umorno_oko

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

31.03.2009., utorak

A sad adio ...

Evo, tija ja ili ne, doša je na red i ovi post.
Ne, iako bi se čak neki od vas i radovali ... ne mislin zaitnit tastaturu u trnje. Ne još cerek jerbo još u svići jema ulja. Vinka još nije naresla i još uvik mi pruža nepresušnu inspiraciju za pisanjnje.
Samo je doša trenutak za rastanak sa ovin stanon, koji je Vinkici ionako jedini koga poznaje.
Odosmo u dijasporu.
Doduše, ne daleko, par kilometri zračne linije, sa jednoga kraja Kaštili na drugi, ali meni je i to velika promina.
Dosad bi mi kraj ponistre bučile ferate ... sad će rejoplani. Ajde, valjda ću se do lita, kad i bude malo više, naučit i na to burninmad
Zatvaran, rastavljan, idući post se piše u Donja Kaštila, u privremenoj, nadan se ča kraćoj, dijaspori ... dokle se ne zgradi kućica.
Sa Vinkinon sobon, koju će ona piturat u rozu boju, i jemat će po zidovima crvene cvitiće.
Zdravi bili! mah mah mah

- 08:27 - Komentari (31) - Isprintaj - #

26.03.2009., četvrtak

Jubilarac ...

Ajme koja lipa brojčica ...

Image Hosted by ImageShack.us

... da mi je ko nazad pet godin, kad san počeja pisat blog, reka da ću ovako daleko dogurat. cerek
Malo, ali čovika veseli ... da je ovoliko svita vidilo ovo ča san tokon godin napisa, inspiriran najviše sa mojon malon Principesson. Koja je u međuvremenu dobro narasla, fala na pitanju, nosi osmicu, a deboto i desetku, iako joj je peti rođendan za malo manje od misec dan.
Neka, u zdravlju!
A tata će morat ovi dan prič sa riči na djela: Kičmatrans! Iako ovo djeluje ka VEĆ VIĐENO, ipak nije ni blizu toga. Najpri, evo nakon šest godin provedeni u ovome stanu, za gazdu mogu nać samo riči hvale!
Ja san izvršava svoje obveze, koliko toliko redovito, on nije zanoveta ... i uvik smo se lako našli oko neki sitni problemčići. Amen!
A selidba? Gren u punice ... ipak je nemoguća misija plaćat i kredit i postanarstvo, a doli, budimo realni, jema ipak malo više mista.
Eto, dosta za ovi jubilarac. Mac naprid!
Zdravi i veseli bili! mah mah
- 07:55 - Komentari (20) - Isprintaj - #

20.03.2009., petak

Neizlječivo ...

Lud? Možda ...
Blesav? Vjerojatno ... ali nije naučno dokazano lud ...
Ne moreš kontra prirode ... Bilo kako bilo blabla, uzeja san pretplatu ...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

... i moj mlađi brat, također thumbup cerek fino
- 07:09 - Komentari (26) - Isprintaj - #

18.03.2009., srijeda

Vinkina prva diploma!

Image Hosted by ImageShack.us

... pošteno zaslužena, nima ča! thumbup
Ekola, došlo je i to na red. Kako joj je nikidan ispa zubić, prvi, i uredno impoštan via Zubić Vila ... malo smo joj zagledali i druge zubiće pa smo Zakonita i ja unisono, konsenzuson olitiga jednoglasno zaključili da bi tribalo obać tetu zubaricu.
Nikakve posebne pripreme. Jedino bi, kad bi bila prava prilika, napomenili Vinki da redovito pere zube, ili će jemat zube ka dida Dine, ili nedajbože ka njezin tata, to ka ja. Čak san joj u strateškon trenutku pokaza i dentjeru. Vlastitu, naravno cerek
Uz objašnjenje da je to zato ča nisan pra zube i odija u zubara popravljat zube kad san bija mali. Jema bit da joj se to duboko usiklo u podsvjest.
Dunkve, kad je doša ti ponediljak, pridučera, kad smo se zapisali u tete zubarice, bija san spreman sna sve. Jednostavno nisan zna ča me čeka. Pa priča, pa ćakula, i eto ti Vinke, sela na onu nekima prestrašnu katrigu ka da joj je stoti put.

Image Hosted by ImageShack.us

Doktorica mi nije virovala.
- Je li joj ovo stvarno prvi put? – pita doktorica
- Naravno, doktorice – ali isto mislin da mi nije virovala.
- A jeste li je posebno pripremali na prvi posjet zubaru? – i dalje mi ne viruje ...
- Ne znan na što van se triban zakunit da mi poviriujete, nije bilo nikakve posebne pripreme – zavapin.
Valjda mi je sad povirovala.

Image Hosted by ImageShack.us

I dokle smo trepnili, malo joj je sredila dva donja mlična kutnjaka, ili kaakossevećzovu ... oni zubići u kantunima, inkartalo i sa malin plombama i bili smo gotovi čas posla.
A doktorica i sestra se još ne pristaju zlamenjivat kako je Vinka to junaački odradila.
Ni beknit!
Ni suzu molat!
Tatina junačina ... a znan puno veći i jači od nje ča su se «ukakili» prid zubarskon katrigon.
Eto, mislija san ovo dodat ka apdejt, ali mislin, složićete se sa menon, da Vinkina zubarska premijera mirita poseban post!
Zdravi mi i veseli bili! mah mah mah
- 00:01 - Komentari (12) - Isprintaj - #

16.03.2009., ponedjeljak

Pakleni kraj paklenoga vikenda ...

E, još jedan vikend bliže zadanome cilju - Home sweet home ... A tako je lipo počelo ...
Je da je bija petak, i to trinaesti ... ali san se dobro, dobro ismija, kako nisan odavna. Dunkve, u naše malo misto je bila prestava «Hamleta u Mrduši Donjoj» koju su nan upriličili gosti iz Splita, Kazalište mladih. Nećemo sad sitničarit, pa brojit godine glumcima koji i nisu baš juniori, ili ča se našlo par «telaca» koji su «zaboravili» udušit mobitele, ali po stoti put san se uvjerija da kad pravi igrač napiše nešto, neki tekst koji onako zimzeleno (evergreen, za sjevernjake) «nacrta» naše ljude ... kako je to radija pokojni Smoje u «Malome mistu» ili još uvik živi stari Brešan u ovome komadu, onda i uopće ne triba pripravljat, jer kad jedan put «nacrtaš» čovika, nije bitno koji mu je simbol na kapi oli na bandiri ... uvik je isto! Mentalni sklop je mentalni sklop, ma koliko mi šutjeli o tome ...

Image Hosted by ImageShack.us
photo by sucurac.info

I tako dođeš do apsurdne situacije da su se u istome kinu, na istoj predstavi, različiti ljudi smijali različitim jezičnim bravurama iz radionice staroga lisca Brešana, u pristojno popunjenome mjesnome kinu. thumbup
Ipak mi je petak trinaesti veselo završija, jer san ga deboto ciloga proveja tražeći neke papire po kući ka Miotto onega mulca u butigi (Velo misto ... eto, opet Smoje).
Subota je, skoro po tradiciji, rezervirana za «quality time» ... malo obilazak butigi po Splitu, malo McDonaldsa. Vinka obožava McToast, a i bile su nike smišne figurice na Happy Mealu cerek pa onda nastupa ATOMSKO popodne:

Image Hosted by ImageShack.us

Vinka zove prijateljicu Saru kod sebe da se malo igraju i onda one okrenu kuću naopako ... Zakonita je osula rafalnu paljbu na mene, fala Bogu, po povratku sa posla, ali srića da nema pojma kako je kuća STVARNO izgledala, ono ča je ona vidila je NAKON sređivanja i sakupljanja njih dvi, popodnevne šefice.
Vinkica je cilu prošlu šetemanu malo kašljala, ali barenko nije jemala fibre, ma zato cilu nedilju nije odila u vrtić ...
A kako san vikend počeja sa kulturnin uzdizanjen, bilo je red i da ga tako završimo ...
Već smo za godišnjicu mraka tili pogledat film «Slumdog Millionaire» ali su karte bile rasprodane pa san na kraju mora gledat «Ispovjesti šopingoholičarke» di san bija jedini muški u kino. Ovu smo nedilju odlučili ispravit grešku, pa san karte vazeja dan ranije.
Zakonitu ionako nije tribalo puno nagovarat.
Eno ga, ka da vas čujen, sad će se opet počet preseravat sa «Milijunašen» ...
Naravno da Vas neću razočarat smijeh
Normalno je da se ne mogu 100% poistovjetit sa malin, glavni junakon filma, jer san ipak bija u svome ditinjstvu milijun puti sritniji od njega, ali sam prikaz filma, da se za «onakve» kvizove ne moreš spremit npr. Čitajući enciklopediju, nego se spremaš cili život, i ipak je srića glavni faktor.

Image Hosted by ImageShack.us

Ako si dovoljno sritan, doće ti pitanja na koja znaš odgovor. I u biti, spremaš se za tako nešto cili život. Kako je reka glavni junak filma, valjda je tako zapisano. I svi oni koji gredu tamo sanjadu o tome da je i njima zapisano da unovče svoju sriću i/ili znanje za izvuć se iz nečega iz čega se ne mogu izvuć na drugi način. Koliko toliko legalan ... smokin
To me ipak moredu najbolje razumit oni koji su takvo nešto već iskusili, bilo kod Tarika, bilo kod one naše crne Vištice Danijele.
Film STVARNO mirita svaki Oskar ča ga je dobija, jer je majstorski isprepleja ono o čemu pričan, sa ljubavnon pričon i surovon indijskon svakodnevnicon punon kontrasti od krajnje bijede do visokoga glamura ... od koliba od blata (slum ... odatle naziv slumdog, ulično pseto) do blištećih nebodera.

Image Hosted by ImageShack.us

Odavno jedan film nije ostavija ovako dubok utisak na mene ... evo, sve do sad nisan moga napisat koju besidu.
Još pod utiskon filma, iša san gledat Hajduka, koji je ipak na kraju malo uprska. Ajde, još smo prvi, ali primit gol u devedesetu minutu .... a i zaslužili smo ga, kad od pet ziceri ne moremo uvalit nijednoga.
Ali nije to bilo ništa ča me čekalo ujutro.
Sinoć smo, ništa ne sluteći, obećali Vinki da će ujutro u vrtlič i da će obuć suknju. Ajme sriće! To ča je ona sritna, ne smeta mi ni najmanje, dapače, ali mali terorista nikako dočekat da se svane i da se obuče i gre u vrtić.
Probudila se u četri ure i ronje da kad će više svanit da kad će više u vrtić. Pa se uvali kod nas u postelju i naravno, sa spavanjen je bilo gotovo. Samo okrićanje u postelji ka ventilator. Kad smo se spremili, izletila je iz kuće ka metak i bili smo prvi u vrtiću jutros. Ne triba ni napominjat kako se odma pofalila teti sa suknjon.
Drugi put ću pazit ča joj obećajen uvečer, pribacićemo to za ujutro, da se bar moremo naspavat na miru. Kad će petak!!!!! Odnosno subota. A zašto subota? E, jeste kurijožasti ... pa zato ča je prvi dan prolića. Pun mi je kua ove zime ...
Zdravi mi i veseli bili! mah mah mah
- 10:58 - Komentari (19) - Isprintaj - #

12.03.2009., četvrtak

Matunić po matunić, kreditić po kreditić ...

Eto, kako lipo gre sve po redu, doša je na red i kredit. Jerbo, kako radin tamo di radin, nisan baš bija u prilici puno ostavljat «ta tlane» ... a zli jezici bi jedva dočekali da mi rečedu da su mi na naplatu došli griji iz mladosti, ča nisan onda štedija za starost, bla, bla, bla, možda su i u pravu, ali ne dan in gušta. Ionako se to sad ne more ispravit, pa čemu nerviranje. cerek Mea culpa!
Situacija je za skočit kroz ponistru sa petoga kata, i to na glavu, da ne bi ča prepustija slučaju ...
Opet zli jezici, a ča nisan prije diga kredit?
Je, sad bi mi bilo puno lakše ... na kredit od dvadeset i pet godin, diga ga dvi godine pri oli posli ...
Neću sad nikoga reklamirat, ali izabra san kreditora. Svi manje/više daju iste uvjete ... ka da in je Baja Patak utemeljitelj ...

Image Hosted by ImageShack.us

... hipoteka na zemlju, ako slučajno ne buden moga otplaćivat kredit, i životno osiguranje, ako slučajno riknen. Ali ne ka lav ... niti ka Lav ... nego onako, cicikrep!
Oni meni kredit u kune, nedajbože Netko obori kunu priko noći za npr. 20%, ja i dalje plaćan ratu u kunan, ali dvadeset posto više, a jeman dvadeset posto manje euri na raspolaganju.
Ala računice. Kaže teta iz banke da neka odma prominen u eure. Naravno, oni će mi rado uzet svoju proviziju, od par posto ...

Image Hosted by ImageShack.us

Valjda je sad i najzaostalijemu, najtupljemu debilu, i najizblajhanijoj plavuši jasno zašto su nan stranci pokupovali NAJPRIJE SVE BANKE. Amen! I Aleluja!
Kako je oni reka, srića da kod nas ništa ne uspijeva, pa neće ni kriza. I naravno, blizu su izbori ... ne smi Jadron teć voda, nego MED & MLIKO ... barenko do petoga miseca.
Ma najradije se ne bi taka politike, ali moran, jer mi politika direktno određuje koliko ću tanko kakit u sljedeći bar desetak godin, ako ne i više, koliko će vrimena plaća od Zakonite ić na kredit ... Kako desetak, ako dižen kredu na 25?
A lipo, postoji jedna eventualna prilika za koju se nadan da će se riješit barenko za par godina, ako ne i prije, ali ne bi sad o detaljima. Jer bi o tome moga i priču napisat, ako ne i roman, ali pomalo, sve u svoje vrime cerek ... Recimo samo da bi tribali Zakonita i ja na određeni način doć do pinez, pa da malo uzmen bejzbol palicu i napravin PRIJEBOJ, riječ koja dolazi od hrvatskoga glagola PRIJEBATI, a označava prijevremeno podmirenje kreditnih potraživanja. Za što će naša draga Banka, naravno, opet vrlo rado ubrati svojih 4%. Blink! Ovo bi tribalo zvučat ka ono zvono kad otvoriš blagajnu ...

Image Hosted by ImageShack.us

... ala idilične priče. Skoro ka bajka. I nadan se da će bit ka bajka, i da će na kraju pisat ono
«... i živjeli su dugo i sretno ...»
Samo ča triba još puno stranica knjige okrenit dokle se dođe do zadnje stranice priče ... nadan se samo da me neće zabolit ruke od okrićanja ... a ko zna, valjda tako mora bit.
Davno je neko, mislin Goran Milić, izjavija da smo tili kapitalizam radi velikih plaća, a da smo dobili sve osim velikih plaća.
Ma kvragu to sve, priživićemo, samo da bude zdravlja ... samo da meni Vinkica i Zakonita budu dobro, omar će i meni bit lakše ...

Image Hosted by ImageShack.us

Zdravi mi i veseli bili, i ča manju ratu kredita jemali! mah greedy mah greedy mah greedy

P.S. Update

Eto, malo, ali čovika veseli, meni je ovo osvježilo dan, nadan se da će i vama ...

Image Hosted by ImageShack.us
- 11:32 - Komentari (16) - Isprintaj - #

09.03.2009., ponedjeljak

Zubić vila ...

Sinoć smo jemali, kako bi ono napisali na CNN-u, BREAKING NEWS, pala je i pokoja suza, i žalosnica i radosnica ...

Image Hosted by ImageShack.us

Dunkve, Vinki je ispa prvi zubić, mlječni, donji skroz naprid, pa sad da me ubijete, je li jedinica ili duja neman pojma.
Taman dokle je prala zube prid spavanje.
Ništa zla, malo smo je umirili, i otkad jon se klimaju prednja dva, upoznata je sa pričon o Zubić Vili, koja će jon prominit mali ispadnuti zubić za nešto kunicacereksmijeh.

Image Hosted by ImageShack.us

Ovi put smo Zakonita i ja malo modificirali priču, pa će joj zubić vila pokupit zubić ali joj je ostavila kućicu roza boje za štrumpfove ...

Image Hosted by ImageShack.us

... i unutra nešto kunica. Jedva čekan da se ujutro probudi da joj vidin facu ... a luda je za štrumfovima, jema i već dvadesetak, zajedno sa Gargamelon i Azrielon. Doduše, nije ni tata ništa pametniji po ton pitanju, na poslu mi kompjuter čuva štrumfogasac, a doma mi prid ekranon čuči, oću reč sjedi, štrumformatičar.

Image Hosted by ImageShack.us

Rekli bi zli jezici, kakvi otac, takva i ćer ... ali jema bit da je to nasljedno thumbup smokin jerbo je nikidan od dida napravila slona. Kako je već tata bija magarac, kad je Vinka jašila meni na kostima, onda dida nije moga bit magarac, nego je triba bit mali umiljati slonić pjeva dead ...

Image Hosted by ImageShack.us

... nešto ka Dumbo iz crtanoga filma. Jedva smo je potirali na spavanje da pusti dida na miru burninmadburninmadburninmad
Aleluja. Adio! Dovidova! mahmahmah
- 09:00 - Komentari (14) - Isprintaj - #

08.03.2009., nedjelja

Osmi marča ...

Svim ženama, majkama, bakama, djevojkama ... čestitam njihov praznik, Međunarodni dan žena!

Image Hosted by ImageShack.us

Ha, evo ga! Još jedan nešto-nostalgičar, komunjara, licemjer ... pokušavam zamislit sve moguće i nemoguće epitete kojima ćete me počastit. Hvala, hvala, i ja Vama ...
Za one ideološki isključive, samo mali podsjetnik, da je i UN od 1975. godine počeja obilježavat taj datum ka Međunarodni dan žena a za one kojima je zmija u žepu, samo mala opaska da i neće vrag odnit ako se situ voljene ženske osobe i budedu kavalir bar na jedan dan. Neću vas više davit. Odoh sa Zakonitom proslavit njezin praznik!
Samo toliko od mene. Amen!
Zdravi mi i veseli bili! wave mah wave

Ponoćni update ... ...

Image Hosted by ImageShack.us
Pozdrav iz Tokija!!! Fala lipa, @danijela ...
- 12:11 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.03.2009., utorak

Zidan, ali ne Zinedine ...

SInoćsan ostarija desetak godin. Najmanje. Rekli bi zli jezici da mi je bilo više i vrime ... da se uozbiljin.thumbup Ne, ne bojte se ... nije se ništa zla dogodilo. Dapače!cerek Čak štoviše party
Odlučija san počet gradit kuću. Ne od Lego kocak, takvi san se nagradija, i još ću, fala na pitanju, dokle Vinka nareste ...
Pravu kuću, zidanu, od betona/matuni/bloket ...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

... evo ovod bi to tribalo niknit. Ako Bog da zdravlja ... i banka pinez ...
Znan, znan, izabra san baš najsritnije vrime za gradnju. Svi krepaju, gredu na bubanj i Opel i City Bank, stenju i puno veći (i teži, i teži ...) od mene ... ali valjda je to tako moralo bit. Simbolično ... sinoć san platija zadnju ratu od auto-kredita. A sutra jeman razgovor za novi. Kredit nad kreditima.
Reka san Zakonitoj, neka sad gre duplo više u crikvu, i da se siti diko i misu za zdravlje mi dat rolleyes
Jesan li lud? ludludlud
Ne znan, možda, ali kraj Maminja sigurno ne mogu doć do izražaja ...
Mora san napravit ovo, more bit i prije, ali stalno nešto čekaš, da se riješi ovo, da se riješi ono ...
Eto, bar jeman, fala pokojnome stricu Mirku, ovo bokunić zemlje, i bar mogu/smin gradit na njoj ... a s obziron na to di radin, je li, glede mede, mislin da se uvatin radit "bez papiri" jema bi Dropulićku sa bagerima za vraton za kvarat od ure. Znate li oni vic o Sućuranima u paklu? Ne znate? Nema veze, ja ga znan. I ispričat ću van ga drugon prilikon.
Jema i žena bokunić zemlje. Ali more sa njin ča ga volja. Ne znate zašto? Ja znan ... i to ću nekon drugon prilikon ispričat. I to je jedan od razloga zašto san OVOLIKO čeka sa početkon/odlukon o gradnji!
A za otplaćivat kredit? Nema zime, lako mi je kad radin tamo di radin, opet će reć zli jezici ... Neka i, neka oni melju i dalje, a ja najbolje, i Zakonita naravno, znan kako je i ča je. I moji radni kolege, naravno.
Čak je i Vinka počela priračunavat igračke u matune i kupe (cigle i crijepove, za sjevernjake) ...
Zasad san meka samo zemlju, kad buden sredija skicu ili bar idejni projekat, staviću i to. Neće bit ništa veliko, ne bojte se. Osandeset kvadrati, potleušica, a ako će VInka ili ko drugi posli dizat neka se sam/sama misli.
Eto, to bi ka bilo to ... dovidova!mahmahmah
A čestitke, ili izraze saučešća, ovisno o afinitetima i mišljenjima, priman na emajlove ...

Update:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zahvaljujući @galebu, evo i malo bolje snimke ... za one koji se baš i ne mogu snać po Sućurcu ...
- 10:37 - Komentari (38) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.