17

petak

listopad

2014

Učim hodati

Jesi li se ikada osjećao nemoćno pored partnerice koja je ljuta, uplašena ili pod stresom, a ti ne znaš što možeš učiniti da joj pomogneš, da ju smiriš? Ovo je stvar koju bi muškarci morali svladati. Jednostavno, to bi trebalo biti u „opisu posla“ partnera.
Vrlo je slično i sa druge strane.
Pričam sa klijenticom, u vezi je. Očigledno je da se vole. No, uvijek nešto ne štima. Uvijek postoji razlog zbog kojeg u vezi postoji stres, napetost. Kaže, kad bi bar znao kako da me smiri kad dođem pod stresom s posla. Ili kad se uznemirim zbog nečega što i ja znam da je sitnica, ali u tom si trenutku jednostavno ne mogu pomoći nego napravim gužvu oko toga. On se makne ili se posvađamo...
Dakle, cilj je zajednički!
E, sad. Kako cilj postići?
Kako vrijeme prolazi, sve više cijenim mišljenje stručnjaka i sve im se češće obraćam za pomoć. Napuštam onaj naš standardni obrazac „ ma što će meni netko govoriti što da radim i kako“!
Zašto? Jednostavno sam shvatio kako neke stvari radim pogrešno. Moram naučiti kako ih raditi ispravno, no što je najteže trebam „zaboraviti“ kako sam to radio nekada. Nekada sam mislio da si hrabar ako radiš stvari sam. Sad shvaćam da si glup ako ne tražiš pomoć oko onoga što ti ne ide. Hrabar si kad imaš volju promijeniti se.
Ja trenutno učim hodati. Doslovno. Stručna trenerica koja zna kako funkcionira ljudsko tijelo mi je u samo tri minute objasnila gdje griješim kod hodanja i zbog čega to loše djeluje na moje tijelo. Te naravno kako to mogu ispraviti. Moje je da uz njeno stručno vodstvi stečeno znanje provedem u djelo. Želiš li promjenu, obrati se nekome tko zna kako te naučiti hodati. Postani netko tko može svojoj partnerici biti pravi oslonac. Do problema u vezi dolazi zbog nepreuzimanja odgovornosti. Nemoj biti jedan od muškaraca koji bježi od odgovornosti za svoju vezu.
Ako si se prepoznao i želiš nadvladati ovaj problem, svoju slabost pretvoriti u vrlinu o kojoj će tvoja djevojka pričati prijateljicama, javi se na stozenezele@gmail.com . Ništa te ne košta, a možeš imati velikih dobrobiti od toga. Znam da imaš volje, još samo nauči kako!


Oznake: ljubav, oslonac u vezi

12

nedjelja

listopad

2014

Igrice

Igranje igrica u vezi je gotovo uobičajena stvar. Radimo to kako bismo si izgradili bolju poziciju u vezi. Kako bismo riješili problem. Ova taktika je kontraproduktivna za vezu. Igranjem igrica nisi svoj. Kad misliš partnerici ili potencijalnoj partnerici pokazati svoje pravo JA? Misliš glumiti cijeli život ili samo čekaš da „padne“ na tebe?
Druga najveća mana igrica je ta što time zapravo priznaješ sebi podsvjesno kako ne vjeruješ da si sam po sebi dovoljan, dovoljno dobar. Trebaš nešto učiniti da bi „zaslužio“ tu ženu. Opet, ni ovo nije baš dobar temelj na kojem se može i treba graditi ozbiljan odnos.
I treća mana igrica je da u njima uvijek postoji pobjednik i poraženi. Ponekad ste poraženi oboje. Veza. Veza kakvu želiš je win win veza u kojoj nema poraženih. To možeš postići ako si svoj u tom odnosu, ako ne glumataš i ne pokušavaš kontrolirati. Ako si iskren.

Oznake: veza, igrice, partnerica

01

srijeda

listopad

2014

Strah od žena


Muškarci se zapravo boje žena. I to je ok. U muškom svijetu valjda bez straha ne možemo nešto shvatiti ozbiljno. A žene zaslužuju da ih se shvati ozbiljno.
E, sad. Kako se nosimo s tim, to čini razliku. Oni hrabriji se žele upoznati s tim što ih plaši i ako to učine kako treba, događa se nešto prelijepo. Nauče se ponašati sa ženama, nauče kako one funkcioniraju i pronađu način za suživot na obostrano zadovoljstvo.
S druge strane su muškarci koji se boje priznati svoj strah. Neću sada ulaziti u razloge zašto je to tako. No, svoje strahove, neznanje i nerazumijevanje prikrivaju silom, agresijom, ponižavanjem ili zanemarivanjem.
Ovo nije pokušaj aboliranja nedjela koje učine muškarci vođeni strahom i nerazumijevanjem. Svrha ovoga je da bolje razumiju sebe. Ako se trudiš pobijediti agresiju, radiš na pogrešnom problemu jer agresija ne postoji. Ona je samo simptom. Problem je strah i to je potrebno svladati.
Nauči o svom strahu. Nadvladaj ga i počni uživati u partnerici, u odnosu koji imate. U sebi i svojoj muškosti.

Oznake: strah, žene. muškarci

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.