Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

Poziv na zbivanje povodom - Listopad mjesec borbe protiv karcinoma dojke - "Oaza" & "Vilenice"

Udruga „Vilenice“ i udruga „Oaza“
organiziraju u prostorima „Oaze“, 29.listopada 2011.
U 14h ,



Povodom mjeseca „Borbe protiv karcinoma dojke“


Druženje kroz ciklus predavanja


ulaz besplatan



„Tijelo kao proces: Žensko tijelo odražava prirodu i zemlju.“, iz knjige:
Žensko tijelo, ženska mudrost“, dr.Christiane Northrup


Potaknuta mladom ženom, koja je preboljela jedan oblik „ženskog raka“ da organiziram predavanje koje bi što više žena uputilo u knjigu „Žensko tijelo-ženska mudrost“, pozvala sam Ivanu na suradnju, koja dugi niz godina sa zahvalnošću radi sa ženama, te nekoliko sjajnih žena koje su se svojim znanjima i životnim iskustvima ovom prilikom pridružile temi ženskog zdravlja iz holističke perspektive, povodom „Borbe protiv karcinoma dojke“ kojem je posvećen mjesec listopad. /Marina

Zbivanje je posvećeno prvenstveno ženama.


O predavanjima:

- „Prsni dio tijela je usko povezan s emocijama. Iako su u orijentalnim plesu bokovi najdominantniji, baš prsa pomažu dočaravanju emocija.“ (Ivana)
O tome kao i ulozi plesa u osviještavanju tijela će nam reći nešto više:

Ivana, Udruga „Oaza“ :
Tražeći prirodno rješenje za PMS, kako kaže, otišla je na radionicu orijentalnog plesa. Zaljubila se na prvi shimmy, a ples joj iz hobija prerastao u posao.Iako prvenstveno podučava orijentalni ples kao plesnu tehniku i umjetničku formu, koristi ga i kao medij za osvještavanja tijela i odnosa prema njemu, važnosti pokreta i pravilnog držanja te njihovoj povezanosti s našim emocijama.


- O preventivi karcinoma i aromaterapijskoj podršci tijekom terapije, o energetskom djelovanju eteričnih ulja te o njezi kože prirodnim uljima, koja za razliku od mnogih sintetskih preparata ne sadrže štetne i potencijalno kancerogene tvari govoriti će:

Tajana Varićak,
fitoaromaterapeutkinja s višegodišnjim iskustvom i autorica brojnih članaka o aromaterapiji i liječenju biljem. Predaje kemiju u sklopu edukacije aromaterapeuta. Bavi se profesionalnom aromaterapijom po francuskom modelu, koji ima izražen terapijski pristup, u što su uključene aromaterapijske masaže, savjetovanja i izrada individualiziranih pripravaka.

- „Bolest kao blagoslov – Moja osobna revolucija svijesti“ misao je vodilja kroz osobno iskustvo koje će s nama podijeliti:

Jelena Šeler, Udruga „Vilenice“


- Zbog čega je potreban povratak ženske mudrosti u pitanja ženskog tijela, o blagotvornosti prirode i energetskih točaka za vitalnost svih naših tijela, povezanosti zdravlja žena i prirode ,te čovjeka općenito, mogućnosti u podršci iscijeljenju, ulozi vrtova u iscijeljenju raka, prema primjerima iz Amerike, o potrebi stvaranja prostora za žene, možete saznati od:

Marine Butorac, Udruga „Vilenice“, geomantkinja i krajobrazna arhitektica, autorica studija i radionica o blagotvornim učincima prirode, suptilnim energijama prirode i Zemlje, aktivistkinja i autorica zbivanja i radova rodno-senzibilizirane tematike.

Ponesite tople čarape ili šlape jer smo u dvorani bez cipela!Ponesite jastučić za sjedenje.
Donacije za prostor „Oaze“ i donacije uz radove iz „Vilinske tvornice“ dobrodošle!


Kako doći do nas:

http://www.oaza-zg.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=22&Itemid=39


Radujemo se Vašem dolasku!


Post je objavljen 24.10.2011. u 10:00 sati.