četvrtak, 23.11.2017.

Život vječnog krugaIza živopisnih brežuljaka slivenih ujedno, sunce je dobacivalo svoje poslednje zbogom, palila su se ulična svjetla, a mjesec, svjetiljka noći, počeo je da se otkriva iza oblaka i pokazuje svoj vedri lik. Dugo sam se zadržala čeprkajući po uvelom lišću prosutom po ulicama; s tugom gledam uprizorenu prolaznost, jer tužno je osjetiti zimu koja se uvlači u kosti, u život i da, slušajući ga kako glasno šumi: ne diše više.

Vraćam se životu i tonem u zelene dubine još svježeg lišća, tamo gdje je srce njegovo i duša njegovog života i pitam se: gdje se sada nalazi?

Iznova polako prelistavam stranice godišnjih doba i naših doba, sve misli, strasti, dane zanosa, dane tuge, treptaje nade, kidanja u duševnim mukama.
Sve sada vidim prolaznim, i poželim da je to lišće zelena, mlada trava i da mogu leći u postelju njenu meku.


- 13:59 - komentari (13) - print - Život vječnog kruga -

ponedjeljak, 20.11.2017.

MeđupostOnima koji imaju ideju lako je napisati novi post. Taststuta, miš, monitor ... ili samo telefon ...
Napisaću kratak tekst i dodaću slike. Svaki put razmišljam zašto su mi potrebne slike? Zato što su u kucanim tekstovima slova šturog oblika pa oko brzo preleti preko teksta. Slova su previše jednostavna i na njima se oko ne zadržava.
Kaligrafija je bila već nešto drugo. Sama slova su bila crteži sa pažljivo uspostavljenom ravnotežom veličina, balansom i ritmom. Ta slika je izražavala značenje kroz oblik. Kaligraf je crtajući slova tragao za ljepotom najvišeg intelektualnog reda, misaonom i prefinjenom.
Ne valja žuriti.
Kako onda tako ni sada.
Ukrasi se uvijaju oko slova pod pogledima. Uglasto pismo i kurziv raspravljaju se u redovima. Zaključci se sami nameću...
Kucani tekst svega toga nema. Zato su meni potrebne slike.

- 20:15 - komentari (15) - print - Međupost -

nedjelja, 19.11.2017.

VečernjaTiho živi zvijezda, negdje gore visoko i gleda kako skidam šal da njime vežem Mjesec. Pojaviće se On odmah na početku noći, tačan kao i uvijek.


- 18:28 - komentari (16) - print - Večernja -

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se