29

nedjelja

lipanj

2014

Poruka

Stigla je poruka...
Jaaako mi se sviđa taj osjećaj
Da me držiš kao kap vode na dlanu
Kao princezu
Volim te...

Na kraju, čini se da je zapravo sve u ovome. Daj onome do koga ti je stalo nešto za pamćenje. Daj, nemoj tražiti, očekivati, uvjetovati. Nemoj se pitati što mogu dobiti nego što mogu dati. Nije li osjećaj kada dobiješ takvu poruku sam po sebi dovoljna nagrada za sve što si učinio. Da ne spominjem gušt u procesu, a pogotovo ono što primiš kasnije.
Nezadovoljstvo odnosom počinje od nas, isto kao i zadovoljstvo. Prigovaramo partnericama (u sebi ili na glas) da ne drže do sebe, da nemaju vremena za nas... jesmo li im dali razloga da žele biti lijepe za nas? Jesmo li im dali razloga da zbog nas promijene raspored? Jesmo li im na kraju pomogli da uspiju odraditi sve što moraju kako bi stvorile malo vremena za nas?
Ako tretiraš ženu kao da je tu zbog 3P ( da pere, pegla i puši), to ćeš na kraju i dobiti... OK, gotovo sve od navedenog, na zadnje se ne bih kladio. Pogotovo to neće biti onako kako želiš, kako se nadaš i očekuješ.

Dakle, daj! Razbij rutinu, misli na sitnice, učini nešto drugačije, iznenadi ju, pomozi, razmazi ju, obrati pažnju na ono što ona želi, radi to bez očekivanja, jednostavno za nju i na kraju, uživaj u rezultatima.

Oznake: odnos, volim te

26

četvrtak

lipanj

2014

Kriptonit

Kladim se da pravom supermenu, za razliku od onoga filmskog, Kriptonit zapravo nije neka zelena kamendžura nego žena.
Zašto? Jednostavno. Žene obično vrše pritisak na svoje partnere. To smo svi doživjeli na ovaj ili onaj način. No, to je njihova uloga. Time one svojim partnerima pomažu da postanu jači, otporniji, da se razvijaju donoseći time dobrobit cijeloj obitelji. Ne čine to zato što su kučke... OK, čast izuzecima.
E, sada. Ako muškarac to ne doživljava u odnosu, znači da je izabrao slabiju partnericu od one koja mu je zaista potrebna. Ovakve veze mogu naizgled biti savršene. Bez sukoba. Mirne, dugotrajne. Ali u njima nedostaje razvoj.
Ako nas partnerica previše pritišće, onda smo možda naletjeli na ženu koja je jača od onoga što možemo dati. Stvar je izbora odustati od takvog odnosa ili skupiti muda i uletjeti u to muški pa kako bude. Obično na kraju bude sve OK. Iako proces može biti bolan. No, ona čuvena „No pain, no gain“ vrijedi i u ovom slučaju.

Oznake: žena, ljubav, supermen

21

subota

lipanj

2014

Muški dio

Postoji u odnosu dio za koji se očekuje da ga učine muškarci, kao i onaj za koji se očekuje da ga učine žene. Možda nekome staromodno, no svi svjesno ili podsvjesno funkcioniramo na taj način.
Sjedio sam s frendicom i njenom kćerkom na kavi, kad joj zazvoni telefon. Javi se, a njena kćer meni kaže to je tata. Rekoh kako znaš? Ona odgovori zato što je okrenula očima kad je vidjela tko je.
Znao sam dosta o toj frendici, da joj brak baš ne funkcionira iako po onome što je rekla, njen muž savršeno odrađuje taj muški dio, ulogu hranitelja obitelji. Iako i ona radi i imao solidno plaćen posao, on je taj koji se brine za financije, koji dogovara i pregovara sa majstorima kada je potrebno... No, očito je nešto nedostajalo.
Nakon nekog vremena, opet zvoni telefon, njoj smiješak na licu, javlja se srdačno. Guguče. Završi razgovor, kaže da je to prijatelj. Baš je jučer „usput“ došao do njene firme na kavu sa drugog kraja grada. Na trenutak se uozbilji i kaže moj muž to nikad nije napravio.
Sad, budući da se radi o istoj ženi u oba slučaja, čini se da nije stvar u njoj nego je razlika u njima dvojici. Dakle, lijepo je biti odgovoran muškarac , no čini se da samo to nije dovoljno.

Oznake: veze, odnosi, seks, žene

14

subota

lipanj

2014

Nikad nije kasno

Postoji li trenutak kada treba odustati od veze? Ne znam, vjerojatno negdje postoji, no znam da dok god se trudimo ispraviti nešto, postoji mogućnost. Problem je što obično dok se trudimo radimo iste stvari koje smo radili i u nastajanju problema.
Prva i definitivno najveća prepreka u ispravljanju onoga što ne želimo u vezi je ta grozna odgovornost od koje svi bježimo na sve moguće načine. Dakle, preuzmite svoj dio odgovornosti, što god to značilo. Nije vas partner/ica iznerevirao, iznervirali ste se sami zbog nečega što on/ona čini. Ne samo da ste se iznervirali, vi ste odabrali iznervirati se zbog toga.
Druga najbitnija stvar je želite li popraviti stvar ili se samo bojite izaći iz vlastite zone konfora. To je na vama da procjenite. No, ipak si uzmite malo vremena i potrudite se. Ako nešto pomaknete, bit će vam jasno u kojem smijeru trebate nastaviti, a ako stvari ostanu na istom ili se pogoršaju, bar se nikada nećete pitati jeste li mogli bolje, a to je samo po sebi velika stvar.

08

nedjelja

lipanj

2014

Zaštititi ženu

Žene vole imati osjećaj da su zaštićene. Često to i traže od svojih partnera na manje ili više direktan način. I tu naravno dolazi do nerazumijevanja. Muškarcu zaštititi ženu znači paziti da joj se neki mužjak ne približi. No, za ženu je ovo kao prvo znak nepovjerenja, a ne zaštite.

Žena se zapravo štiti sitnicama. Onim stvarima koje ponekad propuštamo učiniti. Mijenjanjem sijalice kada nam kaže da je pregorila, odnošenjem smeća, nošenjem vrećica kada smo s njom u kupovini... Zbog takvih gesti žena ima osjećaj da je zaštićena.

Nekima od nas su ovo normalne stvari, no neki to uporno propuštaju učiniti.
No, sve ovo gore neće vrijediti ništa ako to ne učinite na odgovarajući način. za većinu zapravo ne postoji univerzalni obrazac, stoga ćete morati malo eksperimentirati. Kao indikator uspješnosti možete koristiti njen osmijeh. Ovo je nepogrešiv alat.

Ipak, ima nekih stvari koje vrijede gotovo uvijek. Moja omiljena je ta da ne idem ispred nje i otkrivam što sve treba napraviti prije nego ona otkrije da ne valja. Pustite ju da vam kaže prvi, no nemojte dozvoliti da kaže drugi put.

Ne morate joj u kupnji otimati prvu polupraznu vrećicu. No dvije već ne bi trebala nositi. I da, ponekad ćete trebati uzeti čak i njenu torbu. Koliko god smiješni bili sa ružičastom torbom preko ramena, vjerujte da se isplati.

Oznake: torba, Kupovina, žena, zaštita

Mars i Venera?

Kažu da žene i muškarci različito razmišljaju. No, u osnovi želimo vrlo slične ako ne i iste stvari. Ono u čemu se razlikujemo je način na koji želimo do toga doći. Napisane su knjige i knjige oko tog kompliciranog odnosa, a zapravo stvari su vrlo jednostavne.

1. budi ono što jesi i tome prilagodi " taktiku"
2. ako želiš primiti, moraš i dati
3. ono što radiš gotovo je uvijek dovoljno za osrednje rezultate
4. ako želiš bolje rezultate, učini više
5. preuzmi odgovornost
6. kad kriviš partnera za bilo što, ponovi točku br 5.

Oznake: odnosi, seks, ljubav, žene

Kad ste se zadnji put potrudili oko žene?

Kad ste se zadnji put potrudili oko žene? A kad ste se zadnji put potrudili oko žene nakon seksa? Da mi je vidjeti face muškog dijela čitatelja sada... Htio bih taj uloženi trud oko žene nakon seksa staviti u red zaboravljene umjetnosti. No, čini se kako ta umjetnost nije nikada niti postojala. Zašto bismo se zaboga trudili oko nečega što smo već postigli, odradili? Oko igračke koju već imamo?
Evo jednostavnog razloga koji će muškarci razumjeti. Uzmimo vaš automobil iz snova. Radite i trudite se doći do njega. Nakon nekog vremena, nekoliko mjeseci ili godina, uspijete doći do auta iz snova. Odlično, trud se isplatio. I što sada? Nećete se više truditi oko njega? Nećete ga održavati, uređivati, uložiti vrijeme ili ga odvesti stručnjaku koji će ga njegovati umjesto vas? Naravno da hoćete. Nastavit ćete se truditi kako biste imali odličan „odnos“ s vašim automobilom. Isto bi trebalo biti i sa vašom ženom. Ako to ne činite, nemojte se iznenaditi ako se za održavanje obrati stručnjaku i nemojte joj se usuditi to prigovoriti.
Dečki, nemojte se sada hvatati telefona da provjerite gdje vam je draga. Duboko udahnite, preuzmite odgovornost za ono što ste propustili učiniti do sada i sada odlučite to promijeniti.
Kako? Saznat ćete ako nastavite čitati.

Oznake: žene, muškarci, odnosi, ljubav, seks

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.