Zagrebački dekameron

novele o životu i njegovim strastima

Bilješka autora



Zagrebački dekameron zbirka je priča od novela lakih koje nepretenciozno troše vrijeme kao hobi jedne duše koja provodi večeri uz poeziju pera od tipki što kotrljaju riječi. Ako ste pismenost svoju uzdizati stali i razumijete se u zadovoljstva razna, podarite si trud i pročitajte ovaj proslov od riječi, ter odlučite vrijedi li vam virit 'Proslov od zrna bibera' kroz ključanicu ili otvorit' škrinjicu u koj' blago se krije.

© Proslov od zrna bibera
© Il Testamento

Postoji li svaka sličnost sa likovima i prilikama raznim u koje vas život dovede te je li ona namjerna ili slučajna, to zaključite sami. Želite li iz bilo kojeg razloga autora pohodit' kliknite na spojku preko koje se sa autorom brzo opći:

mail search:
bocacciozg@yahoo.com





Purgeraj



Popevke sem slagal i rožice bral i Zagrebu samo ja mladost sem dal. Samo za purgere i one koji Zagreb u srcu nose i time se fest ponose.

© Zagrebačke priče: Posljednji fijaker

© Zbudimo se purgeri
© Priča iz Saloona
© Duhanski put
© Pimpek plac
© Zrinjevac
© Republika peščenica
© Adventske špelancije
© Zagreb, Amerika u malom
© Zagrebačke sponzoruše
© Mekon
© Something stupid ...
© Đukica
© We will rock you




Priče sa zapadne strane



Tematska svaštara od niske priča, crtica i novela koje meštar Bocaccio ispriča i odasvud ih skupi u kolekciju zbirke kao spomen na ljudski um koj' istovremeno veleban je, al' ponekad i glup jest, a sve to bez pretenzije da konačnu pouku smjerniku on da.

© Ukratko iz Nairobija ...
© Advent u Nairobiju ...
© Prvi mačići se red blogere bacaju ...
© Sve što ste željeli znati o safariju, a niste se usudili pitati ...
© Sva čuda svijeta ...
© Cheri Cheri Lady ...

© Pit i to je Amerika ...
© Chicago - my kind of town ...
© Born to be Wild ...

© From Moscow with love ...
© Space oddity - part 1 ...
© Space oddity - part 2 ...

© Meeting with the Boss ...
© Corridrs of Time (Newgrange)...
© Irske razglednice ...
© Belfast 55 ...
© Čuvar Irske u zimskom razdoblju ...

© Paris latinos ...
© Proud to be Scotch ...
© Legenda o Sretnom Princu na dvoru Kralja Artura ...

© Piratice s Kariba ...
© Stockholmske vertikale i paralele ...
© Galebovi u slici i riječi ...

© Heidelberg - Stars on 45 ...
© Geiles Leben ...

© Domovina u slučajno nabacanim fotografijama ...
© Gastronautika u pregršt fotografija ...
© Gastronat - Stars on 45 ...

© Moja najljepša priča

Copyright © by Bocaccio, Zagreb





Što muškarci žele



Jedna tematska niska priča i crtica ikoje meštar Bocaccio ispriča i odasvud ih skupi u kolekciju zbirke bez pretenzije da nešto posebno pametno on veli, već samo da vas zabavi.

© Vožnja je strast
© Coolest things in the world
© Mercedes-Benz
© Snovi


© Pet razloga zašto se šveđanke ne boje zime ...
© Švedski brendovi u slici i riječi ...
© Ja się boję sama spać
© I mi konja za trku imamo

Copyright © by Bocaccio, Zagreb





Basne za velike i male



Niska od basni raznih koja poduči, zabavi i k tomu jošte na načine razne korisna bude biti može, jer napuni i izdovolji i trbuh i tijelo i um ljudski raznim radnjama zadovolji. I sve to baš onako kako na životinjskoj farmi priliči i na njoj treba biti, a koje se pametan čovjek ponekad razložno valja kloniti.

© Večernja škola
© Dvije i po basne
© Tata ti me voliš
© Božićne priče za velike i male
© Re-Make Re-Model: To Be or Not To Be
© IzPonova
© Ljubitelji životinja u policijskoj stanici 666
© Ljevica i desnica u vrijeme adventa ...

Copyright © by Bocaccio, Zagreb



subota, 27.07.2024.

Purgeraj: Zagrebačke sponzoruše





Zbog recesije sve se više sponzoruša udaje iz ljubavi

Nekad je biti sponzoruša bilo prestižno i cijenjeno zanimanje. To je zanimanje bilo ugledno, uglednije od liječnika, advokata, inženjera, arhitekata i ostalih. U to vrijeme su se naslovnice brojnih tračblata što su pronalazili publiku šarenile osmijesima sretnih starleta koje vrijeme ugodno provode u svijetu jet seta.

A danas? Velika gospodarska kriza srozala je status tog zanimanja. Pa tako iz razgovora s današnjim sponzorušama zaključujemo kako to zanimanje najbolje opisuje metafora "kruha sa sedam kora". Tina, Korina i Mia, tri su zagrepčanke koje su vrlo rano otkrile sklonost i talent za to zanimanje.
“Mislim da je to bilo kad sam prvi put izašla. Od staraca sam dobila 200 kuna za izlazak. Tu večer nakon svih popijenih pića, plaćenih svih ulaznica za klubove i tada skupog taksija, kojim sam sve to obilazila, kući sam se vratila s 3000 kuna. Tada sam shvatila da imam smisla za taj poziv.” objašnjava nam Tina, a Korina i Mia svjedoče o sličnom trenutku prosvjetljenja.

Nekoliko godina sve je bilo sjajno. Sponzoruše su zaradile dosta nakita, automobile, estetske operacije. Mia, najvrijednija od njih, priskrbila si je čak i vlastiti stan u centru grada, ali ... Dani ponosa i slave brzo su proletjeli, pa su se tako sve tri našle na brisanom prostoru.
“Izlazile smo. Žeđale smo. Gotovo redovno se događalo da po cijelu večer nam nitko nije htio platiti piće. Zbog Mamićeve zabrane nogometaši su prestali izlaziti. Zbog smanjivanja troškova poduzetnici su počeli odustajati od dvije, tri ljubavnice i postupno su se vratili suprugama. Tako više nije išlo” gotovo kroz suze priča Korina.

I tako se situacija promijenila. Danas? Danas su i Tina i Korina i Mia udane žene. Tina se udala za automehaničara, Korina za konobara, a Mia se kao najvrjednija od njih udala za službenika u Zagrebačkom holdingu.
“Lijepo je udati se iz ljubavi. Ali nije loše, za promjenu, voditi ljubav s nekim od koga ti se golog ne diže želudac. Bilo bi sjajno kad bi ove usrane platnene pelene oprala baba Manda iz Busovače koja na crno radi kao služavka u mojoj vili na Pantovčaku, ali ... Što je tu je.” sa sjetom u očima i prljavim pelenama u rukama zaključuje Mia.




Pita učiteljica decu kaj misle da je jako vredno.
Ivica: Mercedes mog tate!
Marica: Dijamant na prstenu moje mame!
Jankec: Menstruacija!
Učiteljica: Oplaaaaa! Hej Jankec, znaš li kaj to znači!?
Jankec: Ne znam kaj znači, al’ mora da je jako vredno. Kad je moja starija sestra jutros rekla da nema menstruaciju, mama je pala u nesvest, tatu je strefil infarkt, a susjed se vubil!




TRAŽIM SPONZORUŠU

Zanima me di se i na koji način more doć do sponzoruša? Dost je priča o tome kak ima puno sponzoruša i kak se svi na to žale. Sa mnom je druga priča. Upisal sam faks i završil ga isključivo kaj želim zarađivati, pa da i ja jednog dana dojdem do tih famoznih sponzoruša. Trenutno sam u kasnim dvadesetim godinama, mesečni neto prihodi su mi oko 30.000 kn i vozim športski Mercedes. Živim u luksuznoj urbanoj vili kaj bi za hrvatske prilike trebalo bit dost za većinu sponzoruša. Nosim markiranu obleku, izgledam nadprosječno, inteligentan sam, pristojan, vani dost trošim, a sponzorušama ni traga ni glasa.

kakav ti je penis?

Neobrezan 17 cm.

lažeš, lažeš, lažeš i lažeš

Nemam problema s curama prosječnog ili nadprosječnog izgleda. Zbog toga nisam temu ni stavljal u taj podforum. Tam ne bi dobil adekvatne odgovore. Tema su sponzoruše kaj zgledaju vrhunski.

ak si iz zagreba odi u green gold i puno troši pa će ti konobari znati preporučiti sponze koje tamo obitavaju

Been there, done that. Konobari su sam naplatili bez ikakvih informacija o sponzorušama.

e sad jebiga. zaboravil si e il si ga zamenil s a? bilo kak bilo, sponze su svud oko nas. ne verujem kak si preokrenul nebo i zemlju da ih nađeš. znam, čudno je, jer normally one traže tebe. ali takva su vremena došla, konzervativizam se vraća na velika vrata, pa se na pičke stavljaju lokoti, teško je ... nono

kaj je to uopće bitno? imal si dojam da bu one došle same od sebe. izgleda da ni tak.

Mene zanimaju sponzoruše koje se pale na muškarce koji imaju puno love, ali troše vrlo malo. Di ima takvih, fiskalnih sponzoruša?

poanta sponzora je da sponzorira. belj

tema su sponzoruše koje vrhunski izgledaju, pa si temu stavio na ŽK? rofl
ovde se žene pale na sredstva za čišćenje cerek
i daj, na forumu si. kad te netko pita za veličinu penisa, preuveličaj barem za dvostruko. sve se forumske veličine dijele najmanje s dva. ili već jesi? zubo


kak to misliš? pa bitno je jesi li u dvadesetima ili devedesetima. mad

narafski, još dobiješ i R1 zubo

ak si u kasnim dvadesetima i u bergazu si onda odi u Sokol! tam se vrte sponzice. a ak si u kasnim devedestima onda fakat ne znam, možda isto Sokol il slični klubovi. e da i Gallery ak to uopće više dela. tamo ih imaaaa ... rofl

eo, ak ti dalmoš govori di da najdeš sponzu onda znaš da si dosegel limit. mouthwash

ne seri. da je istina sve kaj si napisal do sad bi našel jednu zgodnu koja čak i ni sponza. smokin

morti je tih 30000 jako malo za vrhunsku spozorušu. probaj tražit prvo neku prosječnu. garderoba košta, parfemi koštaju, umjetne cice danas jako puno koštaju. ljepota košta. smijeh

nema tak puno sponzoruša. tu priču šire idioti koji nisu svjesni da su idioti i da je to razlog kaj ih žene ne žele, a ne zato kaj nemaju nofca

da probaš morti na HZZu?

brate mili, koliko li si ti ružan ak ti ni lova ne pomaže? rofl
sponze su na LJES-u naughty
šifra: mlada i obrazovana


Već sam prije napisal kak nemam problema s "normalnim" curama. Želim neku vrhunsku sponzorušu o kojima svi, čak i mediji, pripovedaju, a njih nigdi. no
I da, u pitanju su dvadesete, ne devedesete. Sad su izgleda i godine važne za sponzoruše. no
I sam znam kak je to premalo za tipa Lidije Bačić, Nives Celzijus i ostatak ekipe u njihovoj kategoriji. Zato ni ne ciljam na njih. Ciljam na medijski neeksponirane sponzoruše za koje bi to trebalo bit dovoljno.
Dakle, u Sokolu da potrošim dosta i one će same doći? I je li bolje naručiti više boca odjednom za stol tako da se vidi sve odjednom ili jednu po jednu? Jedna po jedna je logičniji izbor koji većinom prakticiram, s time što onda sponzoruše nebu videle kolko sam zapraf potrošil te večeri, osim ak bi celo vreme pratila kaj sam naručival.

nađi si neku s poremećajem osobnosti koja će trpeti tvoja sranja i pretvori je u sponzu. makeover, slutover i to yes

kaj ti se još nijedna ni javila u inbox? odi na LJES, tam bi ih prije mogel nać nego ovde. rekla bi ti i da postaviš oglas na US, al nemaš dovoljno postova.





Oznake: Purgeraj

27.07.2024. u 11:58 • Dobre vibracije (2)Troši toner#

U fokusu




Kutak kazala koji informaciju daje što bit' će objavljeno skoro, sve kako pučanstvo ne bi zabludom lutalo jer u mraku se obično ništa pametno ne nađe izuzev, ah tko će ga znati.




Novele iz albuma






Bocca di Rossa

O ljubavi sveta, ljubavi putena,
Čista i moja ti mila si jedina,
Kroz život daješ bez da se kaješ
Za grijehe koji iskup svoj traže.

Ruža je cvijeće ljubavne sreće,
Sprijeda i straga je miluju dva vraga,
Životom ona hrabro se kreće
A drekavci oko nje uzalud dreče.

Informacija kao izvor i vještina manipulacija
Predstavu javnosti ona iluzije daje
Za dan dva koliko smeće obično traje
Da bitno je biti i vješto se od sranja kriti.

Niska o vječnoj ljudskoj komediji,
Riječi o ljudskoj vječnoj tragediji,
Što zabilježi Meštar Boccacio
I vama na uvid prizora daje.


@ Bocca di Rossa
@ La Dolcenera
@ La Redenzione
@ La Partita
@ La Manipulazione
@ La Prestazione
@ La Finestra
(kraj)


Agramerske priče

Niz novela koje spominju čudnovata uprizorenja sa zagrebačkim coprnicama štono dogode se u vremena razna, što onomad, a što sad. Novele te razbibrigu slave, a hrane znatiželju vašu što spomen metne na ljudsku pakost ali i dobrotu koja bliskošću milih duša zrači. Zabilježi, uprizori i podastre meštar Bocaccio Zagrebački.

@ Zvezdišče
@ Coprnica stuba Kapucinskih
@ Vještičje sijelo
@ Čarobni pehar
@ K Crnom Orlu
@ Tajni Grad
@ Okrutne igre
@ Sveti Gral
© Seks i grad
(kraj)


Do kraja svijeta

Niska optimističnih novela sa svih strana koje slijevaju na mjesta gdje najljepše je biti. Prozori su to što gledaju i katkad zazvižde melodiju što detalje poji koji ne trebaju zaboravljeni biti. Sve to meštar Bocaccio zabilježi i ukrasi tipkovnicom riječi.

© Satellite of Love
© Izgubljeni u prijevodu
© Kad najljepše je voditi ljubav
© Dražesni poljupci svibanjski

© Soulmates (Do kraja svijeta)

(kraj)


Što žene žele

Niska novela koja poduči patera Očenašeka što i kako činiti, te ga uputi u ljudske slabosti, tajne i vline. I jošte ga nauči da one nisu Bogu mrske kako se to ponekad nekima učini, nu naprotiv da drage su, ter svašta dobrog i poučnog svijetu iznjedriti mogu. Re-Make u novom vijeku na veselje i radost, a na spomen Prethodnika Velikog koj' onomad zabilježi priliku poneku koja jošte i danas bridi, ter zabavu, a i poneku pouku daje.

© Novela prva: Soba s pogledom
© Novela druga: Kad se bistre sestre slože i olovo plivat' može
© Novela treća: Svetac
© Novela četvrta: Što jest, jest
© Novela peta: Obiteljski posao
© Novela šesta: Kako Izabela očuva čast a sebi da počast
© Novela sedma: Kato, Kato, moja ljubav, moje zlato

(kraj)


Nepristojne priče

Zagrebački dekameron s ponosom metne ovaj ciklus novela erotskih koj' cilj postati hit ima ljeta gospodnjeg. Lako je to i zabavno ter štivo poućno za sve one kojima pouka il' poduka treba kao i za one koji podučavati svekoliko mogu. Za one koji se snažnima osjećaju da razabru žito od kukolja. Baš k'o što onaj reče, ljubav nikad nije tako dobro prijala kao što prija danas.

© Tramvaj zvan čežnja
© Dugo toplo ljeto
© All That Jazz
© San ljetne noći
© Kako sam postala sponzoruša
(kraj)


Ljubav preko Interneta

Bilješke jedne tipkovnice o ljubavnim i inima zgodama i prigodama sa iskustvima sajber i stvarnog svijeta koji današnjem životu definitivno uzima homo sapiensa, ukoliko ta vrsta još uopće postoji.

© Jeftini ljubavni romani
© Priča o ljubičici i ruži
(kraj)


Priče iz Maksimirske šume

Osebujne novele iz života vučica koje se u noćima, kad pun mjesec obasja zvjezdano nebo ponad Maksimirska šume, vode čudesnim putevima svega onoga što čini život, a što tipkovnice perom pribilježi Meštar Bocaccio vama na čitanje da dušu odmorili bi.

© Pogled u zjenicu oka
© La Mariposa ala cart
© Kako uhvatiti zlatnu ribicu (Doručak u krevetu)
© Priča o ružnom pačetu (Jedna obična priča)
© Kako prevariti vraga (True love story)

(kraj)


Priče iz škrabice

Štikleci novela što na neobičan način premošćuju prostor i poniru čas u vrijeme sadašnje, a čas u vrijeme prošlo, ter ne znaš što zbilja je, a što san je i što donosi novi dan Sve u svemu, ugodna zabava izvučena iz zaborava prašnjave bakine škrinjice. Novele su to za odmor, osmijeh i trunak mašte koju goni želja skrivena u tajni da ugodan trenutak poneki smjerno vam dade.

© Novela o ključiću i bravici
© Zlatokosi konjušar
© Klavirski koncerti Ewe Bonerowsky
© Evanđelje po Zorki
© Novela o Nevici i Franiću
© Kad top prepolovi dan
© Tramwajčica
(kraj)


Samostanske priče

Spomen što ga Bocaccio zagrebački metne u čast i slavu svog prethodnika fiorentinskog koj' onomad šaljive zgode perom na papir ovjekovječi, a u kojem se nalaze novele razne o šaljivim ljubavnim zgodama novovijekim i posvećenim raznim stvarima svevijekim.

© Gondoli, Gondoli, Gondola
© Važno je zvati se Ernest
© Dobro jutro Margareta
© Do re mi
© Kako pregoriti na poslu bez suvišnih zašto
© Kako konju prebrojati zube
© Čudnovati događaji u samostanu svete Basilisse

(kraj)


The Beach

Jeste li doživjeli pustolovinu života? Ako jeste, neka vas ova zbirka neobičnih novela izvučenih iz prašnjavog romana podsjeti na nju. Ako pak niste, zavirite u predložak taj da bi složili vlastitu. Ne volite li avanturu nitko vam nije kriv, jer sami jadni ne znate kol'ka uzbuđenja i radosti života gubite obitavajući pod kapom nebeskom.

© Prolog: Tajanstvena karta
© Dolazak: Batangas na kraju svijeta
© Otok: Mindoro Oriental
© Plaža: Rajski vrt tropskih mora
© Plaža: Tamaraw ili povratak iz plave lagune
© Plaža: Hey Sir, do you want to buy a Massage
© Indiana Jones: Ultravox na terasi Vienna caffea
© Indiana Jones: Tajanstveni Mindoro Occidental
© Ermita, Ermita: Metro Manila na dlanu Intramurosa
© Epilog: Snovi jedne stjuardese na letu OU491

(kraj)


Ispovijed jedne čokolade

U davna vremena neki je pjesnik napisao da su sve velike i prave ljubavi tužne. No moraju li one uistinu takve biti? Saznajte to i provjerite, te prema osobnom raspoloženju odaberite kraj što priči značaj završetka il’ svršetka daje.
Bilježim se sa štovanjem,
Bocaccio.


© Toranjj
© Povratak
© Čokolada
© The Blogger
© Latice padaju
© Svi naši svršetci

(kraj)


The overture

O zgodama i nezgodama što započinju i zaršavaju u Zagrebu, a u međuvremenu se odvijaju u metropolama Europe. Uz prelijepa svršavanja koje božji dar putenosti nam pruža, saznajte poneku zanimljivost o gradovima, a koja se obično ne spominje u turističkim vodičima iako bi možda spomenuta trebala biti.

© Katarina sa Gornjeg grada
© Harvest End
© Fantastični snovi Gospodara prstenova
© Do the Strand
© Kod kuće je najljepše
Bonus:
- © Na tem Práhskyem mostě
- © Violinski koncerti u Veronikagaβe 17
- © Syrena Ryneka Warszawszkogiego
(kraj)


Cherchez la famme

O balerini koja je voljela život sa promišljanjima o razlozima zašto je ponekad teško prihvatiti život u dvoje. Tople novele protkane su šalama i nekim veselim zgodama u kojima se svi prepoznajemo uživajući u daru ljubavi.

© Djevojke na fotografijama
© Portret jedne balerine
© Posljednja večera
© Labuđe jezero
© Ljubav na kraju grada

(kraj)


Kad zamirišu trešnje

Novele o proljeću jedne tankoćutne vampirice koja je odlučila postati strasna žena vrele krvi u čemu je uspjela, a što zabilježi i ubaci u bilježnicu Furbijevih dogodovština novovijekih neobičnih Meštar Bocaccio zagrebački.

© Legenda o vampirima
© Hitna služba
© Sutra je novi dan

(kraj)


Life during wartime

Čitajte pomno novelu ovu
što spjevana jest jedne Ivanjske noći
u ko'j mlađak sklanjajuć' zvijezde sa neba
ljubavi strasnoj uzdigne slavlje.
Pa kad vas na rijeku put smjera nanese,
spomen na ovu tad ćutite priču
o ljubavi koju ljuljuškaju vali,
na splavi, na rijeci, pod mjesecom sjajnim.


© Pastirova priča
© Crime of Passion (Shekespear's dream)
© Tajna receptura ili Kako se radi roquefort

(kraj)


Čudotvorac

Tri novele o čudnovatim događajima sa plavookim zagrebačkim anđelima koji su podno Sljemena Bogu ispali iz torbe i donjeli veselje u sva četiri godišnja doba, a koje prema diskretnim naputcima planinara pribilježi meštar Bocaccio zagrebački i za vijeke buduće ovjekovječi.

© Cvjetna nedjelja
© Na Sljeme, na Sljeme, na Sljeme
© Na Tri kralja ili Sve je dobro što se dobro svrši

(kraj)


Julijana

Lepršave novele posvećene ljubavi o zagrepčanki koja živjela je za ljepotu što pruža je umjetnost zbog koje Pariz posta njen drugi dom.

© Ljetna razbibriga - Zagrebački fukodromi
© Prilog vječnom pitanju o tajni ženskih gaćica
© Umjetnički paviljon

(kraj)


Djevojka sa Dubravkinog puta
,
Novele posvećene jednom ljetu i trenucima slatkim u kojima spominje se jedna djevojka koja znala je što želi a što je na svoj osebujan način i ostvarila.

© Gdje je najbolje voditi ljubav?
© Poslovni ručak zagrebačkog fakina
© Vesele žene zagrebačke

(kraj)


Karmela

Storija u niski od pet erotskih novela koje pomno se i poskrivečki čitaju u krevetu pred spavanje. Od ponedjeljka do petka. Ukoliko vam liječnik prepisao je život bez stresa, vi ostavite se čitanja novela ovih poradi posebnog uzbuđenja koja bi mogla naštetiti vašem zdravlju. Ako niste slučaj taj, stupite korakom i ophodite sad novele te.

@ Dvije i po novele
© The Story
© Moja ljubav
© Čista pornografija - Tjelovo
© Može li žena silovati muškarca

(kraj)


Daj se Ines

Štikleci novela koje na neobičan način premošćuje prostor i poniru čas u vrijeme sadašnje, a čas u vrijeme prošlo ter ne znaš što zbilja je, a što san i što donosi novi dan. Sve u svemu, ugodna zabava izvučena iz zaborava prašnjave škrinjice za odmor, osmijeh i trunak mašte koju goni želja skrivena u tajni da ugodan trenutak poneki smjerno vam dade.

© Umjesto predgovora
© Žena dijete
© Ljeto je u gradu, a ribice u ribnjaku
© Dekadencija na reliju Pariz - Dakar
© Samo za odlikaše
© Mille miglia - La corsa piu bella del mondo

(kraj)

Copyright © by Bocaccio, Zagreb