29

utorak

srpanj

2014

Iznenađenja

Često se nama muškima prigovara za „I' don't know“ stav. Da nemamo ideja, da smo inertni, da nam se nigdje ne ide i ne radi ništa novo. Na žalost, činjenica je da muški baš nisu ljubitelji nečega novoga pogotovo u braku ili dužoj vezi. Ovo je naravno prirodni neprijatelj zdrave veze.
U vezi treba biti novih stvari. Žene će ih ponekada inicirati. No, ako čekaš da ona izabere aktivnost kojom ćete se zajedno baviti, nemoj se čuditi ako zaglaviš na tečaju štrikanja ili vezenja. Ako ti se to i dogodi, sam si kriv.
Zato, kao i uvijek, smisli nešto novo i originalno i organiziraj vam zanimljiv izlet ili izlazak. Ona će biti oduševljena, inicijativom, time što želiš s njom podijeliti nešto novo i planiraš vaše zajedničko vrijeme, a na kraju i time što neće ona morati pripremati iznenađenja.
Za početak, kada si ju zadnji put iznenadio nekim novim prijedlogom? Možda je upravo sada pravo vrijeme za to!
ako nemaš ideju, pokupi na netu, tamo ih je bezbroj. Čak možeš pročitati i kako je prošla ideja i kako je prihvaćena. Dakle, gotovo nikakva mogućnost promašaja. Još ako poznaš svoju partnericu, to je lak posao. A ako ju ne poznaš dovoljno da bi znao kako ju iznenaditi i oduševiti, stvarno je vrijeme da ju upoznaš. Najsigurnija je staromodna metoda pokušaja i pogrešaka jer ti se sigurno neće dati zvati njenu najbolju frendicu za savjet.

Evo ipak jedna ideja za početak! Uzmi dekicu, odvedi ju negdje izvan grada. Stavi dekicu na travu i gledajte zvijezde. Boca omilljenog vina nije na odmet, no ni slučajno u plastične čaše. Ne zaboravi vadičep!!!

20

nedjelja

srpanj

2014

"Rukavice"

Gledam klinca, 5.5 godina star, i njegova cura, slično godište. Prvi put su zajedno na kupanju. Ulaze u more. Ona bez „rukavica“, on ih ima još. Mala pliva bez njih već neko vrijeme. On se još malo boji. Zna plivati ali bolje s "rukavicama".
Zanimalo me što će biti na kraju, već se malo počeo ljutiti i bilo mu je krivo. No misli su me odvele malo dalje.
Što kad se slična situacija dogodi nama „odraslima“?
Oni hrabri i pametni će reagirati tako da će baciti rukavice i pokušati bez njih zaplivati, pa kako im bude. Svašta su muškarci zbog cura radili. Valjda ima nečega u tome.
Druga je opcija promišljenija. Jednostavno treba uvjeriti damu kako su ove godine „rukavice“ must have za pravog muškarca. Pustiti nju da radi što hoće i eto za svaki slučaj biti tu u blizini.
E, sad. Postoji i još nešto što ljudi rade. Ponekad izaberu zbog svojih strahova i sumnje u sebe opciju da ako se oni već ne mogu izdići, bar ženu mogu spustiti.
Nemoj biti kreten i izabrati ovu opciju. Ako nisi dovoljno jak, radije ju pusti. Ostani sam dok ne dođe netko tko ti više odgovara. Opravdaj prekid time da hoćeš biti s nekim drugim ili bilo što. No nikad nemoj ograničavati onoga koga imaš pored sebe.

Oznake: žena, ograničavati, pored sebe

16

srijeda

srpanj

2014

Reci to cvijećem

Iz nekog meni nepoznatog razloga, žene vole dobivati cvijeće. Generaliziram, iako svi znamo da se ni jedno pravilo ne može na svakoga primijeniti niti odnositi. Zapravo i sam znam jednu ženu koja ne voli dobivati cvijeće.
Uglavnom, nije niti važno razumjeti zašto. I tako u odnosima sa ženama radimo dosta stvari koje znamo da trebamo, a nemamo pojma zašto. Važno ga je pokloniti.
Postoje studije o tome koje se cvijeće kada i u koju svrhu poklanja,“ reci to cvijećem“ itd.
Ako poklonite cvijeće sa svrhom, jer ste negdje pročitali što time poručujete, pobrinite se da i žena kojoj cvijeće poklanjate bude o toj poruci informirana. U drugom slučaju može pomisliti kako je samo dobila cvijeće, eto tako.

Ja kad kupujem cvijeće, obično odaberem ono što mi prvo uspije privući pažnju, znajući kome ga nosim. Nekad je to jedan cvijetak, nekad buket. Ovisno o prilici, iako ga najčešće poklanjam bez povoda, jer želim. Mislim da je to definitivno najbolji povod.
Taj način i preporučujem, dakle kupujte cvijeće srcem i tako ga poklanjajte. Bez skrivenih poruka, pravila, misli i bilo čega.
Takva bi nam zapravo trebala biti i veza, zar ne?

Oznake: cvijeće, veza, žene

06

nedjelja

srpanj

2014

Sumnja

Ponekad se pojavi sumnja, možemo li održati odnos dabude tako super kakav je sada? Kod svih je na početku super. No, što kasnije?
Ljubav nije perpetuum mobile. Mora se nadograđivati, mijenjati, sam po sebi svaki odnos kao i svaka osoba evoluira. Postavimo li na početku stvari kako treba, to ne znači da smo riješili problem za cijeli život. To samo znači da će slijedeće nadogradnje biti na kvalitetnim temeljima.
Kada se pojavi želja za održavanjem iste slike jer nam ovo sada odgovara, time bježimo u budućnost. Pokušavamo spriječiti nešto za što zapravo niti ne znamo hoće li se i kada dogoditi. Ako smo svim srcem u budućnosti, time nismo u odnosu koji se događa sada. I zbog straha od promjene u budućnosti propuštamo doživljavati ono što nam se događa u ovom trenutku. Puno je veza propalo upravo iz ovog razloga. Jer, bez obzira što činimo za budućnost, puno je bitnija pozicija iz koje to radimo. Ako se bojimo za budućnost i zbog toga nešto poduzimamo, tada smo u strahu, djelujemo iz pozicije straha, a time što činimo pokušavamo kontrolirati odnos. Kontrola ubija život u odnosu.
Šteta je propustiti one najljepše dijelove odnosa kako bismo ušli u osjećaj straha i kontrole. Puno je ljepše i za nas ali i za sam odnos činiti ono što ti dođe sada, iz pozicije zaljubljene osobe koja uživa u svom odnosu.

Oznake: zaljubljena osoba, veza, sumnja

03

četvrtak

srpanj

2014

Osvojiti ženu

Osvojiti ženu nije teško.
Osvajati ženu svaki dan, e to je već malo zahtjevnije.
No, gdje postoji želja, postoji i način.
Pitaš me za razlog?
E, ako ne znaš razlog, onda si od početka nešto pogrešno shvatio.

Oznake: osvojiti ženu

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.