18

utorak

studeni

2014

"Couch potato"



Jesi li si ikada postavio pitanje ispunjavaš li njene želje što se tiče partnera ili ste se oboje pomirili s tim da će joj ti snovi ostati neostvareni dok god je s tobom u vezi?
Mislim, može si žena pronaći neke vrline kod tebe koje zasjenjuju mane. No, nemoj dozvoliti da joj smetaju stvari koje možeš vrlo jednostavno i lako promijeniti.
Nemoj da joj smeta to što si couch potato! To ne samo da nije dobro jer se njoj ne sviđa, nego stvarno nije dobro niti za tvoju vezu ali ni za tebe samoga.
Ima djevojaka i žena sa raznim afinitetima,no siguran sam da niti jedna ne sanja o takvom muškarcu.
Neki dan na treningu, bila je taj dan uglavnom ženska grupa, cure gledaju kako se znojim s njima i kažu kako je super vidjeti da se i dečki znoje radeći na svom izgledu. Nevjerojatno, no većina se složila kako njihovim muškarcima ne bi palo na pamet doći na trening. Ako bi se i odlučili doći, rekli bi kako je to glupo i ne bi ponovo dolazili. Čak je bilo ideja trenerici da osmisli trening na kauču sa upaljenim televizorom. Neke od vježbi bi bile otvori pivo ( vježba za podlaktice) popij pivo (bicepsi jasno), otvori čips ( za prsa) itd.
Uh, uopće mi nije drago da dečki imaju takav image kod svojih dama. Ne zbog toga što sam i ja muškarac, jednostavno zbog toga što sebi uništavaju vezu nečim što mogu promijeniti i time napraviti da svi budu zadovoljni.
Dakle, ako si sklon lijepljenju za kauč i neodvajanju od daljinskog, daj malo razmisli! Stvarno postoji toliko dobrih aktivnosti koje možeš raditi, sigurno ćeš naći nešto za sebe. pokreni se i učini si život zanimljivijim. Radi sebe, radi nje. Ako spadaš u ovu skupinu vjerojatno si zaboravio kako izgleda osmijeh tvoje djevojke/ žene. Oznoji se, čak i ako nisi u najboljoj formi, dobit ćeš smiješak od nje. Nije li to vrijedno malo aktivnosti?
Ako ne znaš kako bi počeo, bilo da se radi o vježbanju ili nekoj drugoj akciji za koju misliš da bi ti popravila vezu, javi se na mail stozenezele@gmail.com izaberi saveznika na putu novog tebe i kvalitetne veze. Dobit ćeš besplatni savjet, tvoje je poduzeti akciju. Budi muško!

Oznake: couch potato, osmijeh, partner, trening

05

srijeda

studeni

2014

Kad ti se davanje "razbije o glavu"

Ovo nerijetko čujem. Razočaranje kada nešto damo, a ne dobijemo odgovor kakav smo očekivali može biti jako destruktivno.
Možda je još popularnije pitanje što ću ja dobiti ako to dam?
Ako krećeš iz pozicije da nešto trebaš dobiti za uzvrat kada nešto učiniš, ako važeš i u svemu tražiš ravnotežu na način na koji to tebi odgovara, budi spreman na razočaranja jer davanje iz sebičnih razloga ne daje rezultate koje želiš postići.
Jedino pravo davanje je bez očekivanja i onako iz srca. Možeš li to uopće ili ti strahovi i predrasude to brane? Kada dođeš u trgovinu i daš 100 kuna za komad mesa, očekuješ da ti ga prodavač da. Ovo je trgovina, ne davanje. Nisi mu dao 100 kuna! Time si platio meso!
Pitaj se iz koje pozicije daješ. Čak je u redu ako ne možeš dati nešto partnerici. Bila to pažnja, poklon, znanje ili podrška. Važno je samo da shvatiš i prihvatiš da to ne možeš. Prestani sebe lagati da daješ dok pokušavaš kupiti.
Razloga za nemogućnost davanja je puno. Nedostatak energije u bilo kojem obliku. Nemaš novaca, nemaš vremena, nemaš volje i premoren si, ne možeš upravo sada nešto napraviti...
Ovo su zapravo simptomi dok su razlozi podsvjesni. Strahovi za koje niti nemamo pojma da nas koče, negativna uvjerenja koja iz sjene upravljanju nama i još puno toga čega nisi svjestan, a truje te iznutra, šteti tebi, tvojoj vezi i tvom životu u cijelini.
Ne brini, ako trenutno ne možeš davati bez očekivanja, to se može promijeniti. Za to ćeš trebati početi raditi neke stvari drugačije, no rezultat će te oduševiti. Kada počneš bezuvjetno davati, tada ćeš početi neočekivatno dobivati. Zavrtjet ćeš pozitivan začarani krug. Probaj. Ako ne znaš kako bi počeo, javi se na mail stozenezele@gmail.com
I na kraju, davanje ne znači da trebaš zanemariti sebe. kreni od sebe i daj prvo sebi. Bez straha, bez otpora, bez očekivanja.

Oznake: davanje, davanje u vezi, očekivanja

03

ponedjeljak

studeni

2014

Koliko možeš voljeti?

Ovaj post naoko nema veze sa partnericama, no radi se o temeljima bez kojih ne možeš niti misliti o ozbiljnoj vezi.
Prvo pitanje, voliš li sebe? bilo koga drugoga možeš voljeti samo onoliko koliko voliš sebe. možda će ti ovo zvučati čudno, no jako je istinito. Kako bi uopće mogao voljeti nekoga više od sebe? dakle, kada svojoj partnerici kažeš da ju voliš, što to za tebe znači? Sa druge strane, što za tebe znači kada ne vjeruješ svojoj partnerici, kada si ljubomoran, posesivan, kada ju pokušavaš kontrolirati ili joj zlobno „vratiti“ za nešto što ti je učinila? Kako misliš da se sve to odražava na tebe? U takvim se situacijama samo zapitaj gdje sam zloban prema sebi? Gdje pokušavam kontrolirati u svom životu?
Prvi korak da nekoga istinski voliš je da zavoliš sebe. Ovo na žalost i nije najlakši zadatak i nije popularan u vrijeme kada svi tražimo brza i jednostavna riješenja za sve. Osim toga, nije baš niti lako voljeti nekoga s kim provodiš 24 sata dnevno.
Vjerojatno si čuo za izreku „budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“. Početi voljeti sebe je jako dobar početak. Na to će se samo po sebi nadograditi i to da voliš ljude oko sebe. Veza će ti se promijeniti ili ako si sam u život će ti doći osoba koju možeš voljeti. Nije li to upravo ono što želiš?

Želiš promijeniti okolnosti u svom životu,a ne znaš kako? Javi se na mail stozenezele@gmail.com

Oznake: voljeti, voljeti sebe

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.