Quiche bez grižnje savjesti
Isproban preko nekoliko puta, a nalik na našu izljevaču (jelo koje je u raznim dijelovima Hrvatske poznato pod raznim imenima), danas vam dajem recept za quiche (kiš). Ali to nije običan recept. Razlika je u tome što ga možete zbilja jesti bez grižnje savjesti i nema ni trunke brašna u sebi. Za ove jesenske dane može zamijeniti pizzu i slične grickalice ovim jelom (recept prepisujem od Borisa) :)) sastojci (za 4 osobe): 6 jaja 12 žlica svježeg sira 1 nasjeckani luk 15 dkg dimljenog lososa malo muškatnog oraščića, sol, papar... Priprema: Sve umutiti u jednu smjesu, umiješati nasjeckani losos (umjesto lososa budite kreativni pa upotrebite šunku, gljive, špinat, poriluk, ma šta god vam padne na pamet, samo nasjeckajte na komadiće, ali ne presitne) i sve skupa u pećnicu zagrijanu na 240°C i pecite 20-tak minuta. Napomena: kad umutite smjesu - ona će biti skoro tekuća. E, takva i treba biti - zatim je tako tekuću stavite u tepsiju pa u pećnicu. Dobar tek :) |