Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasikolaci

Marketing

*Pralina torta

Vrijeme pripreme :40 minuta,bez hlađenja
Vrijeme pečenja :cca. 40 minuta



*Sastojci:

Za pripremu kreme:
750 g vrhnja za šlag
300 g tamne čokolade (60 % kakao udjela)


Za pripremu tijesta:
150 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
1 žlica praha (granula) za instant espresso


Za tijesto:
200 g pšeničnog brašna
3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
3 jaja
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 g neslanog,fino nasjeckanog kikirikija


Osim toga:
6 listova Dr. Oetker bijele želatine
1 žlica kakaa u prahu
nekoliko malih pralina


1.Za pripremu kreme dobro zagrijte vrhnje u loncu i skinite s vatre.Čokoladu razlomite na komade i stalno miješajući metlicom rastopite u vrhnju.Čokoladnu masu pokrijte folijom za čuvanje svježine i preko noći stavite na hladno.

2.Za pripremu tijesta nasjeckajte čokoladu za kuhanje na komadiće i zajedno s maslacem i prahom za espresso u malom loncu na pari miješajte dok se ne poveže.Ostavite da se malo hladi.

3.Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo,prosijte u posudu koja se može zatvoriti (otprilike 3 l) i pomiješajte sa šećerom.Dodajte jaja,aromu i čokoladnu smjesu.Posudu čvrsto zatvorite poklopcem.

4.Posudu više puta (ukupno 15-30 sekundi) snažno protresite da se svi sastojci dobro promiješaju.Dodajte kikiriki.Sve skupa metlicom ili kuhačom još jednom pažljivo promiješajte,kako bi se umiješali i suhi sastojci s ruba.

5.Tijesto ulijte u kalup za torte (promjera 28 cm,namašteno dno) i poravnajte.Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Električna pećnica:cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak:cca.160 °C (nezagrijana)
Pećnica na plin:stupanj 2-3 (nezagrijana)

Vrijeme pečenja:cca. 40 minuta.

6.Tijesto odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.

7.Želatinu namočite prema uputi na omotu,lagano istisnite i otopite u malom loncu pri slaboj vatri (ne kuhati).Umiješajte jednu žlicu šlag kreme.

8.Preostalu šlag kremu istucite mikserom s metlicama da bude gotovo čvrsta.Uz stalno miješanje dodajte mješavinu sa želatinom i istucite čvrstu šlag kremu.Šlag kremu rasporedite po tijestu i poravnajte.Na šlag kremi vilicom ili nazubljenom lopaticom za torte izvucite rešetkasti uzorak i stavite tortu 2-3 sata na hladno.

9.Tortu prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite malim čokoladnim bombonijerama.

fino


Post je objavljen 18.11.2012. u 16:35 sati.