca
Maslac,dio šećera i vanilin-šećer miješajte dok se ne zapjeni i dodaj te jedan po jedan žumanjak. U smjesu umiješajte rastopljenu čokoladu,snijeg od bjelanjaka istučen s preostalim šećerom i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo.
Tijesto stavite u namazan kalup za torte i lagano pecite.Kada se ohladi,tortu razrežite na dva dijela i spojite marmeladom.Kad se torta ohladi,prelijte je glazurom.
GLAZURA -POSTUPAK : Lagano rastopite čokoladu i umiješajte maslac
VRIJEME : 1 sat 10 minuta 30.11.2012. u 18:56 | 0 Komentara | Print | # | ^