Simpozij geokulture "Geokultur-Symposium" u Njemačkoj

U razdoblju od 28. - 30. lipnja 2013. Axis Mundi - europska akademija za geomantiju i kulturu prostora organizira po prvi put simpozij na temu geokulture.
Tip simpozija je simpozij - orijentacijski seminar u obrazovanju u geokulturi u klostru/samostanu Frauenwörth na Frauenchiemsee, Njemačka

Ciljane teme simpozija su geokultura u svakodnevnom životu i vrijednosti geo-kulturnog društva, razvoj geo-kulturnog filozofskog manifesta, produbljivanja povezivanja sa Zemljom. Želja simpozija je razviti nove vizije života za Zemlju i čovjeka - za nas osobno ili putem zajedničkih projekata.
Teme su vezane uz nekoliko cjelina: biosenzorika, perceptivan rad, rituali, doživljaj mjesta.

Opće teme simpozija su:
Povezanost čovjeka i prirode, je li pomirba kulture i prirode moguća?
Koje nove tehnike kulture trebamo?
Epohalni pomak od objektivnog do subjektivnog društva?
Geomantija - doprinos ozdravljenju ljudi i Zemlje?
Regionalna kultura, liječenje zemlje, arhitektura - kako ostvariti uspješan dijalog sa Zemljom?
Etički, socijalni, duhovni temelji geo-kulturnog djelovanja.
Sveti krajolik kao duboki izvor.
Mudrost stvaranja.
Promišljanje Sofije kao impuls za budućnost.
Pristup tisućljetnim lipama.
Frauenwörth - Drevni sveti krajolikopis slike


Otok žena u Chiemsee (Fraueninsel u Chiemsee)
izvor foto: http://wikimapia.org/1458050/Frauenchiemsee-Abbeyopis slike


Tlocrt Otoka žena Chiemsee
izvor foto: http://de.wikivoyage.org/wiki/Datei:Chiemsee_Fraueninsel_02.JPG


Za "Vilenice" prenosi u prijevodu s njemačkog Marina Butorac

25.06.2013. u 14:10 | 0 Komentara | Print | # | ^

Sa Skupa „Posvećenje biciklističkog proljeća“

U subotu 15.06. 2013. na Skupu gdje je održan niz predavanja na temu bicikla i biciklizma „Posvećenje biciklističkog proljeća“ u organizaciji Udruge „Zelena akcija“ , te u sklopu njihova programa „Biciklopopravljaona“ održano je i predavanje pod nazivom „Biciklistička kultura gradova sjeveroistočne Njemačke“ .


Cilj predavanja je bio govoriti o nekoliko aspekata biciklističke kulture gradova sjeveroistočne Njemačke: učestalost korištenja bicikla, bicikli kao javni prijevoz, socijalne grupe i korištenje bicikla, namjene bicikla kao prijevoznog sredstva, organizacija biciklističke infrastrukture u gradovima, elementi biciklističke infrastrukture u krajobraznom oblikovanju naselja, bicikl kao skulptura u vanjskom prostoru.

opis slike


Foto: S predavanja
Izvor foto: Eugen Vuković, Zelena akcija

Bilo je to ujedno i prvo predavanje s materijalima prikupljenim tijekom provedbe Grundtvig aktivnosti Programa za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnosti i programe EU a koje se odvijalo u Gartenakademie M-V u njemačkoj saveznoj državi Mecklenburg – Vorpommern, te u Berlinu. Udruga „Vilenice“ je u projektu Grundtvig Asistenti bila prijavitelj projekta.

Jedan od ciljeva provedbe Grundtvig aktivnosti bio je edukacija s temom ekološki dizajn vrta i krajobraza, tj. dizajna s prirodom i koji podržava očuvanje prirode, te su tijekom aktivnosti prikupljeni materijali i znanja o očuvanju prirode i dizajna s prirodom i čovjekom tematskih regija koji su predstavljeni na subotnjem predavanju, s naglaskom na njihovu povezanost s biciklističkog kulturom.
Predavanje je po završetku potaklo i raspravu na temu biciklizma i biciklističkih infrastruktura u gradu Zagrebu, kao i postojeće biciklističke kulture.

Fotografije s predavanja/foto izradila - Marina Butorac:

opis slike


Foto: Ekološko uređenje krajobraza gradova s biciklističkom infrastrukturom, Schwerin

opis slike


Foto: Skulptura inspirirana biciklom u parku na Tolensesee i biciklistička infrastruktura u parku, Neubrandenburg

opis slike


Foto: Glavni kolodvor u Schwerinu, glavnom gradu njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern s prostranim parkiralištem za bicikle


opis slike


Foto: Servis za bicikle, pretplata u sklopu karte za javni gradskih prijevoz, Trg Potsdamer platz, Berlin

opis slike


Foto: natkrivena parkirališta za bicikle, Botanički vrt u Berlinu/Botanischer Garten und Botanisches Museum Berlin-Dahlem

opis slike


Foto: Zaštitna ograda gradilišta u centru Berlina s prikazima procesa urbanog i krajobraznog planiranja sa zajednicom i stanovnicima/icama kvarta za Trg Belle - Alliance - planiranje važan aspekt i preteča kvalitetne biciklističke infrastrukture

opis slike


Foto: zaštitna ograda gradilišta preuređenja područja Trga Belle-Alliance/Belle-alliance Platz, Berlin, plakati s fotografijama s radionica sa stanovništvom kvarta

opis slike


Foto: Trg Belle-Alliance/Belle-Alliance Platz, 1896., povijesne fotografije, plakati sa zaštitnih ograda gradilišta, Berlin

opis slike


Foto: Reciklirana umjetnost - skulptura izrađena od recikliranog auto lima u Shopping centru u ulici Friedrichstrasse, Berlin


Izvijestila: Marina Butorac


U predavanju su korišteni materijali prikupljeni provedbom Grundtvig Asistentura aktivnosti Programa cjeloživotnog učenja Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba.


Program za cjeloživotno učenje


Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

18.06.2013. u 17:25 | 0 Komentara | Print | # | ^

S Dana otvorenih vrata Udruga 2013.

Dani otvorenih vrata udruga održavali su se u organizaciji Ureda za udruge od 12. do 15. lipnja 2013. godine širom Hrvatske. Cilj je događanja bio građanima/građankama i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj (posebice financirane iz javnih izvora) organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata građanima u određenom danu ili danima.

Dani otvorenih vrata udruga uklapaju se u niz aktivnosti koje se ove godine širom Europe organiziraju povodom obilježavanja Europske godine građana 2013. Cilj je Europske godine građana potaknuti građane/građanke na informiranje i ostvarivanje svojih prava te sudjelovanje u procesima odlučivanja o pitanjima od javnog interesa.
U organizaciji aktivnosti tijekom Dana otvorenih vrata udruga Ured za udruge surađuje s Hrvatskom mrežom volonterskih centara i Hrvatskom alijansom Europske godine građana/ki te Uredom tehničke pomoći EU za organizacije civilnog društva-TACSO.

opis slike


Foto: Knjige i materijali programa Udruge i prikupljeni aktivnostima članova/ica Udruge
Izvor foto: Brigita

Ekološko-geomantijska Udruga "Vilenice" se pridružila Danima otvorenih vrata Udruga, te je u vrtu Waldorfske škole organizirala prigodno zbivanje. U šumolikom okruženju i pravom krugu stabala, uz ponudu šumskog voća i sokove šumskog voća i bilja, bile su izložene knjige prikupljene tijekom godina postojanja, od knjiga legendi, narodnih priča i bajki u kojima narod, ukoliko je riječ o predaji ili spisatelj/spisateljica bilježe prirodu, doživljaj prirode i običaje vezane uz prirodu, te bića prirode. Posebno su vrijedna prikupljena izdanja priča Ivane Brlić-Mažuranić s ilustracijama hrvatske likovne umjetnice Cvijete Job.
Bili su izloženi, također i materijali o organskoj arhitekturi zdanja Goetheanum, u mjestu Dornach,u Švicarskoj, zaštićenog kao spomenik kulture, nazvanog prema njemačkom književniku Johannu Wolfgangu von Goetheu. U ovo arhitekturno zdanje utkana je i ideja povezanosti mikro i makrokozmosa,te je cilj bio prikazati -"Biće organskog oblikovanja" prema ideji antropozofa Rudolfa Steinera .
Također, prilikom zbivanja organiziranih od Udruge "Vilenice" povodom Dana otvorenih vrata Udruga dostupni su bili i materijali o vrtu nastalom u suradnji čovjeka i prirode - Vrtu Findhorn u ekoselu Findhorn u Sjevernoj Škotskoj.
Tiskano izdanje s osnovnim pojmovima teme rodne ravnopravnosti izdanja Udruge "CESI", a priloženo knjižnici "Vilenice"-a također je bilo dostupno u izloženim materijalima.

opis slike


Foto: Sa zbivanja Udruge "Vilenice" povodom Dana otvorenih vrata Udruga 2013.
Izvor foto: Brigita


Također ovom prigodom bili su izloženi i radovi iz kulturno-umjetničkog, ekološkog i edukativnog programa Udruge "Vilinska tvornica" poput fotografija prijatelja Udruge Igora Drandića iz Eko-kulturnog centra "EIA-e" iz Istre, lutaka patuljaka lavandina Brigite Milovac, tkđ. waldorfske učiteljice,lutkarice, te geomantice. U "Vilinskoj tvornici" mogu se naći i slike-karte s printom energijske slike duhovnog bića šume, te također i novo izdanje geomantijske studije nastale geomantijskim istraživanjem gradske šume Jelenovac, šumskih predjela otoka Cresa, zelenih površina grada Rijeke, te Zagreba pod nazivom "Očuvanje vilinskih krajeva". Više o programu možete pronaći i na web-site-u Udruge: http://vileniceudruga.yolasite.com/


opis slike


Foto: Lavandini i lavandine podsjetili su nas na elementalna bića Zemlje
Izvor foto: Brigita

Članovi i članice Udruge, te prijatelji Udruge su se ovom prilikom prisjetili prvih geomantijskih susreta u Hrvatskoj, kao i seminara, radionica, putovanja, te podijeljenih i prikupljenih znanja od 2006. godine do danas, organiziranih kroz Udrugu, poput radionica Rad sa šumama u Njemačkoj i Hrvatskoj, te kroz aktivnosti recentnih projekata poput Grundtvig aktivnosti programa Cjeloživotnog obrazovanja Agencije za mobilnosti i programe EU iz Zagreba.


opis slike


Foto: Goran i Marina, članovi Udruge
Izvor foto: Brigita

Bilo je riječi i prijedloga za zanimljiva mjesta za buduće edukativne sadržaje, te edukativna putovanja i posjete, poput posjete zdanju Goetheanum, te geomantijskim posjetima Berlinu i prirodi Berlina u suradnji s prijateljskom geomantijskom berlinskom Udrugom.


opis slike


Foto: Zdanje "Goetheanum" s parkom oblikovanim kako bi bio povezan s podržavanjem pažnje na arhitekturu objekta, Dornach, Švicarska
Izvor foto: WK

opis slike


Foto: Prostor učionice, "Goetheanum", Švicarska
Izvor foto: WK

opis slike


Foto: Plavi prozor "Goetheanum", Švicarska
Izvor foto: WK


opis slike


Foto: Detalj prozora organskog arhitekturnog oblikovanja, "Goetheanum", Švicarska
Izvor foto: WK

opis slike


Foto: Vjetrenjače za opskrbu struje ekosela Findhorn
Izvor foto: WK

Napisala:
Marina B. za "Vilenice"

17.06.2013. u 15:55 | 0 Komentara | Print | # | ^

Obavijest o promjeni lokacije povodom najavljenih zbivanja za Dane otvorenih vrata Udruga

Dragi građani/ke i prijatelji/ice Udruge "Vilenice",


prigodna zbivanja povodom Dana otvorenih vrata Udruga se prebacuju u vrtno dvorište Waldorfske škole Zagreb u Dugavama, u subotu 15. lipnja između 14.30 h - 16 h. Svi/sve koji nas posjete moći će između ostalog prelistati knjige iz knjižnice udruge, pogledati Vilinsku tvornicu i saznati više o aktivnostma UdrugePoslije 16h možete ostati i dalje u vrtu škole i posjetiti festival bajki koji organiziraju naši domaćini iz Waldorfske škole s upadom 15 kn. Ovim putem se takošer Waldorfskoj školi zahvaljujemo na gostoprimstvu.


Molimo pratite dalje najave i posjetite ostala najavljena zbivanja za ovu subotu na ovome blogu i web stranici -

I svakako ove subote povedite svoje prijatelje, prijateljice, obitelj i naravno Sebe u prirodu i parkove grada Zagreba i svojih gradova, te time podržite svoje zdravlje ali i vrijednost parkova u vašoj blizini!Srdačan pozdrav

& radujemo se Vašem dolasku tijekom Dana otvorenih vrata UdrugaMarina za "Vilenice"

14.06.2013. u 16:15 | 0 Komentara | Print | # | ^

Dani otvorenih vrata Udruga ispred parka Maksimir i predavanje o biciklističkoj kulturi na skupu "Posvećenje biciklističkog proljeća"

Udruga "Vilenice" već 7 godina ponajviše volonterskim radom djeluje u svrhu očuvanja dostupnosti znanja iz polja ekološke discipline geomantije i geomantije kao prakse osobnoga razvoja svim građanima i građankama, njihove primjene s naglaskom na očuvanje šuma, kao i metodama i vidovima očuvanja šuma općenito, metodama održivog razvoja, te terapeutskim vrijednostima prirode, vrtnoj kulturi i drugome.


Udruga "Vilenice" ove godine pridružuje se zbivanjima Danima otvorenih vrata Udruga u popodnevnim satima u subotu, 15.06.2013. ispred ulaza u park Maksimir iz Petrove ulice.
Cilj je podići svjesnost važnosti odlaska i boravka u prirodi i vrijednosti zelenih površina u gradovima, te stabala.
Također možete porazgovarati s članovima/icama Udruge o temama geomantije prilikom ovog druženja u kvartu Maksimir.


opis slike


Naziv foto: Park šuma Maksimir
Izvor foto: Wikipedija


U subotu 15.06.2013. također možete poslušati prvo predavanje s fotografijama nastalim tijekom projekta Grundtvig asistenti Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba, s organizacijom "Vilenice" kao domaćom organizacijom u projektu.
Predavanje je s temom "Biciklistička kultura gradova sjeveroistočne Njemačke", te možete poslušati kako je ovaj ekološki način prijevoza integriran u gradske krajobraze,te njihovo uređenje. Predavanje će se odviti u sklopu Skupa povodom zbivanja "Posvećenje biciklističkog proljeća 2013." u organizaciji Udruge Zelena akcija. Više o Skupu pročitajte na:

http://biciklopopravljaona.zelena-akcija.hr/2013/06/posvecenje-biciklistickog-proljeca-2013.html

opis slike
Više o Danima Udruga čitajte na: http://daniudruga.hr/za-gradane


Ovim putem zahvaljujemo svima/svakoj koji/koje su podržali rad Udruga "Vilenice" do sad kroz korištenje aktivnosti, edukativnih materijala, savjete, prijedloge, donacije i suradnje u projektima.

Sunčani pozdrav!


"Vilenice"

13.06.2013. u 09:41 | 0 Komentara | Print | # | ^

Interaktivna karta zagrebačkih šuma

Interaktivna karta Hrvatskog šumarskog instituta predstavljena je u ožujku 2013.:


http://zagreb.sumins.hr/


opis slike


Foto: Šuma Jelenovac u ljeto, Zagreb
Foto: M.B.Marina

05.06.2013. u 15:57 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Siječanj 2017 (2)
Svibanj 2016 (1)
Veljača 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Travanj 2015 (2)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (3)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (6)
Svibanj 2014 (6)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (5)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (5)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (5)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (4)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (1)

OPIS BLOGA & RADIONICE,TEČAJEVI
OPIS BLOGA:


Blog geomantijsko-ekološke udruge "Vilenice" - Udruga za očuvanje vilinskih krajeva, život u skladu sa Zemljom i kulturu duha
Udruga "Vilenice" je nestranačko, neprofitno i dobrovoljno udruženje građana/ki.

Sjedište udruge: Zagreb, Hrvatska


KONTAKT:
udrugavilenice@gmail.comWEB UDRUGE:
http://vileniceudruga.yolasite.com/Udruga "Vilenice" u svojem radu nastoji poštivati ljudska prava iz Opće deklaracije o ljudskim pravima, te podržava svaki napor za uspostavu i poštivanje istih, kao i svih do sad stečenih ljudskih i građanskih prava,te ženskih ljudskih i građanskih prava, građana/ki Republike Hrvatske :


Opća deklaracija o ljudskim pravima: http://www.ffzg.hr/hre-edc/Deklaracijaljp.pdf


AKTUALNO:

Eko-inicijativa: Zagreb kao Klima grad - naselja Eko-habitati

Parkonomija - održivi razvoj temeljen na parkovima /Ideja: Marina Butorac/više o tome pročitajte u prilozima o Eko-inicijativi


Udruga "Vilenice"

Diseminacija za projekt Grundtvig aktivnost asistenti objavljena je na web-u Udruge "Vilenice":

Dissemination for project Grundtvig Assistanship activity is published on web-site of Association "Vilenice":

http://vileniceudruga.yolasite.com/projekti_projects.phpVIŠE O AKTIVNOSTIMA UDRUGE U TIJEKU PROVJERITE NA WEB-U UDRUGE


MISAO MJESECA:

Jedina istinska briga za djecu i mlade je briga za njihov okoliš.


Marina


opis slike


Šume Gorskog kotara, Hrvatska

PREPORUKE:

- Za surfanje internetom preporuka koristite tražilicu: http://ecosia.org/how.php
i surfanjem čuvajte Kišne šume.AKTIVNOSTI UDRUGE:

-razmjena znanja
- edukativne radionice
- istraživački i radni projekti, projekti geomantijskih studija/analiza, te karti za pojedine prostore u svrhu daljnje edukacije o geomantiji kao ekološkoj disciplini koja promiče specifična znanja o Zemlji, te njenom korištenju za opće dobro
- ekološki projekti na temu održivih načina življenja, odnosno življenja u skladu sa Zemljom,
permakultura
- organiziranje kulturno-umjetničkih zbivanja
- putovanja, izleti
- vilologija & angelologija
- knjižnicaCiljevi udruge su također unaprijeđenje kvalitete življenja, održivi razvoj i doprinos skladnom suživotu sa Zemljom i svih njenih bića kao jednakovrijednih, te stvaranje i podrška kulturi i prostorima slobode, tolerancije, mira i nenasilja kroz zalaganje za življenje u skladu sa duhovnim vrijednostima i različitostima svakog pojedinca/pojedinke te njihovo poštivanje, poštivanje ljudskih prava, zaštitu životinja, doprinos rodnoravnopravnom društvu.
.


Opća deklaracija o ljudskim pravima:
http://www.ffzg.hr/hre-edc/Deklaracijaljp.pdf


"Koja(koji) izgubi svoj oslonac i svoja stopala i koja (koji) razumije ono očajno stanje na kraju bajke, to je žena/muškarac koja/koji posjeduje osobitu i vrijednu mudrost. Ona/On je poput saguara, čvrstog, divnog kaktusa koji živi u pustinji. Saguaro možete prostrijeliti, možete rezbariti po njemu, srušiti ga, zgaziti, a on će ipak živjeti, ipak će u sebi nositi spremište živodajne vode, ipak će divlje rasti i s vremenom se sam izliječiti."
C. Pinkola EstésVišedimenzionalnost prostorske strukture grada – Zagreb - u pripremi

opis slike


PROGRAMI:

SEMINARI I RADIONICE IZ EKOLOŠKE DISCIPLINE ZEMLJANE GEOMANTIJE

- Knjižnica: u knjižnici se okupljaju knjige na temu književnosti inspirirane svijetom prirode, običajima koji su inspirirani drvećem, šumama, prirodom, literaturom o geomantiji (stručne knjige, te studije izrađene od članova/članica "Vilenica"), ljekovitosti prirode, krajolika i literatura o održivim načinima življenja (dizajn,arhitektura, vrtovi, poljoprivreda)


Vilinska tvornica - ekološko-umjetnički program:

KREATIVNOST, STVARALAŠTVO, IGRA, UMJETNOST U SVRHU OČUVANJA PRIRODE I ZNANJA O PRIRODI -

POSJETITE VILINSKU TVORNICU NA LINKU U NASTAVKU!
:

: http://vilinskatvornica-fairyfactory.yolasite.com
Skripte i pamfleti - pogledaj pod SKRIPTEopis slike


Energijska slika - Deve, M.B.


Vilenice

"Mercy and compassion are the higher qualities which dissolve ego and aggression. " Diana Cooper.ETIKA GEOMANTIJSKE PRAKSE:

Geomantija se upotrebljava uz visoku etičnost.


AKTUALNO - "VILENICE"

- Info aktivnosti: na našem web-sajtu, e-mail-u i blogu možete se informirati o specifičnim temama kojima se bavi udruga


- knjižnica

Hrvatska je imala jedinstvenu priliku biti jedna od zemalja poput Austrije, Brazila, Sjeverne Irske i drugih koje će sudjelovati u projektima litopunkture i time naučiti o vitalno-energetskoj strukturi planete Zemlje, čime ujedno doprinosi ekologiji cijele planete i time dobiva važnu ulogu u Europi i šire:

Najavite se za vođene rute energetskim točkama u prirodi:
- ekološko-umjetničke skulpture rađene na temelju geomantijskih analiza postavljene u gradu Zagrebu (posjet Solar pleksusu i očuvanom dijelu litopunkture na Jarunu, rute su u dogovoru s voditeljem/autorom projekta M.Pogačnikom), voditelji/ice ruta: suradnici u projektu, školovani geomanti/kinje
- ecological-artistic sculptures made by geomantic analyisis in Zagreb (visit "Solar pleskus of Europe and preserved part of litopuncture on lake Jarun)- vođene rute kroz energetske točke u prirodi (trenutno : rute - Zagreb, ostali gradovi: u pripremi)
- lead rutes to energy points (Zagreb)Posjeti se organiziraju kao individualni i u manjim grupama, te uz donaciju.
Za vrijeme i datum posjeta dogovoriti se na mail:
udrugavilenice@gmail.com.


Informiramo i o prirodnim krajobrazima različite geomantijske kvalitete- energetskim točkama Zemlje.


e-mail: udrugavilenice@gmail.com


SKRIPTE:

pamflet: "O bićima prirode - elementali zraka"
, M.B.
studija :
"Očuvanje vilinskih krajeva-šuma Jelenovac", M.B.

skripta:"Školovanje u geomantiji orijentiranoj na tijelo
i zapadnom feng shuiju"
, Institut za geomantiju "Anima loci"

- Skripta, pamflet se mogu dobiti na upit na e-mail - freedownload.

- Studija "Očuvanje vilinskih krajeva", print u boji na ekopapiru sa originalnim slikama, fotkama i grafičkim prikazima - uz donaciju.


Donacijama se podržava daljnji rad udruge.Rad udruge do sada je bio moguć i podržan donacijama članova/članica udruge i volonterskim radom članova i članica udruge,
te donacijama građanki i građana.

Broj računa udruge: 2340009-1110214705, PBZ


NATJEČAJI:

http://programjako.info/

Linkovi & ostala cool cool zbivanja


Zagreb:

TV:


IZLOŽBA:

Izložba Strling Cities: japanski urbanistički projekti iz 1960-tih
Od 11. lipnja do 4.srpnja, u Gliptoteci HAZU, U organizaciji Veleposlanstva Japana


IZLOŽBA „VERT ZA BILINE: Izložba fotografija od osnutka do Drugoga svjetskog rata“ – u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a od 19. svibnja 2014., od srijede do nedjelje, između 12.00 i 18.30 (nakon 1. listopada do 17.30) sati.

Uvećane stare fotografije Vrta dočaravaju vremena s konca 19. stoljeća te prikazuju osnutak Vrta i njegovih prvih pet desetljeća djelovanja... Ulaz je SLOBODAN


PLES:


FESTIVALI:ZBIVANJE:

Đir po Ruđeru
http://djir.irb.hr/KAZALIŠTE:


KONCERTI:Čakovec:


Rijeka
Karlovac


Osijek:


Pula:Opatijakoncerti:

Prijateljska udruga: "Engelberge", Njemačkaza EKO-RODITELJSTVO posjetite:

http://www.roda.hr
ŠTO JE GEOMANTIJA? Ekološka disciplina - Skup znanja i vještina kojima se daje podrška prostoru, pa tako i čovjeku da ostvari svoju cjelovitost. Bavi se suptilnim energijama prostora i Zemlje.
Uz pomoć nje povezujemo se sa sviješću drag
e nam planete ZemljeŠTO SU VILINSKI KRAJEVI?

Na tim mjestima će vas vile same dotaknuti ako im otvorite srce...

KAKO SE ČUVAJU VILINSKI KRAJEVI?

- razumijevanjem veze čovjek - priroda
- zakonima o očuvanju prirode i okoliša
- senzibiliziranjem čovjeka za suptilne energije prirode
- uvažavanjem planete kao živog sustava
- kreativnom zaštitom - uređenjem prirodnih i kulturnih krajeva na način koristan čovjeku, a koji ne narušava ekološku ravnotežu
EKOLOGIJA: Ekologija je prirodna i interdisciplinarna nauka, koja gradi svoje temelje u biologiji, geografiji, geologiji, fizici, kemiji i matematici. U zadnje vrijeme, informatika igra veliku ulogu u sintezi i prikupljanju ekoloških podataka. Ekologija potiče od grčkih riječi oikos :dom i logos :rasprava, izučavanje.

EKOLOGIJA DUHA: Iscjeljenje prirode i našeg okoliša počinje od iscjeljenja čovjekova duha, odnosno, nas samih i našeg odnosa prema planeti Zemlji.SKRIPTE:

"O bićima prirode - elementali zraka"
, M.B.
- studija :"Očuvanje vilinskih krajeva-šuma Jelenovac", M.B.

- skripta:Školovanje u geomantiji orijentiranoj na tijelo
i zapadnom feng shuiju", Institut za geomantiju "Anima loci"
- Skripta, pamflet se mogu dobiti na upit na e-mail - freedownload.
- Studija "Očuvanje vilinskih krajeva", print u boji na ekopapiru sa originalnim slikama, fotkama i grafičkim prikazima - uz donaciju.


Donacijama se podržava daljnji rad udruge.VIŠE O GEOMANTIJI:

Geomantija je teorija i praksa „liječenja“ Zemlje, odnosno podrske Zemlji da ostvari svoju cjelovitost. Podučava o suptilnim energijama krajolika i naše planete, te o njihovu međuodnosu s čovjekom. Geomantija je također življenje u skladu sa Zemljom, te može biti vid osobnog razvoja. Pristupa prostoru kao cjelovitom, te ga uvažava kao višedimenzionalan. Danas se ova djelatnost sa višestoljetnim korjenima, već počinje prepoznavati kao važna ekološka praksa.

U tehničkom smislu, geomantija je uporabna geofizika, koja s cjelovitim mjerenjem i detekcijom svih prisutnih frekventnih polja i vitalnih tokova prostora omogućava pogled u prirodne datosti lokacije, da li prostor odražava harmoniju, ili je prisutan škodljiv upliv, te kako prostor služi človeku. (citat, izvor: http://www.lanovo.si/sl/geomantija/)PRIMJENA GEOMANTIJE:


U vlastitom životu, odnosno prostoru kroz opažanje npr. najudobniji mjesta za spavanje, rad i drugo.


Pri useljenu u novi prostor.
Primjer: Jedna gospođa je u svojem stanu imala stalne glavobolje. Geomantijskim pregledom je utvrđeno kako su na mjestu njene kuće, prije gradnje posječena velika stabla, te su njihovi energetski ostaci njoj izazivali glavobolje.

Energiziranja prostora se rade na slijedeći način:

- zvukom (geomantijsko pjevanje - pjeva se samo glas/fon A)
- energetskim radom
- sadnjom stabala na oštećenim mjestima, npr. poslije oluje i rušenja stabala u šumi
- ljekovitim pripravcima (za npr. oštećeno tlo)
- postavljanjem energetskih skulptura: kozmograma, kamenih krugova, kamenjem (zašto? : prije svega kamenje i čvrste stijene nas povezuju bolje sa Zemljom - "kosti Zemlje", neutraliziraju neka zračenja itd.)
- fraktalima
- pri dizajnu uređenja prostora – odabirom oblika, boja, materijala, prirodnih materijala
- kristalima


Može se izvrsno primijeniti u održivom graditeljstvu, pri izboru zemljišta, gradnji kuće i u vrtovima, sa ciljem podupiranja snaga i energija Zemlje & čovjeka.
Geomantkinje i geomanti pri analizi zemljišta/prostora upotrebljavaju kao instrument čitanja energija svoje ruke ili pak tijelo, i/ili visak.

Prema mjerenjima se izrađuje karta.

Također se primjenjuje u web dizajnu.


POSTOJEĆI PROJEKTI U SVIJETU:

- rad sa šumama u Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji
- neki od najvećih geomantijskih projekata poput kamenog kruga u eko-selu Tameri su rađeni u suradnji sa mirovnim aktivistima kao spoj mirovnog, ekoaktivizma i duhovnosti.
- Litopunktura (ili akupuntura tijela Zemlje) - Brazil
- desetljeće istraživačkih projekata arhitekture i krajobrazne arhitekture na BOKU Institutu u Austriji

EDUKACIJA: Postoji nekoliko akademija, te instituta za geomantiju u Europi, ponajviše u Njemačkoj, te Sloveniji. U Hrvatskoj se trenutno mogu naći seminari koji obuhvaćaju neke od tema, te ih vode različiti voditelji. Udruga "Vilenice" organizira trenutno radionice vezane uz rad sa šumama, što se pokazuje u sadašnjosti vrlo važnim, no u planu su i radionice sa drugim temama.GEOMANTIJSKE ANALIZE PROSTORA: Riječ je o pregledu prirodnih suptilnih energija prostora koje neki prostor ima. Geomantijskom analizom te točke se stavljaju svjesno u upotrebu, primjerice u svrhu revitalizacije nogu ukoliko je riječ o energetskoj točci takve prirode.

opis slike