Zmayski z Brega landra naokolo

17.05.2009., nedjelja

Krašić-Pribić-Žamarija-Gornja Vas-Poklek-Stojdraga-Grdanjci-Bregana-Zabreg

Zatvorivši taj krug kod Krašića krećem prema Žamariji i dalje uz Žumberak, cesta dinamično prati potok koji te naprosto zove da zastaneš i u njemu rashladiš noge gledajući strme šumovite bregove, mala polja i bistru vodu nekoliko metara široke brzice Kupčine koja krivuda među stablima i grmljem. Nakon uspona na Žumberak cesta vrluda po hrptu, kroz mala sela i pruža prekrasne poglede na Samoborsko gorje i prema brdima nad Karlovcem.
Negdje prije Pokleka zaustavljam uz cestu i pravim pauzu uz gablec s pravim panoramskim pogledom, gdje sam napravio i "dugačku" fotku. Dok ljenčarim u hladovini, cestom iz suprotnog smjera dolaze dva slična "adventure" motora, frajeri nabrijano opremljeni kao oni briti iz "Long way down", imaju austrijske rege. Pozdravljamo se sa zanimanjem. No, kako se cesta polako spušta od Pokleka i Stojdrage, ulazi u šumu i unatoč tome što je dobro položena i dinamično krivuda kroz lijepe bregove, neugodna je za vožnju motorom jer se upravo obnavlja i asfalt je svugdje posut tucanikom - čitava se traka u suprotnom smijeru proširuje i pod makadamom je.
No, posljednjih desetak kilometara pred Breganu, Žumberački put je ponovo odličan za vožnju i kroz Grdanjce krivuda među bregovima i uz potok Breganu kroz brojna izletišta. Komadi igraju badminton i bacaju poglede... ;-)
- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.