DOBILI SMO POZIV ZA TURNEJU U TURSKU


Dobili smo poziv za turneju u Tursku (6 dana), u grad od 150.000 stanovnika 200 km jugoistočno od Istanbula, u Azijskom dijelu Turske. Festival je u lipnju, a povezali bi turneju sa Belom Crkvom, pa bi na istoj bili 9 dana.

Na turneju bi išli autobusom, dio sudionika bi došao avionom dan kasnije, a dio koji su maturanti će doći samo u Belu Crkvu.
ŠEF NAM JE U FRANCUSKOJ


Šef nam danas ujutro (u 7 sati) ide u Bordeaux u Francusku na dogovore oko Europskog prvenstva mažoretkinja.

Vraća se u petak kasno navečer, nakon čega ide na Sudačku školu i ispite u Klinča Sela.NASTUPI


- petak 1.3. u 17:00 sati, Gastro Globus Zagrebački velesajam (Dani Brača u Zagrebu), o/o ????

- subota 2.3. u 9:30 sati, Palmotićeva 30 (Fašnik u Zagrebu, 11:00 HNK-Ilica-Trg bana Jelačića), o/o Šef
# plesni nastup S1A i Drum linea

- utorak 5.3. u ???? sati, Trg bana Jelačića (vračanje Ključeva grada Zagreba), o/o ŠefFOTKE- sa utakmica Dinamo-Istra

Fotografije Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 27.02.2019. u 00:02) komentiraj (10)

OVAJ VIKEND DVIJE POLAZNICE NAŠEG TIMA IDU U SUDAČKU ŠKOLU


Ovu subotu i nedjelju dvije naše polaznice Petra Bulat** i Martina Šćuric** idu u Sudačku školu HMS-a, koja se održava u Klinča Selima. Na revizijski ispit (ispit koji se polaže svakih 10 godina) ide i Šef, te Gordana Šćuric.NE OKREČITE GLAVU!

Obavezno pročitajte ovu tužnu priču!


U mom prebogatom životu vidio sam svakakvih veselih stvari, sudjelovao sam na najvećim događajima, ali diljem svijeta vidio sam i mnoštvo vrlo ružnih i loših stvari, mnogo velike sirotinje, bijede i nesreće.

No, prošli tjedan desila mi se jedno iskustvo koje me istinski pogodilo. Ali istinski, i želim ga podijeliti sa vama. Kome god sam ga ispričao pustio je suzu, a danas i 6 dana nakon što se to desilo ja sam još uvijek jednako emotivan i pogođen ovim iskustvom.

Dok smo se Viki i ja vračali iz sastanka sa našim načelnikom u Gradskoj upravi, planiravši svratiti na kavu u Kraševu "Bombiljeru" u Ilici. Uz ulaz u Kraš stajala je gospođa koja je izgledala kao da joj je na plečima preko 60 godina. Stajala je stisnuta u kut, uz jednu kutiju i zid da nikome na smeta dok prolazi. Nije bila naporna, nikome se nije nametala, nije ni govorila, nije prosila tako što se ljudima obračala. Uprvo suprotno, šutila je i gledala u prazno, a umorne oči su joj pokazivale veliku bol i tugu. Odmah ste vidjeli da ona nije "profesionalna" žicarošica. Nije bila neuredna, upravo suprotno, bila je vrlo čista i uredna. Odjeća joj je bila vrlo stara, izbljedela, iznošena. Ali čista i uredna. Kosa potpuno sijeda, čista i jednostavno zavezana. I bol u očima!

Držala je natpis na kojem je pisalo da ima djete od 14 godina, koje je bolesno od karcinoma, koje je svako toliko po bolnicama, da žive u Petrinji i da ona radi u Zagrebu, da su ona i kćer same i da nema dovoljno novaca za hranu i lijekove za svoju kćer. Jednostavnom matematikom shvatite da obzirom da ima kćer od 14 godina, da ne može imati više od 40-45, godina iako izgleda 20 godina starije. Umorna od života.

Izvukao sam 40 kn iz novčanika i dao joj ih, pogledala me onim umornim očima koje su do tada gledale u pod, tiho je prošaptala "hvala vam" i napunila oči suzama. Žena je plakala, a u očima joj nisam vidio zahvalnost nego sramotu što mora prositi. I veliku tugu zbog toga.

Dok smo pili kavu i jeli kolač u Krašu, razmišljao sam kako ćemo sada potrošiti novac koji bi ona vjerojatno rastezala tjedan dana za hranu za sebe i svoju kćer. Nama nebitan novac, na kolače i kavu, a nekome je to cijelo bogatstvo. Platio sam račun, 48 kn, i ostatak do 100 kn sam joj odnio. I dalje je stajala u kutu, stisnuta da nikom ne smeta. Da sam joj tih 50 kuna, i pokušao je utješiti, ponovo me pogledala i rasplakala se, te mi rekla "znate kako mi je teško, kako je moguće da se ovo meni dešava". Zagrlio sam je, dao joj vizitku i zamolio je da me nazove.

Cijeli dan sam razmišljao kako je moguće da se ovo dešava, kako je moguće da ovo društvo dozvoljava da jedna vrijedna žena koja radi i bori se za svoje bolesno djete mora za njega prositi. Kako je moguće!!!! Pa koje je ovo društvo koje nema sustav kojim pomaže bolesnu četrnaestogodišnjakinju. Koje ne pomaže majci koja je ostarila u borbi, koja je prisiljena raditi dva sata od svoje kuće, nakon toga prisiljena je prositi i zbog toga se srami, to je boli, ali to čini za svoje djete. I nakon toga putuje dva sata do svog djeteta u Petrinju. I tako svaki dan. Pobogu!!!! KAKO JE TO MOGUĆE? Mi smo civilizirani? Od životinja se razlikujemo jer ne odbacujemo svoje bolesne i potrebite???? Čovjek čovjeku nije vuk. Vuk se ne ponaša ovako! Za što služe socijalne službe? Da nas ostale uvjeravaju kako društvo pomaže ovakve ljude? A zašto onda gospođa svaki dan putuje četiri sata da prehrani svoje teško bolesno djete umjesto da bude sa njim, zašto mora prositi?

Danas me gospođa Mirta Anić nazvala (poznata nam je adresa i telefon). Pitao sam je da upište svoju djevojčicu u Zagrebačke mažoretkinje, da ćemo je stipendirati i da ćemo joj pomoći na sve načine. Kroz plač mi je rekla da to, nažalost, nije moguće jer joj je kćer previše bolesna za tako što, ima karcinom gušterače, i da se kćer ne može ičime baviti i da večinu vremena boravi u bolnici. Muž joj je dobio otkaz, plaću nije primila već 6 mjeseci, žiro-računi su joj blokirani (htjeli smo uplatiti novac, ali to nije moguće), a lijekove plača mjesečno 3.000 kn. Zamolio sam je da mi pošalje svoju adresu, te što joj je sve potrebno, kako bi joj svaki mjesec slali stvari koje su joj potrebne i kako bi joj pomogli koliko god će joj biti potrebno. Rekla je da joj je sve potreno, hrana, posteljina, piđame, odjeća.

KAKO JE OVO MOGUĆE?!?!?! I zato kada idući puta u kutu vidite neku drugu gospođu Mirtu, ne okrečite glavu. Pitajte je treba li joj što. Sramota je da okrećemo glavu. Ljudi, sramota je!

I zato Zagrebačke mažoretkinje

HAJMO POMOĆI obitelji ANIĆ
:

Svi koji možete nešto izdvojiti, hranu, posteljinu, piđeme, odjeću, bilo što za teško bolesnu 14-godišnjakinju i njenu obitelj, donesite to na trening, a mi ćemo joj isto odvesti u Petrinju! Ne šaljite lako pokvarljivu robu. Prikupljat ćemo sve iduća dva tjedna, pa sve donestite ovaj ili idući tjedan.NASTUPI


- utorak 26.2. u 10:00 sati, službeni ulaz Vatroslava Lisinskog (predaja Ključeva grada Gradonačelniku Zagreba, Gradska Uprava, Trg Stjepana Radića 1, u 11:30 sati), o/o Šef
# plesni nastup S1A i Drum linea i predavanje Ključeva grada Gradonačelniku

- petak 1.3. u 17:00 sati, Gastro Globus Zagrebački velesajam (Dani Brača u Zagrebu), o/o ????

- subota 2.3. u 9:30 sati, Palmotićeva 30 (Fašnik u Zagrebu, 11:00 HNK-Ilica-Trg bana Jelačića), o/o Šef
# plesni nastup S1A i Drum lineaFOTKE- sa dodjele nagrade Sportaši sa invaliditetom

Fotografije Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 25.02.2019. u 08:39) komentiraj (15)

U NEDJELJU KLASIFIKACIJE


Klasifikacije (godišnji ispiti znanja) za SVE ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE su u

NEDJELJU 24. veljače 2019. u

Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta, Črnomerec bbprema slijedećem rasporedu:
1B seniorski sastav, 2. i 3. seniorski sastav od 15.00 do 17.00 h
1B juniorski sastav i 2. juniorski sastavi od 09.00 do 11.00 h
3. juniorski sastavi od 11.00 do 13.00 h
DJEČJI SASTAVI nemaju klasifikacije

1A juniorski sastav ima klasifikacije u subotu 23.2. u 11:30 sati, a 1A seniorski u ponedjeljak 25.2.

Mažoretkinje koje ne dođu na klasifikaciju sporije će napredovati u sastavu, jer tko ne dođe na klasifikaciju tretira se kao da je dobio najnižu ocjenu na istoj (a ocjena je važna za napredak). Dakle KLASIFIKACIJA JE OBVEZNA!

VAŽNO:
Ulazak je sa ulice Črnomerec (porta cca 200 metara od Ilice na desno), a ne sa Ilice 256b koja porta je vikendom zatvorena. Nemojte dolaziti na portu u Ilici 256b!!!!
NASTUPI


- subota 23.2. u 18:30 službeni ulaz KD Vatroslava Lisinskog (Lisinski pleše pod maskama), o/o Šef
# plesni nastup Zagrebačkih mažoretkinja i Drum linea

- nedjelja 24.2. od 8:30 HVU, Črnomerec bb (klasifikacije), o/o Šef

- nedjelja 24.2. u 15:30, službeni ulaz Maksimirskog stadona (Dinamo-Osijek), o/o ????FOTKE- Dan KD V.Lisinskog

Fotografije Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Šef

S1A od prosinca na trenizima ima službenu opremu


I za kraj jedno pitanje: tko je ovo na slici sa Šefom sa Adventa u Zagrebu


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 22.02.2019. u 22:54) komentiraj (20)

PRVA PROBA NOVIH ČLANOVA DRUM LINEA


U ponedjeljak je bila prva proba novih članova Drum linea. I već su odradili 6 od 11 ritmičkih slijedova.

Evo i podataka:

- 21 bubnjar u osnovnoj postavi i još 4 bubnjara u slučaju potrebe (iz S1A)
- Linija tomova 6 bubnjara (voditelj linije Juraj Liška)
- Linija tenora 9 bubnjara i dvoje pričuvnih (voditelj linije Alen Šćuric)
- Linija cassa 5 bubnjara i troje pričuvnih (voditelj linije Filip Vulama)
- voditelj drum linea Juraj Liška, povjerenik drum linea Filip Vulama

- u fondu imamo 20 bubnjeva i to 4 tomova, 6 tenora, 4 snera i 6 cassa, te velik broj opni i rezervne opreme

Drum line ima nastup u subotu 23.2. u KD V.Lisinskog, 2.3. ulicama i trgovima grada Zagreba, a sa nama ide i na Državno prvenstvo (27. i 28.4.), te će ići i na važnije utakmice na Maksimir.

Probe Drum linea su ponedjeljkom od 20:30 do 22:30 sati u HVU, Ilica 256b.NASTUPI


- četvrtak 21.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (1/16 finala Eurolige: Dinamo-Viktoria Plzen), o/o Šef

- subota 23.2. u 18:30 službeni ulaz KD Vatroslava Lisinskog (Lisinski pleše pod maskama), o/o Šef
# plesni nastup Zagrebačkih mažoretkinja i Drum linea

- nedjelja 24.2. od 8:30 HVU, Črnomerec bb (klasifikacije), o/o Šef

- nedjelja 24.2. u 15:30, službeni ulaz Maksimirskog stadona (Dinamo-Osijek), o/o ????FOTKE- Malonogometni turnir "Kutija Šibica"

Fotografije Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 20.02.2019. u 09:31) komentiraj (10)

PRVI I VIŠI KORAK - NATJECANJE POČETNICA HMS-A


PRVI KORAK - ZA MAŽORETKINJE 4-9 GODINA


SREDIŠNJA REGIJA - u nedjelju 7.04.2019. u 11 sati

u Sportskoj dvorani Glina, A.Starčevića 1


PRVI KORAK (od 4 do 9 godina) je projekt Hrvatskog mažoret saveza namijenjen početnicama. Ovo nije klasično natjecanje protiv drugih mažoretkinja, nego mažoretkinje žele osvojiti što bolji plasman, pa ovisno o bodovima mogu osvojiti medalju sa zlatnim, srebrnim ili brončanim štapom.

Tko može sudjelovati
- bilo koja mažoretkinja starosti od 4 do 9 godina za Prvi korak, pri čemu mažoretkinja ima onoliko godina koliko je imala 1.1.2019. neovisno o tome je li nakon toga imala rođendan
- neovisno o tome da li se natječe u kadetskom ili juniorskom sastavu istog ili drugog tima

Kako se natječe
- po 4 mažoretkinje (svaka u svom ograđenom prostoru veličine 3x3 metra) plešu istovremeno
- pleše se unaprijed zadani program trajanja 45 sekundi
- svaka djevojka/djevojčica mora otplesati svoj program upravo tako (što manje pogrešaka i odstupanja od snimke to bolje ocjene) i to na identičnu glazbu sa ovog spota
- video demonstraciju za Prvi korak (4-9 godina) pogledajte na:

https://www.youtube.com/watch?v=741vWTKVG8E

U kojoj opremi se natječu
- natjecateljice se natječu u sportskoj opremi koja mora imati tenisice, suknjicu ili tajice ili šorc, te sportsku majicu - inzistiramo da to bude tamno plava majica Zagrebačke mažoretkinje i svjetlo plava suknjica (komplet koji ste kupili za koncert) pošto svi timovi dolaze na Prvi korak u identičnoj opremi svog tima, a ako isto već nemate možete naručiti kod nas po cijeni od 155 kn najkasnije do 2.3.2019. (ukoliko netko to ne želi svejedno ima pravo nastupati na Prvom koraku, ali ne kao Zagrebačka mažoretkinja, nego individualno)
- svaka mažoretkinja mora imati mažoret-štap

Odličja - svaka djevojka dobiva odličje (neovisno koliko ih ima)
- svaku natjecateljicu ocjenjuje jedan licencirani sudac
- mažoretkinja koja postigne 20-30 bodova dobiva medalju sa zlatnim štapom
- mažoretkinja koja postigne 10-19 bodova dobiva medalju sa srebrnim štapom
- mažoretkinja koja postigne 1-9 bodova dobiva medalju sa brončanim štapom
- odličje neće dobiti samo mažoretkinja koja ima 0 bodova (a to znači da nije napravila ništa nego je otišla sa pozornice bez prezentacije)
- odličja se dobivaju ODMAH nakon što sve djevojčice otplešu

Opis programa koji izvode natjecateljice PRVOG KORAKA
1. i 2. mažoret osmica: uvod - mažoretkinja samo stoji na sredini (16 doba).
3. mažoret osmica: dva koraka u desnu stranu dok sa lijevom rukom radi pozdrav (4 dobe), dva koraka u lijevu stranu dok sa lijevom rukom radi krug u smjeru kretanja (4 dobe).
4. mažoret osmica: uz stupovni korak obje ruke ispružiti uz odvrtavanje unutarnjih pola osmice desnom rukom i spajanje ruku na sredini (4 dobe), odvrtavanje vanjskih pola osmice desnom rukom i spajanje ruku iza leđa (4 dobe).
5. mažoret osmica: uz stupovni korak okret za lijevim ramenom za 135° i kretanje prema kutu dok istovremeno vrti kuhanje desnom rukom (8 doba).
6. mažoret osmica: uz stupovni korak okret za lijevim ramenom za 45° i kretanje prema kutu dok istovremeno vrti kuhanje desnom rukom (8 doba).
7. mažoret osmica: uz stupovni korak okret za lijevim ramenom kretanje prema naprijed dok istovremeno sa statičnim štapom u vodoravnom položaju ide lijevo pa desno (ponoviti 2 puta), dok istovremeno lijeva ruka prati kretnje desne ruke (8 doba).
8. mažoret osmica: uz stupovni korak sa desnom rukom radi krug te jednostavno izbacuje štap (8 doba).
9. mažoret osmica: okret za lijevim ramenom za 90° i kretanje uz odvrtavanje osmice sa desnom rukom (4 dobe gornja osmica, 4 dobe donja osmica).
10. mažoret osmica: okret za 180°(2 dobe) i okret nazad za 180 (2 dobe), stupanje (2 dobe), uz stupovni korak okret za desnim ramenom prema naprijed (2 dobe).
11. mažoret osmica: iskorak desne noge u stranu i pritom štap držimo s obje ruke i pružamo ispred tijela (2 dobe), iskorak lijeve noge u stranu i pritom štap držeći sa obje ruke pružamo iznad glave (2 dobe), uz stupovni korak spuštamo ruke uz tijelo (2 dobe) i sa obje ruke radimo krug, naglo ih spuštamo na zadnji takt i postavljamo u završnu pozu (2 dobe).

Kako se prijaviti
Prijave se vrše preko svojih trenerica: do petka 16.3.2019. uz uplatu kotizacije od 95,00kn na treningu Zagrebačkih mažoretkinja. Prijava treba sadržavati: ime i prezime, sastav u Zagrebačkim mažoretkinjama, datum rođenja i kontakt broj.

Za sve prijavljene članice Zagrebačkih mažoretkinja, organizirati ćemo pokazni trening, 30.3. od 17:20 do 18:20 u Palmotićevoj 30.

Ukoliko želite u Glinu ići organiziranim autobusom isti košta 95 kn po osobi. Rok za prijavu mjesta u autobusu je 2.3.2019. Ako ne prikupimo 40 mjesta u autobusu isti neće biti organiziran. Kako je rok za prijavu Prvog koraka 16.3.2019. imate dovoljno vremena nakon informacije hoće li biti organiziran autobus ili ne predomisliti se hoćete li sudjelovati na Prvom koraku ili ne.
Što nakon prijave
1. Treba vježbati prema snimci sa youtube
2. Doći na pokazni trening
3. Zadužiti ćemo jednu Zagrebačku mažoretkinju koja će Vas dočekati na prvenstvu i usmjeriti na start
4. Otplesati što bolje program
5. Dobiti svoju medalju i biti jako ponosna
OSVOJI SVOJU PRVU MAŽORET-MEDALJU JOŠ KAO POČETNICA!
neka ovo bude početak tvojih natjecanja kao mažoretkinja


VIŠI KORAK - ZA MAŽORETKINJE 10-25 GODINA

SREDIŠNJA REGIJA - u nedjelju 7.04.2019. u 11 sati

u Sportskoj dvorani Glina, A.Starčevića 1


VIŠI KORAK (od 10 do 25 godina) je projekt Hrvatskog mažoret saveza namijenjen početnicama. Ovo nije klasično natjecanje protiv drugih mažoretkinja, nego mažoretkinje žele osvojiti što bolji plasman, pa ovisno o bodovima mogu osvojiti medalju sa zlatnim, srebrnim ili brončanim štapom.

Tko može sudjelovati
- bilo koja mažoretkinja starosti od 10 do 25 godina za Viši korak, pri čemu mažoretkinja ima onoliko godina koliko je imala 1.1.2019. neovisno o tome je li nakon toga imala rođendan
- neovisno o tome da li se natječe u kadetskom ili juniorskom sastavu istog ili drugog tima

Kako se natječe
- po 4 mažoretkinje (svaka u svom ograđenom prostoru veličine 3x3 metra) plešu istovremeno
- pleše se unaprijed zadani program trajanja 45 sekundi
- svaka djevojka/djevojčica mora otplesati svoj program upravo tako (što manje pogrešaka i odstupanja od snimke to bolje ocjene) i to na identičnu glazbu sa ovog spota
- video demonstraciju za Viši korak (10-25 godina) pogledajte na:

https://www.youtube.com/watch?v=vSFvQD7s1y4

U kojoj opremi se natječu
- natjecateljice se natječu u sportskoj opremi koja mora imati tenisice, suknjicu ili tajice ili šorc, te sportsku majicu - inzistiramo da to bude tamno plava majica Zagrebačke mažoretkinje i svjetlo plava suknjica (komplet koji ste kupili za koncert) pošto svi timovi dolaze na Viši korak u identičnoj opremi svog tima, a ako isto već nemate možete naručiti kod nas po cijeni od 155 kn najkasnije do 2.3.2019. (ukoliko netko to ne želi svejedno ima pravo nastupati na Višem koraku, ali ne kao Zagrebačka mažoretkinja, nego individualno)
- svaka mažoretkinja mora imati mažoret-štap

Odličja - svaka djevojka dobiva odličje (neovisno koliko ih ima)
- svaku natjecateljicu ocjenjuje jedan licencirani sudac
- mažoretkinja koja postigne 20-30 bodova dobiva medalju sa zlatnim štapom
- mažoretkinja koja postigne 10-19 bodova dobiva medalju sa srebrnim štapom
- mažoretkinja koja postigne 1-9 bodova dobiva medalju sa brončanim štapom
- odličje neće dobiti samo mažoretkinja koja ima 0 bodova (a to znači da nije napravila ništa nego je otišla sa pozornice bez prezentacije)
- odličja se dobivaju ODMAH nakon što sve djevojčice otplešu

Opis programa koji izvode natjecateljice VIŠEG KORAKA
1.mažoret osmica : uvod - mažoretkinja samo stoji (8 doba).
2.mažoret osmica: okret za 180° prema naprijed sa odvrtavanjem kuhanja sa desnom rukom (4 dobe) , zatim sa lijevom rukom radi pozdrav (4 dobe).
3. mažoret osmica: okret za desnim ramenom za 135° i kretanje uz stupovni korak sa desnom rukom vrti unutarnju osmicu (6 dobe), okret za 180° sa odvrtavanjem osmice (2 dobe).
4. mažoret osmica: nastavak kretanja uz stupovni korak sa desnom rukom vrti osmicu (6 doba), okret za 90° za desnim ramenom (2 dobe).
5. mažoret osmica: uz stupovni korak odvrtavanje osmice sa desnom rukom i bacanje lansea (8 doba).
6. mažoret osmica: uz stupovni korak sa vrti sunce i stavlja ruke iza leđa (4 dobe), uz stupovni korak sa desnom rukom radi osnovni rol preko ručnog zgloba, najprije u desnu stranu (2 dobe), zatim u lijevu stranu (2 dobe).
7. mažoret osmica: uz stupovni korak kretanje prema sredini uz kombinaciju sunce prema naprijed i sunce iznad glave (8 doba).
8. mažoret osmica: osnovni jive korak sa lijevom pa desnom nogom uz vrtnju sunca (4 dobe), lijevom nogom korak iza dok obje ruke rade oblik kruga i sa desnom rukom odvrtavamo osmicu (4 dobe).
9. mažoret osmica: kretanje uz stupovni korak prema naprijed sa odvrtavanjem zvjezdice (2 ponavljanja)(8 doba).
10. mažoret osmica: kick sa lijevom nogom uz dizanje i spuštanje obje ruke (4 dobe), korak u lijevo sa dizanjem desne ruke i postavljanje u završnu pozu (4 dobe).

Kako se prijaviti
Prijave se vrše preko svojih trenerica: do petka 16.3.2019. uz uplatu kotizacije od 95,00kn na treningu Zagrebačkih mažoretkinja. Prijava treba sadržavati: ime i prezime, sastav u Zagrebačkim mažoretkinjama, datum rođenja i kontakt broj.

Za sve prijavljene članice Zagrebačkih mažoretkinja, organizirati ćemo pokazni trening, 30.3. od 13:45 do 14:45 u Palmotićevoj 30.

Ukoliko želite u Glinu ići organiziranim autobusom isti košta 95 kn po osobi. Rok za prijavu mjesta u autobusu je 2.3.2019. Ako ne prikupimo 40 mjesta u autobusu isti neće biti organiziran. Kako je rok za prijavu Prvog koraka 16.3.2019. imate dovoljno vremena nakon informacije hoće li biti organiziran autobus ili ne predomisliti se hoćete li sudjelovati na Višem koraku ili ne.
Što nakon prijave
1. Treba vježbati prema snimci sa youtube
2. Doći na pokazni trening
3. Zadužiti ćemo jednu Zagrebačku mažoretkinju koja će Vas dočekati na prvenstvu i usmjeriti na start
4. Otplesati što bolje program
5. Dobiti svoju medalju i biti jako ponosna
OSVOJI SVOJU PRVU MAŽORET-MEDALJU JOŠ KAO POČETNICA!
neka ovo bude početak tvojih natjecanja kao mažoretkinjaNAJMAŽORETKINJA SIJEČNJA

zamjenica predvodnice Iva Jerković*** Jerko
Image and video hosting by TinyPic
Zbog najvećeg broja nastupa u siječnju, konstantno u top 3 po broju nastupa, velike pomoći u uredu u siječnju, te vođenju nastupa kada Šef nije nazočan, ogromne marljivosti, profesionalnosti, lojalnosti i pouzdanosti koje pokazuje svaki dan

ODAZIVANJE NA NASTUPE U PROSINCU

1. 3.00 Iva Jerković***

2. 2,50 Larisa Pintar*
3. 2,50 Vanessa Ujević

4. 2,00 Martina Šćuric**
5. 1,75 Arijana Kovačić
6. 1,50 Dajana Šerić*
7. 1,50 Nikolina Tomšić
8. 1,50 Anamarija Marković
9. 1,50 Kristina Koledić
10. 1,50 Katica Berišić

Lista se računa kao zbroj u kojem
1 bod - bila je na nastupu
0,5 bodova - rekla je "da", ali nije bila na nastupu
0,25 boda - rekla je "ako baš moram", ali nije bila na nastupuNASTUPI


- četvrtak 21.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (1/16 finala Eurolige: Dinamo-Viktoria Plzen), o/o Šef

- subota 23.2. u 18:30 službeni ulaz KD Vatroslava Lisinskog (Lisinski pleše pod maskama), o/o Šef
# plesni nastup Zagrebačkih mažoretkinja i Drum linea

- nedjelja 24.2. od 8:30 HVU, Črnomerec bb (klasifikacije), o/o ŠefFOTKE- Međunarodni košarkaški turnir "Dubrava 2018"

Fotografije Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 18.02.2019. u 22:54) komentiraj (14)

DOGOVORENA PONOVNA NAJBLIŽA SURADNJA SA ZRAČNOM LUKOM ZAGREB


Zagrebačke mažoretkinje i Zračna luka Zagreb, ponovo su dogovorile najbližu moguću suradnju. Naime Zagrebačke mažoretkinje su do 2008. godine imale ekstremno blisku suradnju u kojoj su Zagrebačke mažoretkinje imale pristup u sve dijelove Zračne luke, te obavljale sve ceremonijale, protokole i hospitality za Zračnu luku Zagreb i velike organizatore događaja (Hrvatski nogometni savez, rukometni savez, skijaški savez, vaterpolski savez, GNK Dinamo, policija, grad Zagreb, Hrvatsku vojsku i druge). 2009. godine, zbog razloga koji nisu vezani uz Zagrebačke mažoretkinje, naš status se korijenito promijenio. Mi smo i dalje radili najveće projekte, no u bitno manjem obujmu i uz velika ograničenja, te nismo imali nikakvu suradnju sa samom Zračnom lukom. I usprkos toga, Zračna luka Zagreb ostala je naša druga najveća lokacija po broju nastupa, gdje smo u 25 godina odradili skoro 400 nastupa (1. lokacija je Maksimirski stadion sa skoro 550 nastupa).

Dolaskom koncesionara u Zračnu luku Zagreb intenzivno smo radili na ponovnom uspostavljanju odnosa, koji smo uspjeli prošle godine. Prvi veliki projekt koji je podržala Zračna luka Zagreb je bilo Europsko rukometno prvenstvo, a gdje smo radili sav hospitaliti u Zračnoj luci za sve sudionike (igrače, rukovodstvo asocijacije, tehničko osoblje, suce i glavne partnere prvenstva). Potom je uslijedila suradnja vezana uz doček Hrvatske nogometne reprezentacije nakon osvojene titule vice-prvaka Svijeta, a gdje je naš Šef bio glavna i odgovorna osoba za doček u Zračnoj luci i povorku do Trga bana Jelačića, dok su Zagrebačke mažoretkinje obavljale sav ceremonijal događanja. Zračna luka je pomogla Zagrebačkim mažoretkinjama u odlaski na turneju u Shanghai, te na povratku sa iste, omogućivši besplatno parkiranje u službenoj zoni aerodroma za istovar i utovar nekoliko stotina kilograma opreme koje su Zagrebačke mažoretkinje tom prilikom nosile sa sobom. Nakon toga uslijedila je i prva narudžba nakon 11 godina za aktivnost Zračne luke Zagreb, obilježavanje tromilijunitog putnika. Potom smo radili doček pobjednika Davis cupa, i ponovo je naš Šef bio glavna i odgovorna osoba, a Zagrebačke mažoretkinje su pokrivale sav ceremonijal. Na koncu smo radili i božićni domjenak Zračne luke Zagreb.

O povratku našeg statusa napisali smo nekoliko stotina stranica, obavili više desetaka sastanaka, te potrošili više stotina sati u 10 godina. Intenzivno pregovaranje oko naše suradnje trajalo je više od godinu dana, Zračna luka Zagreb nas je testirala u nekoliko projekata, te okarakterizirala naše djelovanje kao "izuzetno profesionalno i na najvišem mogućem stupnju". U siječnju ove godine dogovorili smo suradnju kakvu smo imali prvih 15 godina, tj. do 2008. Tako će Zagrebačke mažoretkinje raditi sve aktivnosti za Zračnu luku Zagreb poput obilježavanja milijunitog, dvomilijunitog i tromilijunitog putnika, dolaske novih prijevoznika i novih linija, godišnjice, božićne domjenke, sve promotivne aktivnosti, kao i specifične akcije (kongresi isl.). Zračna luka Zagreb omogućit će pristup Zagrebačkih mažoretkinja u prostore u kojima trebaju raditi ceremonijal i protokole, logistički će pokrivati potrebe Zagrebačkih mažoretkinja, nefinancijskim metodama će smanjiti troškove našeg tima, te će pomoći u aktivnostima Zagrebačkih mažoretkinja.

Zračna luka Zagreb i dodatno će angažirati Zagrebačke mažoretkinje za vrijeme predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, kada će u Zagreb doći ogroman broj VIP osoba, političara i službenika Europske unije, ali i velikog broja putnika, kao i novinara, poslovnjaka, djelatnika službi koje indirektno ili drugačije rade na projektima Europske unije (prevoditelji, lobisti, računovođe, manageri projekata, pravnici, razni stručnjaci...).

Suradnja je definirana sa Marketingom Zračna luke, odobrena od strane Uprave Zračne luke Zagreb, ugovor o suradnji je predložen, i potpisat će se vrlo skoro.

Zagrebačke mažoretkinje su istime jučer, na Valentinovo odradile i prvi projekt iz dogovorene suradnje, obilježavanje Valentinova u Zračnoj luci Zagreb kada su podijelile stotinu licitara i nekoliko stotina ruža, parovima koji su bili tog dana u Zračnoj luci Zagreb, te asistirali u fotografiranju parova. Idući projekt koji ćemo raditi je Dan žena, a tijekom godine odradit ćemo veliki broj dogovorenih projekata u Zračnoj luci Zagreb.

Za "povratak" u Zračnu luku i naš status tamo, intenzivno smo radili više od 10 godina, intenzivno pregovarali posljednjih godinu dana, te je ovo jedan od najvećih uspjeha kako uprave, tako i samih mažoretkinja koje su još jednom dokazele svoju maksimalnu profesionalnost.

NASTUPI


- nedjelja 17.2. u 15:30 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o Jerko

- četvrtak 21.2. u 16:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (1/16 finala Eurolige: Dinamo-Viktoria Plzen), o/o Šef

- subota 23.2. u 18:30 službeni ulaz KD Vatroslava Lisinskog (Lisinski pleše pod maskama), o/o Šef
# plesni nastup Zagrebačkih mažoretkinja i Drum lineaFOTKE- Valentinova u Zračnoj luci Zagreb

Fotografije Šef i službene fotografije Zračne luke Zagreb objavljene na njihovim društvenim stranicama


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 15.02.2019. u 11:52) komentiraj (14)

NA AUDICIJU ZA DRUM LINE DOŠLO 14 OSOBA


Naš Drum line jači je za 14 novih bubnjara, toliko ih je došlo na audiciju. Od toga troje ih je školovanih bubnjara, a još dvoje imaju isustvo sa sviranjem bubnjeva.

Ukupno sada imamo 21 stalnog bubnjara i 6 po potrebi.

Iz istog razloga smo naručili još dva kompleta quadro-tomova i jednu cassu (veliki bubanj), niz rezezervnih dijelova za bubanj, te velik broj palica i batova.

Ukoliko znate još nekoga za Drum line, slobodno može doći u ponedjeljak 18. veljače u 20:30 u Hrvatsko vojno učilište, Ilica 256b, kada će se održati i prva proba novoprimljenih bubnjara.NASTUPI


- četvrtak 14.2. u 9:30 ured (Valentinovo u Zračnoj luci Zagreb), o/o Šef

- nedjelja 17.2. u 15:30 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o JerkoFOTKE- sa turneje u Shanghaiu, Kina - 10. dio

Još ćemo objaviti službene fotke koje su snimili fotografi organizatora.

Kraj!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 13.02.2019. u 23:10) komentiraj (11)

U UTORAK AUDICIJA ZA DRUM LINE

pritisnite na flajer da ga povećateAudicija za Drum line (bubnjare Zagrebačkih mažoretkinja), biti će u utorak 12.2. u 20:30 sati u Palmotićevoj 30.

Molimo da pozovete svu braću, sestre, roditelje, rođake, dečke, prijatelje, kolege, susjede i ostale koji bi mogli svirati u drum lineu, a stari su od 10 godina naviše. Istinski ih trbamo.

Drum line nema članarine, svu opremu dobivate od nas besplatno (palice, bubnjeve, uniforme...), odlazite na brojne turneje sa Zagrebačkim mažoretkinjama, a odlično se i zabavljate. Stoga nemojte čekati, nego dođite u tim!

Svatko ima telant za Drum line. Prethodno zanjanje nije potrebno, a sluh nije povezan sa smislom za ritam. Lagano je i svatko to može!!!NASTUPI


- utorak 12.2. u 11:00 KD Vatroslava Lisinskog (press konferencija Lisinski pleše pod maskama), o/o Šef

- četvrtak 14.2. u 9:30 ured (Valentinovo u Zračnoj luci Zagreb), o/o Šef

- nedjelja 17.2. u 15:30 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o JerkoFOTKE- sa turneje u Shanghaiu, Kina - 9. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Ostali smo dužni i Žacove fotke iz Shanghaia Kine, a koje ćemo objavljivati u idućih par postova
Privilegija koju dobivaju vrlo rijetki, slikanje na stepenicama koje vode na 2. kat (1. klasu) A380, najvećeg aviona na svijetu


Čudna kineska klopa


...nastavak u idućem postu...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 11.02.2019. u 01:29) komentiraj (10)

AUDICIJA ZA DRUM LINE IDUĆI UTORAK


Audicija za Drum line (bubnjare Zagrebačkih mažoretkinja), biti će u utorak 12.2. u 20:30 sati u Palmotićevoj 30.

Molimo da pozovete svu braću, sestre, roditelje, rođake, dečke, prijatelje, kolege, susjede i ostale koji bi mogli svirati u drum lineu, a stari su od 10 godina naviše. Istinski ih trbamo.

Drum line nema članarine, svu opremu dobivate od nas besplatno (palice, bubnjeve, uniforme...), odlazite na brojne turneje sa Zagrebačkim mažoretkinjama, a odlično se i zabavljate. Stoga nemojte čekati, nego dođite u tim!

Svatko ima telant za Drum line. Prethodno zanjanje nije potrebno, a sluh nije povezan sa smislom za ritam. Lagano je i svatko to može!!!

pritisnite na flajer da ga povećate

NASTUPI


- subota 9.2. u 15:30 h, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Jerko

- nedjelja 10.2. 16:00 h, službeni ulaz Doma sportova (Međunarodni hrvački turnir), o/o JerkoFOTKE- sa turneje u Shanghaiu, Kina - 8. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Ostali smo dužni i Žacove fotke iz Shanghaia Kine, a koje ćemo objavljivati u idućih par postova
...nastavak u idućem postu...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 06.02.2019. u 06:37) komentiraj (11)

UDALI SMO MARIJACHY


Upravo smo se vratili iz svadbe od Marijachy. Tulum je bio vrh, meksička svadba nešto drugačija nego naša, bend najbolji do sada, kloba prava meksička, ljudi prezakon... Uz to Šef je totalno "unakazio" nekoliko Meksikanaca koji su probali preprepreljute tortilje koje je jeo i rekli su na nije normalan. Oni to nisu mogli jest, a on ih je pojeo 4.

Marijachy smo jako iznenadili, nije mogla vjerovat da je uskred Meksika imala mažoretkinje na svadbi, a svima okupljenim to je bila velika atrakcija.Puno više fotki za koji dan kada će biti post o vjenčanju.
NASTUPI


- subota 9.2. u 15:30 h, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Istra), o/o Jerko

- nedjelja 10.2. 16:00 h, službeni ulaz Doma sportova (Međunarodni hrvački turnir), o/o JerkoFOTKE- sa turneje u Shanghaiu, Kina - 7. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Ostali smo dužni i Žacove fotke iz Shanghaia Kine, a koje ćemo objavljivati u idućih par postova

...nastavak u idućem postu...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 04.02.2019. u 06:39) komentiraj (12)

DANAS IDEMO U MEKSIKO


Mala delegacija Zagrebačkih mažoretkinja odlazi u Maksiko, danas u 8:20 preko Amsterdama, na svadbu naše dugogodišnje razvodnice i trenerice 1A timova Marije Čokrlić Marijachy, koja se udaje za meksikanca Ismaela Rodroguez Gonzales.

Sutra dolazimo direktno na momačko i djevojako veče, a u nedjelju je nakon vjenčanja party u Hacienda San Fernando u Mexico Cityu.
NASTUPI


- subota 2.2. u 13:00, Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Rudeš), o/o ????

- nedjelja 3.2. u 14:00* Mexico City, Meksiko, let u petak u 8:20 iz ZL Zagreb (svadba Marije Čokrlić Marijachy), o/o Šef
*po meksičkom vremenu


FOTKE- sa turneje u Shanghaiu, Kina - 6. dio
fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Ostali smo dužni i Žacove fotke iz Shanghaia Kine, a koje ćemo objavljivati u idućih par postova

Druženje sa loklanom zajednicom
...nastavak u idućem postu...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 01.02.2019. u 00:04) komentiraj (12)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.