Želi li Kolinda uopće pobijediti na predsjedničkim izborima?

srijeda , 03.12.2014.



Foto: 24sata

Zanimljiva je Kolindina predsjednička kampanja. Kod Josipovića čovjek nije siguran što je kampanja, a što je njegov trenutni predsjednički posao. To bi također trebalo zakonski ograničiti, jer već nekoliko mjeseci on koristi naše novce kako bi financirao svoju privatnu kampanju za predsjednika. Ako nije zakonski kažnjivo to bi trebalo zabraniti.

Kolinda. Je žensko. Ali, prema jednoj od anketa, samo 26% njezinih glasača su žene. Trebalo bi očekivati da će ogroman broj žena stati na stranu Kolinde. Ali ne. Razlog je to što su žene većinom ljubomorne na one njihove uspješnije kolegice. Još ako su zgodne ili bar malo privlačnog izgleda, onda će ih pokopati do kraja. Čak i bez obzira na to, Kolinda bi mogla u kampanji privući više žena za sebe, ali ne može jer se svugdje pojavljuje sa dva jajana oko sebe, Karamarkom i Vasom. Jedan je visok, drugi ima ogromnu glavu. Obojica zauzmu 90% ekrana. Kolinda, ako je i primjetimo, čini se tako mala, jadna, nemoćna....tko će onda nekog takvog birati za predsjednicu? Nigdje nema žena oko nje. Osim Kolinde. A i onaj jedan put dok se pojavila žena u njenoj kampanji, napravili su takav gaf da je Sabor raspravljao o njima skoro koliko i o Šešelju. Mislim na slučaj Rimac, Kolinda i zastava.
Znači, prvo bi vizualno Kolinda morala uvesti žene i promovirati svoju ženstvenost i ženske specijalitete i mogućnosti u vođenju države ili bilo čega.

Ruku na srce, Kolinda ima impresivnu biografiju. Uopće je ne koristi. Teme poput vanjske politike, u kojoj ona ima veće iskustvo od Josipovića i bila bi, po meni, korisnija i uspješnija od njega, ona opet ne koristi. Nema nikakvog sadržaja. Kolinda lupa šakom po stolu i diže je u zrak. Povisiva ton. Glumi muškarca. To je tako nerealno i neučinkovito, isforsirano i glumljeno, da mora propasti.
Čemu glumiti nešto što nisi? Josipović ne glumi. On je onakav kakav jest.
Danas je u medijima objavljeno nekakvo izvješće po kojem je Hrvatska po korupciji u europskom vrhu. Hoće li Kolinda to iskoristiti u svojoj kampanji? Sama ova vijest je tako odlična za njenu kampanju, da se to vidi iz aviona. To se treba iskoristiti, mislim da ne trebam posebno objašnjavati što iskoristiti od toga. Odlično poentiranje. Hoće li ga biti? Josipović je u svojoj prošloj kampanji najavljivao borbu protiv korupcije. PravDa i slično. A sad Transparency kaže da smo u europskom vrhu po korupciji. Mašala.

Nekidan je slučajni premijer govorio o zakonu kojim će se dovesti na partijske liste minimalno 40% žena. Tu temu Kolinda uopće nije iskoristila. Uopće. A ta tema joj definitivno ide u prilog. Jel trebam uopće crtati kako jedna žena u svojoj kampanji može iskoristiti temu žena u politici? Pa ako nije mogla ili htjela Kolinda, mogla je njezina partija. Ali ni to.
Jednu raniju raspravu je Kolinda izgubila prije nekoliko mjeseci. Onu s Kotromanovićem (mada je u javnosti izgledalo da se s njom raspravlja čitav MORH, al svi znamo da se radi samo o Anti) s kojim se je raspravljala o stanju u OS RH. I tu je mogla poentirati. Primjerice, MORH je dao priopćenje u kojem poziva kandidate da ne upotrebljavaju OS u političke svrhe. To je toliko debilno da se je lako moglo popljuvati. Jer jedna od najvažnijih dužnosti predsjednika je upravo upravljanje vojskom. Međutim, Kolinda ni to ne čini.
Niz je takvih primjera. Nijednu priliku ona nije iskoristila. Kao da joj nije ni cilj pobijediti u kampanji. Možda ima nešto i u tome.

Oznake: KOlinda Grabar Kitarovic, Ivo Josipović, kampanja, predsjenik/ca

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.