Isproban preko nekoliko puta, a nalik na našu izljevaču (jelo koje je u raznim dijelovima Hrvatske poznato pod raznim imenima), danas vam dajem recept za quiche (kiš). Ali to nije običan recept. Razlika je u tome što ga možete zbilja jesti bez grižnje savjesti i nema ni trunke brašna u sebi.
Za ove jesenske dane može zamijeniti pizzu i slične grickalice ovim jelom (recept prepisujem od Borisa) :))
sastojci (za 4 osobe):
6 jaja
12 žlica svježeg sira
1 nasjeckani luk
15 dkg dimljenog lososa
malo muškatnog oraščića, sol, papar...
Priprema:
Sve umutiti u jednu smjesu, umiješati nasjeckani losos (umjesto lososa budite kreativni pa upotrebite šunku, gljive, špinat, poriluk, ma šta god vam padne na pamet, samo nasjeckajte na komadiće, ali ne presitne) i sve skupa u pećnicu zagrijanu na 240°C i pecite 20-tak minuta.
Napomena: kad umutite smjesu - ona će biti skoro tekuća. E, takva i treba biti - zatim je tako tekuću stavite u tepsiju pa u pećnicu.
Dobar tek :)
Post je objavljen 27.09.2010. u 14:58 sati.