Pripovetke z moje stare škrinje ……

petak, 08.08.2014.

Gradsko kupalište v Nazorovoj ………

Na.. viš… ti je ta hiža v toj … bumo rekli Nazorovoj vulici… na broju deset… Je na tem broju ..bi rekli..kompleks od tri velke hiže..vile..al palače. Je ova tu negda bila ..veliju.. glavno sjedište onih tajanstvenih Masona… Pa se o tom malo zna… su to još navek velke tajne..
A je tam z početka pedesetih ta hiža postala vlasništvo Grada Zagreba… i su nutra vse preuredili i od toga naredili GRADSKO KUPALIŠTE.. to je bilo za one stanovnike negdarnjeg siromašnog naselja Radničkog Dola.. … pa i za druge stanovnike Grada.. kaj nemaju pri svom stanovanju badecimera ni tuša.. su to razni sustanari .. poctanari… pa sirotinja i gradske skitnice..kaj ih je tam milicija vodila na pranje. Je celo prizemlje pregrađeno v kupaone z badevanama…veliju ..kade za kupanje…al pa samo gajbe z onim tuševima…
Se tu za malo penez moglo pol vure koristit toplu vodu… za malo više penez si dobil pol vure badevanu..a si mogel i doplatit za čistog ručnika i jen sapun.. tak mali da si moral pazit da ti vrit ne pobegne gda si ju trljal. A se moglo i platit za vuru vremena i više….
Su nutra delale ženske..radnice kaj su pazile na red i čistoču… Pa su na vsaka vrata ..gda bi netko vušel na kupanje.. z kredom pisale vreme… Pa ak je prošlo..onda bi došle lupat na vrata i vikat … idemooooooooooo….



Jeeeeeeee… nebi bilo gda nebi bilo… su to mesto obilato koristili lubavni parovi..su platili za jenu celu vuru.. pa su nutra ..hmmmm…. prali se .. ha…. Su tu i one dame…prostitutke.. se po domaći veli…kurve.. vodile svoje mušterije.. Pak su i znale sedeti v hodniku i čekati da ih gdo pozove na zajedničko hmmm.. kupanje… Pa nebi bilo kompletno da tam nisu i buzaranti ..pederi…dolazili…
Se bu negdo zdaj pital..kak ja to vse znam… ha.. Pa smo i mi fakini otkrili da je lepo tam otiti z kakšnom curičkom v kadu punu tople vode… smo znali otiti onak čoporativno z curama z škole..pa bi zauzeli skoro vse gajbe… pa smo se nutra zafrkavali….uz sav posel po kojem smo došli.. pa smo galamili a vode je bilo i na plafonu.. A navek smo kasnili z vremenom.. pa su one ženske kričale da zajdemo van. Su naše takšne avanture navek naplačivale više neg je bilo na cjeniku..pa su to sebi v žep metale… I je to trajalo jeno tri meseca pa se na koncu ipak otkrilo.. Negdo se od fakinof preveč falil pa se pročulo po školi.. i je bila velka istraga.. Narafski.. ta avantura je bila zgotovlena za svagda.. A bilo je dobro dok je trajalo …Posle smo probali tak nekaj izvodit v takaj Javnom kupalištu v Ilici osam.. v Dijani.. Al ni išlo.. tam su vse bezecirale kurve i buzaranti…
Je to kupalište delalo do pred oni Domovinski rat… pa je onda zaprto. Je na hiži još uvek natpis GRADSKO KUPALIŠTE…Denes je nutra kancelarija od gradskog ureda Zagrebačke Šume..a sam videl da i negdo stanuje gor na katu. Kažeju nadležni da takšna javna kupališta nisu..se reče.. rentabilna..
Su te tri Masonske hiže vlasništvo Grada Zagreba.. a ima v ulici još nekolko tih starih vila kaj su takaj gradske. No nigdo nezna kazat kak je Grad postal vlasnik tih ogromnih hiža. Praf za praf.. su jako zapuščene… al vrediju zlata.. Je pitanje gdo si bu to prigrabil………………….

.. Serbus ...................



Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.