Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umornooko

Marketing

Matunić po matunić, kreditić po kreditić ...

Eto, kako lipo gre sve po redu, doša je na red i kredit. Jerbo, kako radin tamo di radin, nisan baš bija u prilici puno ostavljat «ta tlane» ... a zli jezici bi jedva dočekali da mi rečedu da su mi na naplatu došli griji iz mladosti, ča nisan onda štedija za starost, bla, bla, bla, možda su i u pravu, ali ne dan in gušta. Ionako se to sad ne more ispravit, pa čemu nerviranje. cerek Mea culpa!
Situacija je za skočit kroz ponistru sa petoga kata, i to na glavu, da ne bi ča prepustija slučaju ...
Opet zli jezici, a ča nisan prije diga kredit?
Je, sad bi mi bilo puno lakše ... na kredit od dvadeset i pet godin, diga ga dvi godine pri oli posli ...
Neću sad nikoga reklamirat, ali izabra san kreditora. Svi manje/više daju iste uvjete ... ka da in je Baja Patak utemeljitelj ...

Image Hosted by ImageShack.us

... hipoteka na zemlju, ako slučajno ne buden moga otplaćivat kredit, i životno osiguranje, ako slučajno riknen. Ali ne ka lav ... niti ka Lav ... nego onako, cicikrep!
Oni meni kredit u kune, nedajbože Netko obori kunu priko noći za npr. 20%, ja i dalje plaćan ratu u kunan, ali dvadeset posto više, a jeman dvadeset posto manje euri na raspolaganju.
Ala računice. Kaže teta iz banke da neka odma prominen u eure. Naravno, oni će mi rado uzet svoju proviziju, od par posto ...

Image Hosted by ImageShack.us

Valjda je sad i najzaostalijemu, najtupljemu debilu, i najizblajhanijoj plavuši jasno zašto su nan stranci pokupovali NAJPRIJE SVE BANKE. Amen! I Aleluja!
Kako je oni reka, srića da kod nas ništa ne uspijeva, pa neće ni kriza. I naravno, blizu su izbori ... ne smi Jadron teć voda, nego MED & MLIKO ... barenko do petoga miseca.
Ma najradije se ne bi taka politike, ali moran, jer mi politika direktno određuje koliko ću tanko kakit u sljedeći bar desetak godin, ako ne i više, koliko će vrimena plaća od Zakonite ić na kredit ... Kako desetak, ako dižen kredu na 25?
A lipo, postoji jedna eventualna prilika za koju se nadan da će se riješit barenko za par godina, ako ne i prije, ali ne bi sad o detaljima. Jer bi o tome moga i priču napisat, ako ne i roman, ali pomalo, sve u svoje vrime cerek ... Recimo samo da bi tribali Zakonita i ja na određeni način doć do pinez, pa da malo uzmen bejzbol palicu i napravin PRIJEBOJ, riječ koja dolazi od hrvatskoga glagola PRIJEBATI, a označava prijevremeno podmirenje kreditnih potraživanja. Za što će naša draga Banka, naravno, opet vrlo rado ubrati svojih 4%. Blink! Ovo bi tribalo zvučat ka ono zvono kad otvoriš blagajnu ...

Image Hosted by ImageShack.us

... ala idilične priče. Skoro ka bajka. I nadan se da će bit ka bajka, i da će na kraju pisat ono
«... i živjeli su dugo i sretno ...»
Samo ča triba još puno stranica knjige okrenit dokle se dođe do zadnje stranice priče ... nadan se samo da me neće zabolit ruke od okrićanja ... a ko zna, valjda tako mora bit.
Davno je neko, mislin Goran Milić, izjavija da smo tili kapitalizam radi velikih plaća, a da smo dobili sve osim velikih plaća.
Ma kvragu to sve, priživićemo, samo da bude zdravlja ... samo da meni Vinkica i Zakonita budu dobro, omar će i meni bit lakše ...

Image Hosted by ImageShack.us

Zdravi mi i veseli bili, i ča manju ratu kredita jemali! mah greedy mah greedy mah greedy

P.S. Update

Eto, malo, ali čovika veseli, meni je ovo osvježilo dan, nadan se da će i vama ...

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 12.03.2009. u 11:32 sati.