Poziv na zbivanje povodom - Listopad mjesec borbe protiv karcinoma dojke - "Oaza" & "Vilenice"

Udruga „Vilenice“ i udruga „Oaza“
organiziraju u prostorima „Oaze“, 29.listopada 2011.
U 14h ,Povodom mjeseca „Borbe protiv karcinoma dojke“


Druženje kroz ciklus predavanja


ulaz besplatan„Tijelo kao proces: Žensko tijelo odražava prirodu i zemlju.“, iz knjige:
Žensko tijelo, ženska mudrost“, dr.Christiane Northrup


Potaknuta mladom ženom, koja je preboljela jedan oblik „ženskog raka“ da organiziram predavanje koje bi što više žena uputilo u knjigu „Žensko tijelo-ženska mudrost“, pozvala sam Ivanu na suradnju, koja dugi niz godina sa zahvalnošću radi sa ženama, te nekoliko sjajnih žena koje su se svojim znanjima i životnim iskustvima ovom prilikom pridružile temi ženskog zdravlja iz holističke perspektive, povodom „Borbe protiv karcinoma dojke“ kojem je posvećen mjesec listopad. /Marina

Zbivanje je posvećeno prvenstveno ženama.


O predavanjima:

- „Prsni dio tijela je usko povezan s emocijama. Iako su u orijentalnim plesu bokovi najdominantniji, baš prsa pomažu dočaravanju emocija.“ (Ivana)
O tome kao i ulozi plesa u osviještavanju tijela će nam reći nešto više:

Ivana, Udruga „Oaza“ :
Tražeći prirodno rješenje za PMS, kako kaže, otišla je na radionicu orijentalnog plesa. Zaljubila se na prvi shimmy, a ples joj iz hobija prerastao u posao.Iako prvenstveno podučava orijentalni ples kao plesnu tehniku i umjetničku formu, koristi ga i kao medij za osvještavanja tijela i odnosa prema njemu, važnosti pokreta i pravilnog držanja te njihovoj povezanosti s našim emocijama.


- O preventivi karcinoma i aromaterapijskoj podršci tijekom terapije, o energetskom djelovanju eteričnih ulja te o njezi kože prirodnim uljima, koja za razliku od mnogih sintetskih preparata ne sadrže štetne i potencijalno kancerogene tvari govoriti će:

Tajana Varićak,
fitoaromaterapeutkinja s višegodišnjim iskustvom i autorica brojnih članaka o aromaterapiji i liječenju biljem. Predaje kemiju u sklopu edukacije aromaterapeuta. Bavi se profesionalnom aromaterapijom po francuskom modelu, koji ima izražen terapijski pristup, u što su uključene aromaterapijske masaže, savjetovanja i izrada individualiziranih pripravaka.

- „Bolest kao blagoslov – Moja osobna revolucija svijesti“ misao je vodilja kroz osobno iskustvo koje će s nama podijeliti:

Jelena Šeler, Udruga „Vilenice“


- Zbog čega je potreban povratak ženske mudrosti u pitanja ženskog tijela, o blagotvornosti prirode i energetskih točaka za vitalnost svih naših tijela, povezanosti zdravlja žena i prirode ,te čovjeka općenito, mogućnosti u podršci iscijeljenju, ulozi vrtova u iscijeljenju raka, prema primjerima iz Amerike, o potrebi stvaranja prostora za žene, možete saznati od:

Marine Butorac, Udruga „Vilenice“, geomantkinja i krajobrazna arhitektica, autorica studija i radionica o blagotvornim učincima prirode, suptilnim energijama prirode i Zemlje, aktivistkinja i autorica zbivanja i radova rodno-senzibilizirane tematike.

Ponesite tople čarape ili šlape jer smo u dvorani bez cipela!Ponesite jastučić za sjedenje.
Donacije za prostor „Oaze“ i donacije uz radove iz „Vilinske tvornice“ dobrodošle!


Kako doći do nas:

http://www.oaza-zg.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=22&Itemid=39


Radujemo se Vašem dolasku!

24.10.2011. u 10:00 | 0 Komentara | Print | # | ^

Terapijske vrijednosti prirode u novim prostorima učenja o ekologiji i održivom razvoju za mlade

Udruga „Vilenice“ je sudjelovala sa svojom prezentacijom rada na Konferenciji „Benefiti prirode u resocijalizaciji“ o kojoj se pisalo i na blogu, gdje je predstavljeno niz projekata iz BiH i Hrvatske o korisnosti prirode u podršci zdravlju, vitalnosti, resocijalizaciji.

Kako je iz tih susreta nastala jedna lijepa ekološka priča i lijepi vrt koji donosi razne benefite prirode, i ekološku svjesnost, vrt koji danas mogu posjetiti mladi i drugi ljudi iz cijele Hrvatske, te je primjer i za buduće vrtove i slične priče u budućnosti predstavljam ovim putem što se sve zbivalo.


Foto: Prostori druženja i učenja za mlade, Učenički dom "Podmurvice Rijeka"

Godinu dana nakon konferencije, zbog inicijative za izradom vrta terapeutskih vrijednosti vrtova i prirode u Hrvatskoj pozvana sam samostalno sudjelovati kao krajobrazna arhitektica i koordinirati projekt izrade prvog vrta ekološko-edukativnog tipa s terapijskim učinkom za mlade doma „Podmurvice Rijeka“, prije svega u smislu smanjenja stresa, te podrške u zdravlju mladih kroz sadržaje koji podržavaju šetnju i fizičko kretanje, druženje, te boravak u prirodi, tj. na otvorenome, s novim sadržajima koji to omogućuju i u vrijeme kišnog vremena.

Primjena eko-tehnologija i rad sa zajednicom i za zajednicu

Ekološki segmenti vrta su bili gradnja iz potreba samih korisnika/ica doma prikupljenih kroz stručna krajobrazno-arhitekturna istraživanja, gradnja sa zajednicom doma mladih koji su sudjelovali/le u izgradnji svojeg okoliša, zelena gradnja: zeleni krov, kišni vrt – vrt koji na prirodan način prikuplja viškove vode, eko-tehnologija prikupljanja kišnice, upotreba bilja koja su dobro prilagođena klimi Kvarnera, te prije svega autohtonog bilja, korištenje eko-materijala – bala slame za vrtne elemente, te tradicionalna gradnja primorskih kamenih zidova. O ekološkim segmentima vrta, kao i o njihovoj izgradnji se učilo kroz edukativne radionice.

Učilo se i o održivom razvoju koji uključuje važnost dobrih međuljudskih odnosa, te je jedan dio vrta posvećen upravo tome, te se zove vrt rekonscilijacije, mira i suradnje.
U tom dijelu vrta će mladi učiti rješavati konflikte, razgovarati sa svojim odgojiteljima/icama u grupama i individualno o svojim problemima u školi i drugim područjima života.
Vrt se gradio u suradnji mladih i stručnog osoblja doma „Podmurvice Rijeka“ te multikulturalne grupe studenata fakulteta „University of Washington“ iz Seattle-a u Americi koji je okupio mlade i iz drugih dijelova svijeta, poput Tajlanda, te pod vodstvom profesora i krajobraznog arhitekta Daniela Winterbottoma, a kojima je cilj bio učiti o zemlji u koju dolaze i razmijeniti posebnosti svoje kulture sa mladima doma. Tijekom projekta i zajedničke suradnje i suživota sudionika/ica studenata/ica stekla se nova navika razvrstavanja otpada i recikliranja otpada koju pomaže i osoblje doma.

Projekt je dobio podršku i predstavnika crkve sv. Josipa koja dijeli prostor s domom, te se uvažilo i njihove sugestije pri dizajnu.

opis slikeFoto: Vrt rekonscilijacije - vrt mira, dogovora i suradnje, u sklopu je eko vrt -"Kišni vrt"

Prijateljstvo s eko-selima okupljenima u Mrežu ekosela Balkana, te suradnje kroz udrugu „Vilenice“, doprinijele su podršci i suradnjama u ovom projektu, te su tijekom pojedinih ekološko-edukativnih programa mladi imali/le priliku učiti i od graditelja nekih od ekosela ali i drugih održivih prostora u Hrvatskoj. Tako se prije gradnje vrta posjetilo održivo imanje Eko-centar „EIA“ pokraj mjesta Bale u Istri gdje su imali priliku učiti o održivim načinima življenja, suživotu sa životinjama, krajolikom i šumom u blizini. Tijekom edukativnih izleta su mladi doma, kao i gosti-suradnici/ice, također imali/le priliku učiti o parkovnoj kulturi i arhitekturi regije, Kvarnera i Istre, ali i drugih dijelova Hrvatske. Veliku podršku su dali i umjetnici/ice koji su sudjelovali/le u projektu.

opis slikeFoto: Povrtnjak - mandala, Eko-centar "EIA"


Eko-poruke mladih za buduće generacije


Tijekom projekta provedena je i rodno-osjetljiva studija pri čemu su se zasebno ispitivale potrebe djevojaka i mladića, te se na temelju njih oblikovao dizajn.
Veliku ulogu su imali/le i članice i članovi ekološke i umjetničke grupe doma mladih koji su zajedno sa kolegama/icama sudjelovali/le u osmišljavanju eko-poruka za sve koji će u domu boraviti u budućnosti.


opis slike
opis slike
Foto: Poruke "Eko - grupe" doma


Novi prostori kulture i umjetnosti mladih


Osim novih ekoloških sadržaja poput povrtnjaka u kojem će mladi moći učiti o samostalnom uzgoju jestivog i aromatičnog bilja, dom je obogaćen i za nove prostore odvijanja kulturno-umjetničkih sadržaja. Refleksološka staza sa izložbenim plohama je smještena pred sam ulaz, a nadstrešnica namijenjena sjedenju i druženju ujedno će služiti i za odvijanje koncerata, što se pokazalo i na samom otvorenju.

opis slikeFoto: Povrtnjak, zidići za publiku tijekom sportskih događaja


opis slikeFoto: Šetnica - Refleksološka staza - staza izgrađena od materijala različite teksture, te temeljem znanja refleksologije, s izložbenim plohama

opis slikePrilikom projekta se razmišljalo i o zaposlenima/icama u domu, te je i iz toga proizašao jedan prostor za odmor pojedinih djelatnika/ica doma, kao i studenata/ica koji borave u tome dijelu krajobraza doma.

Foto: Kutak za odmor zaposlenica i studenata/ica


opis slikeFoto:Skulpturalno-meditativni suhi vrt "Kameni vrt" inspiriran tlom i stijenama Kvarnera, u kutu- skulptura "Anđeo"
(zbog učestalog uništavanja skulpture, danas postavljena ograđena kapelica)

Geomantijska priča

Jedna od članica zajednice iz susjedstva i predstavnica stanara obližnjih zgrada koja je savjetima podržavala proces dizajna i darovala kućicu za ptice, ujedno je i poznavateljica geomantije te me je uputila u nekoliko energetskih točaka u blizini koje je otprije pronašla. Razgovarale smo o važnosti da se cijeli vrt izgradi u pozitivnom duhu za Zemlju i ljude, kako se i odvilo do kraja izvedbe cijelog vrta. U tome području Rijeke se proteže jedna važna linija koja puni energetske tokove planete, tzv. „Zmajeva linija“, te je vrt potpuna podrška u tome, a i mladi koji će svakodnevno učiti o brizi za Zemlju i prenositi znanja svojim bližnjima i prijateljima/icama.

opis slikeFoto:Primorski kameni zidići za sjedenje u vrtu

Osim ambijenta prirode, kroz korištenje vrta pokazali su se opuštajući i terapijski i umjetnički elementi vrta, boje, te dizajn.

Danas vrt uređuju i održavaju mladi doma, te ostali/le članovi/ce šire zajednice iz Rijeke koji su sudjelovali/le u projektu, te vrt pokazao uistinu puno benefita koje donosi boravak u okruženju prirode.

opis slikeFoto: "Vile" - članice iz kulturno-umjetničke grupe doma na otvorenju vrta

Tekst & foto: Marina

19.10.2011. u 13:32 | 0 Komentara | Print | # | ^

Izložba "Čudesna šuma" u Botaničkom vrtu u Zagrebu

Još danas, subota 15.10. i sutra 16.10. od 12h-18h možete posjetiti izložbu "Čudesna šuma" u Botaničkom vrtu na Marulićevom trgu u Zagrebu koja se odvija u interijeru i proteže i na park, a prilagođena je najmlađima.


opis slike


Šuma crne johe, Podravina
Foto:wikipedia

M.

15.10.2011. u 14:50 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2017 (2)
Svibanj 2016 (1)
Veljača 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Travanj 2015 (2)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (3)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (6)
Svibanj 2014 (6)
Travanj 2014 (3)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (5)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (5)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (5)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Lipanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (4)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (4)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (1)

OPIS BLOGA & RADIONICE,TEČAJEVI
OPIS BLOGA:


Blog geomantijsko-ekološke udruge "Vilenice" - Udruga za očuvanje vilinskih krajeva, život u skladu sa Zemljom i kulturu duha
Udruga "Vilenice" je nestranačko, neprofitno i dobrovoljno udruženje građana/ki.

Sjedište udruge: Zagreb, Hrvatska


KONTAKT:
udrugavilenice@gmail.comWEB UDRUGE:
http://vileniceudruga.yolasite.com/Udruga "Vilenice" u svojem radu nastoji poštivati ljudska prava iz Opće deklaracije o ljudskim pravima, te podržava svaki napor za uspostavu i poštivanje istih, kao i svih do sad stečenih ljudskih i građanskih prava,te ženskih ljudskih i građanskih prava, građana/ki Republike Hrvatske :


Opća deklaracija o ljudskim pravima: http://www.ffzg.hr/hre-edc/Deklaracijaljp.pdf


AKTUALNO:

Eko-inicijativa: Zagreb kao Klima grad - naselja Eko-habitati

Parkonomija - održivi razvoj temeljen na parkovima /Ideja: Marina Butorac/više o tome pročitajte u prilozima o Eko-inicijativi


Udruga "Vilenice"

Diseminacija za projekt Grundtvig aktivnost asistenti objavljena je na web-u Udruge "Vilenice":

Dissemination for project Grundtvig Assistanship activity is published on web-site of Association "Vilenice":

http://vileniceudruga.yolasite.com/projekti_projects.phpVIŠE O AKTIVNOSTIMA UDRUGE U TIJEKU PROVJERITE NA WEB-U UDRUGE


MISAO MJESECA:

Jedina istinska briga za djecu i mlade je briga za njihov okoliš.


Marina


opis slike


Šume Gorskog kotara, Hrvatska

PREPORUKE:

- Za surfanje internetom preporuka koristite tražilicu: http://ecosia.org/how.php
i surfanjem čuvajte Kišne šume.AKTIVNOSTI UDRUGE:

-razmjena znanja
- edukativne radionice
- istraživački i radni projekti, projekti geomantijskih studija/analiza, te karti za pojedine prostore u svrhu daljnje edukacije o geomantiji kao ekološkoj disciplini koja promiče specifična znanja o Zemlji, te njenom korištenju za opće dobro
- ekološki projekti na temu održivih načina življenja, odnosno življenja u skladu sa Zemljom,
permakultura
- organiziranje kulturno-umjetničkih zbivanja
- putovanja, izleti
- vilologija & angelologija
- knjižnicaCiljevi udruge su također unaprijeđenje kvalitete življenja, održivi razvoj i doprinos skladnom suživotu sa Zemljom i svih njenih bića kao jednakovrijednih, te stvaranje i podrška kulturi i prostorima slobode, tolerancije, mira i nenasilja kroz zalaganje za življenje u skladu sa duhovnim vrijednostima i različitostima svakog pojedinca/pojedinke te njihovo poštivanje, poštivanje ljudskih prava, zaštitu životinja, doprinos rodnoravnopravnom društvu.
.


Opća deklaracija o ljudskim pravima:
http://www.ffzg.hr/hre-edc/Deklaracijaljp.pdf


"Koja(koji) izgubi svoj oslonac i svoja stopala i koja (koji) razumije ono očajno stanje na kraju bajke, to je žena/muškarac koja/koji posjeduje osobitu i vrijednu mudrost. Ona/On je poput saguara, čvrstog, divnog kaktusa koji živi u pustinji. Saguaro možete prostrijeliti, možete rezbariti po njemu, srušiti ga, zgaziti, a on će ipak živjeti, ipak će u sebi nositi spremište živodajne vode, ipak će divlje rasti i s vremenom se sam izliječiti."
C. Pinkola EstésVišedimenzionalnost prostorske strukture grada – Zagreb - u pripremi

opis slike


PROGRAMI:

SEMINARI I RADIONICE IZ EKOLOŠKE DISCIPLINE ZEMLJANE GEOMANTIJE

- Knjižnica: u knjižnici se okupljaju knjige na temu književnosti inspirirane svijetom prirode, običajima koji su inspirirani drvećem, šumama, prirodom, literaturom o geomantiji (stručne knjige, te studije izrađene od članova/članica "Vilenica"), ljekovitosti prirode, krajolika i literatura o održivim načinima življenja (dizajn,arhitektura, vrtovi, poljoprivreda)


Vilinska tvornica - ekološko-umjetnički program:

KREATIVNOST, STVARALAŠTVO, IGRA, UMJETNOST U SVRHU OČUVANJA PRIRODE I ZNANJA O PRIRODI -

POSJETITE VILINSKU TVORNICU NA LINKU U NASTAVKU!
:

: http://vilinskatvornica-fairyfactory.yolasite.com
Skripte i pamfleti - pogledaj pod SKRIPTEopis slike


Energijska slika - Deve, M.B.


Vilenice

"Mercy and compassion are the higher qualities which dissolve ego and aggression. " Diana Cooper.ETIKA GEOMANTIJSKE PRAKSE:

Geomantija se upotrebljava uz visoku etičnost.


AKTUALNO - "VILENICE"

- Info aktivnosti: na našem web-sajtu, e-mail-u i blogu možete se informirati o specifičnim temama kojima se bavi udruga


- knjižnica

Hrvatska je imala jedinstvenu priliku biti jedna od zemalja poput Austrije, Brazila, Sjeverne Irske i drugih koje će sudjelovati u projektima litopunkture i time naučiti o vitalno-energetskoj strukturi planete Zemlje, čime ujedno doprinosi ekologiji cijele planete i time dobiva važnu ulogu u Europi i šire:

Najavite se za vođene rute energetskim točkama u prirodi:
- ekološko-umjetničke skulpture rađene na temelju geomantijskih analiza postavljene u gradu Zagrebu (posjet Solar pleksusu i očuvanom dijelu litopunkture na Jarunu, rute su u dogovoru s voditeljem/autorom projekta M.Pogačnikom), voditelji/ice ruta: suradnici u projektu, školovani geomanti/kinje
- ecological-artistic sculptures made by geomantic analyisis in Zagreb (visit "Solar pleskus of Europe and preserved part of litopuncture on lake Jarun)- vođene rute kroz energetske točke u prirodi (trenutno : rute - Zagreb, ostali gradovi: u pripremi)
- lead rutes to energy points (Zagreb)Posjeti se organiziraju kao individualni i u manjim grupama, te uz donaciju.
Za vrijeme i datum posjeta dogovoriti se na mail:
udrugavilenice@gmail.com.


Informiramo i o prirodnim krajobrazima različite geomantijske kvalitete- energetskim točkama Zemlje.


e-mail: udrugavilenice@gmail.com


SKRIPTE:

pamflet: "O bićima prirode - elementali zraka"
, M.B.
studija :
"Očuvanje vilinskih krajeva-šuma Jelenovac", M.B.

skripta:"Školovanje u geomantiji orijentiranoj na tijelo
i zapadnom feng shuiju"
, Institut za geomantiju "Anima loci"

- Skripta, pamflet se mogu dobiti na upit na e-mail - freedownload.

- Studija "Očuvanje vilinskih krajeva", print u boji na ekopapiru sa originalnim slikama, fotkama i grafičkim prikazima - uz donaciju.


Donacijama se podržava daljnji rad udruge.Rad udruge do sada je bio moguć i podržan donacijama članova/članica udruge i volonterskim radom članova i članica udruge,
te donacijama građanki i građana.

Broj računa udruge: 2340009-1110214705, PBZ


NATJEČAJI:

http://programjako.info/

Linkovi & ostala cool cool zbivanja


Zagreb:

TV:


IZLOŽBA:

Izložba Strling Cities: japanski urbanistički projekti iz 1960-tih
Od 11. lipnja do 4.srpnja, u Gliptoteci HAZU, U organizaciji Veleposlanstva Japana


IZLOŽBA „VERT ZA BILINE: Izložba fotografija od osnutka do Drugoga svjetskog rata“ – u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a od 19. svibnja 2014., od srijede do nedjelje, između 12.00 i 18.30 (nakon 1. listopada do 17.30) sati.

Uvećane stare fotografije Vrta dočaravaju vremena s konca 19. stoljeća te prikazuju osnutak Vrta i njegovih prvih pet desetljeća djelovanja... Ulaz je SLOBODAN


PLES:


FESTIVALI:ZBIVANJE:

Đir po Ruđeru
http://djir.irb.hr/KAZALIŠTE:


KONCERTI:Čakovec:


Rijeka
Karlovac


Osijek:


Pula:Opatijakoncerti:

Prijateljska udruga: "Engelberge", Njemačkaza EKO-RODITELJSTVO posjetite:

http://www.roda.hr
ŠTO JE GEOMANTIJA? Ekološka disciplina - Skup znanja i vještina kojima se daje podrška prostoru, pa tako i čovjeku da ostvari svoju cjelovitost. Bavi se suptilnim energijama prostora i Zemlje.
Uz pomoć nje povezujemo se sa sviješću drag
e nam planete ZemljeŠTO SU VILINSKI KRAJEVI?

Na tim mjestima će vas vile same dotaknuti ako im otvorite srce...

KAKO SE ČUVAJU VILINSKI KRAJEVI?

- razumijevanjem veze čovjek - priroda
- zakonima o očuvanju prirode i okoliša
- senzibiliziranjem čovjeka za suptilne energije prirode
- uvažavanjem planete kao živog sustava
- kreativnom zaštitom - uređenjem prirodnih i kulturnih krajeva na način koristan čovjeku, a koji ne narušava ekološku ravnotežu
EKOLOGIJA: Ekologija je prirodna i interdisciplinarna nauka, koja gradi svoje temelje u biologiji, geografiji, geologiji, fizici, kemiji i matematici. U zadnje vrijeme, informatika igra veliku ulogu u sintezi i prikupljanju ekoloških podataka. Ekologija potiče od grčkih riječi oikos :dom i logos :rasprava, izučavanje.

EKOLOGIJA DUHA: Iscjeljenje prirode i našeg okoliša počinje od iscjeljenja čovjekova duha, odnosno, nas samih i našeg odnosa prema planeti Zemlji.SKRIPTE:

"O bićima prirode - elementali zraka"
, M.B.
- studija :"Očuvanje vilinskih krajeva-šuma Jelenovac", M.B.

- skripta:Školovanje u geomantiji orijentiranoj na tijelo
i zapadnom feng shuiju", Institut za geomantiju "Anima loci"
- Skripta, pamflet se mogu dobiti na upit na e-mail - freedownload.
- Studija "Očuvanje vilinskih krajeva", print u boji na ekopapiru sa originalnim slikama, fotkama i grafičkim prikazima - uz donaciju.


Donacijama se podržava daljnji rad udruge.VIŠE O GEOMANTIJI:

Geomantija je teorija i praksa „liječenja“ Zemlje, odnosno podrske Zemlji da ostvari svoju cjelovitost. Podučava o suptilnim energijama krajolika i naše planete, te o njihovu međuodnosu s čovjekom. Geomantija je također življenje u skladu sa Zemljom, te može biti vid osobnog razvoja. Pristupa prostoru kao cjelovitom, te ga uvažava kao višedimenzionalan. Danas se ova djelatnost sa višestoljetnim korjenima, već počinje prepoznavati kao važna ekološka praksa.

U tehničkom smislu, geomantija je uporabna geofizika, koja s cjelovitim mjerenjem i detekcijom svih prisutnih frekventnih polja i vitalnih tokova prostora omogućava pogled u prirodne datosti lokacije, da li prostor odražava harmoniju, ili je prisutan škodljiv upliv, te kako prostor služi človeku. (citat, izvor: http://www.lanovo.si/sl/geomantija/)PRIMJENA GEOMANTIJE:


U vlastitom životu, odnosno prostoru kroz opažanje npr. najudobniji mjesta za spavanje, rad i drugo.


Pri useljenu u novi prostor.
Primjer: Jedna gospođa je u svojem stanu imala stalne glavobolje. Geomantijskim pregledom je utvrđeno kako su na mjestu njene kuće, prije gradnje posječena velika stabla, te su njihovi energetski ostaci njoj izazivali glavobolje.

Energiziranja prostora se rade na slijedeći način:

- zvukom (geomantijsko pjevanje - pjeva se samo glas/fon A)
- energetskim radom
- sadnjom stabala na oštećenim mjestima, npr. poslije oluje i rušenja stabala u šumi
- ljekovitim pripravcima (za npr. oštećeno tlo)
- postavljanjem energetskih skulptura: kozmograma, kamenih krugova, kamenjem (zašto? : prije svega kamenje i čvrste stijene nas povezuju bolje sa Zemljom - "kosti Zemlje", neutraliziraju neka zračenja itd.)
- fraktalima
- pri dizajnu uređenja prostora – odabirom oblika, boja, materijala, prirodnih materijala
- kristalima


Može se izvrsno primijeniti u održivom graditeljstvu, pri izboru zemljišta, gradnji kuće i u vrtovima, sa ciljem podupiranja snaga i energija Zemlje & čovjeka.
Geomantkinje i geomanti pri analizi zemljišta/prostora upotrebljavaju kao instrument čitanja energija svoje ruke ili pak tijelo, i/ili visak.

Prema mjerenjima se izrađuje karta.

Također se primjenjuje u web dizajnu.


POSTOJEĆI PROJEKTI U SVIJETU:

- rad sa šumama u Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji
- neki od najvećih geomantijskih projekata poput kamenog kruga u eko-selu Tameri su rađeni u suradnji sa mirovnim aktivistima kao spoj mirovnog, ekoaktivizma i duhovnosti.
- Litopunktura (ili akupuntura tijela Zemlje) - Brazil
- desetljeće istraživačkih projekata arhitekture i krajobrazne arhitekture na BOKU Institutu u Austriji

EDUKACIJA: Postoji nekoliko akademija, te instituta za geomantiju u Europi, ponajviše u Njemačkoj, te Sloveniji. U Hrvatskoj se trenutno mogu naći seminari koji obuhvaćaju neke od tema, te ih vode različiti voditelji. Udruga "Vilenice" organizira trenutno radionice vezane uz rad sa šumama, što se pokazuje u sadašnjosti vrlo važnim, no u planu su i radionice sa drugim temama.GEOMANTIJSKE ANALIZE PROSTORA: Riječ je o pregledu prirodnih suptilnih energija prostora koje neki prostor ima. Geomantijskom analizom te točke se stavljaju svjesno u upotrebu, primjerice u svrhu revitalizacije nogu ukoliko je riječ o energetskoj točci takve prirode.

opis slike