Ispovijedi ogorčenog uma lovca na vjetrenjače

srijeda, 16.02.2005.

KAKO SOLIRATI?

Nije najgore bit solo. Najgore je kad misliš da je najgore bit solo.
Život je totalno kratak. Što se mene tiče, treba ga provesti u veselju, zabavi i zadovoljstvu, a ne u plaču i samosažaljenju. Lako je sjest i kukat. Sebi i drugima. I ništa ne raditi da se stanje promijeni. Jer teško je nešto pokrenuti, teško je sebe pokrenuti. A treba početi s malim koracima.

1. Prvo se pomirite da ste, trenutno, sami. Gledajte to s vedrije strane (uvijek sve gledajte s vedrije strane. Ako je nema - izmislite). Imate vremena za sebe (a vi ste sebi osoba koja vam je najvažnija, ako niste, počnite biti), za otići s frendovima i frendicama na kofi, upisat se u teretanu ili tečaj plesa, pročitat knjige koje ste uvijek željeli, za duge kupke, za naučit pušit lulu, za pustit nokte na nogama. Za napravit sve one stvari koje ste željeli, a nikad ih niste napravili ili se niste usuđivali.

2. Kad dođete doma, od tamo od kud već dolazite doma, nemojte skočit na tehničku jedinicu za puštanje glazbe i ubacit žalopojke, kuknjavu i plač tipa: "ona/on je otišla/o, ja nisam, sad sam sam/a, tužan/na, suze na jastuku, kao srna gonjena, kao kap na dlanu, oči mojih očiju..." Umjesto toga preporučio bih vesele pjesmice, poskočice, doskočice. Po mogućnosti sve one vesele stvari koje su vas tjerale na ples svaki put kad bi ih čuli. Ili ste vrištali od smijeha kad bi ih čuli.

3. Izbjegavajte ljubavne romane iz kioska, kao i tužne knjige Barbare Cartland (ili tak nekak) i svih ostalih kakosevećzovu babetina koje su zgrnule milione na vašem plaču nad kletom sudbom mlade junakinje. Kladim se da imaju dionice u svim svjetskim tvornicama papirnatih maramica.

4. Dečkima se preporučuje izbjegavanje nogometa, posebno ako je klub za koji navijate u banani ove sezone, i gledanje Bravehearta ili barem premotavanje dijela kad mu ubiju ženu i dijela kad ga krenu rezuckat. Freeeeeedoooom.

5. Počnite slikat, pisat, pjevat, plesat, kukičat, izrađivat drvene čaplje. Otkrijte svoj skriveni talent. Svako ga ima. Otkrijte se svijetu. Ako vam se skriveni talent svodi na bacanje jaja u ventilator, zadržite ga ipak za sebe.

6. Kad krenete pričat prijateljima svoje probleme, oni će sigurno imat savjet kao stvoren za vas. Obično je to: "Ma kaj te boli palac za tog/tu kretena/icu. Naići će neko pravi za tebe" Ovo je jedna od univerzalnih životnih istina. Držite se toga savjeta i prestanite slinit frendovima dvaput dnevno. Izgubili ste nekog tko vam je bio drag, ne morate izgubiti sve koji su vam dragi. I ljudsko razumijevanje ima granica.

7. Krenite dalje sa životom. Ukoliko ste upravo ostali solo mogu postojati samo dva razloga:
a) Ostavljeni ste. Onaj drugi vas više ne voli ili ste nešto gadno zaribali. U svakom slučaju se ne isplati roniti suze zbog toga.
b) Ostavili ste. Ili više ne volite ili je onaj drugi nešto gadno zaribao. U svakom slučaju se ne isplati roniti suze zbog toga.

8. Ne gledajte meksičke sapunice.

9. Sigurno ste nabacili koju kilu dok ste bili sretni, čovjek se opusti. Upišite se na aerobik, tae-bo, pilates, yogu, teretanu, trim stazu oko Jaruna i sl. Može se i tako upoznati dosta zanimljivih ljudi, od kojih su neki isto u takvom bedu pa imate o čemu pričat za početak.

10. Ševite se kad god vam se pruži prilika. Osobu s kojom više niste baš briga da li se vi ševite okolo, tako da to nije prevara. Nejebica dokazano loše utječe na kardio-vaskularni sustav i moždanu aktivnost. Koristite zaštitu!

11. Provodite se i radite na sebi mentalno i fizički. To podiže samopouzdanje, a ništa nije tako seksi kao samopouzdana osoba.

12. Prestanite koristiti sodu bikarbonu, Rupurut i slične gluposti. Naučite govoriti "Ma boli me …" u trenutku kad vam se najviše digne živac. Nema bolje prevencije od čira na želucu. Vjerujte, znam.


Ako vam sve ovo ne pomaže ni najmanje, sjednite se za stol pa zapišite na komad papira što vi mislite da bi vam moglo pospremit ta tužna sjećanja u neku tamnicu mozga i pomoći vam da se bolje i veselije osjećate. I držite se toga.
- 10:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>