DRUM LINE OTKAZANI TRENINZI DO 9.12.



Drum line je jučer imao posljednji trening na Maksimirskom stadionu (u press uredu), te smo odlučili da radi nedostatka dvorane za probe Drum line neće imati treninge do 9.12. Svi bubnjevi su ponovo prebačeni u izdvojeno skladište.

Glavni problemi su i dalje S1A (ponedjeljkom) i J1A (subotom) za koje nemamo rješenja, te smo pristupili redukcijama treninga, te bitno pojačali pritisak na grad.






Naš Šef se već 30 godina bavi zrakoplovstvom, više od 20 godina aktivno radi projekte u zrakoplovstvu, a više od 10 godina intenzivno piše analize u zrakoplovstvu za najveće komitente regije. Iskreno, od Covida-19 Zagrebačke mažoretkinje "žive" na ovom poslu. Sav novac zarađen od zrakoplovstva ide na Zagrebačke mažoretkinje, a on je značajan.

zamaaero ima ugovore i poslovne odnose sa najvećim zrakoplovnim institucijama u regiji poput zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Podgorica, Tivat, Osijek, Montenegro Airlines...

Radi proširenja posla zamaaero je u nedjelju 1.11. otvorila i svoj portal na kojem objavljuje novosti iz regije, svijeta i zrakoplovne analize. Intenzivan rad na portalu je trajao punih 2 mjeseca.

Link na portal je:

zamaaero link





Postoji mogućnost promjene rasporeda nastupa, o ćemu ćemo Vas blagovremeno izvjestiti.

> subota 21.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef

> nedjelja 22.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef

> ponedjeljak 23.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef

> utorak 24.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef

> srijeda 25.11. hotel Westin (Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou), o/o Šef





GORŠE POLOŽILA VOZAČKI

Naša mažoretkinaj 1. formacije Seniorskog 1A Petra Gorše* položila je vozački i sada je ponosna vlasnica vozačke dozvole. Bravo, svi smo jako ponosni!

Sad još auto kupit... pa da Šef ne mora vozit na trening. kiss





KOLIKO HRANE SE POTROŠI U TIMU

Kada tim ide u punom broju na natjecanja (64 osobe) potroši se:
- 210 kg hrane
- 162 litara flaširanje vode
- 100 litara isotonika
- 300 doza dotaka prehrani
- 22 kg voća
- 8 kg kave

Na turnejama od 5 dana potroši se:
- 250 kg hrane
- 1.200 litara raznih napitaka
- 54 kg čipseva i ostalih grickalica

Kada radimo roštiljadu za S1A potoši se:
- 40 kg mesa
- 20 kg kruha
- 10 kg salate
- 15 kg slastica i grickalica
- 120 litara raznih napitaka
- 4 litara kave






ŠEF

Direktor Zagrebačkih mažoretkinje, kojem je tim sam dao nadimak „Šef“ (a on ga, uzgled jako ne voli) je Alen Šćuric, osnivač našeg tima.

Šef je marica za sve, organizira sve aktivnosti tima, postavlja strategiju i vodi tim, donosi strateške i one manje bitne odluke, bavi se najvećim projektima u gradu i državi, vodi Hrvatski mažoret savez, te je glavni tajnik Europske mažoret asocijacije, ali mu nije problem tegliti, raditi najteže fizičke poslove, mesti, biti šofer, „taksirati“… Najčešći radni dan mu je 14 sati (spava maksimalno 6 sati), a radi 7 dana u tjednu, uključujući veliku većinu državnih praznika. Dnevne biltene i druge materijale obično radi od ponoći do 3 ujutro. Šef ide na većinu nastupa tima kao organizator, a svira i u Drum lineu.

Šef je bio glavna i odgovorna osoba dočeka srebrne svjetske Hrvatske nogometne reprezentacija za zračnu luku i povorku do Trga bana Jelačića. Bio je šef protokola i/ili ceremonijala na svim najvećim svjetskim i europskim prvenstvima u Zagrebu u posljednjih 25 godina.

Osim mažoretkinja Šef je analitičar u zrakoplovstvu gdje za najveće aerodrome, zrakoplovna poduzeća i druge kuća u regiji radi analize. Njegovu kolumnu možete čitati svakog utorka, a niz članaka svaki dan na

zamaaero link





KINESKI PAVILJON
1956. kineski arhitekt Cheng Sung Mao napravio je projekt Paviljon 11 Zagrebačkog velesajma, kasnije poznatiji kao Kineski paviljon. Paviljon je napravljen u stilu tradicionalne kineske arhitekture. Paviljon je jedinstven u Europi jer je jedna kineska građevina koju su kinezi u 20. stoljeću podigli u tradicionalnom stilu. Zgrada ima niz rezbarija, kamenih ukrasa i posebno vrijedan strop središnjeg dijela koji je ručno oslikan i pozlaćen listićima čistog zlata.

New York Times je tada (8.9.1956.) pisao da je SAD u nepovoljnom položaju na Zagrebačkom Velesajmu zato što ima prostor na staroj poziciji, dok Kina I SSSR imaju paviljone na novoj lokaciji. Kineski paviljon se planira obnoviti, a želju da ga obnove je iskazala DR Kina.







ZAGREBAČKI BAZENI

8 bazenskih kompleksa
25 bazena u kompleksima
12.141 m2 površina svih bazena
554.000 kupača






SASTOJKI ZA KUHANJE
Sastojki = namirnice
Prezli = krušne mrvice
Grifik brašno = oštro brašno (T400)
Glat brašno = glatako brašno (T550)
Štaub šećer = šećer u prahu (mljeveni)
Cvebe = grožđice
Himper = maline
Karfiol = cvjetača
Grincajg = miješano povrće (mrva, celer i peršin)
Puter, putar = maslac
Šnicl = odrezak
Špek = slanina
Žganci = palenta
Zafrig, ajmprem = prženo brašno
Saft = umak, sok
Soc, zoc – talog od kave
Ficlek – mali komadić
Dinstati = pirjati

„Na placu sam kupil grincjg za juhu“ = Na tržnici sam kupio miješano povrće za juhu
„Daj napravi šnicle na saft“ = Možeš li skuhati odrezak u umaku
„Nareži meso na ficleke pa ga zdinstaj“ = Popirjaj meso narezano na komadiće
„Zdinstaš luk na masti“ = pirjaš luk na masti







LEKSIKON
Spomenar, o čemu sam pisao u prošlom članku, se ispunjavao u nižim razredima (1-4).

No, u višim razredima (5-8) ispunjavao se leksikon. On je već bio veći stupanj istraživanja osobnosti. Za razliku od spomenara u kojem je autor vlasniku kreativno osmislio jednu stranicu, u leksikonu su na svakoj stranici bila postavljena pitanja, koja su onda odgovarali svi kojima se leksikon dao na način da si na početku pod jednim rednim brojem upisao ime i prezime, a potom pod istim brojem upisivao odgovore. Čak je bilo, pritom, bitnije pročitati odgovore drugih nego sam napisati nešto pametno. Pitanja su bila od vrlo nevinih „kakve imaš oči“, „koliko si visok“, preko nešto osobnijih „što voliš jesti“, „koji ti je najbolji film“, „koji bi auto htio imati“, do oni škakljivih „imaš li curu/dečka“, „kad si se prvi put poljubio/la“, „koja ti se cura/dečko sviđa“, „tko ti je najgluplji u razredu“… Odgovori su često kada bili predmet ogovaranja ili osude razreda.

Dnevnik je, pak, bio vrlo osobna stvar i pisale su ga u 90% slučajeva cure. U njega ste svakodnevno ili više puta tjedno pisali što ste taj dan doživjeli ili svoja filozofsko-morala razmišljanja i opservacije. Najčešće ste se „imaginarnom“ dnevniku povjeravali. Dnevnik je bio i podsjetnik na prošla vremena i osobna mentalna terapija. Najgora stvar je bila kada je dnevnik pronašla mama i unutra pročitala nešto što nije smjela. Onda bi bilo cirkusa, ili radi kazne ili radi toga što ti se mama drznula čitati dnevnik, što je bilo vrlo osobno, pa su roditelji špijunirali djecu tako što su potajno čitali dnevnik, te reagirali tek ako bi unutra bilo nešto istinski opasno. Tu se ništa nije promijenili samo danas starci upadaju u mobitele, instagram i facebook profile…





ŠEFOV SKOK PADOBRANOM - POKLON TIMA - 3. dio
Fotke: Larisa Pintar i Tandem Experti

Ekipa, hvala, hvala, hvala...















































Kraj!

(objavljeno: utorak, 10.11.2020. u 15:20) komentiraj (2)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.