Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stozenezele

Marketing

Kad ti se davanje "razbije o glavu"

Ovo nerijetko čujem. Razočaranje kada nešto damo, a ne dobijemo odgovor kakav smo očekivali može biti jako destruktivno.
Možda je još popularnije pitanje što ću ja dobiti ako to dam?
Ako krećeš iz pozicije da nešto trebaš dobiti za uzvrat kada nešto učiniš, ako važeš i u svemu tražiš ravnotežu na način na koji to tebi odgovara, budi spreman na razočaranja jer davanje iz sebičnih razloga ne daje rezultate koje želiš postići.
Jedino pravo davanje je bez očekivanja i onako iz srca. Možeš li to uopće ili ti strahovi i predrasude to brane? Kada dođeš u trgovinu i daš 100 kuna za komad mesa, očekuješ da ti ga prodavač da. Ovo je trgovina, ne davanje. Nisi mu dao 100 kuna! Time si platio meso!
Pitaj se iz koje pozicije daješ. Čak je u redu ako ne možeš dati nešto partnerici. Bila to pažnja, poklon, znanje ili podrška. Važno je samo da shvatiš i prihvatiš da to ne možeš. Prestani sebe lagati da daješ dok pokušavaš kupiti.
Razloga za nemogućnost davanja je puno. Nedostatak energije u bilo kojem obliku. Nemaš novaca, nemaš vremena, nemaš volje i premoren si, ne možeš upravo sada nešto napraviti...
Ovo su zapravo simptomi dok su razlozi podsvjesni. Strahovi za koje niti nemamo pojma da nas koče, negativna uvjerenja koja iz sjene upravljanju nama i još puno toga čega nisi svjestan, a truje te iznutra, šteti tebi, tvojoj vezi i tvom životu u cijelini.
Ne brini, ako trenutno ne možeš davati bez očekivanja, to se može promijeniti. Za to ćeš trebati početi raditi neke stvari drugačije, no rezultat će te oduševiti. Kada počneš bezuvjetno davati, tada ćeš početi neočekivatno dobivati. Zavrtjet ćeš pozitivan začarani krug. Probaj. Ako ne znaš kako bi počeo, javi se na mail stozenezele@gmail.com
I na kraju, davanje ne znači da trebaš zanemariti sebe. kreni od sebe i daj prvo sebi. Bez straha, bez otpora, bez očekivanja.


Post je objavljen 05.11.2014. u 22:00 sati.