Zmayski z Brega landra naokolo

16.10.2010., subota

Tragedija u Slovincima

Izvadak iz novina:

"Pred više od 200 nazočnih članova brojnih izaslanstava i okupljenih građana na Marvenom groblju, uz cestu Borojevići - Lovča, jučer je svečano otkriven spomenik šestorici zarobljenih hrvatskih branitelja i civila koje su pobunjeni Srbi na brutalan način ubili u ljeto 1991. godine. Nakon rata, iz zajedničke grobnice na bivšem životinjskom groblju ekshumirani su ostaci policajaca Ivice i Željka Mikulčića iz Slovinaca te Srećka Kitonića iz H. Dubice.
U grobnici su pronađeni i posmrtni ostaci civila Đure Preporučenog iz Sunje i Josipa Drvodjelića iz Komareva, te još uvijek neidentificirane osobe. Spomenik je otkrio ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić zajedno s Nikolom Mikulčićem, ocem policajaca Ivice i Željka, za kojeg je ovo otkrivanje bilo posebno teško.
– Oni koji su odgovorni za smrt mojih sinova, kao i za desetke sličnih žrtava, prije rata bili su dobri i sa mnom i s mojom djecom. No, '91. su pokazali svoju pravu narav. Onima koji su uradili ovo zlodjelo želim isto što su i oni željeli meni i mojoj obitelji – kazao je Nikola Mikulčić, koji smrt sinova ne može preboljeti."


- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.