Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stozenezele

Marketing

Sumnja

Ponekad se pojavi sumnja, možemo li održati odnos dabude tako super kakav je sada? Kod svih je na početku super. No, što kasnije?
Ljubav nije perpetuum mobile. Mora se nadograđivati, mijenjati, sam po sebi svaki odnos kao i svaka osoba evoluira. Postavimo li na početku stvari kako treba, to ne znači da smo riješili problem za cijeli život. To samo znači da će slijedeće nadogradnje biti na kvalitetnim temeljima.
Kada se pojavi želja za održavanjem iste slike jer nam ovo sada odgovara, time bježimo u budućnost. Pokušavamo spriječiti nešto za što zapravo niti ne znamo hoće li se i kada dogoditi. Ako smo svim srcem u budućnosti, time nismo u odnosu koji se događa sada. I zbog straha od promjene u budućnosti propuštamo doživljavati ono što nam se događa u ovom trenutku. Puno je veza propalo upravo iz ovog razloga. Jer, bez obzira što činimo za budućnost, puno je bitnija pozicija iz koje to radimo. Ako se bojimo za budućnost i zbog toga nešto poduzimamo, tada smo u strahu, djelujemo iz pozicije straha, a time što činimo pokušavamo kontrolirati odnos. Kontrola ubija život u odnosu.
Šteta je propustiti one najljepše dijelove odnosa kako bismo ušli u osjećaj straha i kontrole. Puno je ljepše i za nas ali i za sam odnos činiti ono što ti dođe sada, iz pozicije zaljubljene osobe koja uživa u svom odnosu.


Post je objavljen 06.07.2014. u 10:42 sati.