RASPORED VOŽNJI NA TRENINGE


FILMIĆ SA NASTUPA ZA TELE 2


Filmić "CirKus u centru Zagreba" za Tele2 (ima nas u drugom dijelu filma)
ROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:TRENINZI PREMA USTALJENOM RASPOREDU

Treninzi se nastavljaju prema ustaljenom rasporedu i to za:
- sve dječje i juniorske sastave u subotu 2. travnja
- 3. seniorski sastav u utorak 29. ožujka
- 2. seniorski sastav u četvrtak 31. ožujka
- 1B seniorski sastav u utorak 29. ožujka
- 1A kadetki i juniorski sastav u petak 1. travnja
- 1A seniorski sastav u srijedu 30. ožujkaRASPORED VOŽNJI NA TRENINGE

NASTUPI

- nedjelja 3.4. u 13:00 sati Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o ????:FOTKE - sa gostovanja u Sonti

Mažoretkinje Sonte su imale godišnjicu na kojoj je bila delegacija Zagrebačkih mažoretkinjaTravanj 1998. počeo je sa dva nastupa za Henkel u F.O.S.S-u, te potpisivanjem ugovora između Roberta Prosinečkog i Dinama. 5.4. smo bili na velikoj državnoj proslavi povodom 150. godišnjice od ustoličenja baja Jelačića u Glini gdje su bili uglednici države, predvođeni predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, a otkrivao se i spomenik Banu Jelačiću. 13.4. smo plesali na Uskrsnom ponedjeljku u Ribnjaku, tri dana kasnije smo pratili RK Badel u Barcelonu, a dočekali smo ih 20.4., a 18.4. smo plesali na KUP-u vaterpolskih prvaka (Mladost-Wasutas). 20.4. smo plesali na večeri hrvatskog nogometa u hotelu Intercontinental*****, u Kranjčevićevoj smo imali presicu povodom finala KUP-a rukometnih prvaka, a koji smo odradili 25.4.

26.4. Turnin za nagradu grada Požege (iz Dnevnika)
Ovo je prva stranica spomenara, a meni su rekli da napišem nešto o natjecanju za nagradu grada Požege. Krenuli smo u 4:30 iz Zagreba. Brundača je "malčice" zakasnila tako da je Balić čekala 45 minuta na svom semoforu. Velike cure su do Požege uglavnom spavale, dok su na prvom dijelu busa juniorke divljale. A sad dosadni dio: dobile garderobu, probale koreografije i defile u dvorani, našminkale se, obukle uniforme, šetale na suncu, gledale probu drugih mažoretkinja, šetale na suncu, u bircu gledale Brundo na TV-u iz Đurđevca, šetale na suncu...

Plesale smo "stare" koreogrfije, ali nas je ipak ulovila trema. Andrea je malo "zabrijala" i prerano se spustila u 2 linije. Svejedno smo pokupile sve 1. U drugoj koreografiji i opet smo dobile sva prva mjesta. Zamjenile smo kupončiće za Colu i sa tribina gledali juniorke. I one su dobile nejbolje ocjene. Onda smo imali defile do Trga, malo smo stupale, malo hodale, malo stajale na mjestu. Bio je tamo neki tuđi orkestar, ako se to orkestrom može nazvati. Pačići su se "prodali" Glini. Došle na Trg, stajale na suncu, probale defile, stajale na suncu, sjedile u hladu... Došao je red da se i mi "izdefiliramo". Nije nam bilo teško smijati se jer nam je sunce ionako smetalo pa smo samo malo izdužile grimase. Opet smo se dodaživale u hladu...

Napokon kraj! Veliki vrisak za Pačiće koji su odradili 4 defilea. Oko pola 8 doveli su nas pred hranu... Nakon što su opustošile stolove cure su izvele napad na "Bekrije". Ono što je uslijedilo ne može se riječima opisati. I na kraju proglašenje i nagrade za 1. mjesto seniorki i juniorki. Dobile smo plakat, prospekte Požege, 2 diplome i cvijeće, a Goga se posebno obradovala vazama koje smo dobili. Za kraj poseban pozdrav Marti.

Živuća predvodnica
Maja Ćaćić

1.5. Volgograd, Rusija
Sa VK Mladosti smo išli u Volgograd u Rusiji i tamo zapeli mnogo sati dok su nas konačno Rusi pustili nazad. Putovali smo sa ganc novim Airbusom A320, koji je tek došao u Croatiu Airlines, pa su Rusi dolazili gledati svjetsko čudo. Uz nas parkirano brdo ruskih aviona, a kod nas delegacije Aeroflota, aerodroma, KGB-a... Čak nas je jedan KGB-ovac u dugom kožnjaku ko iz 2. svjetskog rata čuvao da ne izlazimo iz aviona, ali nam je dao da izađemo na stepenice jer je bio predivan sunčani dan. Kad smo ga u šali pitali jel on KGB, kimnuo je potvrdno! Upsss... Kopilota su nam oteli, a vratio se nakon tri sata sav izmožden nakon rješavanja papirologije. Avio su nam istovarivali na ruke, pa se kapetan ozbiljno zabrinuo da ga ne oštete, jer zvukovi koji su dolazili iz bunkera nisu bili baš pitomi. U povratku je bilo prezakon. Imali smo privatni avion, nas 5 cijeli avion sa 180 sjedalica. Kapetan nas je pozvao u kokpit, stjuardese nas mazile klopom i cugom, baš smo se dobro zabavljali sa pilotima i posadom. Tulum na 10.000 metara...

8.5. smo odradili ITTF za Hrvatsku turisičku zajednicu na Velesjamu, dan kasnije smo plesali na Majčinom danu na Zrinjevcu, te plesali na dočeku specijalnog vlaka iz Graza na Glavnom kolodvoru. Idući dan smo bili na zajedničkom ručku sa gostima iz Graza u Kaptolskoj kleti, pa smo u Jastrebarskom plesali na otvaranju CISM Europskog vojnog prvenstva u orjentacijskom trčanju.

14.5. Pripreme u Eko selu u Žumberku (iz Dnevnika)
Započnimo, ja sam Balićka, jedan od živučih fosila Zagrebačkih mažoretkinja, ludo i opić*no stvorenje koje će vam sada objasniti neke stvari. Eto, bilo je to ovako, u četvrak rano izjutra oko 8:30 krenuli smo prema Samoboru. Trulo vrijeme, pada kiša, svi trulog raspoloženja od seniorki do juniorki. Pokupili smo Petru i kašetu kruha i napokon stigli do Eko-čega?!? Pa to su samo tri kućice i veliko životinjsko carstvo. Ludilo!!!!! Pokupili smo stvari iz busa i krenuli prema kućicama. Dan je započeo savršeno, upravo su nam koze atentirale kruh i povadile ga van, a kao šećer za kraj je Vili (pas) obavio svoju potrebu po Petrinoj torbi. Zgodno! I tako malo smo pojeli, pa trenirali, pa smo imali slobodno (druženje s kozama, konjima, kokošima...). Navečer je stigla Goga, pa smo počeli tulumariti u Saloonu, i to uz D.J. Krajnu (Kiki Krajna) do sitnih sati. Habuš i Rašpica su imale show u spavaonici pa je bilo malo teže zaspati, ali smo na kraju uspjeli.

Buđenje je obavila Goga, rečenicom: "Hajmo, dižite se, moramo odnjeti kante". Ove kante su se odnosile na pehare koje trebamo osvojiti na prvenstvu, ali naše plavuše to nisu shvatile, pa se Habuš digla i zbunjeno prokomentirala "Kaj moramo čistit koze ili kaj? Kakve kante moramo nosit?". Dakle, potvrdila je teoriju o plavušama... Imali smo podjelu službene opreme, generalnu probu za državno i zaključak da je sve dobro ispalo. Došao je bus i krenuli smo u Zagorje po Pačetance. I tako pinklec na rame i put pod noge, u Makarsku smo krenuli tek u 13 sati. Adrijana se raplakala kao prolom oblaka jer joj nisu došli roditelji sa novcima, no na kraju su stigli pa je ipak sve bilo dobro. Put je bio dosadan ko proljev, al čim smo ugledali more počeal je pjesma i atmosfera se ugrijala. Stigli smo! Živi, zdravi, možda malo defektni, ali sve je to cijena nas "zvijezda". Smjestili smo se u hotel "Bajakovo". Prekrasan je, četiti zvjezdice. Otuširali smo se i izašli van da probamo. Oko ponoći smo zaspali ko klade.

(nastavak iduće srijede).

Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

2.2.2. PONAŠANJE U VIPU JE RELATIVNO UKOČENO
U VIP prostoru je zabranjeno:
- češkanje
- kopanje nosa
- skakutanje sa noge na nogu
- „čekanje tramvaja“

No, profesionalna „ukočenost“ ne znači da mažoretkinja ne reagira na određene situacije ili da ne komunicira sa VIP osobama, pod određenim uvjetima i pravilima.


2.2.3. MAŽORETKINJA JE KRAJNJE LJUBAZNA
Krajnja i maksimalna ljubaznost je obveza mažoretkinja. Ona se očituje u
- uslužnosti
- krajnjoj ljubaznosti u verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji
- ophođenju koje je maksimalno primjereno

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 30.03.2016. u 08:39) komentiraj (11)

OD UTORKA TRENINZI PO UOBIČAJNOM RASPOREDU


Od utorka 29.3. treninzi treninzi se nastavljaju prema ustaljenom rasporedu i to za:
- sve dječje i juniorske sastave u subotu 2. travnja
- 3. seniorski sastav u utorak 29. ožujka
- 2. seniorski sastav u četvrtak 31. ožujka
- 1B seniorski sastav u utorak 29. ožujka
- 1A kadetki i juniorski sastav u petak 1. travnja
- 1A seniorski sastav u srijedu 30. ožujkaROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:NASTUPI

- nedjelja 3.4. u 13:00 sati Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o ????:FOTKE - sa nastupa za Tele2

Filmić "Cirus u centru Zagreba" za Tele2 (ima nas u drugom dijelu filma)Tijekom praznika ne objavljuje se ZA-MA-GAZIN. Prva slijedeća objava je nakon praznika 30. ožujka.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 28.03.2016. u 10:34) komentiraj (12)

BLAGOSLOVLJEN USKRS

IZVANREDNI TRENINZI TIJEKOM PROLJETNIH PRAZNIKA ZA 1A SASTAVE

petak 25.3. OŠ Ivana Filipovića
14:00 - 17:00 K1A
16:30 - 19:30 J1AROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:


NASTUPI

- nedjelja 3.4. u 13:00 sati Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o ????:FOTKE - sa nastupa za Tele 2

fotke Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja i Doroteja Kukolja


Tijekom praznika ne objavljuje se ZA-MA-GAZIN. Prva slijedeća objava je nakon praznika 30. ožujka.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 25.03.2016. u 01:09) komentiraj (16)

VRATILI SMO SE SA PRIPREMA


Vratili smo se iz naše jadranske baze u Posedarju gdje smo bili na petodnevnim pripremama. Evo i malo podataka:

- odradili smo 45 sati treninga
- dovršili smo sve koreografije za Državno prvenstvo
- na pripremama je bilo gotovo 90 osoba
- pojeli smo preko 400 kg hrane i to: 105 kg kruha, 215 kg mesa, 31 kg salata, ajvara, kečapa i senfa, 23 kg nutele, pekmeza, paštete i pahuljica, 24 kg jabuka, 10 kg ostale hrane, potrošili 185 rola toaletnog papira
- imali smo predobre tulume svake večeri

Pripreme su koštale 56.480 kn:
- 24.000 kn smještaj
- 10.300 kn hrana
- 9.200 kn bus
- 2.080 kn cestarine i benzin
- 6.000 kn kombi
- 2.000 kn šator
- 2.200 kn dvorana
- 700 kn ostali troškovi (čistačice, struja, voda, vozač)

Od toga:
- 21.880 kn smo platili
- 34.600 kn su pokrili donatori

Na ove iznose treba dodati još i desetke radni sati zaposlenika, trenera i volontera, telefonske račune, benzin i ostale troškove pripreme i iznos prelazi bitno preko 60.000,00 kn.


PUNO PUNO PUNO HVALA sima onima koji su nam volontiranjem i donacijama pomogli u realizaciji ovog zahtjevnog projekta, i bez kojih iskreno ne bi mogli sve ovo napraviti:

- Jeleni Lukić koja je kao volonterka otišla sa nama radi tehničke pomoći i fakat se svih 5 dana naradila preko svake mjere (pazila klince, bavila se organizacijom, kuhanjem, opremom, čak i trenirala tim kad je Dora bila kod doktora)

- mami Valentini i tati Dubravku Radić koji su nam stvarno bili istinski anđeli (donjeli kreme za opekline, logistiku za popravak šatora, pomogli oko kuhanja, a tata Dubravko je pokisao do gole kože ali nevjerovatnim kreativnim konstrukcijama napravio da šator prestane prokišnjavati i sve to usred največeg pljuska)

- tati Zdravku Bulatu koji nam je posudio električni roštilj, ali nam je bio i "prvi pečenjar" i satima spremao roštilj, te pomogao oko svih priprema, opreme, spremanja...

- općini Posedarje i načelniku općine koji nam nije naplatio korištenje dvorane, struje i vode na treninzima u subotu i nedjelju, te nam čak i poklonio 6 kašeta jabuka - nevjerovatna kooperativnost koju nismo nikada i nigdje doživjeli

- teti Senki, domaćici u Posedarju, koja nas uvijek mazi i pazi, te pomaže i iza pola noći kada nastanu neki problemi i u čijoj privatnoj kući možemo posuditi što god poželimo kao da je naše

- DVD Sveta Marija koji nam nisu naplatili iznajmljivanje ogromnog kombija i šatora za tjedan dana

- svim roditeljima koji su posudili grijalice, poslali klopu i pomogli na bilo koji način

- svim ostalim donatorimaIZVANREDNI TRENINZI TIJEKOM PROLJETNIH PRAZNIKA ZA 1A SASTAVE

- srijeda 23.3. OŠ Ivana Filipovića
14:00 - 17:00 K1A
16:30 - 19:30 J1A
19:30 - 22:30 S1A

četvrtak 24.3. OŠ Ivana Filipovića
14:00 - 17:00 K1A
16:30 - 19:30 J1A
19:30 - 22:30 S1A

petak 25.3. OŠ Ivana Filipovića
14:00 - 17:00 K1A
16:30 - 19:30 J1A
19:00 - 22:00 S1A

* termini su okvirni, u slučaju promjene članovi će biti blagovremeno izvješteniROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:NASTUPI

- nedjelja 3.4. u 13:00 sati Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Osijek), o/o ????:FOTKE - sa utakmice Dinamo-Slaven Belupo

fotke Željko Baškaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
Tijekom praznika ne objavljuje se ZA-MA-GAZIN. Prva slijedeća objava je nakon praznika 30. ožujka.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 23.03.2016. u 09:20) komentiraj (13)

PUNO POZDRAVA IZ POSEDARJA


U Posedarju je super, u našoj Jadranskoj bazi na pripremama. Cure su obavile niz treninga, jučer je bio jedan od najbljih tuluma ikad, danas smo se družili sa lokalnim sastavima mažoretkinja iz Zadra, Nina i Ugljana, pa smo opet tulumarili, a seniorke upravo i dalje imaju party. Ekipa je zakon i baš nam je predobro....ROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:NASTUPI

- ponedjeljak 21.3. u 16:00, zapadna tribina Maksimirskog stadiona (Skupština GNK Dinamo), o/o ŽFOTKE

danas se neće objavljivati

Tijekom praznika ne objavljuje se ZA-MA-GAZIN. Prva slijedeća objava je nakon praznika 30. ožujka.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 21.03.2016. u 01:07) komentiraj (11)

POČINJU PRAZNICI ZA SVE OSIM ZA 1A SASTAVE


Ove godine uskršnji blagdani su od 18. ožujka do 28. ožujka. Stoga je zadnji trening za sve juniorske sastave subota 12. ožujka, a za seniorske sastave četvrtak 17. ožujka.

Treninzi započinju nakon praznika prema ustaljenom rasporedu i to za:
- sve dječje i juniorske sastave u subotu 2. travnja
- 3. seniorski sastav u utorak 29. ožujka
- 2. seniorski sastav u četvrtak 31. ožujka
- 1B seniorski sastav u utorak 29. ožujka
- 1A kadetki i juniorski sastav u petak 1. travnja
- 1A seniorski sastav u srijedu 30. ožujkaPRIPREME 1A SASTAVA
Istovremeno kadetski, juniorski i seniorski 1A sastav imaju pripreme u Posedarju na koje odlaze u petak 18.3. i vračaju se u utorak 22.3. U Posedarje ide 90 osoba, a osim dva treninga dnevno cure će se zabavljati, družiti i zajednički klopati finu papicu. Svaku večer imat ćemo party. Tijekom priprema na treninzima će nam se pridružiti i sastavi iz Dalmacije.ROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:NASTUPI

- petak 18.3.u 20:00, zapadno parkiralište Maksimirskog stadiona (pripreme 18-22.3.), o/o Šef

- ponedjeljak 21.3. u 16:00, zapadna tribina Maksimirskog stadiona (Skupština GNK Dinamo), o/o IvanovićFOTKE - sa proglašenja žene godine u Sheratonu

fotke Šef i Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

Šef je svakoj curi poklonio čokoladu, a predvodnici još i cvijet za Dan žena


Nastup


Cugica prije protokola, najskuplja u gradu (pogodite tko je platio)


Dodjele nagrada
KAKO SE ODLUČUJE O GODIŠNJIM NAGRADAMA

Nagrade dodjeljuje komisija od 3 osobe u kojoj su trenerica, Šef i još jedna osoba (ove godine bila je to trenerica 2. formacije, a koji puta je to Ž ili predvodnica). Ova komisija iznese svoje prijedlog, prodiskutira o njima, te donese zajedničku odluku.

6. Godišnja nagrada za najbolje tehniciranje sa štapom
- dodjeljuje se mažoretkinji koja je imala najmanje dodatnih treninga tehniciranja sa štapom, te koja je na nastupima i treninzima pokazala najkvalitetnije tehniciranje
* nagrada: plaketa i mažoret-štap

5. Godišnja nagrada za najprofesionalniji stav na nastupu
- dodjeljuje se mažoretkinji koja je na nastupima pokazala maksimalni profesionalizam, te na plesnim nastupima ima neverbalnu komunikaciju sa publikom, vrhunski smješak i položaj tijela plesačice
* nagrada: plaketa i mažoret-štap

4. Medalja Zagrebačkih mažoretkinja
- dodjeljuje se mažoretkinji prilikom odlaska iz Seniorskog 1A ili iznimno nekoj drugoj osobi koja je zadužila Zagrebačke mažoretkinje
* medalja sa grbom Zagrebačkih mažoretkinja, a mažoretkinji 1. formacije S1A i njene zvijezdice sa uniforme

3. "Zlatni štap" za 5 godina u 1. formaciji Seniorskog 1A ili 10 godina sveukupno u Seniorskom 1A
- dodjeljuje se mažoretkinji koja je 5 godina plesačica 1. formacije S1A ili je ukupno 10 godina u S1A
* nagrada: štap sa 24 karatnim zlatom

2. Nagrada za najmarljiviju mažoretkinju godine
- dodjeljuje se mažoretkinji koja se najviše žrtvovala za tim, odradila velik broj nastupa, uvijek bila na dispoziciji timu, koja nije izostajala sa treninga i pokazala izuzetnu marljivost na treninzima, te koja je na nastupima i drugim aktivnostima Zagrebačkih mažoretkinja pokazala veliku požrtvovnost i marljivost
* umjetnička slika sa motivom Zagreba jednog od poznatih likovnih umjetnika uz plaketu

1. Red zahvalnosti
- dodjeljuje se osobama koje su posebno zadužile Zagrebačke mažoretkinje u prethodnoj godini
* plaketa sa medaljom Zagrebačkih mažoretkinja
Red zahvalnosti godišnje dobije 2 do 4 osobe (o istome odlučuje uprava), a neke od najznačajnijih osoba grada Zagreba i Hrvatske su do sada dobile Red Zahvalnosti. Nekoliko osoba iz inozemstva je dobilo Red zahvalnosti.
Albert Einstein (1879-1955)

Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam baš siguran.

Sretan čovjek je isuviše zadovoljan sadašnjošću da bi se previše bavio budućnošću.

Država je stvorena za čovjeka, a ne čovjek za državu.

Svijet je opasno mjesto za život, ne zbog ljudi koji su zli, već zbog dobrih ljudi koji ništa ne poduzimaju.

Neznam kojim će se oružjem voditi treći svjetski rat, ali znam da će se četvrti voditi kolcima i kamenjem.

Puno je teže razbiti predrasudu nego atom.

Sve treba pojednostavniti koliko je god moguće, ali ne više od toga.

Obrazovanje, to je ono, što ostane, nakon što osoba zaboravi sve, što je naučila u školi.

Nikakva otkrića, nikakav napredak, nikakva znanost već odavno ne vode računa o tome da li negdje postoji jedno nesretno dijete.

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo.

Ne možemo riješiti probleme na isti način na koji smo ih stvorili.

Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste.

Svijetu ne prijeti opasnost od ljudi koji čine zlo nego od onih koji to dopuštaju.

Rat se sastoji u tome da se ljudi, mada se međusobno ne poznaju, ubijaju na zapovijed onih koji se vrlo dobro poznaju a uzajamno se ne ubijaju.
TURIZAM U ZAGREBU

Ukupno smještajnih objekata: 190
- ukupno postelja: 14.063

Hotela: 52
- postelje u hotelima: 7.666
- hotela sa 5*****: 3
- hotela sa 4****: 16

Hosteli: 36
- postelje u hostelima: 2.114

Ostali smještaj (apartmani, sobe, pansioni, planinarski domovi...): 102
- postelje u ostalim smještajima: 4.283

Turista: 1.077.778
- od toga inozemni: 859.140
- noćenja turista: 1.804.290

Broj mjesta za kampiranje: 99

Najbrojnije nacije među turistima po dolascima:
1. Korea 90.787
2. Njemačka 63.779
3. SAD 53.457
4. Italija 47.588
5. Španjolska 33.441
6. Austrija 32.375
7. Velika Britanija 32.244
8. Kina 29.944
9. Bugarska 28.853
10. Japan 28.123

Restorani: 213
- nacionalnih: 85
- ribljih i konoba: 24
- internacionalnih: 39
- fuzion: 7
- steak house: 7
- vegetarijanski: 4
- arapski: 1
- francuski: 2
- indijski: 1
- japanski: 7
- kineski: 6
- korejski: 2
- meksički: 2
- španjolski: 1
- talijanski: 25

Slastičarnica: 31
Vinoteka: 26

Shoping centara: 15
Suvenirnica: 24
Trgovina delicija i specijalizirane ponude: 30
Dizajnerskih trgovina: 24
Antikvarijata i antikviteta: 14

Noćnih klubova: 25
Coctail i lounge barova: 23
Pivnica: 19
Casina: 15

Wellnes centara: 26
Beauty centara: 8


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 18.03.2016. u 01:13) komentiraj (26)

ROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA DO 2.4.


ROK ZA PRIJAVE LJETNOG KAMPA PRODUŽEN DO 2.4.

Kliknite na letak da bi ga povečali:


U S1A PREŠLA BIVŠA MOSTARKA

Ana Matić je u ponedjeljak prešla iz S1B u S1A. Ana je prije Zagrebačkih mažoretkinja plesala u Mostarskim mažoretkinjama. Ima 17 godina, živi u Sv. Klari i ide u 3. razred Upravne škole u Zagrebu.

Osim Ane koja je iz Mostara, trenutno od 35 mažoretkinaj S1A imamo po jednu mažoretkinju iz Mažoretkinja grada Osijeka (Yvonne Horvat), iz Kluba mažoretkinja Sesvećanke (Mia Mihaljević), iz Samoborskih mažoretkinja (Natalija Agić), iz Krapinskih mažoretkinja (Jelena Mikša), što znači da je više od 10% S1A došlo iz nekog drugog tima.NASTUPI

- petak 18.3.u 20:00, zapadno parkiralište Maksimirskog stadiona (pripreme 18-22.3.), o/o Šef

- ponedjeljak 21.3. u 16:00, zapadna tribina Maksimirskog stadiona (Skupština GNK Dinamo), o/o IvanovićFOTKE - sa utakmice Dinamo-Rijeka

fotke Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja
Siječanj 1998. obilježila je KK Cibona za koju smo odradili tri nasupe.

5.2.1998. Cibona-Partizan
Bio je to ogromna utakmica. Cibona još uvijek prejaka, u goste prvi puta dolazi srpski klub. Dvorana prepuna (5.200 gledatelja), traži se ne jedna neko par tisuća karata više. I kud ćemo sa mažoretkinjama, ali i orkestrom koji je dobio poseban zadataka? I onda je rješenja pronašao Šef. Od praktikabla (2x1 metar) rezervnog parketa napravili smo "pomoćnu" gledateljsku tribinu ispod sjevene tribine (na teretnom ulazu) i to na 4 etaže, stavili gore stolice i tamo smjestili mažoretkinje i orkestar. Cure su plesale i žestoko navijale, a orkestar je "šutio" sve do zadnje četvrtine. Rezultat je bio izjednačen, sa blagom prednošču Cibone. I onda smo zagrmili ono što smo pripremili par dana prije "Došo je i taj dan.... umro je Partizan.... umro je umro, umro je on.... neće biti šampion", navijačku pjesmu koju su za vrijeme bivše države pjevali svi navijači Partizanu protivničkih klubova. Dvorana u ekstazi, našim košarkašima dodatni poticaj. Na kraju je Cibona pobjedila sa 18 koševa razlike (84:66), a mi imali jedan od jačih tuluma u Partiyu, kafiću koji je bio naša redovna baza nakon nastupa u Ciboni i gdje smo uvijek imali neograničenu besplatnu cugu. Ovaj puta na tulumu do ranih jutarnji sati bio je i trener Aco Petrović i svi igrači Cibone.


11. i 12. veljače radili smo promociju Henkela u Trakošćanu, a dan kasnije promotivni nastup za Ranault na okretištu u Dubravi. 14.2. smo odradili utakmicu KUP-a vaterpolskih prvaka Europe, 18.2. smo plesali na Dinamo-Hajduk, a dan kasnije na prezentaciji Henkela u Getrou u Dubravi. 20.2. smo plesali na balu Hrvatskog olimpijskog odbora.

23-24.2. Mini turneja na južnom Jadranu
Turnejica je krenula nastupom u Baškom Polju, a isti dan smo skočili do Imotskog. Tamo smo plesali na glavnom gradskom trgu a okupila se grdosija ljudi. Prvo smo našem tadašnjem tubisti Anti, koji je bio iz Imotskog i imao milijun godina, napravili tu sreću da smo ga napravili glavnom facom. Naime, ja sam mu šaptao prije svake koreografije koju pjesmu ćemo svirati, pa bi naš dirigent Franjo Mraz (Pačetanci) viknuo "Ante koju ćemo sad?", a on bi odgovorio "Virgilie". Na to bi Franjo rekao "Dečki čuli ste, Ante je odlučio Virgili". Okupljeno gledateljstvo bi na to "Vidi ti našeg Antu, kako je on važan, on odlučuje". A morate znati da su tada već Zagrebačke mažoretkinje bile jako popularne, a orkestar je svirao himne na svakoj utakmici Hrvatskog nogometnog saveza. Tijeko nastupa obratio nam se i gradonačelnik Imotskog koji je provalio jedan od najvećih bisera svih vremena: "Drage moje Zagrebačke mažoretkinje, da sam ja znao da ćete vi doći ja bih vas i osobno pozdravio". Bit će da smo mi malo fulali, jer je to očito bila njegova holografska projekcija, a ne "on osobno". Sutradan smo imali nastup na Makarskom karnevalu na kojem se okupio velik broj gledatelja.

28.2. "Zagrebačka parada" samostalni koncert u KC D.Petrovića
Nakon Besta i Lisinskog godišnji koncert 1998. godine bio je u KC D.Petrovića. Natupali su svi sastavi, svirali Pačetanci, u dvorani 2.000 gledatelja, a gošće su nam bile Glinske banice kojima je to bio prvi javni nastup nakon što smo ih suosnovali. Curke su se toliko prepale da nakon što je orkestar počeo svirati njihovu koreografiju one su se ukipile i nisu počele plesati. No, nakon što ih je njihov gradonačelnik Marko Sremić, uzevši mikrofon simpatično "izgrdio" i potaknuo, otplasali su svoju prvu koreografiju. Potom smo od Marka dobili poklon grada Gline, košaru prepunu originalnih glinskih kobasica i drugih delecija. Iskreno, najbolji poklon koji smo ikada dobili. Još dan danas Marija Sremić (sutkinja HMS-a) se "srami" što je tata donio takav poklon, a ja i dalje tvrdim da je to bio originalan i savršen poklon. Marko, možemo mi to i ponoviti 20-tak godina kasnije!!!!
Pitanje: tko je zaokružena mažoretkinja?


2. ožujka smo snimali tada vrlo popularnu emisiju HTV-a za mlade "Briljantin", te isti dan "Zlatni Gong" još jednu emisiju HTV-a. Dva dana kasnije plesali smo na utakmici Hrvatska reprezentacija - Sportski novinari koju je organizirala Hrvatska zaklada za djecu Hrvatske. 6.3. smo plesali na još jednoj utakmci košarkaškog eurokupa u Ciboni, 12.3. smo imali nastup na press-konferenciji Međunarodnog stolnoteniskog turnira u Domu sportova, od 13. do 15.3. nagrađene mažoretkinje za najbolji uspjeh u timu bile su na nagradnom putu u Beču. 14.3. smo otvarali Međunarodni stolnoteniski turnir u Domu sportova, a dan kasnije smo tamo dodjeljivali i medalje. 19.3. smo otvarali preuređeni hotel Golden tulip Holiday****, a 22.3. smo plesali na tada hiper-polularnom Sunačnom showu HTV-a koji se snimao u Jadranfilmu. 28.3. smo plesali na KUP-u vaterpolo prvaka Europe na Mladosti, dan kasnije na finalu doigravanja nogometnog prvenstva Hrvatske. Zadnji dan ožujka nastupali smo za Henkel u F.O.S.S-u.

Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

2.2. MAŽORET-BONTON

Striktna uporaba svih postulata općeg bontona temelj je uspjeha mažoretkinja. Opći bonton uporablja se u cijelosti i bez izuzetaka. Uz opći bonton mažoretkinje koriste još i specifične odredbe koje ćemo nazvati mažoret-bonton.

2.2.1. MAŽORETKINJA JE UVIJEK NASMJEŠENA
- smiješak nije samo obvezan profesionalni izraz lice, nego on govori kako mažoretkinja jest uslužna i želi pomoći, tj. da joj obveza koju radi nije tlaka
- mažoretkinja ne skida smiješak sa lica čak i kad misli da nema nikoga, jer to što mažoretkinja ne vidi osobu ne znači da nju netko ne vidi ili ne gleda, a posebno ne znači da kamera nije upravo na nju fokusirana
- postoje neke okolnosti kada smiješak nije primjeren (minuta šutnje, govor koji je usmjeren na neke tragične događaje, izvanredna ozbiljna situacija…)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 16.03.2016. u 08:39) komentiraj (24)

VIKTORIJA ČEH**** NAJMAŽORETKINJA 2015.


Koncert je bio izuzetno dobar. Dvorana prepuna, nije bilo ni jedne jedine ulaznice, reakcije ljudi odlične. No, o tome više kada ćemo objavit slike. A danas o dobitnicama nagrada:

GODIŠNJA NAGRADA ZA NAJVEĆE NAPREDOVANJE U TIMU
dodjeljuje se mažoretkinji koja je u proteklih godinu dana najviše napredovala u mažoret-plesu i odnosu u timu

MONIKA UĐBINAC*


GODIŠNJA NAGRADA ZA NAJBOLJE TEHNICIRANJE SA ŠTAPOM
dodjeljuje se mažoretkinji koja je imala najmanje dodatnih treninga tehniciranja sa štapom, te koja je na nastupima i treninzima pokazala najkvalitetnije tehniciranje

ANA DOMITROVIĆ*


GODIŠNJA NARADA ZA NAJPROFESIONALNIJI STAV NA NASTUPU
dodjeljuje se mažoretkinji koja je na nastupima pokazala maksimlani profesionalizam, te na plesnim nastupima ima neverbalnu komunikaciju sa publikom, vrhunski smješak i položaj tijela plesačice

razvodnica IVONA SKOČILOVIĆ**


ZLATNI ŠTAP ZA 5 GODINA U 1. FORMACIJI SENIORSKOG 1A
(šap sa 24 karatnim zlatom)

razvodnica KATARINA MANDARIĆ**


RED ZAHVALNOSTI
dodjeljuje se osobama koje su posebno zadužile Zagrebačke mažoretkinje u prethodnoj godini

gđa. RUŽICA KRAMER, ravnateljica Osnovne škole Ivana Filipovića
gđa. VIŠNJA ŽIRMAN, članica stručnog stožera
gđa. IRENA RAŠIĆ, članica stručnog složera
gđica. PETRA LUKŠA, bivša predvodnica Zagrebačkih mažoretkinja


NAGRADA ZA NAJMARLJIVIJU MAŽORETKINJU
dodjeljuje se mažoretkinji koja se najviše žrtvovala za tim, odradila velik broj natupa, uvijek bila na dispoziciji timu, koja nije izostajala sa treninga i pokazala izuzetnu marljivost na treninzima, te kaja je na nastupima i drugim aktivnostima Zagrebačkih mažoretkinja pokazala veliku požrtvovnost i marljivost

predvodnica VIKTORIJA ČEH****DANAS PREBACIVANJE U S1A
Danas prebacujemo mažoretkinje iz S1B u S1A. Ukupno imamo 2 mjesta. Prebacivanje se odvija u HVU i nije otvoreno za javnost.IDEMO NA TURNEJU U LUXEMBURGOd 13. do 17. svibnja idemo na turneju u Luxemburg sa našim puhačim orkestrom POMP iz Velikog Trgovišča. U svakom slučaju u Luxemburgu nismo bili od 2000. tj. zadnji puta samo tamo bili prije 16 godina. Više o turneji pisat ćemo u nekom od idućih postova kada dobijemo točan intinerer događanja.

Ove godine osim Luxemburga ugovorene su nam inozemne turneja u Beloj Crkvi u srpnju, te u Dubai u prosincu (koja je prebačena od prošle godine).NASTUPI

- utorak 15.3. u 10:30, Palmotićeva 30 (otvaranje poslovnice Tele 2 na Trgu bana Jelačića), o/o Šef
# plesni nastup seniorskog 1A

- petak 18.3.u 20:00, zapadno parkiralište Maksimirskog stadiona (pripreme 18-22.3.), o/o ŠefFOTKE - sa nastupa u OŠ Bartola Kašića

fotke Doroteja Kukolja


U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

dr.sc. MORANA (LISIČAR) MIHALJEVIĆ

doktorica znanosti i asistentica na Zagrebačkom sveučilištu


Morana je rođena 14. svibnja 1982. u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu i VIII gimnaziju „Tituš Brezovački“. Diplomirala je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. 2015. je doktorirala na istom fakultetu. 2007. se zapošljava u Državnom zavodu za mjeriteljstvo, a 2008. postaje asistent i znanstveni suradnik na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu gdje radi i do danas. Obzirom na doktorat karijeru nastavlja u znanosti i sveučilišnom obrazovanju. Uz mažoretkinje bavila se još i atletikom i odbojkom. 2009. se udala za Gorana Mihaljevića sa kojim ima dvoje djece, Davida (5 godina) i Bruna (2,5 godine).

U Zagrebačke mažoretkinje upisala se 1997. godine kao seniorka. U seniorski 1A prešla je u listopadu 1998. Iz tima je otišla 2003. godine. 3 puta je bila Državna i Europska prvakinja, a jednom je osvojila srebro na istim natjecanjima.

Osobne karakteristike: uporna, iskrena, osjećajna, ali i tvordoglava

Voli: svoju obitelj, sport, kazalište i koncerte

Ne voli: loše vibracije

Najdraža muzika: Pink Floyd, Vaya Con Dios, Balašević, Massimo, Gibonni

Najdraži film: Prljavi ples

Najdraže jelo: Nisam baš na „ti“ sa jelom… više jedem da preživim tako da… sv i ništa… ali nezaboravni je „čušpajz“ od banana s Kariba.

Hobi: trčanje i skijanje

Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: Vojne igre i D4D Toyota rutneja. Ali nezaboravna je i Daewoo turneja gdje smo se u mali Matiz utrpale nas 17

Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: Karibi, naravno

Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: Turneja u Mentonu na festivalu naranča i limuna

Interesantan događaj ili anegdota u Zagrebačkim mažoretkinjama: Na nastupu u zoološkom vrtu prilikom useljenja bjelogravog supa nije bilo gotovo nikoga, tako da smo plesali ispred nastambe majmuna, a oni su nam okretali stražnjice

Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Pomogle su mi u savladavanju javnog nastupa, u prikrivanju trenutnih emocija (osmjeh na licu). Kroz mažoretkinje sam upoznala puno dobrih ljudi… i svoju vjenčanu kumu, poznatu pod nazivom Katarina „Lisički“

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- nedavno sam naletio na Moranu tijekom našem nastupa na Vatrogascima i bio iskreno oduševljen koliko je bila sretna što je vidjela „nove“ cure i kako je sa velikim zanimanje pratila nastup

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Ne uzrujavajte mi Alena!!! Idite na nastupe koji su mu jako bitni, pazite kada ćete reći ne. Trebate znati kada i koliko mu možete nategnuti živce, a kada ih trebate popustiti. I to je jedna vještina koju je moguće u mažoretkinjama savladati i na Alenu usavršiti. Ta će vam vještina puno pomoći u životu. Pazite na osmjeh, on sva vrata otvara pa makar bio i neiskren… i to se nauči u mažoretkinjama! I padnite koju godinu na kasu zbog putovanja sa timom, diplomirat ćete sigurno, ali putovati s mažoretkinjama više nećete. Ne budite jadne ako vam koji puta na važnom nastupu padne štap, još uvijek postoji nada da Alen nije vidio. P.S. Cure posjetite Escape room! Želim dobru zabavu.


KOLIKO TROŠIMO TELEFONA

Zagrebačke mažoretkinje troše ekstremno mnogo telefona. Na što se najviše troše telefonski razgovori:
- svakodnevna komunikacija sa članovima, posebno sa S1A
- svakodnevna komunikacija sa uredskim djelatnicima i trenerima
- komunikacija sa roditeljima, razrednicima, profesorima...
- ugovaranje nastupa
- rješavanje problema na nastupima (kašnjenja, logistika, razglas, organizacijski nedostaci ili nedoumice...)
- rješavanje problema članova (zdravstveni, organizacijski, školski, osobni...)
- komunikacija sa partnerima, naručiocima i managerima
- komunikacija sa državnim i gradskim institucijama, savezima i drugim timovima
- pregovaranje i narudžbe sa isporučiocima, prijevoznicima, sponzorima i partnerima
- davanje informacija

Zbog ogromnih telefonskih troškova maksimalno smo racionalizirali telefonske izdatke pa tako:
- na dvije uredske linije imamo neograničene telefonske pozive prema mobilnim i drugim tuzemnim mrežama unutar fiksne pretplate
- na mobilnim linijama imamo neograničene telefonske pozive prema mobilnim i drugim tuzemnim mrežama
- koristimo besplatnu komunikaciju preko vibera i WhatsAppa, posebno u inozemstvu i sa inozemstvom
- koristimo e-mail umjesto faxa
- imamo neograničeni brzi internet, te mobilni internet unutar Hrvatske
- u inozemstvu koristimo besplatne wi-fi provajdere, a obzirom na ogromnu količinu inozemnih putovanja jako dobro znamo gdje i kako do njih (McDonald's, hoteli, hot spotovi zračnih luka, zgrade gradskih uprava u Francuskoj, restorani i kafići sa free wi-fi...)

U 2015. smo:
* na telefone potrošili: 24.899,17 kn (u prosjeku 2.074,93 kn mjesečno)

* imali odlaznih razgovora: 12.419 minuta, tj. 207 sati, odnosno 8,62 puna dana smo proveli na telefonu
- od čega u inozemstvu 2.622 minute, tj. 44 sata (1,82 puna dana)

* sa dolaznim razgovorima odratili: preko 360 sati, tj. 15 dana na telefonu

* imali 1.016 minuta rominga. tj. 42 sata

Najviše telefonski razgovora obavimo u svibnju (Državno prvenstvo, velik broj nastupa, turneje, kraj školske godine i mature, kraj sezone)
Najviše inozemnih razgovora obavimo u kolovozu (Europsko prvenstvo i turneje)

Na sve ove troškove još se nemalo puta (najčešće nesvjesno) koristimo i:
- telefoni naših trenerica i kolega iz uprave, pa čak i mažoretkinja
- telefoni naših poslovnih partnera kada je isto jeftinije (posebno u inozemstvu kada imaju besplatan rooming)
- telefoni ili wi-fi hotela u kojima smo smješteni ili od organizatora nastupa
- službeni telefoni koje dobivamo na večim manifestacijama
Naglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete.

SIROVA HRANA BOLJA OD OBRAĐENE

Živa hrana koja nije skuhana, pirjana, pečena, pripremana u mikrovalki, zamrznuta… je daleko zdravija. Ovo se posebno odnosi na voće i povrće. Nemojte kuhati voće i povrće ili ga kuhajte kratko.

Ne podgrijavajte hranu
Podgrijavanje hrane nije zdravo. U nekim slučajevima i vrlo je opasno posebno ako se jelo ne tretira dovoljno dugo. Podgrijavanje hrane uništava njihova prehrambena svojstva i korisne tvari u hrani, a u nekim slučajevima oslobađa niz otrova i štetnih tvari. Konačno ni držanje hrane u zamrzivaču nije zdravo. Stoga:
• Kuhajte manje količine za jedan obrok da ne bi morali jelo podgrijavati ili bar ne kuhajte previše, za najviše jedno podgrijavanje
• Podgrijavajte samo jednom, pa ako imate za više obroka prvo odvojite onoliko koliko kanite pojesti za taj obrok a ostalo spremite u zamrzivač, da ne bi više puta podgrijavali jelo do krajnje konzumacije
• Ako podgrijavate jelo obavezno neka prokipi bar 2 minute, nije ga dovoljno samo malo zatopliti, i pritom ga konstantno miješajte da se svi dijelovi jela jednakomjerno ugriju
• Ne podgrijavajte jaja, krumpir, celer, mrkvu, špinat i gljive, ove namirnice su izuzetno opasne kod podgrijavanja.
• Izbjegavajte mikrovalnu pećnicu za podgrijavanje, ali i za pripremu hrane. Daleko ja zdravije hranu grijati i pripremati prirodnim putem. Čemu pripremat čaj u mikrovalki ako voda može zavriti na vatri, i sve taje samo minutu-dvije duže.

Zamrznuta hrana nije dobra
Hrana u zamrzivaču, posebno u ledenici, gubi svoja hranjiva svojstva i zato izbjegavajte dugotrajno držanje hrane u zamrzivaču. Naravno, pritom ne mislim da ostavite hranu da se na sobnoj temperaturi pokvari, ali nastojte jesti što svježiju hranu, a manje je zamrzavati. Ukoliko zamrzavate hranu izbjegavajte pakiranje hrane u plastici jer ista na niskim temperaturama oslobađa otrove koji tada kroz hranu unosite u sebe. Hrana u plastičnoj ambalaži u ledenici između ostalog stvara neplodnost.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 14.03.2016. u 08:44) komentiraj (55)

IDEMO NA TURNEJU U LUXEMBURG
Od 13. do 17. svibnja idemo na turneju u Luxemburg sa našim puhačim orkestrom POMP iz Velikog Trgovišča. U svakom slučaju u Luxemburgu nismo bili od 2000. tj. zadnji puta samo tamo bili prije 16 godina. Više o turneji pisat ćemo u nekom od idućih postova kada dobijemo točan intinerer događanja.

Ove godine osim Luxemburga ugovorene su nam inozemne turneja u Beloj Crkvi u srpnju, te u Dubai u prosincu (koja je prebačena od prošle godine).OSTALO JE JOŠ SAMO 40 ULAZNICA

Prodaja ulaznica za mažoret-bajku "Put oko svijeta 2" ide jako dobro. Prodano je najviše ulaznica nego i jedne od posljednjih 5 godina. Dvorana će sigurno biti puna. Kako još ima karata za prodaju ista se produžuje do subote 12.3. za sve članove u:
- Palmotićevoj 30, subotom od 10:15 do 13:15, te od 16:30 do 18:00 sati (za sve)
- uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati

Karte kod trenera isključivo za grupu koju trenira:
- Hercegovačkoj subotom d 8:40 do 15:00 i petkom od 20:00 do 22:00 sata
- OŠ Nad Lipom subotom od 8:30 do 14:00 sati
- OŠ Bartol Kašić petkom od 20:00 do 22:00 sata

Prodaja se prekida ako se karte rasprodaju. Vrlo vjerovatno će karata nestati u OŠ Nad Lipom i u Hercegovačkoj (tamo će ih biti tek po 6), pa u tom slučaju pokušajte karte potražiti u Palmotićevoj 30 gdje će ih biti više.

NASTUPI

- petak 11.2. u 17:00, ured (subota 12.2. godišnjica Mažoretkinja Sonte), o/o Šef

- nedjelja 13.3. u 9:00, službeni ulaz MORH, dvorana "Zvonimir" (mažoret-bajka), o/o Šef

- nedjelja 13.3. u ????, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ????FOTKE - sa generalne probe

Evo i par fotki sa generalke. Nije to ni izbliza kao na samom koncertu, ali bar čete dobiti dojam što nas čeka u nedjelju :-)


KAKO SE RADI MAŽORET-BAJKA

Priprema mažoret-bajke
Mažoret-bajka se krene pripremati barem mjesec dana prije. Prvo se na Trenerskom kolegiju dogovori koje grupe će nastupati i u kojim ulogama, te se dogovore tko će glumiti glavne likove. Nakon toga se popišu potrebe za koncert prvenstveno šminka i kostimi, te se krene u nabavku istog. Za koncert potrošimo veliku količinu različite šminke, maski, kostima, profesionalnih kostima za glavne likove, scene, scenskih dodataka i posebnih efekata. Ukupno nabavimo opreme u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Postojeći kostimi se preprave i poprave, te se nabavi eventualno neki dio koji nedostaje.

Pisanje bajke
Potom se ili piše nova bajka (kao ove godine) ili se preuređuje postojeća bajka. Bajka se piše u obliku priče i to je vrlo težak posao na koji se potroši nekoliko desetaka sati. Dok se piše bajka u obzir se moraju uzeti slijedeći elementi:
- Pojedine grupe moraju nastupati maksimalno odvojene jedna od druge (npr. D1 od D2 ili dvije formacije istog sastava)
- Treba odvojiti grupe koje imaju istu predvodnicu (npr. juniorska predvodnica vodi J1A, J1B, J2j i J2p) sa maksimalno 3 grupe kako bi se predvodnica mogla našminkati, odjenuti i pripremiti za iduću ulogu
- Početni (3.) sastavi moraju nastupati u uniformama (jer im je to prvi nastup), što je vrlo teško uklopiti u priču
- Priča mora imati doticaja sa Zagrebačkim mažoretkinjama
- Priča mora biti borba dobra i zla, dobro, naravno, pobjeđuje
- I u sve to vrijeme priča mora biti duhovita, te prožeta aktualnim događajima da bude interesantan gledateljima

Nakon što se napiše priča piše se scenarij koji ima navedene elemente same scenske izvedbe kao što su:
- Brojevi sinkroniziranih konferansi
- Glazbeni brojevi i tonski efekti
- Svjetlosni efekti
- Video efekti
- Scenski efekti i položaj glavnog zastora
- Pojedine obvezne radnje glavnih glumaca ili fregmentalnih uloga (poput izlazaka sa stagea, padova, gegova…)
- Ostale scenarijske radnje ili potrebe

Na temelju scenarija radi se i sinkronizacija.

Sinkronizacija
Sinkronizacija je postupak kojim svim glavnim glumcima i fragmentalnim ulogama pridodajemo glasove. Sinkronizaciju obično radi 4 osobe, među kojima je već godinama Šef (Kravica, Miki, Muha, Vojnik, Ludi izumitelj, Vještica), Maja (Nina), Martina Tinana Šćuric (pčelica, dio fragmentalnih likova, poglavito egzotičnih jezika), te još jedna osoba koja sinkronizira fragmentalne likove. Sinkronizacija se radi u profesionalnom studiju u Tugojnici (70 km od Zagreba), a snimanje i montaža obično traje po 10-tak sati. Svi glasovi se posebno modificiraju po posebnim ključevima, te se ubacuju tonski efekti (smijeh, vrisak, pucanj, truba, grom, čarobni štap…) i glazbena podloga.

Priprema koncerta
Par dana prije koncerta kompletira se sva oprema od kostima, preko scene do posebnih dodataka. Opreme za koncert ima za jedan kombi i ista se prevozi ili dan prije ili ujutro koncerta. Istovremeno se podijele zadaci prije i na samom koncertu. Karte se distribuiraju tri tjedna prije koncerta, a netom prije se koncert reklamira putem bloga, interneta, plakata i flajera.

Dva sata prije druge probe u MORH-u priprema se dvorana (gledalište, reklame, back stage, garderobe, ograde, scena, scenski efekti). Prije generalne probe podese se svjetla (da ne smetaju mažoretkinjama), jačina tona, video i scenski efekti.

Generalna proba
Sve koreografije, uzlaz, izlazi i kostimi pripremaju se na nekoliko proba sastava prije koncerta.

Na prvoj probi, tjedan dana prije koncerta isprobaju se sve role glumaca i nastupi svih sastava uključujući ulaze i izlaze. Ova proba je i najvažnija jer redatelj na istoj daje naputke glumcima, mijenja kostime i postavlja sve parametre koncerta. Ovaj proba radi se uz matricu, sinkronizaciju i sve originalne brojeve. Obično se jedna od mažoretkinja i našminka na probi. Ova proba se održava u našoj dvorani u Hercegovačkoj 111.

Druga proba održava se na dan koncerta u 11:00 sati. Na ovoj probi još jednom se odrade sve role i svi nastupi. Na koncu se radi generalna proba u 14:00 sati na kojoj se odradi cijela predstava sa svim efektima i bez stajanja, osim u slučaju velikih grešaka. Ove dvije probe održavaju se u samoj dvorani „Zvonimir“ MORH-a.

Generalna proba završava oko 16 sati, kada obično imamo vremena za brzinsku kavu. Oko 16:30 počinje šminkanje i odijevanje kostima, te priprema za koncert po grupama.

Sam koncert
Pola sata prije koncerta sve se još jednom provjerava, te se u 18:30 postavlja špalir za doček gostiju. U 18:40 otvaramo dvoranu. I u 19:00 sati kreće koncert. Na početku dodijelimo godišnje nagrade, zlatne štapove i Redove zahvalnosti, te se oprostimo od mažoretkinja koje su otišle iz tima. Tijekom koncerta potrebno je koordinirati više stotina mažoretkinja u back stageu, dolazak grupa na vrijeme na scenu, glavne glumce, scenske efekte, tonski pult (sinkronizaciju i glazbu), video i svjetlosni park, te samu scenu (zastore, kulise i rekvizite). U hodu se rješava niz nepredviđenih okolnosti, te smo uvijek svjedoci nevjerojatne mogućnosti improvizacija i kreativnosti u rješavanju problema.

Nakon koncerta spremamo svu opremu i dvoranu, te oko ponoći sve odvozimo u skladište. Na koncu smo svi premoreni, neki smo zaboravili jesti i piti, no vrlo smo zadovoljni. Sam koncert je produkt tisuća sati priprema sveukupno 30-tak osoba i par stotina mažoretkinja.

Na ovogodišnjem koncertu radili su:
Scena i stage: Andrija Majstorović
Svjetlosni tehničar: Davor Cvetko
Video i kompjuterski tehničar: Jelena Mikša
Tonmajstor: Vladimir Šoštarić Šole
Tonski snimatelj: Davor Totović
Kostimi: Snježana Franović
Šminka: Jelana Lukić
Back stage: Gordana Šćuric
Organizatorica: Marina Martić
Inspicijentica: Doroteja Kukolja
Izvršna producentica: Viktorija Čeh
Producentica: Maja Žigman
Redatelj i scenarista: Alen Šćuric

Likovi:
Pčelica: Eva Brajko
Vještica: Petra Perić
Muha: Ivon Horvat
Ludi izumitelj: Ivan Štrok
Kravica: Martina Šćuric
Miki: Magdalena Kukić
Nina: predvodnica Viktorija Čeh****

Glasove su posudili Maja Žigman, Martina Šćuric, Martina Črepak i Alen Šćuric

Timove, kostime, ulaze i izlaze su pripremili treneri sastava (Doroteja Kukolja, Petra Lukša, Jelena Lukić, Tamara Sedak, Ivana Skočilović i Petra Franović)

Posebna hvala svim roditeljima koji i sami sudjeluju u pripremi koncerta kroz bazične kostime, frizure i elementarnu šminku.

Siddharthu Gautama, poznatiji kao Buddha (oko 500 godina prije Krista):

Ne živi u prošlosti, ne sanjaj o budućnosti; usmjeri misli na sadašnji trenutak.

Podrijetlo tuge je želja.

Misao da imaš vremena je izvor problema.

Nikad ne vidimo što se bilo napravilo, vidimo samo što se trebalo napraviti.

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

KOMUNALNE USLUGE

Potrošnja električne energije: 2.681.000 MWh
Iporučeno ogrjevne topline: 1.045.472 MWh
Potrošnja plina 3.056.000.000 kWh
Potrošnja vode 53.862.000 m3
Odloženi otpad 233.254.000 kg

Dužina cjevovoda za dovod vode 2.430 km
Dužina kanalizacijske mreže 1.851 km
Broj uličnih slivnika 55.000
Dužina električnih kablova 8.601 km
Javna rasvjeta ima 124.991 rasvjetnih tijela na ulicama i trgovima koji potroše 84.596 MWh
Plinska rasvjeta ima 239 rasvjetnih tijela
Broj plinskih priključaka 257.513

Parkova 45 sa 592.000 m2
Dječjih igrališta 590
Travnatih površina 10.388.000 m2
Botaničkih i ZOO vrtova 3 sa 142.000 m2
Drvoreda 208
Najveći park je Park Mladenaca (69.313 m2)

Broj tržnica 24
Ukupno klupa na tržnicama 2.643
Ukupno prodavaonica na tržnicama 523

Broj groblja 28
Broj mrtvačnica 21
Groblje Mirogoj otvoreno je 1. XI. 1876. godine, a prvi ukopani bio je pokojnik Miroslav Singer,
Krematorij je otvoren 30. I. 1986. godine

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 11.03.2016. u 00:04) komentiraj (21)

OD 19. DO 22. 3. SMO NA PRIPREMAMA NA MORU


Od subote 19. do utorka 22. ožujka smo na pripremama u Posedarju. Vrhunski objekt sa apartmanima koji svaki ima kupanicu i WC, frižider, plazma TV, klima uređaj, terasu, imamo vlastitu plažu, igralište...

Na pripreme ide ukupno 90 osoba, cijeli S1A, J1A, K1A, te treneri, Šef i prateće osobeULAZNICE ZA PUT OKO SVIJETA DO SUBOTE 12.3.

Prodaja ulaznica za mažoret-bajku "Put oko svijeta 2" ide jako dobro. Prodano je najviše ulaznica nego i jedne od posljednjih 5 godina. Dvorana će sigurno biti puna. Kako još ima karata za prodaju ista se produžuje do subote 12.3. za sve članove u:
- Palmotićevoj 30, subotom od 10:15 do 13:15, te od 16:30 do 18:00 sati (za sve)
- uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati

Karte kod trenera isključivo za grupu koju trenira:
- Patmotićevoj 30, utorkom od 20:00 do 22:00
- Hercegovačkoj subotom d 8:40 do 15:00 i petkom od 20:00 do 22:00 sata
- OŠ Nad Lipom subotom od 8:30 do 14:00 sati
- OŠ Bartol Kašić petkom od 20:00 do 22:00 sata
- 1. gimnaziji, utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 sata

Prodaja se prekida ako se karte rasprodaju.

NASTUPI

- petak 11.2. u ????, ured (subota 12.2. godišnjica Mažoretkinja Sonte), o/o Šef

- nedjelja 13.3. u 9:00, službeni ulaz MORH, dvorana "Zvonimir" (mažoret-bajka), o/o Šef

- nedjelja 13.3. u ????, službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Lokomotiva), o/o ????FOTKE - sa utakmice Dinamo-Split

Fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja)

Prvi dan listopada 1997. otvarali smo izložbu Kinder jaja (Ferrero) u Klovićevim dvorima. Potom smo od 8. do 10.10. radili promocije za našeg glavnog sponzora HENKEL-a u F.O.S.S-u (tada najvećoj veleprodaji u Zagrebu), a dva tjedna kasnije i u Dioni u Sveticama, 30.10. u Megaplastu u Čakovcu, 14.11. ponovo u Dioni i 8.12. u DM-u. 13l10 smo imali nastup na Trgu bana Jelačića, 16. i 17.10. smo otvarali najmoderniju benzinsku stanicu OMV-a na Slavonskoj aveniji koja je tada bila čista revolucija i dolazak Zapada u Zagreb. 21.10, 20.11. i 11.12. smo bili na europskoj košarkaškoj ligi u Ciboni. 25.10. smo bili u Gardalandu.

29.10. Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo sa Ukrajnom
Bila je to jedna od najvažnijih utakmica odigranih na Maksimiru. Pobjedili smo Ukrajinu u dodatnim kvalifikacijama i time smo se kvalificirali na Svjetsko nogometno prenstvo na kojem smo par mjeseci kasnije osvojili nevjerovatno 3. mjesto. Šef je uspio i dobiti loptu sa kojom je zabijen prvi gol, zapravo zahvaljujući toj lopti smo otišli na Svjetsko nogometno prvenstvo, a danas je ona ikona koja se ljubomorno čuva u našem uredu.

4. i 25.11. radili smo utakmice Kupa UEFA, 15.11. smo bili na Zagrebfestu u Lisinskom, 16.11. smo odradili nekoliko nastupa za Dan grada Zagreba. Krajem studenog smo imali brdo nastupa za Croatia vaterpolo kup. Zadni dan studenog smo promoviratli novi turistički vlak TZGZ. Od 12.12. do 28.12. smo odradili 10 nastupa na Božićnom sajmu Zagrebačkog velesajma. 12. i 13. 12. smo napravili veliku smotru mažoretkinja u Zagrebu na kojoj je bilo čak 35 sastava. 22. 12. smo radili novogodišnji domjenak Cibone, a dan kasnije i Dinama u hotelu Intercontinental*****

Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

2.1.6. USLUŽNOST I ŠIROK DIJAFAZON USLUGA
Mažoretkinje se do malena moraju odgajati da ne budu prepotentne i da budu maksimalno uslužne. Upravo je njihova prednost spram manekenki u tome što predstavljaju lokalnih brend i kolektivno su prepoznatljive, a individualno su skromne, nisu prepotentne i uslužne su. Mažoretkinje moraju imati široki dijafazon usluga, pa osim osnovnih ceremonijalnih radnji i protokola, one moraju pomoći u pakiranju poklona, distribuciji materijala, asistiranju VIP osoba, moraju pomoći oko prtljage, otvarati vrata VIP osobama, razvođenju VIP osoba na mjesta u VIP ložama… Osnovno pravilo postupanja u neplesnim djelatnostima mora biti:

MI SMO OVDJE DA NARUČIOCU OLAKŠAMO POSAO, A NE DA IM BUDEMO JOŠ JEDAN TERET.

Svaki, ali svaki puta naručilac mora biti oduševljen pomoći koju im mažoretkinje pružaju do te mjere da oduševljeno reagira. U mojoj karijeri to se desilo baš svaki puta, iako niz naručioca kreće sa pozicije da će mažoretkinje biti teret i baš nikakva pomoć, već samo poludrvene lutke koje će pozdravljati uglednike i ništa drugo. Što bi rekao jedan moj poslovni partner: „morate ih izuti iz cipela od oduševljenja“.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 09.03.2016. u 00:51) komentiraj (10)

PRODAJA KARATA PRODUŽENA DO SUBOTE 12.3.


Dobili smo jedan feedback jedne mame kojoj je kćer u mažoretkinjama. Priča je preslatka pa ću je prenijeti. Ime smo izmjenili kako bi zaštitili identitet mažoretkinje.

E da moram ti ovo ispričati. Jutros mi se Nina polubolesna sprema za školu i žica me da li smije ponesti svoj štap u školu, ja ju pitam Nina što će ti štap a ona meni na to kaže: "Mama ovaj štap i mažoretkinje su mi nešto najbolje što mi se dogodilo u životu i dat će mi snage danas u školi, molim te daj mi da ga ponesem!"

Premedeno!!!!!GENERALKA BILA IZVRSNA
Generalka za mažoret-bajku je bila izvrsna. Odlično smo se zabavljali, super nasmijali i baš nam je bilo prezakon! Koncert će biti mrak!ULAZNICE ZA PUT OKO SVIJETA DO SUBOTE 12.3.

Prodaja ulaznica za mažoret-bajku "Put oko svijeta 2" ide jako dobro. Prodano je najviše ulaznica nego i jedne od posljednjih 5 godina. Dvorana će sigurno biti puna. Kako još ima karata za prodaju ista se produžuje do subote 12.3. za sve članove u:
- Palmotićevoj 30, subotom od 10:15 do 13:15, te od 16:30 do 18:00 sati (za sve)
- uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati

Karte kod trenera isključivo za grupu koju trenira:
- Patmotićevoj 30, utorkom od 20:00 do 22:00
- Hercegovačkoj subotom d 8:40 do 15:00 i petkom od 20:00 do 22:00 sata
- OŠ Nad Lipom subotom od 8:30 do 14:00 sati
- OŠ Bartol Kašić petkom od 20:00 do 22:00 sata
- 1. gimnaziji, utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 sata

Prodaja se prekida ako se karte rasprodaju.

NASTUPI

- utorak 8.3. u 18:00 sati, hotel Sheraton („Croatian womens netvork“, izbor najutjecajnije hrvatske žene), o/o Šef

- petak 11.2. u ????, ured (subota 12.2. godišnjica Mažoretkinja Sonte), o/o Šef

- nedjelja 13.3. u 9:00, službeni ulaz MORH, dvorana "Zvonimir" (mažoret-bajka), o/o ŠefFOTKE - sa dočeka brončanih rukometaša 2. dio

Fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja) i Šef

U ovoj rubrici pišemo o bivšim Zagrebačkim mažoretkinjama koje su danas vrlo uspješne žene

PETRA BANJANIN (zamjenica predvodnice 2006-2008.)

magistra socijalnog rada

Petra je rođena 10. siječnja 2988. u Zagrebu. Osnovnu školu je završila u Vidovcu, nakon čega je završila Opću gimnaziju u Sesvetama. Preddiplomski studij socijalnog rada je završila na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završila i diplomski studij istog smjera, dobivši titulu magistrice socijalnog rada. Nakon studija i tečnog poznavanja engleskog jezika, završila je tečajeve njemačkog i talijanskog jezika, te niz edukativnih radionica za rad sa djecom i mladima u svrhu sprječavanja pojava rizičnog ponašanja, „Male kreativne socijalizacijske skupine“… Završila je i pop-rock akademiju (3 stupnja pjevanja). Vodila je radionice sa djecom i mladima kao animatorica, 2011. i 2012. je bila animatorica, a 2013. Asistentica voditelja guest experiance programa. 2014. i 2015. je bila koordinatorica animacijskih timova i voditeljica kampanje i edukacije za nove animatore. Bavi se i jedrenjem na dasci.

Zagrebačke mažoretkinje je upisala 1995. Godine, a prvi nastup joj je bio u Lisinskom 1996. kao pripadnici 3. juniorskog sastava. U seniorski 1A prešla je 2003. godine, razvodnica je postala 2005., a zamjenica predvodnice je postala 2006. Iz tima je otišla 2008. Asistentski staž je završila 2005., Trenersku školu je završila u prvoj generaciji 2006. godine, a grupe je prestala trenirati 2009, iako je 2014. trenirala grupe u Ljetnom kampu. Osvojila je 4 državna i 4 europska prvenstva.

Nadimak Ban Jan (Ninski) je dobila u jednoj zgodi koja stvarno nije za javnost, ali ostao joj je do današnjih dana.

Osobne karakteristike: energična, glasna, temeljita, uporna, pacifist

Voli: hranu, biti zaljubljena, učenje (štreber sam), pjevanje, pozitivne ljude, lijepo vrijeme, dobar izlazak, dobru zezanciju

Ne voli: bad hair day, prišteve na faci, puknut nokat, glupost, zle ljude, politiku i nepravdu

Najdraža muzika: country mi je čisti zen, a kad se zabavljam sve plesno sa što više neinteligentnih (no brain) rima

Najdraži film: Tarantino me uvijek oduševi

Najdraže jelo: konkretne i mesne stvari, topla janjetina i hladni odojak s lukom ili ćevapi sa kajmakom i lukom, masni burek s mesom

Najjatraktivnije putovanje u životu: Njemačka, Poljska, Češka, Italija, Slovačka, Mađarska, Grčka...

Hobi: trenutno učenje stranih jezika

Najdraži nastup u Zagrebačkim mažoretkinjama: prvi nastup kao predvodnica, trema kao nikad, a u publici moja obitelj, bivše mažoretkinje i dragi ljudi koji su me podržavali u godinama mog plesanja u mažoretkinjama, na pozornici Alen gleda i smije se (ni sam ne vjeruje tko je nova druga predvodnica i pita se što mu je to trebalo), a u backstageu moj tim s kojim se smijem i zezam. Prekrasan trenutak svih meni dragih ljudi na jednom mjestu. Moram priznati da sam i cmoljila koliko me to dirnulo.

Najatraktivnije putovanje sa Zagrebačkim mažoretkinjama: svako putovanje je za mene bila atrakcija i zabava. Voljela sam putovati sa svojim curama, destinacija je bila nebitna.

Najljepši događaj u Zagrebačkim mažoretkinjama: Kad sam postala najmlađa trenerica u svojoj generaciji, veliki ponos, čast i odgovornost, te definitivno najljepši posao na svijetu!

Anegdota iz Zagrebačkih mažoretkinja: Turneja u Francuskoj kada smo se kupali u fontani, izgubili Renićkin komad palca i skoro deportirali slovenski orkestar

Kako su mažoretkinje utjecale na njen budući život: Budući da se radilo o desetljaću i o mom odrastanju, jako, možda čak i više nego što mislim. To što smo bile dio tima, izgradilo me kao osobu, vrlo sam rano naučila što su pravila i obveze, što je bitno, kako doći do cilja, što je kolegijalnost, što je prijateljstvo, što znači uspjeh, ali i neuspjeh, pravda i nepravda. Naučila sam koga treba pitati kada se želiš dobro najesti (hvala Šefe). Mogu reći da sam naučila najbolje i najgore stvari u životu i sebi, i zahvalna sam na toj školi. A i dan danas moje najbolje prijateljice su djevojke iz mog tima – to je zaista nešto prekrasno. Za kraj najvažnija stvar koju sam naučila je kako autom doći od Cibone do Črnomerca J.

I dalje sa Zagrebačkim mažoretkinjama:
- Ban Jan je trenirala početnu grupu i bila animatorica u Ljetnom kampu 2014. godine
- ona je stalno u kontaktu sa timom i kada je god u Zagrebu odlazimo na cuge, razgovor, klopu, gdje pričamo o problemima tima
- aktivna je članica Lige predvodnica
- gotovo uvijek dolazi na koncerta i bitnije aktivnosti tima
- povremeno sa timom i putuje na turneje

Poruka Zagrebačkim mažoretkinjama:
Mažoretkinje su za mene kao vožnja vlakom smrti (ljepše zvuči roll coster). Kupite ulaznicu iz znatiželje i jer imate slobodnog vremena, izgleda zabavno, ali ne znate što vas čeka. Tek kad vlak krene počnete živjeti svoju vožnju u punom smislu riječi, a kad vožnja završi, shvatite da je to ona jedna era koja se ne može nikome prepričati tko nije bio dio nje. Moja vožnja je bila duga i nepredvidiva i drago mi je što sam stajala u redu i kupila kartu. Mažoretkinje su ono što ćete pamtiti zauvijek. Pokušajte uživati u svakom trenutku i naučite nešto o sebi svakog dana. I naravno, puno se smijati, plesati, dobro tulumariti i slaviti (ja naravno dolazim)


KOLIKO SE VREMENA POTROŠI NA IZRADU GLAZBE

U jednoj godini radimo glazbu za:
- S1A koreografiju i defile za koje zajedno potrošimo oko 100 sati (montaže, preslušavanja i postmasteringa)
- J1A, te K1A koreografiju i defile oko 60 sati
- specifični glazbeni brojevi za posebno naručene koreografije oko 20 sati
- mažoret-bajka, reklame i slični projekti oko 25 sati
- montiranje za ostale timove sa kojima surađujemo oko 30 sati
- remastering brojeva, izrada službenih CD-ova, nosača zvuka za nastupe i natjecanja oko 5 sati

= ukupno oko 240 sati (što je mjesec i pola redovnog rada jednog zaposlenika)

Na nalaženju i izradi glazbe rade
- Šef
- treneri sastava
- profesionalni tonski tehničar Davor Totović
- naš tonski tehničkar Vladimir Šoštarić ŠoleNaglašavam da nisam ni nutricionista, ni liječnik, potpuni sam laik. Samo sam pročitao brdo knjiga o zdravijem načinu života, razmislio o tome što sam pročitao, probao sam mnogo toga od onog što sam pročitao i eto našao recept koji je uspio. No, ovo su samo moja opažanja i moje iskustvo i ni na koji način nisu vam popovanje, naputak ili recept za mršavljenje ili zdravstvene probleme. Ovdje samo prenosim u knjigama objavljene stavove pojedinih doktora i nutricionista, koji nisu moji stavovi, ali su se meni pokazali uspješnima. Za ozbiljne savjete morate se obratiti nutricionistu, liječniku ili specijalistu za dijete.

NE JEDITE NAKON 18 SATI!
Ne jedite 6 sati prije spavanja. To znači ako idete na spavanje u ponoć nema hrane nakon 18 sati. Nikada, nikako, ništa, NI MALO!
• Gladni ste u to vrijeme? Popite vode. Bavite se nečim da zaboravite na glad. A u većini slučajeva i ovako ćete jesti radi dosade, ne radi potrebe.
• Večera, tj. posljednji obrok svakako mora biti lagan, ništa teško, zasitno i kalorično.

Ne voće prije spavanje
Nikako ne jedite voće prije spavanja ili kasno navečer. Iako imate potrebe za voćem, iako ste čuli da navečer treba pojesti jabuku ili neku drugu voćku – NE! To nje dobro za vas! Voćni šećer će se tijekom mirovanja pretvoriti u masne naslage, organizam će ga spremiti za „crne dane“.

Jedite uvijek u isto vrijeme, jedite često
Nemojte preskakati obroke. Sve dijete i svi nutricionisti naglašavaju da je vrlo važno da jedete obroke uvijek u isto vrijeme. Isto tako nutricionisti preporučaju da jedete češće a manje. Pa preporučaju bar 5 manjih obroka dnevno. Što kasniji obrok to manja količina i to lakši. Ja osobno jedem:
- oko 8:45 (doručak) nemasni jogurt sa dvije žlice zobenih mekinja i jednom žlicom lana, nezašećerena kava sa nemasnim mlijekom
- oko 12:00 (međuobrok) dvije voćke
- oko 14:00 (međuobrok) dijetalni keksi, eventualno nezašećerena kava sa nemasnim mlijekom
- oko 17:00 (ručak) normalan obrok sa kruhom
- oko 19:45 (večera) orašasti plodovi, kokice, dijetalni keksi ili neki lakši obrok (na spavanje idemo oko 02:00 sata)

GLAD NAKON DREMANJA JE LAŽNA
Ako ste popodne prilegli, biti ćete vrlo gladni kad se probudite. Uvijek ćete biti vrlo gladni nakon spavanja (osim ujutro). No, strpite se 15-20 minuta i nemojte jesti. Vidjet ćete, uopće niste bili gladni. Nakon 15 minuta nećete imati nikakve potrebe za jelom. Pa zar je 15 minuta tako dugo vrijeme da ne možete biti karakter i pretrpiti tu neistinitu glad?

I glad tijekom puta je lažna
Isti je efekt gladi na putu. Čak i ljudi koji ne mogu fizički doručkovati, jer osjećaju mučninu od ranog jela, na putu jedu u cik zore i to ko ludi. Posebno ako su vozači. Zašto je to tako? To je obrambeni efekt organizma. On se jednostavno tako brani od stresa koji mu put podsvjesno priređuje. Nema organizam druge mogućnosti obrane nego stvarati zalihe za nedaj bože. A mi zato u sebe unosimo brdo nezdravih sendviča, grickalica, kola, sladoleda, kolača… Nemojte. Prvo, hrana tijekom puta čini vas pospanim, a što je opasno posebno ako ste vozač. Drugo, tada se ne krećete, i sve to ide u trbušinu, u masne zalihe.

Stoga žvačite kaugume, pijte kavu, pijte mnogo vode, ali nemojte jesti više od spartanskog i dijetalnog obroka tijekom puta.

MIRISI, ZVUK I IZGLED OTVARAJU APETIT
Niste bili nimalo gladni, ali netko iz obitelji je krenuo pripremati panirani odrezak na masti. Cijela kuća je zamirisala. Odjednom je sitost nestala, ne samo to nego ste postali gladni kao da niste jeli tri dana. Poznato? Svaki miris će vam otvoriti apetit, a oni od masti, roštilja, ražnja, jakih začina, juha, kolača, palačinki, čokolade (posebno topljene), čipsa i drugi „zanosni“ mirisa učinit će vas očajnim. I natjerati da jedete, iako zapravo niste gladni. I pritom ćete pojesti enormno mnogo. Čak štoviše nećete moći jesti manje ukusnu i zdravu hranu. Vaš organizam će tražiti isto takvu hranu kakvu ste namirisali. Masnu, sa roštilja, slatku… Pomislite li kako ćete apetit zadovoljiti svojom zdravom hranom nećete ju htjeti, biti će vam odvratna (iako vam inače nije), ali istovremeno organizam će očajno zahtijevati ovu masnu… I stoga tražite od ukućana da ne pripremaju ili konzumiraju takvu hranu kad ste vi u blizini. To je najmanje što mogu napraviti za vaš režim zdrave prehrane. Ako već nisu uviđavni prošećite, izađite iz prostorije i tražite da se ista provjetri. Ali nemojte biti u blizini tih mirisa jer nećete uspjeti othrvati se tom iskušenju. I ta želja će vas držati još dugo nakon što miris prestane biti tako intenzivan ili čak nestane.

Ista je stvar i sa zvukovima. Čujete li kako nešto cvrči, kipi, krčka ili pak čujete žvakanje hrane, posebno ako je zvuk reš pečenih krumpirića, krispi kožice, čipsa, kokica i ostali zanosni zvukovi, i odmah ćete postati gladni. Izgled hrane, privlačne boja, privlačno aranžiranje jednako tako će povećati vaš apetit i natjerati vas da jedete. Prođete li pokraj bojom ili izgledom zanosne hrane u sekundi ćete postati gladni. Dovoljno je samo vidjeti vrećicu čipsa i poludjet ćete od želje da posegnete u vrećicu.

TV reklame, izjedanje primamljive hrane u filmovima, serijama, specijalizirane kuharske emisije, sve to će vas natjerati da „postanete gladni“. Stoga izbjegavajte takve televizijske programe. Ne gledajte kuharske emisije, okrenite program kada je reklama, spustite glavu kada je takva hrana na televiziji ili ispred vas.

SITI STE A JOŠ SE PRETRPAVATE!
Dva efekta su protiv nas. Prvo mozak će registrirati da smo siti, tj. da nam je želudac pun tek 20 minuta nakon što se to stvarno desilo. I zato mi jedemo, jedemo i jedemo još 20 minuta nakon stvarne potrebe ubacujemo sve u sebe. I potom smo pretrpani, ne možemo disati, imamo užasan teret u želucu, zapravo nam je zlo. Koji je lijek? Jesti polako, puno žvakati i ne unositi u sebe sve na brzinu. Polako, pričajte sa obitelji, dugo žvačite. No, svakako stanite dok ste još „gladni“ i pričekajte 20 minuta. Vidjet ćete da ste siti. I da vam sva ta hrana zapravo ne treba.

Drugi je problem „gladne oči“. 20.000 godina mi smo bili gladni. I naši djedovi i pradjedovi pričali su nam kako su stalno bili gladni. Naravno da to sa dvije site generacije ne može iz nas izaći. I neće tako skoro. Konačno u nama je ono životinjsko, pri čemu stvaramo zalihe za „crne dane“ da organizam ima odakle uzimati kada hrane „ne bude bilo“ ili kada nas skrši bol. I onda se zapravo desi kontraefekt, organizam sam sebe ubija. Stoga budite karakter. I recite – NE! Jedite fino, uživajte u hrani, ali nemojte pojest sve. Pojedite onoliko koliko vam treba, ne duplo više. Stanite, vidjet ćete nakon 20 minuta da ste siti, i biti će vam drago što niste „ubili“ 20 ćevapa, dvije kile janjetine ili 6 krmića sa roštilja.

Ne gledati televiziju, čitati ili raditi nešto drugo dok jedete
I tu je bitno napomenuti da se morate koncentrirati na hranu, uživajte u okusima, budite sigurni da u potpunosti osjećate što imate u ustima. Ako jedete, a koncentrirani ste na nešto drugo onda ćete unijeti daleko više kalorija nego vam treba. Izbjegavajte konzumiranje kalorične hrane dok čitate ili gledate televiziju, jer tada upola smanjujete osjećaje koji dopiru do mozga. Nutricionisti su objasnili pretilost djece u SAD-u jer jedu pred televizorima i tada konstantno nešto grickaju.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: ponedjeljak, 07.03.2016. u 00:29) komentiraj (27)

PRODAJA KARATA DO NEDJELJE


ULAZNICE ZA PUT OKO SVIJETA DO NEDJELJE

Prodaja ulaznica za mažoret-bajku "Put oko svijeta 2" ide jako dobro. Prodano je najviše ulaznica nego i jedne od posljednjih 5 godina. Dvorana će sigurno biti puna. Prodaja do 6.3. za sve članove u:
- Palmotićevoj 30, subotom od 10:15 do 13:15, te od 16:30 do 18:00 sati (za sve)
- uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati

Karte kod trenera isključivo za grupu koju trenira:
- Patmotićevoj 30, utorkom od 20:00 do 22:00
- Hercegovačkoj subotom d 8:40 do 15:00 i petkom od 20:00 do 22:00 sata
- OŠ Nad Lipom subotom od 8:30 do 14:00 sati
- OŠ Bartol Kašić petkom od 20:00 do 22:00 sata
- 1. gimnaziji, utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 sata

NASTUPI

- nedjelja 6.3. u 8:45 Hercegovačka 111 (generalna proba), o/o Šef

- nedjelja 6.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o Šlogar

- utorak 8.3. u 18:00 sati, hotel Sheraton („Croatian womens netvork“, izbor najutjecajnije hrvatske žene), o/o ŠefFOTKE - sa dočeka brončanih rukometaša

Fotke Željko Bakšaj Žac (službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja) i Šef

Prvi dio dočeka bio je u Zračnoj luci Zagreb


Drugi dio dočeka bio je na Trgu bana Jelačića


...nastavak u idućem postu...

KAKO NAS ZDENKA ŠMINKA

Zdenka Mihelj je doaen hrvatske šminke. Uz vlastiti kozmetički salon, nema toga što nije šminkala Zdenka. Brojne televizijske emisije, izbori za missice, filmovi, revije, najviši političari (čak i jedan premijer), showovi, najveći pjevači i pjevačice… Malo je velikih faca koje nije šminkala Zdenka, njoj su najdraži Cezaria Evora, Jelena Rozga, Jelana Radan, Meritas, Mladen Gavran, Žak Houdek… I zato smo više nego ponosni što šminka i nas.

Većina bi rekla kako je to jednostavno. Uzmeš šminku i navali. No, istina je upravo suprotna.

Odabir šminke
Šminka za natjecanja je potpuno drugačija od šminkanja za scenu, televiziju ili film, a sve to nema sličnosti sa šminkom za izlaze ili svakodnevnom šminkom. Za nas Zdenka upotrebljava profesionalnu šminku „Temptu“, zato što su lagane, naprave debeli sloj i postojana je cijeli dan (što je jako bitno pošto se djevojke šminkaju više sati prije samog natjecanja), čak je i vodootporna.

Priprema šminke
Nekoliko tjedana prije prvenstva Zdenka u svom salonu skupi dio stručnog stožera (trenere, predvodnice i Maju) te prikaže svoje ideje tako što u beskraj šminka prema svojim zamislima, a mi uspoređujemo i odaberemo. Nakon što odaberemo konkretan prijedlog šminke ista se modificira sukladno zahtjevima trenera (neki dodaci nisu praktični, neke stvari nisu izvedive, ne pašu karakteru koreografije…).

Šminka Zagrebačkih mažoretkinja je isključivo u plavim nijansama, a mora biti postojana. Šminka ne smije biti prejaka, ali se mora vidjeti, tj. suci moraju vidjeti šminku. Šminka ne smije odvlačiti pozornost od djevojaka, jer ipak koncentracija sudaca mora biti na njihov ples i tehniciranje, a ne na šminku. Na prvenstvu su dva različita modela šminkanja, jedan za defile, drugi za koreografiju, pri čemu je svaki potpuno različit (da djevojke izgledaju drugačije), no obije moraju imati poveznice, kako u boji, tako u elementima šminkanja. Ako je prvenstvo na otvorenom, vrlo se mnogo pažnje posveti poziciji šljokica i kamenčića kako curama ne bi smetali prilikom pogleda prema suncu, tj. da se ne bi desilo špigliranje. Ako je prvenstvo u dvorani onda je posao bitno lakši i moguća je veća kreativnost, jer se svjetlo reflektora lakše kompenzira i kontrolira, pa si Zdenka može dozvoliti više svjetlucavih detalja. Sve je to bitno kod odluke kako će šminka izgledati.

Naravno, šminka i frizura moraju biti kompatibilne pa tu u definiranju šminke utječe i naša službena frizerka Valentina Behin. Kad se šminka definira napravi se plan šminkanja i Zdenka nabavi svu šminku i alate, a toga na prvenstvu ima kao u omanjem beauty salonu. U posljednje vrijeme mnogo se koriste razno-razne šljokice i kamenje koje se posebno biraju u dogovoru prije prvenstva, a na kožu se lijepe posebnim kazališnim ljepilima koja ne štete koži.

Šminkanje na natjecanju
Šminkanje za prvenstvo započinje nakon doručka u prostoriji koju uvijek pripremimo za Zdenku i Behin, a u kojoj se napravi pravi salon za uljepšavanje. Prvo se stavlja podloga, pa se na nju gradi šminka. Od kada Zdenka koristi zračni kist isti joj je bitno ubrzao posao, jer sada puder nanese za samo 5 minuta, što je prije, sa spužvicama i kistovima, trajalo bitno duže. Cure pomažu Zdenki jer same nanesu maskaru, a zdenka to samo popravi. Zdenka uvijek jako naglašava trepavice. Još više se naglašavaju usne, ali ne ružem, nego drugim tehnikama, kako bi se još više istakao osmjeh koji je vrlo važan na natjecanju. Obzirom da se sve pripremi prije, a sve djevojke se šminkaju po istom obrascu kako bi što više sličile jedna drugoj i time se još više naglasila jedinstvenost formacije, za našminkati 17 mažoretkinja Zdenki treba 3,5 do 4 sata. Zdenke u načelu šminka samo seniorke, no pomogne u šminkanju juniorki i kadetkinja koje se ipak daleko slabije šminkaju, što znači da na samom prvenstvu šminka nekih 12-13 sati u dva dana.

Prije samog izlaza na natjecanju Zdenka u načelu nema previše posla, jer je šminka, kao što smo već spomenuli, postojana, pa se eventualno naprave manje korekcije, te se popravi ruž. Za popravke netom prije izlaska pomaže joj rezervna mažoretkinje, poglavito što Zdenka nema pristup do same B zone.

Kada nas još Zdenka šminka
Osim natjecanja Zdenka nas šminka i za najvažnije televizijske ili filmske nastupe, kao i u slučaju nekih važnijih snimanja poput reklama, dokumentaraca… Uz to Zdenka sređuje probleme sa tenom naših cura koje kod nje odlaze na tretmane. Zdenka nam održava i seminare o šminkanju gdje uči mažoretkinje 1A sastava kako da se našminkaju za svakodnevne nastupe. Zdenka je i dobri duh tima jer je sa njom uvijek, ali uvijek prezabavno, pošto je duhovita i predraga osoba, uvijek vedra i spremna za pomoć, zabavu i partijanje. Dovoljno je samo reči "Zdenka" i svi znaju kolika je pozitiva, a mi doslovce više ni ne znamo kako bi bez nje otišli na prvenstvo.

Nitko nije toliko prazan kao onaj koji je pun sebe!
ZDRAVSTVO I SOCIJALA

Zdravstvene ustanove

- 4.540 liječnika (od toga specijalista 3.365)
- 15.568 ostalih zdravstvenih djelatnika
- 17 bolnica (od čega 8 kliničkih bolničkih centara, kliničkih centara i klinika)
- 6.737 bolničkih postalja
- 255.842 bolesnika u bolnicama godišnje
- 158 izvanbolničkih poliklinika
- 4 doma zdravlja
- Zavod za javno zdravstvo
- hitna pomoć ima više od 200.000 intervencija godišnje (intervencija u prosjeku svakih 6 minuta)


(zagrebačka hitna nekad i danas)

- 311 ambulanti obiteljske medicine
- 314 stomatoloških ambulanti
- 103 ginekološke ambulante
- 228 ljekarnica


Socijalne ustanove

- 11 umirovljeničkih domova u vlasništvu Grada
- u Zagrebu i okolici ima 144 privatnih umirovljeničkih domova i domova za psihički poremećene
- centar za socijalnu skrb sa 11 podružnica
- 3 doma socijalne skrbi (po jedan za djecu i mladež, za žrtve nasilja, i za odrasle osobe sa posebnim potrebama)
- više centara za pomoć u kući i obiteljskih centara
- 10 pučkih kuhinja (5 gradskih i 5 crkvenih)
- gradske pučke kuhinje spreme preko 1.500.000 obroka godišnje
- Crveni križ grada Zagreba
- Socijalni dućan


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: petak, 04.03.2016. u 00:18) komentiraj (18)

DANAS SNIMAMO BAJKU


Danas snimamo bajku "Put oko svijeta II". Snimamo kao i uvijek u studiju u Tugojnici, a na snimanje nas ide 4. Snimanje će trajati nekih 7-8 sati.


ULAZNICE ZA PUT OKO SVIJETA DO NEDJELJE
Prodaja ulaznica za mažoret-bajku "Put oko svijeta 2" ide jako dobro. Prodano je najviše ulaznica u zadnjih 5 godina. Prodajado 6.3. za sve članove u:
- Palmotićevoj 30, subotom od 10:15 do 13:15, te od 16:30 do 18:00 sati (za sve)
- uredu, Trebež 25, radnim danom od 8:30 do 16:30 sati

Karte kod trenera isključivo za grupu koju trenira:
- Patmotićevoj 30, utorkom od 20:00 do 22:00
- Hercegovačkoj subotom d 8:40 do 15:00 i petkom od 20:00 do 22:00 sata
- OŠ Nad Lipom subotom od 8:30 do 14:00 sati
- OŠ Bartol Kašić petkom od 20:00 do 22:00 sata
- 1. gimnaziji, utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 sata

NASTUPI

- srijeda 2.3. u 9:15 ured (snimanje bajke, Tugojnica), o/o Šef

- nedjelja 6.3. u 8:45 Hercegovačka 111 (generalna proba), o/o Šef

- nedjelja 6.3. u 13:00 službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Dinamo-Slaven Belupo), o/o ŠlogarFOTKE - sa godišnjice pivnice Madvedgrad

A evo i posljednjih fotografija iz siječnja
28.6-10.9. Henkel Turneja
Bila je to prva velika turneja u povijesti tima. Radili smo za Henkelov brend Weisser Riese. Podijelili smo tonu praška, a usput i šampona. Na turneji smo bili sa orkestrom i bilo je prezabavno. U jednom od smještaja, u Petričanima, smo imali i bazen pa smo igrali vaterpolo utakmice, ali bilo je dozvoljeno sve, potapanje, fauliranje... bilo je prezabavno. U Cavtatu smo spavali u hotelu Croatia sa 5*****. Definitivno jedan od najboljih projekata u povijesti tima. Turneja je izgledala ovako:
14.6. snimanje Weisser Riese spota
28.6. prezentacija projekta na Jarunu
3.7. Split
4.7. Rijeka
18.8. Crikvenica
19.8. Zadar
20.8. Punta Skala
21.8. Biograd
22.8. Makarska
23.8. Dubrovnik
10.9. Pregrada (Dvorac Bežanec)


6.7. smo plesali u Mariji Bistrici.

30.7. Kvalifikacije za Ligu prvaka: Dinamo-Partizan
Bila je to najjača utakmica ikad na Maksimiru. Kada se objavilo da igramo sa Partizanom krenula je euforija, ludilo. Prvi puta nakon Domovinskog rata igrali smo sa klubom iz Beograda. Cure smo skupljali busom po Jadranu i doveli ih na stadion. Puno godina kasnije g. Krstajić, tadašnji igrač Partizana, a kasnije i direktor kluba, jer rekao da ih je bilo strah izači na teren zbog urlika publike, a onda su vidjeli mažoretkinje na špaliru i odmah im je bilo lakše. Tom prilikom nas je cijelu večer častio da nam malo "vrati uslugu". Utakmica je završila savršeno 5:0 za Dinamo. Bili smo jako ponosni što smo bili dio tog povijesnog spektakla.

22.8. Smo imali prijem kod župana Dubrovačko-neretvljanskog, 22.8. smo plesali na Stradunu na Župskom karnevalu, 23.8. smo imali zajednički nastup sa Cavtatskim mažoretkinjama u Cavtatu, 24.8. smo plesali na finalu HTV-ovog showa "Hvali more drž' se kraja". 29.8. Smo odradili nastup na vaterpolo turniru na Šalati, a dan kasnije u Sv. Križu Začretju. 6.9. je bila kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo protiv BiH na Maksimiru, dan kasnije smo plesali u Kučama. 11.9. smo otvarali MAN-ovo predstavništvo u Radničkoj cesti, 13.9. smo plesali na Danu Sv. Križa Začretja sa Cavtatskim mažoretkinjama, a kasnije smo bili i na prijemu kod Krapinsko-zagorskog župana. 14.9. smo plesali za promociju Jesenskog zagrebačkog velesajma sa Cavtatskim mažoretkinjama i Moreškom, a dan kasnije smo i otvarali Jesenski Zagrebački velesajam. Isti dan smo plesali za DIONU. 16.9. smo na Dinamu plesali na kupu UEFA protiv Grasshoppera, a 18.9. na Europskoj košarkaškoj ligi: CIbona-Olimpija. 20.9. smo nastupali na Danima Zrinjeca i Samsung racingu na Jarunu, a dan kasnije u Bedekovićini. 24.9. smo opet bili na Ciboni, a idući dan smo odradili Volvo konjički turnir na Hipodromu, te dva promotivna nastupa za HENKEL u Superkonzumu na Sveticama i u Pothodniku. Iduča dva dana smo plesali na Volvo konjičkom turniu, te na još jednoj prezentaciji HENKEL-a na Kvatriću. Zadnji nastup u runu je bio 28. kad smo plesali na Velikoj nagradi Zagreba na Hipodromu.


Iz skipte "Neplesne djelatnosti mažoretkinje" (Alen Šćuric, Trenerska škola 2015.)

2.1.5. EDUCIRANOST ZA POSEBNE ZADATKE
Mažoretkinje MORAJU biti educirane za zadatke protokola i ceremonijala. Protokol i ceremonijal nikako nisu improvizacija nego produkt informiranosti o obvezama koje se od mažoretkinja traže, te plana i pripremljenosti za provođenje tih obveza. Voditelji timova moraju biti oni koji su upoznati sa svime i koji su unaprijed predvidjeli sve radnje koje se trebaju provesti, te redovne i izvanredne situacije koje se mogu desiti. Stoga je odgovornost voditelja da:
- educira mažoretkinje za opće principe i radnje (pozdrav gradonačelnika je uvijek isti i dešava se neovisno o konkretnoj situaciji)
- educira i pripremi mažoretkinje za konkretne poslove, obveze i situacije
- omogućava uvjete za provođenje poslova i obveza
- provodi kontrolu i superviziju provođenja poslova i obveza
- štiti maksimalni profesionalizam u provođenju poslova i obveza
- reagira u slučaju izvanrednih okolnosti i situacija i precizno usmjerava mažoretkinje
- štiti diskreciju VIP prostora
- štiti dignitet mažoretkinja
- provjeravati primjerenost mažoretkinja (urednost, kompletnost uniforme, ima li žvakaće gumu…)

Voditelj tima mora precizno znati za svaku od svojih mažoretkinja
- koje sposobnosti ima, poglavito intelektualne i improvizacijske, te za koje vještine je školovana
- koje jezike govori (i isto uporabi u konkretnim slučajevima)
- kolika joj je autonomnosti i samoinicijativnost
- koliko je marljiva i pouzdana
- kako reagira u slučaju stresa i izvanrednih okolnosti

Pogreška je voditelja ako na važno mjesto stavi osobu koja nije sposobna djelovati na takvom mjestu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"


Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja! Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

(objavljeno: srijeda, 02.03.2016. u 02:01) komentiraj (11)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.