ZAGREBAČKE ŠNITE
TIJESTO: pola paketa lisnatog tijesta
PRIPREMA: Lisnato tijesto razvaljati,nabosti vilicom i ispeći na preokrenutoj strani lima .
KREMA : 1 l mlijeka
5 jaja
15 dah oštrog brašna
18 dag šećera
1 vanilin šećer
2 dl slatkog vrhnja
PRIPREMA : Dobro izmiješati žumanjke,brašno i 10 dag šećera sa 2,5 dl odvojenog mlijeka i sve ukuhati u preostalo mlijeko. Lagano kuhati oko 15 minuta. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg,dodati 8 dag šećera i vanilin šećer. Čvrst snijeg lagano umiješati u kuhanu vruću kremu.Sve izliti na pečenu koru oko koje je namješten obruč kalupa kolača. Ostaviti da se ohladi. Premazati čvrsto tučenim slatkim vrhnjem .
GLAZURA : 12,5 dag margarina
10 dag čokolade
2 kapi ulja
PRIPREMA : Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje. Glazuru malo ohladiti i preliti preko šlaga.
Uživajte
Oznake: kolači
12.11.2012. u 18:49 | 1 Komentara | Print | # | ^