Zmayski z Brega landra naokolo

30.10.2010., subota

Rijeka suza

Sastanak je unatoč tome što je trebao biti više-manje protokolarnog tipa pomalo i buran. Neki se žeste, nabacuju velikim - da ne kažem teškim! - riječima ali se ipak ne dam impresionirati; bajkeri su ipak malo žešći dečki (I cure, i cure! Zar ne, Viky? burninmad), pa je to i za očekivati. Ipak je svatko tko ozbiljno vozi čovjek kojem nitko ne može samo tako reći kako će mu biti u životu i koja pravila ima slijediti - svatko je sam na svom motoru i isto tako sam razmišlja svojom glavom. Klek iskusno i pomirljivo govori kako je život prekratak za svađe i kako lako nestane u trenu pa onda nestaju i sve šanse da učiniš nešto dobro.

Nažalost, usred sastanka nam dolaze loše vijesti i potvrđuju se Klekove riječi o kratkoći i prolaznosti života; žureći k nama na sastanak Tomislav, predsjednik Krčkih Griffonsa, pao je kod Bakarca. Njegova cura Suzana poginula je na mjestu a njemu su slomljene obje natkoljenice, potkoljenica i bog te pitaj koliko drugih povreda ima - s ceste se nakon pada otklizao u provaliju. Gasimo mjuzu i sastanak i druženje nastavljamo u mirnijem, pomirljivijem tonu. Opor je ovo sport...

Kasnije se pozdravljam sa svima i dok me neki pod dojmom nesreće i lošeg vremena pitaju "Je li ti to pametno?" dobro se oblačim i polako i pažljivo autoputom odlazim za Zagreb. Od oblaka ni traga, cesta je prazna i čista - najgora stvar koja mi se desila po povratku bilo je par kapi kiše.

- 21:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.