STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.08.2013., subota


Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji: Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji: Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19518:u-hrvatskoj-se-treba-znati-tko-je-tko-i-tko-kome-pripada&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45



Albanci/Kosovari mogu u Hrvatskoj carevati, a ti isti kosovski Albanci su prognali s Kosova janjevačke i letničke Hrvate, koji su tamo živjeli dulje, nego brojni doseljeni Albanci na Kosovo. Nisu kosovski Albanci po zločinu na Hrvatima bili ništa bolji od trajno zločinačkih Srba, kojima je zločinstvo prema Hrvatima u genima. Simbolični ostatak Hrvata na Kosovu nema status niti pravo nacionalne manjine. Ne spominju ih Kosovari kao nacionalnu manjinu.

Janjevci su regionalna hrvatska manjina na Kosovu. Ime su dobili po gradu Janjevu u blizini Prištine, gdje danas većina njih na Kosovu i živi.

Potječu od trgovaca i rudara iz Dubrovnika i obližnje Bosne i Hercegovine, koji su se tokom 14. stoljeća naselili na Kosovu. Katoličku vjeru i hrvatski identitet su uspjeli zadržati kroz stoljeća.

Prvo pismeno spominjanje je godine 1303. od strane pape Benedikta XII., koji Janjevo spominje kao centar katoličke župe Svetog Nikole.

Od 1991. nadalje, ponajprije zbog povišenog pritiska Albanaca, a zatim od 1998. zbog nemira na Kosovu je većina njih iselila, ponajviše u Hrvatsku.

Godine 1948. bilo je 5.290 Hrvata ( 0.7 % stanovništva Kosova ), prema službenom popisu tadašnje Jugoslavije. 1971. bio je 8.264, a 1981. 8.718 Hrvata na Kosovu (0.6% stanovništva), 1991. 8.062 (0.4% ukupnog stanovništva), dok ih je 1998. bilo još samo 1.800. Danas ih u Janjevu ima otprilike 195.

Trenutno stanje je takvo da se na Kosovu osjećaju neugodno i ugroženo.

Toliko o mogućem suživotu na kosovu, a naše Hrvate Janjevce su kompletno istjerali iz njihovih ognjišta.

Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu. Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji. Kada su u pitanju djeca i kada ih se treba zaštititi kao život i nosioce općeg, Hrvatsku, hrvatski narod bez oklijevanja treba ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv trovača naše djece, da se nikada više ne usude! ! !



Zadar, 31. kolovoza 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR



- 15:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.08.2013., petak


Župan Zadarske županije ne posjeduje, ne raspolaže i ne nadzire zatraženu javnu informaciju o već izgrađenoj lokalnoj cesti 63204 Smilčić-Korlat
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Župan Zadarske županije ne posjeduje, ne raspolaže i ne nadzire zatraženu javnu informaciju o već izgrađenoj lokalnoj cesti 63204 Smilčić-Korlat



Županijska uprava za ceste (ŽUC) Zadarske županije izgradila je lokalnu cestu 63204 Smilčić-Korlat, 2013. godine. Uvidom u planove nabave ŽUC-a za 2012. i 2013. godinu ista nigdje nije predviđena. Također, uvidom u elektronički oglasnik javne nabave RH kao i na uvid na stranice javne nabave ŽUC-a nigdje nema u kojem je iznosu izgrađena.

SHZ podružnica Zadar od župana Zadarske županije sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, zatražila je da joj se dostavi pravodobne, potpune i točne sljedeće informacije:

1. Zašto izgradnja lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat nije predviđena u planovima nabave ŽUC-a?

2. Naziv tvrtke s kojom je sklopljen ugovor o izgradnji radova lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat i u kojem iznosu.

Iz Ureda Župana Zadarske županije, SHZ su izvjestili da ne posjeduju, ne raspolažu i ne nadziru zatraženu javnu informaciju te da su zahtjev proslijedili ravnatelju ŽUC-a.

Zašto župan Zadarske županije kao odgovorna osoba za izvršenje proračuna Zadarske županije ne raspolaže podacima o planovima nabave ŽUC-a o izgradnji lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat, kao i o nazivu tvrtke s kojom je sklopljen ugovor o izgradnji radova lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat i u kojem iznosu?

Vlasnik ŽUC-a je Zadarska županija, a predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a je Željko Lončar, predsjednik skupštine Zadarske županije. Za napomenuti je da ravnatelja ŽUC-a i Upravno vijeće imenuje županijska skupština.

Izgradnja navedene ceste nema građevinsku dozvolu i dr. Zašto u ovom slučaju nije reagiralo i Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Zadarske županije čiji je predsjednik Željko Lončar?



U Zadru, 30. kolovoza 2013. godine




Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić

- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2013., četvrtak


FAŠIZAM (fascio) ASOCIRA NA SLOŽNO DJELOVANJE JEDNOG NARODA
FAŠIZAM (fascio) ASOCIRA NA SLOŽNO DJELOVANJE JEDNOG NARODA



Anarhizam pretpostavlja da se čovjek može slobodno ponašati, sve dok ne ugrožava svojim radnjama drugog pojedinca ili jedan narod. Pierre Joseph Proudhon zaključuje: „Pravda je snaga duše“.

Snaga duše je odraz reda što je pravedno. Redom, radom i disciplinom čovjek snagu skuplja i živi (I. B. ).

Redom, radom i disciplinom snaga se skuplja i održava. . . , znači živjeti po pravilima ŽIVOTA, a pravda proporcionalno pokazuje snagu . . . u odnosu - po djelima, žrtvovanju.

Suprotno Proudhonu, Lenjin i svojim djelom Materijalizam i empiriokriticizam ustrojava robove materije protiv života, poticao je zlo koje je doista uništavalo i desetkovalo brojne narode, kao i kulture naroda, s kojima se tendenciozno eksperimentiralo i silom ih se guralo u Lenjinove - ruske okvire, što je izazvalo tragedije i rijeke prolivene krvi, a sve da bi se podvrglo „male i slabije“ Rusiji. Tu šablonu doslovce je koristila i sestra Srbija, tako se ponašala prema svojim susjedima koje je podjarmila i prema željama SPC-e.

Lenjin smatra da je materijalizam pozitivna osnova ateizma i poricanje religije . . ., nema potrebe govoriti koliko je materijalna supstancija bila veliki prijatelj ateista svih vremena. . . ističe Lenjin.

Eto poticaja i uporišta zlu, kada nema duše-duha, nema ni prepreke: zašto u ime koristi ne opljačkati i ubiti milijune ljudi, kao što su to učinili Lenjin i Tito. Utoliko, država i stranka kao sredstvo poslužile su im da realiziraju svoje želje na planeti Zemlji.

Hrvati svoju zajednicu, zajedništvo moraju štititi pomoću države kao institucije, a ne da u ime nekih Lenjina, Tita. . . „država“ zakonima i ustavima ruši zajedništvo. Sudbina nije puka predodređenost, već činjenje i dočinjavanje . . . što se voluntarizmom demonstrira na terenu... Hrvatsku ne ruše oni koji su je stvarali, već oni kojima nije i po volji. Znači, ustrajnim činjenjem živjeti po pravilima života – jednako je čuvati hrvatsku zajednicu. . . , a opomena i Lenjin, i Tito, i Srbi i. . . da budu Hrvatima, kao nevještim trgovcima u odnosu na okupatore, koji su prodefilirali Hrvatskom kao materijalisti.

Ako je oslobodilački rat za Hrvate bio 1990. godine, kakvi su bili 1918., 1945., 1971. godine. Evo razloga za samokritiku i novu sintezu kako se Hrvati moraju, a ne znaju lustrirati i biti bolji na beskonačnom putu Života.
Hrvatima nedostaje odlučnost i odgovornost u ime sudbine koja pravda ime…, Hrvati žive i u selima ravnica, planina i otoka, a polovica Hrvata u emigraciji, koje su protjerali gosti – uljezi, kada su doselili u hrvatske gradove. Ako se ističu samo uljezi u hrvatskim gradovima pod nazivom građani, što je sa Hrvatima sa sela . . ., što je s onih 5 milijuna u emigraciji, kako bi ih krstili ili odkrstili . . . materijalisti, ateisti agnostici, . . .

Vratimo se ovom tekstu kao poruci, Hrvati koji misle da nisu odraz materijalizma, a djelima pokazuju da jesu, ipak dovoljno ne prihvaćaju križ, koji svijetli nakon žrtvovanja u ime Života. . .

Ivo Josipović i Zoran Milanović kao formalni zastupnici hrvatske zajednice, prema očigledno – konkretnom su i odgovorni, skupa sa crkvenom vlasti.
Hrvati su i danas u agoniji, pod pritiskom, nemaju pravo na rad u Hrvatskoj, što je pogubnije nego samo iseljavanje iz Hrvatske, jer natalitet je garancija opstanka.

Hrvatski vladari u Hrvatskoj koriste šablone okupatora… pa se ZAJEDNICA, koja je uvjet svakom pojedincu, tretira kao podređena pojedincu, a što je diverzija. Dakle, hrvatski zastupnici, po očiglednom – konkretnom, prepoznatljivi su kao loši vladari iz svjetovne i iz crkvene vlasti, i odgovorni - jer su uzrok i biološkom nestajanju hrvatskog naroda.
Materijalisti, pojedinci ateisti i agnostici, su hedonisti, ne mogu odoljeti egu svome (egoizam je odraz materijalizma), pa nesvjesno, samodopadno, kao kipovi prezentiraju svoju zakržljalost i preko sredstava za javno informiranje, točno kao da ih Lenjin i Tito i dalje svojim šablonama (smećem) hrane . . .

Čovjek se teško odriče starih navika i kada je na vidiku novo, bolje,ali. . . mana i vrlina čovjeka jest što se može naviknuti ili odviknuti, a što materijalisti znaju i koriste na osjetilnoj razini – zbog sebe.

Tako naviknuti funkcioniraju i operativci UDB-e, policajci Velike Srbije, u agoniji . . . i dalje se klanjaju mrtvoj materiji.

Eto, kako i zašto je nastao materijalizam, crv koji rastače i hrvatsko biće, naročito od 1918. godine, koji pomoću države i stranaka kao sredstava … milom i silom sugeriraju laži, krađe i ubojstva … po uputama mračnih.
Naivne hrvatske idealiste zato i tako, u osnovi, su okupatori materijalisti proganjali i desetkovali, a zajednica je ostala bez vođa iz naroda svoga; samo po milosti opstao je i spoznaje.

Tko laže, taj krade i ubija, svojstveno vampirima, bezdušnim spodobama . . . , koje to rade blefirajući. A što su Hrvati spoznali: da se čovjek nema razloga bojati bezličnih spodoba, koje zapravo i nemaju snage već samo obmanjuju i navikavaju prema svojim potrebama.

Tako su . . . okupatori šablonama materijalizma i uputama Srpske pravoslavne crkve, kao mentora, narušavali hrvatsko opće dobro od 1918. do 1941. godine, pa od 1945. do 1971. godine, potom od 1971. do 1991. godine, stalno su na hrvatskim teritorijima vodili agresivne ratove – „spaljena zemlja“, a preko ostataka svojih manjina modificiranim stilovima narušavali hrvatska ognjišta, kao okorjeli robovi materijalizma.

Slično sličnom teži. . . ili navikom prilagodi. . ., a samokritički, zarađeno uvijek je adekvatno uloženom. Hrvatima dođu u goste nepozvane lutalice, probisvijeti… pa smišljeno potiču trgovinu, drogu i kocku, a ne rad i proizvodnju. Trgovine kakve su u Hrvatskoj sigurno vode u beznađe, jer se temelje na laži, krađi i ubojstvima, što kontroliraju bezdušni materijalisti koji su za najgnusnija zla djela nagrađivani, kao Lenjin, Tito i dr., . . . i slavljeni od „masa“, što su više ubijali slijedili su viši činovi. Kriterijima materijalizma unaprijed su otklonili počinjeni grijeh . . . A poklonici materijalizma. . . fašizmom i antifašizmom zamutili su . . . da bi prikrili materijalizam i njegove nosioce, koji su nagrađivani za laži, više za lopovluk, a najviše za ubojstva. . . ; ali isti prevareni za dušu lajali su i lajat će u mukama na tamnu stranu Mjeseca. Evo kako materija ne pomaže, naprotiv urušava temelje, a što se iščitava na dlanu svakog pojedinca koliko je žrtvujući bio na strani života. Dovoljno je biti samokritičan, i odgovor slijedi, čovjek čineći: sebe svrstava i sam sebi sudi, uvijek sam sebi . . ., bez samokritičnosti čovjek samo životari od laži . . . do pakla.

Što je potrebno i srpskoj manjini u Hrvatskoj i SPC-i koja ih usmjerava po pravilima materijalizma. Pored ostalih manjina koje žive u harmoniji s Hrvatima u Hrvatskoj, srpska manjina po navici radi koristi htjela bi biti i iznad hrvatskog naroda, pa zbog takvoga ponašanja nije zaslužila niti da se spomene. I danas je samo solidarna s bivšim srpskim trabantima Hrvatima, operativcima velikosrpske UDB-e, ateistima i agnosticima, kao tendencioznim trovačima.

Vidi „čuda“, kada je riječ o materijalnim bogatstvima Hrvatske, opet materijalisti - antifašisti . . . trgujući zadnjih 20 godina, najviše su ugrabili. Naočito u ovom segmentu su rutinirani i demonstriraju fašizam, koji nije ni onda ni sada dobro došao u Hrvatsku, jer skupno kao takav potkopava temelje, i narušava slogu Hrvata. . . , složni okupatori – fašisti. Koja ironija, skupa s nepozvanim gostima, ustrojeni fašistički silno su se okoristili, dok im Hrvati služe kao predmet za ismijavanje. Za to su Hrvati, kojima se narušava jedinstvo kroz povijest, sami krivi. Spoznali su da se trebaju vratiti redu, radu i disciplini radi Života na beskonačnom putu.
Rekapitulacijom u ime budućnosti: hrvatski janjičari su tu, još nisu lustrirani ni obraćenici, jer za njih počinjeni grijeh i dalje ne postoji, zato ubuduće biografija i djela trebaju biti kriteriji – za Hrvata.

Materijalisti ne pretpostavljaju golu egzistenciju, pa se lako pretvaraju u trgovce, kockare što proturiječi pravilima života, kao robovi privida služe se. . . i ratovima radi koristi, ako je 1991. godine bio oslobodilački rat u Hrvatskoj, kakav se rat vodio na hrvatskim teritorijima 1918., 1941., 1971. godine i zašto… Npr. u hrvatskom Borićevcu, Zrinu i drugim mjestima, u vampirskom balu sudjelovali su Đoko Jovanić i Jovanka Budisavljević, koju su podmetnuli janjičaru Josipu Brozu, nepismenom probisvijetu, Lenjinovom šegrtu operativcu, zastupniku materijalizma. Antifašizam se u Hrvatskoj veliča onda kada uljezi stvore neslogu u Hrvatskoj, baš zato i danas dobro profitiraju. Materijalistima, ateistima, agnosticima i. . . stranke služe kao sredstvo da dobro trguju i rastaču Hrvatima dom i domovinu, podmećući im nazive fašizam – antifašizam, kao zamke, baklje, bezdušni nosioci materijalizma. . .

U prilog zajedništvu Hrvati dijaspore nisu dovoljno skupa s Hrvatima u Hrvatskoj. Tko i zašto ih se razdvaja preko fašizama – antifašizma da se i dalje raseljavaju? A gdje je hrvatska emigracija koja je o povratku sanjala jedno stoljeće… ?

Dakle, Lenjin-Tito i njihovi sljedbenici su mrak, uzroci silnih žrtava, carevi su smrti, opomena u agoniji . . . urlaju i laju na mjesec, završavaju konačno.

Gradovi za lažove i lopove naročito bez tvornica, utočišta su . . . isti ne žele lustraciju, i odgovara im trgovina i mrak . . .,


U Zadru, kolovoz 2013. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticaj nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD za poticanje nataliteta za Hrvatsku

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.08.2013., srijeda


Iza Slavice Radić stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea
Iza Slavice Radić stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea

Milanović ne izručuje Perkovića zbog Slavice Ecclestone!?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94312-milanovic-ne-izrucuje-perkovica-zbog-slavice-ecclestone.html



Sasvim je izvjesno da bi eventualno Perkovićevo izručenje njemačkom pravosuđu i njegov iskaz mogao razotkriti onaj najmoćniji udbaški krug koji i danas vedri i oblači političkom i gospodarskom scenom Hrvatske. A provođenjem daljnje istrage o ubojstvu Stjepana Đurekovića neminovno bi dovelo i do praga Slavice Radić iza koje i danas stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea.U tom kontekstu Milanovićeva tvrdokornost u slučaju Perković je sasvim logična jer štiteći njega premijer zapravo štiti Slavicu Ecclestone. A štiteći nju on, prije svega, štiti cijeli vrh Partije od onih olovnih komunističkih vremena do sadašnje Kukuriku vlasti.

Ovih je dana iz redova bliskih vladajućoj koaliciji procurila vijest da premijer Zoran Milanović tvrdokorno i do posljednjeg daha prkosi Bruxellesu u slučaju Perković jer tako zapravo želi zaštititi najbogatiju hrvatsku državljanku i bivšu suprugu vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea koja, navodno, zna sve o ubojstvu Stjepana Đurekovića. Tako naime tvrdi njezin bivši dečko Momir Blagojević, koji je u međuvremenu promijenio ime u Vigor Komar. Podsjetimo, Momir Blagojević je šokantnu priču o Slavici Radić i njezinoj suradnji s Udbom iznio još krajem 1997. godine u tadašnjem tabloidu 'Imperijal' nakon čega se pokrenuo cijeli državni vrh na čelu s predsjednikom Tuđmanom. U to vrijeme Slavica Ecclestone je navodno nagovarala svojega supruga Bernija da Formulu 1 dovede u Hrvatsku i to na Grobnik, što je posebno imponiralo ženskom dijelu obitelji prvoga hrvatskog predsjednika supruzi Ankici i kćerki Nevenki Tuđman, stoga što je Nevenkin sin Siniša Košutić u to vrijeme imao velikih ambicija voziti u predtrkama za Formulu 1. U tom intervjuu Momir Blagojević, kao bivši visoki djelatnik riječkog Javnog tužilaštva, eksplicitno je tvrdio da je Slavica Radić bila suradnica riječke Udbe.

Nju je po njegovim tvrdnjama zavrbovao inspektor riječke Udbe Marin Modrić, jedan od onih koje njemačka policija sumnjiči da su bili umiješani u ubojstvo Stjepana Đurekovića:

- S Udbom surađuje od 1982. godine, a na suradnju sam ju, na žalost, nagovorio ja. Naime, tada smo stalno izlazili zajedno, ali mi je već bilo na vrh glave što se u mom društvu nabacuje drugim muškarcima. Jednostavno sam htio da opet ode u inozemstvo, jer, daleko od mojih očiju, daleko od srca. Svaki put bi do putovnice dolazila preko kreveta, u kojem je bila sa šefom pasoškog odjela. No budući da je te godine za šefa pasoškog odjela došla žena, stanovita gospođa Marija, Slavici je bilo jasno da svoj recept ne može primijeniti na njoj. Tada sam ju uputio na suradnju s Udbom

- kazao je između ostalog Momir Blagojevič u intervju pod nazivom 'Najbogatija Hrvatica Slavica Radić prostituirala se po nalogu Udbe s hrvatskim političarima', objavljenog u 'Imperijalu', 14. studenoga 1997. godine.

Nakon toga intervjua pokrenula se cijela lavina kritika i napada iz državnog vrha na račun spomenutog tabloida, a jedan od najagilnijih u obrani lika i djela Slavice Radić bio je tadašnji predsjednik Vlade RH Zlatko Materša. On se tada toliko zbližio s tadašnjom suprugom vlasnika Formule 1 Slavicom Ecclestone da su mnogi iz tadašnjih vladajućih političkih krugova smatrali da između njih ima nešto više od običnog prijateljstva.
No, Matešin angažman u zataškavanju prave istine o tadašnjoj prvoj dami vlasnika Formule 1 i nije iznenađujući ako se zna da je njegovo prvo zaposlenje nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu bilo upravo u Ini, točnije u 'Ini trgovini', gdje su mu šefovi bili upravo Stjepan Đureković i Vanja Špiljak.

A Zlatko Mateša je, po pisanju našeg kolege Bože Vukušića u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića bio sekretar ogranka Saveza komunista (SK) u 'Ini trgovini' pa je na toj funkciji provodio partijsku istragu o Đurekovićevu slučaju.

A Momir Blagojević alias Komar u spomenutom šokantnom intervjuu Imperijalu o mogućoj povezanosti Slavice Radić sa slučajem Stjepana Đurekovića rekao i sljedeće:

- Posjetio sam Brunu Smokvinu, šefa odjela Udbe u Rijeci. Tada mi je izričito naglasio da ona radi za njih te da im iznimno odgovara njezina niska mentalna razina... Tada me čak upitao jesam li u novinama pročitao da je ubijen Đureković. Kasnije su mi neki riječki glazbenici, koji su svirali u jednom baru u Münchenu, rekli da su ju mjesec dana prije ubojstva viđali u tom baru u društvu s Đurekovićem. Pretpostavljam da ga je mamila. - rekao je Momir Blagojević.

Imajući sve to u vidu, sasvim je izvjesno da bi eventualno Perkovićevo izručenje njemačkom pravosuđu i njegov iskaz mogao razotkrio onaj najmoćniji udbaški krug koji i danas vedri i oblači ne samo u političkom nego gospodarskom životu Hrvatske. A provođenjem daljnje istrage o ubojstvu Stjepana Đurekovića neminovno bi dovelo i do praga Slavice Radić iza koje i danas stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea. U tom kontekstu Milanovićeva tvrdokornost u slučaju Perković je sasvim logična jer štiteći njega premijer zapravo štiti Slavicu Ecclestone. A štiteći nju, on, prije svega, štiti cijeli vrh Partije od onih olovnih komunističkih vremena do sadašnje Kukuriku vlasti.

- 20:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.08.2013., ponedjeljak


ISTAKNUTI ČLANOVI KOMISIJE KOJI SU SUDJELOVALI O PREGOVORIMA RAZMJENE ZAROBLJENIKA IZMEĐU KOMISIJE ZA ZATOČENE I NESTALE VLADE RH I PREDSTAVNIKA SRPSKE STRANE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ISTAKNUTI ČLANOVI KOMISIJE KOJI SU SUDJELOVALI O PREGOVORIMA RAZMJENE ZAROBLJENIKA IZMEĐU KOMISIJE ZA ZATOČENE I NESTALE VLADE RH I PREDSTAVNIKA SRPSKE STRANE

Pregovori su održani u Zemuniku Donjem, 19. svibnja 1995. godine.

ISTAKNUTI ČLANOVI KOMISIJE:

1. Pukovnik Ivan Grujić, predsjednik Komisije za zatočene i nestale Vlade RH.

2. Pukovnik Željko Lončar, povjerenik Komisije za
zatočene i nestale – sektor « Jug» Vlade Republike Hrvatske

3. Savo Štrbac, predstavnik srpske strane tzv. RSK


Zloglasni Savo Štrbac o aktualnom doministru hrvatskih branitelja: Spasio mi je glavu od Hrvata

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94024-zloglasni-savo-strbac-o-aktualnom-doministru-hrvatskih-branitelja-spasio-mi-je-glavu-od-hrvata.html



Hrvatski pukovnik, nekadašnji vozač šefa jugoslavenske tajne službe, Savi je pojasnio kako ga ne može obraniti od hrvatskog naroda, koji ga smatra velikim neprijateljem. 'Policajac ili carinik, bilo tko, mogao bi ti naškoditi, čak te i ubiti kako bi postao nacionalni heroj', rekao mu je naš današnji doministar, piše Štrbac.

Tragom naše priče od petka tome tko sve sjedi u Povjerenstvu za poraće kojim predsjedava ministar branitelja Fred Matić, došli smo do zanimljivih podataka o jednom članu tog Povjerenstva i to u knjizi zloglasnog Save Štrbca, deklariranog mrzitelja svega hrvatskog. U njegovu uratku pod naslovom 'Rat i riječ' objavljenoj 2011. u Banjoj Luci, predsjednik srpske udruge 'Veritas', biranim riječima piše o pukovniku Ivanu Grujiću, zamjeniku Predraga Matića u Ministarstvu branitelja, dopredsjedniku Povjerenstva za istraživanje zločina u komunizmu, i člana upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno– dokumentacijskog centra Domovinskog rata.
Iščitavajući retke Štrbčeve knjige na ćirilici, jasno je kako autor, proslavljen kao krivotvoritelj činjenica iz Domovinskog rata, biranim riječima opisuje svoj odnos s drugim čovjekom ministarstva hrvatskih branitelja. Šrbac piše kako mu je Grujić bezbroj puta zahvaljivao što mu je spasio život, svaki put mu ponavljajući kako je on njegov veliki dužnik i kako bi htio da mu se 'revanšira'.

Ali, to nije bio kraj hvalevrijedne suradnje između njega i aktualnog doministra u hrvatskoj Vladi, nekada osobnog vozača šefa Udbe Josipa Perkovića. Spasio je i Grujić Štrbcu glavu, barem tako Savo tvrdi. Rekao je Grujiću da mu se može odužiti tako da mu omogući da 'kao sav drugi normalan svijet, sigurno putuje autocestom od Banjaluke do Beograda. 'E to ne mogu', rekao mu je Grujić pojasnivši kako ga ne može obraniti od hrvatskog naroda, koji ga smatra velikim neprijateljem. Jer, eto, rekao mu je Grujić, upravo mediji stvorili su od Štrbca u Hrvatskoj neprijatelja broj 1. 'Policajac ili carinik, bilo tko, mogao bi ti naškoditi, čak te i ubiti kako bi postao nacionalni heroj', rekao mu je naš današnji doministar, piše Štrbac. Kaže kako je zahvalan Grujiću koji mu se time odužio, spasivši mu glavu od Hrvata.

Sve navedeno stoji u poglavlju knjige pod nazivom 'Simultana razmjena' u kojemu Štrbac, na sebi svojstven način, opisuje kako je tekla razmjena hrvatskih i srpskih zarobljenika.

Šrbac je u to vrijeme predsjednik Komisije za razmjenu ratnih zarobljenika tzv. Srpske krajine, a Grujić šef hrvatskog Povjerenstva za razmjenu.
Predsjednik velikosrpskog Veritasa nije se, doduše, držao Grujićeva savjeta jer je u vrijeme obilježavanja 'Oluje' ove godine, silom pokušao ući u Hrvatsku. Vraćen je s granice kod Dvora na Uni.

S obzirom da je član upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno– dokumentacijskog centra Domovinskog rata, ostaje vidjeti u kojemu će se smjeru odvijati suradnja između pukovnika Grujića i Save Štrbca, posebno nakon njihova 'nježnog' odnosa koji je Štrbac opisao.

PUKOVNIK ŽELJKO LONČAR BIVŠI POVJERENIK KOMISIJE ZA ZATOČENE I NESTALE – SEKTOR «JUG»

Pukovnik Željko Lončar tijekom rata je bio povjerenik Komisije za zatočene i nestale – sektor « Jug» Vlade Republike Hrvatske, a pukovnik Ivan Grujić predsjednik Komisije za zatočene i nestale Vlade RH. Osim što imaju iste činove kao pukovnici i što su zajedno radili u komisiji isti su radili i kao vozači. Lončar je radio kao «šofer» cisterni u bivšem Centru za zaštitu od požara općine Zadar, a Grujić kao «šofer» u bivšoj Službi državne sigurnosti (SDS-u).

Lončar je Zadarskom listu 20.02. 2013. godine izjavio da je bio član SKH od 1978. do 1981., a da je istupio iz SKH nakon intervencije bivše vojske i milicije na Kosovu.

Također, Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike Zadar, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. Vinilplastika je otišla u stečaj i likvidaciju. Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Lončar je bio i predsjednik Nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac,od 19.01.2005. do 27.01.2011. godine koja je također otišla u stečaj.
Sada Lončar obnaša funkciju predsjednika Skupštine Zadarske županije i predsjednika Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Pozivamo Hrvate da komentiraju jesu li se dva «šofera» - Lončar i Grujić slučajno našli u Komisiji za zatočene i nestale.

Predsjednik Skupštine Zadarske županije kao podstanar živi u kući u Zadru čiji je vlasnik Sava Čubrilo

Podstanar Željko Lončar aktualni predsjednik Skupštine Zadarske županije olako podiže kredite i odlazi u podstanare


Lončar je 1997. godine založio obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a.
Bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a založio je kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB u iznosu oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine 63.000,00 CHF). Jesu li i ovi Lončarevi krediti njegovi loši potezi neka prosudi hrvatska javnost.

Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. (Vinilplastika je otišla u stečaj i likvidaciju). Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Lončar je 1997. godine kupio dionice nekadašnje “Vinilplastike” u vrijednosti 810.000 kuna. Založio je obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a. Prije nekoliko dana zbog nevraćanja kredita Lončar je ostao bez obiteljske kuće u Poličniku koju je preuzela Splitska banka. Od 19. srpnja 2013. godine sa svojom obitelji živi u Zadru kao podstanar u kući čiji je vlasnik Sava Čubrilo.

Uvidom u Zemljišnoknjižni odjel Zadar utvrđeno je da je tvrtka Cresco d.o.o., Poličnik založila bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a te je podigla kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine oko 63.000,00 CHF).

Osnivač poduzeća Cresco d.o.o., Poličnik je Ana Jukić, OIB: 71284414508, Poličnik 21.-jedini osnivač d.o.o., a koja je ujedno i direktor poduzeća, inače kći Željka Lončara, koji je također osoba ovlaštena za zastupanje – prokurist, zastupa pojedinačno i samostalno.

E moj narode: Udbaš Grujić, Perkovićev 'šofer', u Povjerenstvu za istraživanje komunističkih zločina

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/89883-e-moj-narode-udbas-grujic-perkovicev-sofer-u-povjerenstvu-za-istrazivanje-komunistickih-zlocina.html

Pitamo se kako će pukovnik Grujić, bivši djelatnik osječke UDBA-e, imati hrabrosti pogledati u oči i razgovarati sa obiteljima žrtava čije grobove treba locirati i ekshumirati? Kako će zamjenik Freda Matića, pukovnik Ivan Grujić, gledati u oči djeci žrtava udbaških zločina i objasniti da je on u UDBA-i bio 'samo profesionalac', najprije vozač ozloglašenog Josipa Perkovića, a potom godinama, operativac osječke UDBA-e koja je provodila strahovit teror na tom području? Dakle, čovjek Josipa Perkovića imenovan je na čelno mjesto koje bi trebalo iskazati sućut žrtvama OZN-e i UDB-e. Kakve li ironije!

Prošli tjedan je za predsjednika Povjerenstva za poraće izabran ministar branitelja Predrag Fred Matić, a za njegova zamjenika pukovnik Ivan Grujić, inače drugi čovjek Fredova Ministarstva.

Povjerenstvo, čiji je zadatak razgovor sa svjedocima, obiteljima žrtava koje raspolažu određenim saznanjima u cilju utvrđivanja lokacija ubijenih hrvatskih vojnika i civila krajem, i neposredno nakon službenog završetka Drugog svjetskog rata, a potom ekshumacija i dostojno obilježavanje tih grobišta, kao i zasad neidentificiranih lokacija na kojima su pokopane žrtve udbaških zločina (od likvidacija OZNE, UDBA-e, Službe državne sigurnosti pa do žrtava Golog otoka) ima glavnog 'operativca' koji bi to trebao realizirati – pukovnika Ivana Grujića.

Tko je pukovnik Grujić?

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19216:e-moj-narode-udba-gruji-perkoviev-ofer-u-povjerenstvu-za-istraivanje-komunistikih-zloina&catid=9:politika-i-drutvo&Itemid=11

No, kao i sve ostalo krivo u Hrvatskoj, tako je i njegovo imenovanje na čelnu funkciju glavnog operativca Povjerenstva.

Pitamo se kako će pukovnik Grujić, bivši djelatnik osječke UDBA-e, imati hrabrosti pogledati u oči i razgovarati sa obiteljima žrtava čije grobove treba locirati i ekshumirati?

Kako će isti taj Grujić, gledati u oči djeci žrtava udbaških zločina i objasniti da je on u UDBA-i bio 'samo profesionalac' , najprije vozač ozloglašenog Josipa Perkovića, a potom godinama, operativac osječke UDBA-e koja je provodila strahovit teror na tom području? Raspolažemo, naime, podacima da je Grujić bio osobni vozač Josipa Perkovića koji ga je 1. svibnja 1992. prilikom osnivanja SIS-a, zajedno sa Zoranom Gaćinom, povukao u Zagreb.

Dakle, čovjek Josipa Perkovića imenovan je na čelno mjesto koje bi trebalo iskazati sućut žrtvama OZNA-e i UDBA-e. Kakve li ironije! Grujić je ovime, od Udbaša transformiran u humanitarca.

Osim toga, apsurdno je i da je ovo Povjerenstvo stavljeno pod ingerenciju Ministarstva branitelja jer kakve ono ima veze sa zločinima iz doba komunizma?

Drugi čin hrvatske komedije

Navedeno Povjerenstvo za poraće prije se zvalo Ured za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata, i na njegovu čelu bio je Andrija Hebrang.
Imenovanje mlađeg Hebranga na ovu funkciju jednako je neumjesno kao da je umjesto sadašnje Nataše Jovičić, upraviteljice Spomen područja Jasenovac, na to mjesto imenovan sin Dinka Šakića ili recimo, Andrije Artukovića!

Naime, otac HDZ-ovca Andrije Hebranga bio je 'produžena ruka' Josipa Broza kao ideološki začetnik nastanka Bleiburga i Križnih puteva. Tako je, Hebrang stariji još 1944. godine svim partizanima i komunistima objasnio tko su im ratni i poslijeratni neprijatelji te koga treba likvidirati.
U knjizi 'Izdajice položite oružje inače ćete biti uništeni' Hebrang optužuje mačekovce (HSS-ovce), Domobrane i neke svećeničke krugove da su izdajice te im poručuje da je ' oslobodilački pokret dosad pomrsio sve račune fašističkih osvajača, ustaša i mačekovaca'.
'A s njima ćemo mi brzo izaći na kraj', završava Hebrang.
Da su se ove Hebrangove riječi obistinile navodi se i zapisniku sa sastanka samog vrha Partije 1945. godine u Zagrebu kojim dnevno.hr raspolaže.
Na sastanku su bili 'drugovi' Jakov Blažević, drug Vicko (pretpostavlja se da je riječ o Vicku Krstuloviću) te drugovi Stevo, Rade, Mićo, Vlado i ostali. Konstatirano je da su kod Županje partizani ubili 23 HSS-ovca.
'Vojnici naše Armije prilikom prolaska kroz Slavoniju napravili su čitav niz grešaka i nepravilnosti. U selu Čika Tune (Kotar Županja) pobijeno je 23 HSS-ovca', izvijestio je članove Partije drug Rade.
Ubijeni su isključivo zbog pripadnosti Hrvatskoj seljačkoj stranci, a ne kao ustaški zločinci, jer se u nastavku zapisnika navodi kako je potrebno 'više rada s HSS-ovcima'.

Nobilo preko oca povezan s udbaškim tajnama?

I kao šećer na kraju - jedina ozbiljna optužba u modernoj Hrvatskoj koja je bila podignuta protiv nalogodavca i počinitelja partizanskih ratnih zločina ona protiv Josip Boljkovca, neslavno je propala zahvaljujući Boljkovčevom odvjetniku Anti Nobilu.

On uzgred rečeno, sada zastupa Josipa Perkovića oko optužbe za ubojstva hrvatskih političkih emigranata. Ostaje vidjeti hoće li, kao i u slučaju Boljkovac i slučaj Perković doživjeti krah zahvaljujući Nobilu.
Odgovor moguće leži u tome da sam Anto Nobilo raspolaže mračnim udbaškim tajnama, a ne izvanrednim odvjetničkim vještinama, jer je Nobilov otac bio visokorangirani djelatnik Udbe u Karlovcu što je upravo poveznica i prema Boljkovcu i prema Perkoviću.


Zadar, 25. kolovoza 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2013., nedjelja


Romantični Sanader: Hoću, konačno, muški da me se – balkanski
Romantični Sanader: Hoću, konačno, muški da me se – balkanski

http://dalje.com/hr-hrvatska/sanader--hocu-konacno-muski-da-me-se---balkanski/94310



Bivši premijer je davne 1987. godine objavio u Slobodnoj Dalmaciji pjesmu naziva Nenia Salonitana. Prenosimo je u cijelosti.

Nenia Salonitana
za J. P.

Dosta mi je polovnjaka.
Hoću, konačno, muški da me se.
Balkanski, štono riječ.
I to: sada. Odmah. Nunc aut numquam.

Dosta mi je polovnjaka.
Tko će me, ah, tko će me, konačno, muški?
Drhćem uzbuđena. Zakoraknuti u povijest?
Quid multa? Muškarčinu čekam. Dokrajči!

Dosta mi je polovnjaka.
Numerus Negidius. Prekini, konačno, agoniju.
Dosadni niz historijskih zelembaća.
Faex populi.
Čekaj s asfaltom. Iskorijeni najprije.

Dosta mi je polovnjaka.
Od Avara do danas. Iskrči sve, konačno.
O, sancta simplicitas. Muški me dohvati!
Ne dvoumi. Iščupaj. Ob maiorem cautelam.

Dosta mi je polovnjaka.
Po peti put. Po tko zna koji put. Konačno:
Svrši!!! O fictus possessor. U spomen:
Mojim imenom cestu nazovi.
Nuper obiit.

- 13:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2013., subota


Privatizacija državnog poduzeća HŽ Carga kojeg je Vlada RH odlučila prodati
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Privatizacija državnog poduzeća HŽ Carga kojeg je Vlada RH odlučila prodati



Iako Vlada RH s puno optimizma najavljuje privatizaciju HŽ Carga, činjenica je da razloga za to nema previše. Glasnogovornica rumunjske Feroviar Grupe (GFR) nedavno je izjavila kako je, barem što se njih tiče, privatizacija HŽ Carga još u jako ranoj fazi. Dok u Ministarstvu prometa i veza najavljuju skori kupoprodajni ugovor, rumunjskom investitoru tek predstoji "due diligence" ("dubinsko ispitivanje"), odnosno procjena isplativosti investicije. Feroviar Grupa najavila je i moguća odstupanja od Vladinih planova, odnosno, neke kompromisne prijedloge.

No, nije samo to pod znakom upitnika u postupku privatizacije HŽ Carga, inače prvog državnog poduzeća kojeg je Milanovićeva Vlada odlučila prodati. Nejasno je i to koji su razvojni planovi Feroviara u RH, odnosno na koliki promet roba računa rumunjska tvrtka, budući da o tome izravno ovisi i broj zaposlenih kao i razvoj dijela hrvatskih željeznica.

Javnosti ostalo nepoznato da je AWT u pregovorima o privatizaciji HŽ Carga otišao dalje od Feroviara

Iz dokumentacije koju posjeduje Index može se zaključiti da je upitna i transparentnost samog natječaja za prodaju 75 državnog udjela HŽ Carga. U priopćenju povodom prihvaćanja ponude Feroviara od 27. ožujka ove godine, Vlada RH izvijestila je kako je postupak prikupljanja ponuda započeo krajem 2012. godine. No, Index je u posjedu niza dokumenata i poslovne korespondencije između ponuditelja, hrvatske Vlade i uprave HŽ Carga, iz koje je vidljivo kako je još u svibnju te godine, uoči službenog početka prikupljanja ponuda, bilo pregovora s potencijalnim ponuditeljima.

Tada je, naime, na adrese vlade RH i Uprave HŽ Carga stiglo pismo namjere češkog AWT-a (Advanced World Transport), jednog od tri ponuđača koja su se javila i na ovogodišnji pozivni natječaj. U to su vrijeme predstavnici Vlade i HŽ Carga uputili pozive i njemačkom Deutsche Bahnu te austrijskom RCA. Njemački gigant nije pokazao interes za kupovinu hrvatske tvrtke, a na kraju su odustali i Austrijanci. No, javnosti je ostalo nepoznato da je češki AWT, inače dio moćne BXR grupe, ušao u pregovore o kupoprodaji s hrvatskom Vladom, te čak proveo i due diligence koji tek predstoji rumunjskom Feroviaru. Dakle, AWT je u pregovorima o privatizaciji HŽ Carga otišao i dalje od Feroviara. Gdje je zapelo i zašto Vlada o tome šuti?


Razvojni plan AWT-a je uključivao prebacivanje roba iz Trsta i Kopra u Riječku luku i Luku Ploče, što bi pomoglo jačanju tržišne pozicije hrvatskih luka


Sudeći po poslovnoj korespondenciji između AWT-a i Vlade te HŽ Carga, ponuda češke tvrtke bila je vrlo povoljna, a u nekim detaljima i daleko ozbiljnija od aktualne Feroviarove. Iz pisma koje nosi oznaku strogo povjerljivo, a koje su ministru Hajdašu Dončiću u listopadu 2012. uputili predsjednik uprave AWT-a Derk Stikker i izvršni direktor tvrtke Pierre Timmermans, vidljivo je da češki div ima ozbiljne ambicije s HŽ Cargom.

"AWT vjeruje da kao strateški partner HŽ Carga može isti uspješno razviti unutar najveće privatne tvrtke u željezničkom teretu u Europi te ga dovesti na vodeću poziciju u regionalnoj industriji željezničkog prometa i time osigurati njegov dugoročni uspjeh", tvrdi se u pismu namjere članova Uprave AWT-a.

Plan ulaganja u HŽ Cargo i razvoj tvrtke AWT je zamislio vrlo ambiciozno. Naveo je da garantira temeljito restrukturiranje kompanije uz zadržavanje maksimalnog broja ljudi, a sve u skladu promjene tokova roba i to na paneuropskim koridorima X,Vb i Vc. Uprava AWT-a najavila je kako ima namjeru dovesti preko 4 milijuna tona robe te u konačnici imati cca. 16 do 18 milijuna tona roba godišnje, što bi HŽ Cargo dovelo do lidera željezničkog teretnog prometa u regiji u sinergiji s AWT-om i garantiralo približno 3.000 radnih mjesta. Razvojni plan AWT-a uključivao je prebacivanje roba iz Trsta i Kopra u Riječku luku i Luku Ploče, što bi pomoglo jačanju tržišne pozicije hrvatskih luka koje u AWT-u vide kao "vrlo konkurentnu mediteransku poveznicu za središnju i istočnu Europu". AWT želi poduprijeti razvoj luka u Rijeci, Zadru i Pločama, stoji u pismu namjere AWT-a.


Planirali suradnju s Đurom Đakovićem


Pored toga, AWT je najavio modernizaciju mobilnih kapaciteta Carga sukladno planu restrukturiranja u suradnji s tvrtkom Đuro Đaković d.d., kao i to da će za svoje potrebe u vagonskom dijelu i revizijama te za svoje poslovne partnere dati posao po tržnim cijenama Đuri Đakoviću i na taj način ga izvesti na tržište željezničke industrije. U pismu namjere AWT je garantirao i da će u periodu od narednih pet godina kupiti planiranih 1.500 vagona od Đuro Đaković d.d. po tržišnim cijenama, kao i to da će hrvatskog proizvođača zvati na sve tendere koje organizira AWT s opcijom "call of last refusal", odnosno otkazivanja natječaja.

AWT je potvrdio i spremnost svog prodajnog odjela za prodaju vagona proizvedenih u Đuri Đakoviću, čime bi hrvatskoj tvrtki bilo otvoreno cijelo europsko tržište. U rješavanju financijskih dubioza HŽ Carga, AWT je predložio suradnju s BXR investicijama i jednom od najmoćnijih financijskih i ulagačkih grupacija srednje Europe. Pored toga AWT je najavio da je spreman pomoći hrvatskoj Vladi oko prodaje ugljena za potrebe termoelektrane Plomin gdje bi Đuro Đaković d.d. ostvario dodatnu zaradu na trgovini ugljenom, a HŽ Cargo bi od prijevoza ugljena imao zaradu od cca. 3 do 4 milijuna eura godišnje. Treba napomenuti da su ugljenokopi osnovni biznis Zdeneka Bakale, vlasnika BXR Grupe i češkog milijardera koji se redovito pojavljuje na Forbesovoj listi najbogatijih Europljana. Iz svega citiranog vidljivo je da je ponuda AWT-a za hrvatsku Vladu bila daleko zanimljivija, šira i u razvojnom smislu poticajnija od plaćanja u kešu i više od 1.000 otkaza uz otpremnine koje ovih dana nudi kontroverzni rumunjski privatizacijski tajkun Gruia Stoica.


Za Ministarstvo prometa "interes ponuđača bio sramežljiv"

Na upit što se dogodilo s ponudom AWT-a nakon provedenog due diligencea, iz Vlade i HŽ Carga nismo dobili posve jasan odgovor. U HŽ Cargu tvrde da nemaju ništa s natječajima koje raspisuje Vlada, dok u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture tvrde da na poziv za iskazivanje interesa za privatizaciju ili dokapitalizaciju HŽ Carga odaslan lani u jesen, nije bilo ozbiljnijeg interesa. Ponuda AWT-a koju smo jednim dijelom prenijeli, uz vrlo konkretno pismo namjere poslano iz vrha češke tvrtke ministru Siniši Hajdašu Dončiću i HŽ Cargu, teško bi se mogla smatrati neozbiljnom. Osim namjere za zadržavanjem svih zaposlenih u pismu namjere očita je i želja AWT-a da sudjeluje u razvoju željezničkih koridora u RH, hrvatskih luka i hrvatske industrije.

Unatoč tome u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture tvrde da je "interes ponuđača bio sramežljiv" zbog čega se išlo s međunarodnim natječajem za iskazivanje interesa, kada je osnovano i Povjerenstvo u Ministarstvu koje je zaduženo za cijeli postupak. "AWT se javio na natječaj, i ušao uži izbor među ukupno tri tvrtke, no u drugom krugu nije udovoljio uvjetima", tvrde u Uredu za odnose s javnošću. Izvori bliski AWT-u potvrdili su nam da je Uprava tvrtke bila zatečena raspisivanjem novog natječaja nakon što su obavljeni razgovori s nekoliko ozbiljnih europskih tvrtki, među kojima je njihova tvrtka očito pokazala najozbiljniji interes budući da je ušla u zadnju fazu prije obvezujuće ponude, a to je due diligence.

Zanimljivo je da se u to vrijeme, kako potvrđuju i u samom Ministarstvu, kao čovjek za vezu s češkim AWT-om pojavljivao Željko Perić, vlasnik konzultantske tvrtke Caper d.o.o., kojem je premijer Milanović lani nudio mjesto predsjednika uprave HŽ Holdinga. Na intervenciju premijera, s kojim je navodno u prijateljskim odnosima, Perić je imenovan i jednim od tri hrvatska člana u Nadzornom odboru Ine. Čini se da je AWT u konačnici odbio suradnju s Perićem, jer je Indexu potvrđeno da je njihov konzultant njemačka tvrtka Roland Berger koju u Hrvatskoj predstavlja Vladimir Preveden.

Javnosti se nedavno predstavio i konzultant rumunjskog Feroviara za Hrvatsku. To je Tin Nuić, vlasnik Rizol medije, i jedan od ključnih ljudi u kampanjama pojedinih SDP-ovih kandidata. Osim što je vodio kampanju SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića u utrci za zagrebačkog gradonačelnika, bio je i član PR tima u kampanji predsjednika Ive Josipovića. No, u izjavi Indexu, odbija svaku vezu između rumunjskog investitora Feroviar Grupe i SDP-a. Tvrdi da je s rumunjskom grupacijom u vezi već nekoliko godina, i to preko njihovog odjela za PR, a ugovor za predstavljanje u Hrvatskoj s njima je potpisao u svibnju ove godine, mjesec dana prije Feroviarove obvezujuće ponude hrvatskoj Vladi.

Gubici HŽ Carga u međuvremenu su prešli vrijednost 52 posto temeljnog kapitala, što je zakonski uvjet za pokretanje stečaja.

Ako je privatizacija državnih tvrtki u mandatu Milanovićeve Vlade ovako počela, što još možemo očekivati?



Zagreb-Zadar, 24. kolovoza 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jedan od Titovih ljubavnika navodno je bio i Budimir Lončar!
Jedan od Titovih ljubavnika navodno je bio i Budimir Lončar!

Preminuli člana CK je ženi i prijateljima spomenuo da Tito voli uzimati komuniste s nižih pozicija za ljubavnike. Među licima koje je spomenuo bio je i Budimir Lončar, koji je kasnije postao ministar vanjskih poslova SFRJ, te savjetnik Stjepana Mesića i Ive Josipovića.

Tito – homoseksualac

http://www.dnevno.hr/ekalendar/misteriji/46327-tito-homoseksualac.html



Iako uvijek okružen lijepim ženama, Tito je navodno volio druženje sa svojim suradnicima. Jedan od Titovih ljubavnika navodno je bio i Budimir Lončar!

Fitzroy Maclean, voditelj britanske misije koja je 1943. trebala utvrditi tko ubija najviše Nijemaca u Jugoslaviji prema nekim navodima je bio dugogodišnji ljubavnik Tita. Naime, Maclean je od 1934. do 1937. bio u Parizu (kad i Tito), a od 1937. do 1939. u Moskvi (na vlastiti zahtjev). Tito je zaveo Macleana po naredbi iz Moskve, pa je tako zapravo NKVD špijunirao britanske snage.

Nakon što je Tito poslan u Jugoslaviju da preuzme Partiju, MacLean je proveo godine tražeći priliku da bude poslan u Jugoslaviju. Međutim, zaljubio se u Ivu Lolu Ribara što je naljutilo Titu. Navodno su nacisti kao uslugu Titu likvidirali Ribara.

Kasnije je homoseksualna povijest Tita postala tabu, pa je navodno August Cesarec ubijen jer je znao za to. Neki tvrde da je i Stepinac saznao preko svećenika za tu sklonost, a oni su mu to prenijeli iz povjerljivih ispovijesti partizana. S druge strane, Kardelj je kasnije postao Titov glavni ljubavnik pa stoga nije likvidiran kada je ideološki zastranio. Jovanka Broz je za to znala, no nije je brinulo jer je sve to smatrala samo oblikom samozadovoljvanja.

Staljin je dobro znao za sve to preko NKVD-a, pa je pokušavao Tita ucijeniti u poslušnost. Kako je to prošlo svi znamo jer je Jugoslavija postala vođa pokreta nesvrstanih. Zanimljiva je primjedba jednog preminulog člana CK koji je ženi i prijateljima spomenuo da Tito voli uzimati komuniste s nižih pozicija za ljubavnike. Među licima koje je spomenuo bio je i Budimir Lončar, koji je kasnije postao ministar vanjskih poslova SFRJ, te savjetnik Stjepana Mesića i Ive Josipovića.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zdravko Tomac: Ukidanje Lex Perković kompromitirat će i Ivu Josipovića
Zdravko Tomac: Ukidanje Lex Perković kompromitirat će i Ivu Josipovića

Otvaraju se sudske mogućnosti da se utvrde nalogodavci likvidacija Hrvata za vrijeme starog režima

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/93637-hrvatska-najrigidnije-brani-komunizam-a-ukidanje-lex-perkovic-otvorio-bi-pandorinu-kutiju.html




Zdravko Tomac navodi:

- Moram reći da ja kao znanstvenik, političar i običan čovjek ne razumijem zašto je to Hrvatska napravila. Ne vidim nijedan razlog ni neku korist koju bi od toga imala. Vidim samo štetu i blamažu i zato se pitam što se iza toga krije. Ili se radi o jednoj totalnoj gluposti ili postoji nešto veliko zbog čega je vlada išla u takvu avanturu da se sukobi s EU, posebno s Njemačkom - kaže nam Zdravko Tomac. On smatra da bi jedini pravi potez bilo ukidanje spornog zakona. Tomac iznosi i svoje mišljenje o pozadini cijele priče.

- Intuitivno i iz svog iskustva mogu potražiti neke razloge takvog postupanja. Mislim da nije problem Perković, nego je problem otvaranje sudskih mogućnosti da se utvrde nalogodavci likvidacija naših ljudi za vrijeme starog režima. Tada je model likvidacija išao na sljedeći način: Političku odluku donosio je vrh Partije, dok je Tito bio živ. Nakon njega Izvršni komitet. Kad je trebalo likvidirati nekog iz neke republike, onda je odluku donosio Izvršni komitet CK te republike, a Udba je provodila. To znači da bi otvaranje sudskih procesa moglo kompromitirati ne samo Perkovića nego i neke neosporne političke ličnosti na kojima se temelje i neke današnje političke stranke i neki političari. Tu su otac Ive Josipovića, Ivica Račan... I tu bi se otvorila 'pandorina kutija' - smatra Tomac.


- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Matičarka Nada Lončar radi užurbano na smanjivanju nezaposlenosti: Zaposlila sina u zadarsku Elektru!
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Matičarka Nada Lončar radi užurbano na smanjivanju nezaposlenosti: Zaposlila sina u zadarsku Elektru!



Nada Lončar kao matičar u Matičnom uredu Zadar pojavila se pred same lokalne izbore 2013. godine i to odmah na listi HSP AS, te je uz veliku podršku zadarskih lokalnih medija ušla u općinsko vijeće Poličnik.

Tijekom izborne kampanje navodila je da će raditi na tome da se smanji nezaposlenost u općini Poličnik i da želi Poličnik u kojem neće biti važno tko je čiji sin. Odmah nakon što je postala vijećnica, zaposlila je sina u zadarsku Elektru. Vidljivo je da matičarka Lončar radi užurbano na smanjivanju nezaposlenosti i da je važno tko je čiji sin.

Nakon konstituiranja Općinskog vijeća općine Poličnik, Nade Lončar više nema u sredstvima informiranja. Gdje su njezine aktivnosti, programi za općinu Poličnik koje je navodila tijekom izborne kampanje? Zašto se ne javlja? Opet su prevareni Hrvati na području općine Poličnik. Već su u tihoj koaliciji s HDZ-om. Dobili su glasove birača i izdali ih.



U Poličniku, 24. kolovoza 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 13:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.08.2013., petak


Dok je HDZ rušio simbol grada SDP se brinuo o petokraci
Dok je HDZ rušio simbol grada SDP se brinuo o petokraci

http://www.057info.hr/sport/2013-08-23/dok-je-hdz-rusio-simbol-grada-sdp-se-brinuo-o-petokraci



Gradski vijećnik iz redova Akcije mladih i jedan od kandidata za direktora KK Zadar Marko Pupić Bakrač održao je danas ispred spomenika Krešimiru Ćosiću konferenciju za novinare na kojoj je iznio svoje političke stavove o stanju u zadarskom sportskom miljeniku. Očekivano, za sve je okrivio vrh zadarskog HDZ-a, međutim bio je vrlo oštar i prema SDP-u.
'Na lažna obećanja i 'majke mi' teško će tko staviti potpis na ugovor.

Previše je na taj način izvaranih. Umjesto da se javnost pravodobno informiralo o pravom stanju stvari i da su se poduzimali hitni koraci kako bi se klub spasio od propasti manipuliralo se i lagalo s ciljem prikrivanja kriminalnih radnji i nesposobnosti vrha HDZ-a te njihovih aparatčika instaliranih u klub po načelu partijske podobnosti, rekao je Pupić Bakrač i nastavio još oštrije.

Luđački potezi Nadzornog odbora i Uprave kluba

'Kakvu to poruku vjerovnicima u predstečajnoj nagodbi šalje ovaj nesposobni Nadzorni odbor i Uprava kluba sa svojim luđačkim potezima i igrokazima 'imamo trenera-nemamo trenera'? Odakle im pravo da se poigravaju ugledom i sudbinom KK Zadar? Nevjerojatno je što su u stanju napraviti po partijskoj direktivi kako ne bi ugrozili karijeru i položaj te kako bi napredovali u stranačkoj nomenklaturi. Za njih je simbol grada samo kolateralna žrtva na njihovom putu ka ostvarenju osobnih ambicija'.

Posebno poglavlje Pupić Bakrać je posvetio predsjedniku NO Darku Kasapu.

'On je jedan od glavnih aktera svih događaja u klubu u posljednjih nekoliko godina; od neuspjele pretvorbe do ovih posljednjih sramotnih epizoda. Uskoro će postati pročelnik budućeg mamut upravnog odjela za komunalno gospodarstvo koje će nastati spajanjem tri postojeća upravna odjela Grada. To sigurno nije zaslužio svojim angažmanom i doprinosom u KK Zadar ni kao predsjednik NO, ni kako bivši dogradonačelnik već odanošću šefu i slijepom ispunjavanju partijskih zadatak'.

KK Zadar je žrtva zločinačkih djela i izdaje

Svoje izlaganje završio je riječima:

'Krivci za zločin nikada nisu sami razotkrivali svoja zločinačka djela i izdaju, dapače nastojali su ih na sve načine prikriti bez obzira na moguće žrtve. Nažalost, ovaj put žrtva je naš KK Zadar'.

Na upit tko je konkretno kriv za stanje z klubu odgovorio je.

'Novi direktor kluba Boris Skroće zna, kao i svi mi da je prije izbora bio na razgovoru kod Božidara Kalmete i da je kao i njegovi prethodnici postavljen po partijskoj direktivi. Na isti su način postavljane sve uprave i nadzorni odbori. Boris Skroće priča gluposti kada kaže da su za ovo stanje odgovorne prošle uprave. Pa te je uprave postavila ista partija kao i njega. Za ovakvo stanje u klubu odgovoran je HDZ i njegov vrh. Dokaz je činjenica da nakon ovih blamaža nitko nije dobio otkaz jer rade po partijskoj direktivi niti je dao ostavku jer nitko je ne smije dati. Bivši direktor Marino Čačić je htio dati ostavku 20 dana prije izbora pa mu je zabranjeno da to ne bi negativno utjecalo na rezultate HDZ-a na izborima. Možemo usporediti KK Zadar s bolesnikom na aparatima. Umjesto da se pristupilo hitnom liječenju odugovlačilo se i sad smo u bezizlaznoj situaciji'.

SDP skače na zadnje nige zbog petokrake, a dopušta rušenje simbola grada

Opleo je Pupić Bakrač i po oporbi.

'Svaka vlast bi poželjela ovakvu oporbu. Već sam naglašavao kako su oni u tihoj koaliciji s HDZ-om pa su mi rekli da širim teorije zavjere. Što je to ako se oni ne očituju o stanju u KK Zadar. Je li to idiotizam, nesposobnost ili tiha koalicija? Što je? Dobili su glasove birača i po tko zna koji puta ih izdali. Oni se ne očituju o ničemu. Jedino su se očitovali u zadnje vrijeme o zvijezdi petokraki. Odmah skaču na zadnje noge. Ne daju dirati u zvijezdu petokraku, a dopuštaju da se ruše simbol grada Zadra.
'Što učiniti? Sad je kasno za bilo što!, zaključio je Pupić Bakrač.

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.08.2013., četvrtak


Odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava: Općina Stankovci nije prepoznala mogućnost korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava: Općina Stankovci nije prepoznala mogućnost korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana



Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava na otvoreno pismo predsjednika podružnice SHZ- a Stankovci koje je uputio ministru Mirandu Mrsiću, 4. kolovoza 2013. godine.

Odgovor Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Poštovana,
temeljem proslijeđenog otvorenog pisma predsjednika SHZ vezano uz korištenje programa javnog rada u Općini Stankovci, tražili smo očitovanje Područnog ureda Zadar i izjavljujemo sljedeće:

Početkom primjene svakog akcijskog plana zapošljavanja, Područni ured Zadar dostavlja sve potrebne informacije i brošure o mogućnostima korištenja programa svim načelnicima i gradonačelnicima sa zadarskog područja. Također se svake godine organizira prezentacija programa javnog rada u vijećnici Zadarske županije na koju se pozivaju svi načelnici i gradonačelnici s područja Područnog ureda Zadar.

Želimo napomenuti da su od početka primjene programa javnog rada, a kasnije i programa stručnog osposobljavanja sve općine s područja ispostave Benkovac (kojoj pripada i Općina Stankovci) koristile, a i sada koriste programe javnog rada i stručnog osposobljavanja. Jedino Općina Stankovci do sada nije koristila ni jedan program. Suradnja s načelnicima i gradonačelnicima je izuzetno dobra i nastojimo udovoljiti njihovim potrebama i programima.

Općina Stankovci, prema našoj evidenciji, ima 47 registriranih nezaposlenih osoba, od toga 19 nezaposlenih osoba je duže od 12 mjeseci na evidenciji Zavoda i potencijalno mogu biti uključene u programe javnog rada jer se radi o području od posebne državne skrbi. U evidenciji se nalaze i 3 nezaposlene osobe VŠS i VSS koje mogu biti uključene u programe stručnog osposobljavanja.

Smatramo da je Područni ured Zadar sa svoje strane učinio sve da informacije o mogućnostima korištenja programa budu na vrijeme i transparentno dostavljene svim potencijalnim korisnicima, pa tako i Općini Stankovci, o čemu svjedoči i podatak da sve općine i gradovi koje pokriva Područni ured Zadar koriste ove programe na zadovoljstvo nezaposlenih osoba i nas kao javne službe.

Žao nam je što općina Stankovci nije prepoznala mogućnosti korištenja programa na dobrobit svog mjesta i mještana, ali to na žalost ne ovisi o HZZ kao službi, već o inicijativi načelnika i lokalne zajednice.

S poštovanjem,
KABINET MINISTRA



Otvoreno pismo Mirandu Mrsiću, ministru rada i mirovinskog sustava


Poštovani ministre,

Općina Stankovci u Zadarskoj županiji, u kojoj sada ima oko 90 nezaposlenih, nije prihvatila niti jedan program javnih radova.

Načelnik općine Stankovci trebao je prihvatiti program i definirati radove, jer se isti financiraju od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ljudi su mogli biti zaposleni.

Pitanje je što ćete Vi kao ministar poduzeti ako lokalni šerifi ne prihvaćaju program za zapošljavanje kao što je slučaj u općini Stankovci.

Čiji ste Vi ministar i koga predstavljate kada Vas načelnici općina bojkotiraju?


Poslano


1. Ministarstvu rada i mirovinskog sustava RH



U Stankovcima, 22. kolovoza 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Stankovci
Miljenko Morić

- 19:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2013., utorak


PRAVAŠKA MATIČARKA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PRAVAŠKA MATIČARKA



Od uvođenja višestranačja u Republici Hrvatskoj, 1990. godine, postoji kontinuirano uništavanje povijesnih hrvatskih stranaka, a naročito pravaških stranaka. Uništavanje pravaštva u Hrvatskoj potencirano je od strane inozemnih instituta, čije su države stoljećima eksploatirali Hrvatsku, a potpomognuti s ojačanim «boljševičko-jugounitarističkim» snagama u Hrvatskoj.

Političkom trgovinom i dalje se uništavaju pravaške ideje.
Na lokalnim izborima 2013. godine ispred HSP dr. Ante Starčević nositelj liste za Općinsko vijeće općine Poličnik i kandidatkinja za načelnika općine Poličnik bila je Nada Lončar.

Nada Lončar kao matičar u Matičnom uredu Zadar pojavila se pred same lokalne izbore 2013. godine i to odmah na listi HSP AS. U kampanji se odmah počela služiti priopćenjima najaktivnije stranke SHZ-a u općini Poličnik, a naročito o korupciji u vezi poslovnih zona i dr., te uz veliku podršku zadarskih lokalnih medija ulazi u općinsko vijeće Poličnik.
Taman toliko je potrebno da slome opoziciju u općini Poličnik s ciljem gušenja drugih hrvatskih političkih stranaka koje su upozoravale vlastodršce općine Poličnik na neobrađena polja, pad nataliteta, emigraciju koja se nije vratila u domovinu, drogu koja hvata maha i na rušenja raspela u općini Poličnik.

Nakon konstituiranja Općinskog vijeća općine Poličnik, Nade Lončar više nema u sredstvima informiranja. Gdje su njezine aktivnosti, programi za općinu Poličnik koje je navodila tijekom izborne kampanje? Zašto se ne javlja? Opet su prevareni Hrvati na području općine Poličnik.

U HSP AS nisu ni svjesni da je scenarij smišljen po uputama bivšeg okupatora čija je UDB-a, a naročito KOS, kontrolirao istaknute Hrvate na području općine Poličnik.


U Poličniku, 20. kolovoza 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK









- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

CIA: RAZOTKRIVENO - Tito je bio Rus ili Poljak i sigurno nema jugoslavensko porijeklo
CIA: RAZOTKRIVENO - Tito je bio Rus ili Poljak i sigurno nema jugoslavensko porijeklo

http://www.vecernji.hr/vijesti/cia-tito-nije-bio-jugoslavenskog-porijekla-nego-rus-ili-poljak-clanak-600341


CIA: Tito nije bio jugoslavenskog porijekla nego Rus ili Poljak

Analitičari CIA-e do ovog su zaključka došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz.

Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslavenskog porijekla, tvrde to iz CIA-e u dokumentu koji je nedavno objavljen na internetskoj stranici ove američke obavještajne agencije.

Analitičari CIA-e do takvoga zaključka su došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz. Analiza je rađena na osnovu jednoga govora Tita iz 1977. godine. U dokumentu, s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, navodi se da je Tito govorio hrvatskosrpskim jezikom, koji mu je "navodno" materinji, ali sa „stranim akcentom".

Analitičari CIA-e su dali su si dodatnog truda pa su proveli i opsežnu analizu jezika koji bi Brozu mogli biti materinji ili bliskiji od hrvatskog i srpskog jezika. Kao moguće jezike spominju ruski i poljski. U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti materinji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

Upravo zbog toga autori dokumenta su mišljenja da je logično pretpostaviti da je Tito zapravo bio Rus ili Poljak i da je sigurno da nema jugoslavensko porijeklo. Titovo nejugoslavensko porijeklo u CIA-i objašnjavaju i kroz njegovu nepristranost kao i kroz „uspjehe“ u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji. Analiza je rađena na osnovi jednoga govora Tita iz 1977. godine.

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2013., ponedjeljak


Izdanak autentičnog hrvatskog kriminalno-privatizacijskog establišmenta
Izdanak autentičnog hrvatskog kriminalno-privatizacijskog establišmenta

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/93487-kako-vjerovati-karamarkovom-hdz-u-u-kojemu-je-glavni-ekonomski-strateg-i-d-milosevic.html



Kako vjerovati Karamarkovom HDZ-u u kojemu je glavni ekonomski strateg I. D. Milošević

Iako je po struci liječnik nikada se nije bavio medicinom jer se od mladosti "zarazio" biznisom. Kao klasični izdanak autentičnog hrvatskog kriminalno-privatizacijskog establišmenta, Ivan Domagoj Milošević danas uživa u "plodovima rada" svog oca Radenka, jednog od osnivača HDZ-a i pri(h)vatizatora Pastora. Čovjek sa 16 stanova i brojnim drugim zanimljivostima iz imovinske kartice ima još samo jednu želju - voditi hrvatsku ekonomiju ako HDZ ponovno dođe na vlast.

Da je kojim slučajem Ivan Domagoj Milošević u svibnju prošle godine postao predsjednik HDZ-a bio bi to zaista povijesni paradoks da stranku koja je vodila Hrvatsku u godinama borbe za neovisnost vodi netko s toliko prepoznatljivim prezimenom.

Kod Ivana Domagoja ipak nije toliko sporno ni samo prezime ni njegovo istočno podrijetlo, nego njegov 'background'.

Iako je završio Medicinski fakultet, nikad se nije bavio medicinom. Već kao student otvorio je svoju prvu firmu koju je vodio 10 godina sve dok ga 'sudbina' nije predodredila za prvo suvlasnika, a kasnije i vlasnika najpoznatije hrvatske tvornice vatrogasnih aparata Pastor. U međuvremenu je osim medicine završio i Bledsku školu managementa pa ga je život jednostavno odveo u poduzetničke vode.

Kao izdanak autentičnog hrvatskog kriminalno-privatizacijskog establišmenta, Ivan Domagoj Milošević danas, istini za volju, uživa u 'plodovima rada' svoga oca Radenka, jednog od osnivača HDZ-a, koji je izravno odgovoran za privatizaciju Pastora tijekom devedesetih.
Radenko Milošević bio je jedan od onih koji su se u pravo vrijeme zatekli na pravom mjestu. Zajedno s još desetak ljudi 1994. kupio je 45 posto dionica Pastora, iako njihova ponuda cjenovno nije bila najpovoljnija. Predsjednik Hrvatskog fonda za pri(h)vatizaciju koji je prihvatio lošiju ponudu, iako su postojale dvije povoljnije, bio je Ivan Penić, dok je predsjednik Upravnog odbora Fonda u to vrijeme bio Borislav Škegro.

Domagoj Milošević imao je tada samo 24 godine, a direktor tvornice postao je šest godina kasnije kada je otac prenio na njega svoje dionice. Zajedno sa sinom još jednog "velikog" hrvatskog biznismena, Danijelom Šternom, 'financijskim' makinacijama posao je većinski vlasnik Pastora i danas ponosno ističe kako je 'ponosan na ono što se u Pastoru događalo zadnjih desetak godina' koliko mu je on bio na čelu'. Kako i ne bi kada je plod njegova rada vidljiv u njegovoj imovinskoj kartici koja otkriva da je I. D. Milošević pasionirani kolekcionar nekretnina koji posjeduje 16 stanova vrijednih 20-ak milijuna kuna, poslovne prostore, znatan broj poslovnih udjela i dionica u fondovima i trgovačkim društvima i drugu imovinu, kao i dvanaest garaža, te 'skromnu' ušteđevinu od 300-tinjak tisuća kuna i 'nešto' eura.

Od kada ga je Jadranka Kosor uvela u politiku, dajući mu mjesto potpredsjednika Vlade za investicije, on se više i ne želi vratiti niti u biznis koji je kažu ekonomski analitičari u velikim problemima.

'Stručnjak' poput ministra gospodarstva Vrdoljaka koji nije bio sposoban voditi niti jednu malu tvrtku ili ministra poljoprivrede Jakovine kojem je propala i jed(i)na mala poljoprivredna ljekarna u izrazito agrarnom kraju, i Milošević bi vlastiti biznis koji je prenio na odvjetnike, popravio kada bi opet došao do vlasti. Samo o tome više ne odlučuje ni on, ali ni birači već njegov šef Karamarko o kojem se tijekom unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke izražavao vrlo negativno, a danas su čini se zakopali sjekire.

Iako se s vremena na vrijeme u medije plasira poneka teza iz gospodarske strategije HDZ-a, još uvijek nije jasno tko je zapravo osoba odgovorna za nju. Je li to dr. Đuro Njavro koji po svom habitusu nema ništa zajedničko s Miloševićem ili netko drugi, no definitivno Milošević sebe vidi kao onaj tko će je provoditi.

Zato u zadnje vrijeme sve češće i nastupa u medijima tumačeći HDZ-ov plan kojim će, kaže on, vratiti ekonomski prosperitet i standard građanima. U tom Miloševićevom planu najbitniji je već viđeni 'tržišno-socijalni model sličan onome na kojem se temelji njemački uspjeh, a koji predviđa, među ostalim, smanjivanje poreznih presija, učinkovitu javnu administraciju, promjenu odnosa prema poduzetnicima i obrtnicima'. Jasno, s tipično hrvatskim karakteristikama 'samoposluživanja' političara.

I kako onda uopće vjerovati takvom HDZ-ovom gospodarskom planu kojeg tumači osoba čija je zanimacija igranje PlayStationa s djecom i čitanje triju knjiga u isto vrijeme te jogiranje 10 km dnevno. A ako ostane vremena nešto se proda, poput onih 100-tinjak stanova državi, pa tako opet u krug, da na kraju vjerojatno ni sam ne zna što mu je zapravo posao, a što hobi.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2013., nedjelja


PARTIZANSKO - ČETNIČKI ZLOČINI NA PODRUČJU MORPOLAČE I PROVIĆA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PARTIZANSKO - ČETNIČKI ZLOČINI NA PODRUČJU MORPOLAČE I PROVIĆA


Crkva sv. Petra, Morpolača

Nitko nikada nije odgovarao što je ubijena nevina hrvatska obitelj Ušljebrka «Štrolić» u Morpolači (Marko Ušljebrka pok. Bože 1. studenoga 1933. godine umro od žandarskih batina, Martin Ušljebrka pok. Ivana i Marko Ušljebrka pok. Ilije , strijeljani su od strane partizana između 29. i 30. ožujka 1942. u Morpolači), Šime Klarić Šice iz Provića (ubili su ga četnici 10. lipnja 1942. godine) i župnik župe Lišane Ostrovičke fra Andrija Zjačić ( pogubljen od strane partizanske vlasti, 14. siječnja 1944. godine).

Istaknuti komunistički funkcionar sa područja Stankovaca STIPE MORIĆ u svojoj knjizi «Benkovački kraj kroz vjekove», Zbornik 2, 1988. godine navodi partizanske, odnosno četničke zločine u II svjetskom ratu prema hrvatskom stanovništvu na području mjesta Morpolače i Provića.
U zborniku knjige, str. 388., 389 i 390., Morić navodi:

Ubijena obitelj Ušljebrka «Štrolić» u Morpolači

Članovi obitelji Ušljebrka «Štrolić» imali su poljoprivredna imanja u Morpolači i Bjelini. U Morpolači su živjeli braća: Martin, Bare, i Grgo pok. Ivana i stričevići im Marko pok. Ilije «Vuje» i Stipan pok. Marka, dok su u Bjelini živjeli njihovi stričevići: Božo, Šime i Stojan pok. Šime, a imanja su bila zajednička i u obradi su se ispomagali.

Obitelj Ušljebrka «Štrolić» u Morpolači bila je jedina hrvatske nacionalnosti. i kao takva bila je izložena teroru velikosrpskih nacionalista, što potvrđuje da je član njihove obitelji Marko pok. Bože 1. studenoga 1933. godine umro od žandarskih batina.

U ožujku 1942. godine opljačkana je kuća Mande i Joše Matijević u Međarima, što je bio povod za likvidaciju obitelji Ušljebrka «Štrolić».

Po članku Mila Vlahova objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji od 3. travnja i Šibenskom listu 4. travnja 1962. godine u noći između 29. i 30. ožujka 1942 . godine jedna desetina boraca iz područje Vodica i dvije desetine iz Cicvara i Međara izvršili su akciju na kuću Ušljebrka «Štrolić» uhapsili Martina i stričevića mu Marka, te ih strijeljali u blizini sela, dok su uspjeli pobjeći Bare, Grgo i Stipan.

Podaci koje u svom članku navodi Milo Vlahov da su Ušljebrke «Štrolići» izvršili pljačku obitelji «Mijaljica» (opljačkana je obitelj Matijević) nemaju nikakvih materijalnih dokaza i po tvrdnji mještana Morpolača Ušljebrke «Štrolići» nikog nisu opljačkali, niti im je to bilo potrebno, jer je ta obitelj bila najimućnija u Morpolači, a imala je preko 2 vagona žitarica, 3 vagona grožđa, 6 volova, 2 krave, 150 ovaca i drugih materijalnih dobara, a Marko koji je strijeljan od svoje prčije imao je 5.000 kg žitarica. To su bili mirni ljudi bez oružja, nepismeni, politikom se nikad nisu bavili, nikakve veze s okupatorom nisu imali, a iz Morpolače do njihove likvidacije nitko nije od talijanskih vlasti hapšen niti ispitivan zbog suradnje s NOP-om. Slučaj
Likvidacije obitelji Ušljebrka «Štrolić» ima izrazito nacionalni karakter.

Iza ove akcije u travnju 1942. godine na sastanku u brodu «Duga» kojom su prisustvovali istaknuti komunistički funkcioneri: Fabo Mrša, Ante Španja, Pero Španja, Gušte Jurićev «Barbin», Ante Begić i Stipe Morić.

Na sastanku Stipe Morić je ukazao na nepravilnosti vezane za akciju u Morpolači i upoznao prisutne o nezadovoljstvu organizatora NOP-a u Stankovcima, jer da im je ta akcija stvorila probleme u radu. Na Morićevo reagiranje Fabo Mrša je rekao: «Druže nemoj tako. Našim terencima je rečeno ako se likvidira obitelj Ušljebrka «Štrolić» da bi u Morpolači u toku dana mogao logorovati bataljon vojnika. «Na to mu je Morić rekao: «Dođite sada u Morpolaču. I ne samo to. Grupa ljudi iz Morpolače koja je izbjegla hapšenje od fašista nalazi se u šumi u okolici mjesta i neće stupiti u naše redove, jer su četnički nastrojeni.

Četnička grupa koja je 10. lipnja 1942. godine likvidirala Šimu Klarića Šicu u Proviću

U šumi su tada bili: Kleut Stevana Ilija, rođen 1902., Kleut Stevana Milan, rođen 1908., Kleut Todora Todor, rođen 1915., Kleut Todora Nikola, rođen 1920., Kleut Todora Marko, rođen 1920., Mandić Stevana Dušan, rođen 1911., Mandić Stevana Stevan, rođen 1913., Mandić Stevana Tode, rođen 1920., Tomašević Rade Sava, rođen 1913. godine , Šuša Tanasija Ilija, rođen 1913., svi iz Morpolače; i Kresović Vuje Dušan, rođen 1911. i Kresović Jovana Mile, rođen 1919. oba iz Provića.

Navedena četnička grupa kako Morić navodi 10. lipnja 1942. godine likvidirala je i Klarić Šime Šimu (Šicu), rođena 1902. u Proviću, istaknutog velikohrvatskog nacionalistu.
Nakon što su četnici ubili Šimu Klarića Šicu, 13. lipnja 1942. godine svi su se predali talijanskim vlastima i stupili u njihovu vojnu formaciju, osim Kleuta Todora Marka koji je stupio u NOV i poginuo u V ofenzivi na Sutjesci.

Fra Andrija Zjačić pogubljen od strane partizanske vlasti

Na pogrebu Šime (Šice) Klarića u vukšićkom groblju 10. lipnja 1942. godine svećenik fra Andrija Zjačić služio je misu te su i njega partizani mučki ubili, 14. siječnja 1944. godine.

Nitko nikada nije odgovarao što je ubijena nevina hrvatska obitelj Ušljebrka «Štrolić» u Morpolači, Šime Klarić Šice u Proviću i župnik župe Lišane Ostrovičke fra Andrija Zjačić.



U Proviću, 18. kolovoza 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2013., subota


Privatizacijom cesta, banaka i osiguranja idemo u pravcu Grčke
Privatizacijom cesta, banaka i osiguranja idemo u pravcu Grčke

Santini: 'Ne poduzmemo li nešto, čeka nas sudbina Grčke!'

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/93226-santini-ne-poduzmemo-li-nesto-ceka-nas-sudbina-grcke.html


LJETNA RASPRODAJA: AUTOCESTE U KONCESIJU, HPB I CO U PRIVATIZACIJU

Možete li zamisliti da jedna Njemačka, Švedska ili Norveška rasprodaju svoje nacionalno bogatstvo', ističe naš sugovornik i tumači kako je pitanje svih pitanja što ostavljamo budućim generacijama. Mi smo bogatstvo od generacija prije nas dobili da ga sačuvamo i uvećamo, a ne da ga prodajemo.

Grčka idući mjesec kreće u ljetnu rasprodaju. Prema dogovoru s međunarodnim kreditorima, ova zemlja treba prikupiti 2,5 milijardi eura od prodaje državnih kompanija do kraja ove godine. Da bi dogovor ispoštovali, njihova Agencija za privatizaciju idućeg mjeseca raspisat će sedam novih natječaja za prodaju državnih poduzeća.

Na prodaju tako idu luke u Patri i Solunu, a potom će se objaviti i natječaji za prodaju deset regionalnih luka, vodoprivredno poduzeće Evdap i na koncu željeznički operater Trenose. Grčka, čini se, funkcionira po principu onih dosadnih televizijskih reklama, ali to još nije sve, i doista nije sve, planira se ubrzavanje prodaje tvrtke za plin Deppa.

Ni u Hrvatskoj situacija s rasprodajom nije ništa bolja. Čini se tako da su se u Lijepoj našoj zaigrali s prodajom kao da je Hrvatska društvena igra Monopoly. Otišli smo toliko daleko da bi uskoro na svim ulazima u zemlju kričavim slovima moglo pisati 'SALE', pa tko voli nek' izvoli.

Naši vladajući nacionalno bogatstvo prodaju po sniženim cijenama. Najavljuje se davanje autocesta u koncesiju od 30 do 50 godina. No, brige nema kako objašnjava ministar Hajdaš Dončić, to nije prodaja, to je samo koncesija, a straha ne treba biti po ministrovim riječima niti radi toga što bi koncesionar samo upravljao autocestama i održavao ih, a zauzvrat bi ubirao cestarinu. Sitnica, složit ćete se. Planira se i prodaja HPB-a, Croatia osiguranja, HŽ Carga, kao i još desetak tvrtki. No, ministar Linić smatra kako s privatizacijom moramo požuriti jer smo još samo kratko nova članica EU. Stoga je Linić svojevremeno najavljivao kako s ulaskom u Europu kreće masovna privatizacija, i to u narednih šest mjeseci.

Prema ovoj nacionalnoj rasprodaji ekonomski analitičar Guste Santini nije blagonaklon. On smatra da se Hrvatska mora mijenjati i okretati problemima, a rješenje za probleme nikako nije prodaja onoga što posjedujemo. 'Privatizacijom cesta, banaka i osiguranja idemo u pravcu Grčke', misli analitičar. Da bi država pravilno i dobro funkcionirala potrebna joj je restruktura te mnogo truda, rada i akcije bez ispraznih priča.
'Ako se nešto ne poduzme teško da ćemo izbjeći sudbinu Grčke', misli Santini. Prodaja nacionalnog bogatsva nije dobro rješenje i ako budemo radili po tom scenariju, neizbježno je to da ćemo se zadesiti u situaciji u kojoj se ova zemlja sada nalazi.

'Prodajom nacionalnog bogatstva smanjuje se broj stupnjeva slobode', kaže Santini. 'To vam je kao da imate kuću koju ste prodali ili iznajmili, vi više niste u njoj, a ako i jeste, sve ovisi o ugovoru koji ste potpisali', objašnjava ekonomski analitičar. Svojevremeno smo govorili i o internacionalizaciji bankarskih sustava. No, što smo time dobili, pita se Santini. 'Banke gledaju svoje interese', kaže i naglašava kako je to logično te da svaki investitor zastupa svoje interese, a uloga države i vlasti je da budu osjetljiviji prema imovini.

'Možete li zamisliti da jedna Njemačka, Švedska ili Norveška rasprodaju svoje nacionalno bogatsvto', ističe naš sugovornik i tumači kako je pitanje svih pitanja što ostavljamo budućim generacijama. Mi smo bogatstvo od generacija prije nas dobili da ga sačuvamo i uvećamo, a ne da ga prodajemo.

'Razumijem da Liniću nije lako, ali državi je potrebno drugačije rješenje', misli naš sugovornik. Politiku treba mijenjati i spozanti stanje koje jest te nakon toga napraviti iskorak jer u suprotnom nas ne čeka blistava budućnost.

- 13:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.08.2013., petak


Predsjednik Skupštine Zadarske županije kao podstanar živi u kući u Zadru čiji je vlasnik Sava Čubrilo
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Predsjednik Skupštine Zadarske županije kao podstanar živi u kući u Zadru čiji je vlasnik Sava Čubrilo



Podstanar Željko Lončar aktualni predsjednik Skupštine Zadarske županije olako podiže kredite i odlazi u podstanare

Lončar je 1997. godine založio obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a.
Bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a založio je kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB u iznosu oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine 63.000,00 CHF). Jesu li i ovi Lončarevi krediti njegovi loši potezi neka prosudi hrvatska javnost.

Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. Vinilplastika je otišla u stečaj i likvidaciju. Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Lončar je 1997. godine kupio dionice nekadašnje “Vinilplastike” u vrijednosti 810.000 kuna. Založio je obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a. Prije nekoliko dana zbog nevraćanja kredita Lončar je ostao bez obiteljske kuće u Poličniku koju je preuzela Splitska banka. Od 19. srpnja 2013. godine sa svojom obitelji živi u Zadru kao podstanar u kući čiji je vlasnik Sava Čubrilo.

Uvidom u Zemljišnoknjižni odjel Zadar utvrđeno je da je tvrtka Cresco d.o.o., Poličnik založila bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a te je podigla kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine oko 63.000,00 CHF).

Osnivač poduzeća Cresco d.o.o., Poličnik je Ana Jukić, OIB: 71284414508, Poličnik 21.-jedini osnivač d.o.o., a koja je ujedno i direktor poduzeća, inače kći Željka Lončara, koji je također osoba ovlaštena za zastupanje – prokurist, zastupa pojedinačno i samostalno.


U Zadru, 16. kolovoza 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.08.2013., četvrtak


PUKOVNIK ŽELJKO LONČAR BIVŠI POVJERENIK KOMISIJE ZA ZATOČENE I NESTALE – SEKTOR «JUG»
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PUKOVNIK ŽELJKO LONČAR BIVŠI POVJERENIK KOMISIJE ZA ZATOČENE I NESTALE – SEKTOR «JUG»


Pukovnik Željko Lončar tijekom rata je bio povjerenik Komisije za zatočene i nestale – sektor « Jug» Vlade Republike Hrvatske, a pukovnik Ivan Grujić predsjednik Komisije za zatočene i nestale Vlade RH. Osim što imaju iste činove kao pukovnici i što su zajedno radili u komisiji isti su radili i kao vozači. Lončar je radio kao «šofer» cisterni u bivšem Centru za zaštitu od požara općine Zadar, a Grujić kao «šofer» u bivšoj Službi državne sigurnosti (SDS-u).

Lončar je Zadarskom listu 20.02. 2013. godine izjavio da je bio član SKH od 1978. do 1981., a da je istupio iz SKH nakon intervencije bivše vojske i milicije na Kosovu.

Također, Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike Zadar, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. Vinilplastika je otišla u stečaj i likvidaciju. Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Lončar je bio i predsjednik Nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac,od 19.01.2005. do 27.01.2011. godine koja je također otišla u stečaj.
Sada Lončar obnaša funkciju predsjednika Skupštine Zadarske županije i predsjednika Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Pozivamo Hrvate da komentiraju jesu li se dva «šofera» - Lončar i Grujić slučajno našli u Komisiji za zatočene i nestale.


E moj narode: Udbaš Grujić, Perkovićev 'šofer', u Povjerenstvu za istraživanje komunističkih zločina

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/89883-e-moj-narode-udbas-grujic-perkovicev-sofer-u-povjerenstvu-za-istrazivanje-komunistickih-zlocina.html



Pitamo se kako će pukovnik Grujić, bivši djelatnik osječke UDBA-e, imati hrabrosti pogledati u oči i razgovarati sa obiteljima žrtava čije grobove treba locirati i ekshumirati? Kako će zamjenik Freda Matića, pukovnik Ivan Grujić, gledati u oči djeci žrtava udbaških zločina i objasniti da je on u UDBA-i bio 'samo profesionalac', najprije vozač ozloglašenog Josipa Perkovića, a potom godinama, operativac osječke UDBA-e koja je provodila strahovit teror na tom području? Dakle, čovjek Josipa Perkovića imenovan je na čelno mjesto koje bi trebalo iskazati sućut žrtvama OZN-e i UDB-e. Kakve li ironije!

Prošli tjedan je za predsjednika Povjerenstva za poraće izabran ministar branitelja Predrag Fred Matić, a za njegova zamjenika pukovnik Ivan Grujić, inače drugi čovjek Fredova Ministarstva.

Povjerenstvo, čiji je zadatak razgovor sa svjedocima, obiteljima žrtava koje raspolažu određenim saznanjima u cilju utvrđivanja lokacija ubijenih hrvatskih vojnika i civila krajem, i neposredno nakon službenog završetka Drugog svjetskog rata, a potom ekshumacija i dostojno obilježavanje tih grobišta, kao i zasad neidentificiranih lokacija na kojima su pokopane žrtve udbaških zločina (od likvidacija OZNE, UDBA-e, Službe državne sigurnosti pa do žrtava Golog otoka) ima glavnog 'operativca' koji bi to trebao realizirati – pukovnika Ivana Grujića.

Tko je pukovnik Grujić?

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19216:e-moj-narode-udba-gruji-perkoviev-ofer-u-povjerenstvu-za-istraivanje-komunistikih-zloina&catid=9:politika-i-drutvo&Itemid=11



No, kao i sve ostalo krivo u Hrvatskoj, tako je i njegovo imenovanje na čelnu funkciju glavnog operativca Povjerenstva.
Pitamo se kako će pukovnik Grujić, bivši djelatnik osječke UDBA-e, imati hrabrosti pogledati u oči i razgovarati sa obiteljima žrtava čije grobove treba locirati i ekshumirati?

Kako će isti taj Grujić, gledati u oči djeci žrtava udbaških zločina i objasniti da je on u UDBA-i bio 'samo profesionalac' , najprije vozač ozloglašenog Josipa Perkovića, a potom godinama, operativac osječke UDBA-e koja je provodila strahovit teror na tom području? Raspolažemo, naime, podacima da je Grujić bio osobni vozač Josipa Perkovića koji ga je 1. svibnja 1992. prilikom osnivanja SIS-a, zajedno sa Zoranom Gaćinom, povukao u Zagreb.

Dakle, čovjek Josipa Perkovića imenovan je na čelno mjesto koje bi trebalo iskazati sućut žrtvama OZNA-e i UDBA-e. Kakve li ironije! Grujić je ovime, od Udbaša transformiran u humanitarca.
Osim toga, apsurdno je i da je ovo Povjerenstvo stavljeno pod ingerenciju Ministarstva branitelja jer kakve ono ima veze sa zločinima iz doba komunizma?

Drugi čin hrvatske komedije

Navedeno Povjerenstvo za poraće prije se zvalo Ured za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata, i na njegovu čelu bio je Andrija Hebrang.
Imenovanje mlađeg Hebranga na ovu funkciju jednako je neumjesno kao da je umjesto sadašnje Nataše Jovičić, upraviteljice Spomen područja Jasenovac, na to mjesto imenovan sin Dinka Šakića ili recimo, Andrije Artukovića!

Naime, otac HDZ-ovca Andrije Hebranga bio je 'produžena ruka' Josipa Broza kao ideološki začetnik nastanka Bleiburga i Križnih puteva. Tako je, Hebrang stariji još 1944. godine svim partizanima i komunistima objasnio tko su im ratni i poslijeratni neprijatelji te koga treba likvidirati.
U knjizi 'Izdajice položite oružje inače ćete biti uništeni' Hebrang optužuje mačekovce (HSS-ovce), Domobrane i neke svećeničke krugove da su izdajice te im poručuje da je ' oslobodilački pokret dosad pomrsio sve račune fašističkih osvajača, ustaša i mačekovaca'.

'A s njima ćemo mi brzo izaći na kraj', završava Hebrang.

Da su se ove Hebrangove riječi obistinile navodi se i zapisniku sa sastanka samog vrha Partije 1945. godine u Zagrebu kojim dnevno.hr raspolaže.

Na sastanku su bili 'drugovi' Jakov Blažević, drug Vicko (pretpostavlja se da je riječ o Vicku Krstuloviću) te drugovi Stevo, Rade, Mićo, Vlado i ostali. Konstatirano je da su kod Županje partizani ubili 23 HSS-ovca.
'Vojnici naše Armije prilikom prolaska kroz Slavoniju napravili su čitav niz grešaka i nepravilnosti. U selu Čika Tune (Kotar Županja) pobijeno je 23 HSS-ovca', izvijestio je članove Partije drug Rade.
Ubijeni su isključivo zbog pripadnosti Hrvatskoj seljačkoj stranci, a ne kao ustaški zločinci, jer se u nastavku zapisnika navodi kako je potrebno 'više rada s HSS-ovcima'.

Nobilo preko oca povezan s udbaškim tajnama?

I kao šećer na kraju - jedina ozbiljna optužba u modernoj Hrvatskoj koja je bila podignuta protiv nalogodavca i počinitelja partizanskih ratnih zločina ona protiv Josip Boljkovca, neslavno je propala zahvaljujući Boljkovčevom odvjetniku Anti Nobilu.

On uzgred rečeno, sada zastupa Josipa Perkovića oko optužbe za ubojstva hrvatskih političkih emigranata. Ostaje vidjeti hoće li, kao i u slučaju Boljkovac i slučaj Perković doživjeti krah zahvaljujući Nobilu.
Odgovor moguće leži u tome da sam Anto Nobilo raspolaže mračnim udbaškim tajnama, a ne izvanrednim odvjetničkim vještinama, jer je Nobilov otac bio visokorangirani djelatnik Udbe u Karlovcu što je upravo poveznica i prema Boljkovcu i prema Perkoviću.


Zadar, 15. kolovoza 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2013., utorak


BENKOVAČKA POLICIJA PRIVELA POČINITELJA
BENKOVAČKA POLICIJA PRIVELA POČINITELJA

EKOCID U PROVIĆU: 55-godišnjak zatrovao bunare zbog vikendaša

http://www.voxportal.hr/vijest/ekocid-u-provicu-55godisnjak-zatrovao-bunare-zbog-vikendasa/30764.html


Veća katastrofa je izbjegnuta jer je na vrijeme uočena kanta s motornim uljem

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom s benkovačkog područja kojeg se sumnjiči da je sredinom srpnja motornim uljem onečistio vodu u seoskim bunarima u mjestu Prović, pri čemu je samo pukom srećom izbjegnuta veća tragedija.

O motivima ovog kaznenog djela onečišćenja okoliša policija se nije službeno izjasnila, no neslužbeno doznajemo da je suludi čin 55-godišnjaka potaknulo njegovo nezadovoljstvo prekomjernim korištenjem vode iz bunara od strane vikendaša, odnosno što zbog drugih nema dovoljno vode za vlastite potrebe. Naime, kako selo još uvijek nema vodovodnu mrežu, bunari i gusterne su jedini izvor pitke vode.

Pronalaskom počinitelja, mještani Provića nakon višednevne agonije i zabrinutosti za svoje zdravlje napokon mogu odahnuti.

- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ekskluzivno: Podstanar Željko Lončar aktualni predsjednik Skupštine Zadarske županije olako podiže kredite i odlazi u podstanare
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ekskluzivno: Podstanar Željko Lončar aktualni predsjednik Skupštine Zadarske županije olako podiže kredite i odlazi u podstanare



Lončar je 1997. godine založio obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a.
Bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a založio je kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB u iznosu oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine 63.000,00 CHF). Jesu li i ovi Lončarevi krediti njegovi loši potezi neka prosudi hrvatska javnost.


Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. (Vinilplastika je otišla u stečaj i likvidaciju). Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Jedan od većih dioničara je bio Željko Lončar i ortaci.

Lončar je 1997. godine kupio dionice nekadašnje “Vinilplastike” u vrijednosti 810.000 kuna. Založio je obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a. Prije nekoliko dana zbog nevraćanja kredita Lončar je ostao bez obiteljske kuće u Poličniku koju je preuzela Splitska banka. Od 19. srpnja 2013. godine sa svojom obitelji živi u Zadru kao podstanar.

Uvidom u Zemljišnoknjižni odjel Zadar utvrđeno je da je tvrtka Cresco d.o.o., Poličnik založila bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a te je podigla kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine oko 63.000,00 CHF).

Osnivač poduzeća Cresco d.o.o., Poličnik je Ana Jukić, OIB: 71284414508, Poličnik 21.-jedini osnivač d.o.o., a koja je ujedno i direktor poduzeća, inače kći Željka Lončara, koji je također osoba ovlaštena za zastupanje – prokurist, zastupa pojedinačno i samostalno.


U Zadru, 13. kolovoza 2013. godine




Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc. Miljenko Marić










- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2013., nedjelja


NADLEŽNE INSTITUCIJE JOŠ NISU RIJEŠILE PROBLEM RUŠENJA RASPELA U MJESTU POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NADLEŽNE INSTITUCIJE JOŠ NISU RIJEŠILE PROBLEM RUŠENJA RASPELA U MJESTU POLIČNIK


Raspelo u mjestu Poličnik kakvo je bilo prije nego je zajedno porušeno skupa s postoljem

http://www.hrvatskauljudba.hr/politika/isprovocirani-rusenjem-vjerskog-obilje-ja-mjestani-poli.html

SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK DOSTAVLJA HRVATSKOJ JAVNOSTI PISMO KOJE SU MJEŠTANI POLIČNIKA UPUTILI IVI SANADERU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE I HDZ-a, 2007. GODINE, U VEZI RUŠENJA RASPELA U MJESTU POLIČNIK. NADLEŽNE INSTITUCIJE JOŠ NISU RIJEŠILE PROBLEM RUŠENJA RASPELA U MJESTU POLIČNIK KOJE JE STOLJEĆIMA ODOLIJEVALO ZLU.


PISMO IVI SANADERU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE I HDZ-a


Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade i HDZ-a,

Budući da mjerodavne lokalne državne i crkvene institucije, osim policije koja je nastupila isključivo protokolarno, nisu reagirale niti se odazvale našim pozivima, zahtjevima (peticije) i molbama, iako su prethodno upozoravane u više navrata, prisiljeni smo krenuti korak dalje u svrhu traženja pravde i pravednog rješenja.

Obraćamo Vam se zbog rušenja raspela u općini Poličnik kraj Zadra, koje je 17. ožujka oko 15 h bilo metom devijantnog ponašanja, i to u katoličkom Poličniku u kojem vlada HDZ.
U slobodnoj Hrvatskoj, koju je kao državu prvi priznao Ivan Pavao II. , događaju se nakon njegove smrti ovakvi ekscesi.
Raspelo je postavljeno prije 3 godine i blagoslovio ga je svećenik don Ante, koji je služio prije svećenika D. Kelave.

Od utemeljenja, pokušalo se oskrvnuti na različite načine, što je kulminiralo 17. ožujka 2007. , kad je raspelo porušeno skupa s postoljem.
Prevarili smo se smatravši da će lokalne institucije riješiti tako veliki problem u mjestu koje je stoljećima odolijevalo zlu, no sada smo uvidjeli pozadinu ovog gnusnog čina.

U ovoj županiji je na vlasti HDZ: Davor Lončar, načelnik općine Poličnik; Željko Lončar, zamjenik HDZ-a Zadarske županije; Božidar Kalmeta, predsjednik HDZ-a Zadarske županije.

Čini se da su se u ovim krajevima odgovorni vlastodršci opustili, a na čiju štetu i za čije ciljeve, pitamo se. Također se nadamo da ćete Vi ispraviti posljedice nepažnje pojedinaca HDZ-a, jer drugi, u ovoj izbornoj godini, imaju stvoreni slučaj tj. veliki argument…
Zato neka se vrati postolje i raspelo, baš na mjesto gdje je i bilo – da se napravi i lijepa kapelica - koju smo mi mještani planirali još i prije nekoliko godina.

Za ne vjerovati, prljavoj raboti pridružio se, perući ruke – i bio indiferentan – polički svećenik D. Kelava, kojeg smo usmeno i pismeno obavještavali, kao i vikara Zadarske biskupije Mustaća, te biskupa Prendžu, koje smo također molili i upozoravali da zaštite rušenje raspela – planiranog od nostalgičara za Jugoslavijom. . . Ili . . .
Uz prešutno odobravanje – spomenutih iz HDZ-a, kojima smo se i pismeno obraćali za pomoć, umjesto da pomognu, svrstali su se na stranu rušitelja raspela.
Nema nade ni pobjede za one, koji su rušili ili ruše raspela. . .

Činjenica je da je raspelo postavljeno na sredini javnog puta, koji je kao put služio stoljećima – pa Vam šaljemo i priloge kao dokaz:

1. geodetska snimka puta
2. slike postolja i raspela
3. molbe koje smo upućivali lokalnim institucijama i svećeniku Kelavi
4. peticije mještana



P.S.
Oni koji su sudjelovali u rušenju, oni koji su se svrstali na stranu rušitelja i oni koji su bili na funkcijama, a nisu ništa poduzimali neka im bude opomena slučaj bivšeg premijera.


U Poličniku, 11. kolovoza 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK
- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2013., subota


Stankovačke solarne elektrane za ubiranje novca za subvenciju u cijeni kwh koji plaćaju stanovnici Hrvatske
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Stankovačke solarne elektrane za ubiranje novca za subvenciju u cijeni kwh koji plaćaju stanovnici Hrvatske


Na ovom kršu bit će "posađene" solarne ćelije

Ako netko želi proizvoditi električnu energiju iz vjetra, solarnu, geotermalnu, neka je proizvodi i prodaje, ali zbog toga ne treba od stanovništva ubirati novac za subvenciju (u cijeni kWh) takve proizvodnje. Takvo subvencioniranje mogu si priuštiti stanovnici bogatih zemalja, a ne sirotinja u Hrvatskoj koja jedva može plaćati sadašnje prekomjerne cijene energenata.

Dana 10. kolovoza 2013. godine Zadarski list objavio je članak pod naslovom: Zrilićeva Senega počela gradnju solarke od jednog megawatta

http://www.zadarskilist.hr/clanci/10082013/zriliceva-senega-pocela-gradnju-solarke-od-jednog-megawatta

Neposredno prije svečane sjednice u povodu Dana Općine, u Gospodarskoj zoni Novi Stankovci obilježen je početak projekta solarne, fotonaponske elektrane tvrtke Senega d.o.o iz Zadra.

U članku se navodi da je vrijednost projekta je 1,9 milijuna eura. Od tog iznosa, samo priključak na sustav HEP-a košta 800 tisuća kuna. A u zoni Novi Stankovci pripremljeni su projekti za gradnju solarnih elektrane ukupne snage 22 megawatta, na površini od 64 hektara. To je još jedan projekt najvećega zadarskog poduzetnika Zdenka Zrilića, kojeg u projektu predstavlja njegova kći Natalija. Senega otvara polje snage jednog megawatta.

Načelnik opčine Baradić

- Ne vjerujemo da netko u Hrvatskoj ima u ovom trenutku ovoliko hektara pripremljenih za ovakvu investiciju investitore koji su spremni početi raditi. Štoviše, i ovo je prva ovakva elektrana u Dalmaciji i s ukupno 22 MW bit će najveća u Hrvatskoj. Počeli smo 2009. na početku gospodarske krize, u trenutku kad se više nije moglo prodavati zemljište za poslovne objekte koji trenutačno postoje u Gospodarskoj zoni Stankovci. Danas se pokazuje da je to bio jedan od najboljih poteza. Senega, Solarna avenije Ornatuz, sve redom hrvatske tvrtke, gradit će svoje elektrane u stankovačkoj zoni, rekao je u uvodu načelnik Baradić.


LOKALNI POLITIČARI PREMALO ZNAJU I OČEKUJE SE JOŠ GORE STANJE

Hrvatski stručnjaci energetike upozoravaju da će «razvijanje» energetskog sektora biti još gore ako se prepusti lokalni političarima (načelnicima općina) da «razvijaju» energetski sustav iz razloga što isti premalo znaju te se žele dodvoriti stanovnicima, a samo da za njih glasaju.

Proizvodnja solarne energije u svijetu je 0,1%.

Ako netko želi proizvoditi električnu energiju iz vjetra, solarnu, geotermalnu, neka je proizvodi i prodaje, ali zbog toga ne treba od stanovništva ubirati novac za subvenciju (u cijeni kWh) takve proizvodnje. Takvo subvencioniranje mogu si priuštiti stanovnici bogatih zemalja, a ne sirotinja u Hrvatskoj koja jedva može plaćati sadašnje prekomjerne cijene energenata.

U svakom slučaju bilo bi pametnije prije gradnje elektrana smanjiti gubitke u dovođenju električne energije od elektrana do potrošača. Ti gubitci pojedinih godina (npr. 2003.) veći su od potrošnje električne energije u cijeloj industriji Hrvatske (koja je dobrim dijelom razorena).

Pričama o obnovljivim izvorima političari dobivaju političke poene (nije to samo kod nas) jer je velika društvena prihvatljivost, ali ne i gospodarstvenost, dodatnih obnovljivih izvora (vjetar, sunce) za proizvodnju električne energije.

Stoga uz političare koji premalo znaju i žele se dodvoriti stanovnicima (da za njih glasaju) i njihovo "razvijanje" energetskog sektora, može se očekivati još gore stanje u Hrvatskoj.


Poslano

1. Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH



U Stankovcima, 10. kolovoza 2013.godine





Predsjednik podružnice SHZ-a Stankovci
Miljenko Morić
- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2013., petak


Narod će najesen potaknut teškom gospodarskom i socijalnom situacijom uzeti stvar u svoje ruke
Narod će najesen potaknut teškom gospodarskom i socijalnom situacijom uzeti stvar u svoje ruke

Lutajući kipovi po šumama i gorama neće moći više vladati Hrvatskom

Vladu Zorana Milanovića mogu srušiti samo masovni prosvjedi najesen!

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/92717-vladu-zorana-milanovica-mogu-srusiti-samo-masovni-prosvjedi-najesen.html



Predsjednik Josipović nema apsolutno nikakve ustavne ni zakonske mogućnosti smijeniti vladu koja vodi zemlju u propast. Jedino što bi mogao je nakon sljedećih (izvanrednih ili redovnih) izbora povjeriti mandat za sastav nove vlade stručnjaku kojeg bi onda morala poduprijeti politika. Nije nemoguće, ali ipak je ovo Hrvatska.

Sviđali se nekom ili ne, odobravate li njihovu politiku ili ste protiv, potpuno je svejedno.

Naime, jedina dva legitimna načina za promjenu vlasti u Hrvatskoj su izbori ili ostavka vlade. Čak ni Predsjednik Republike nema nikakvih ustavnih i zakonskih ovlasti smijeniti vladu ako recimo država ide u krivom smjeru. Jedini instrument koji mu stoji na raspolaganju je traženje izvanredne sjednice Vlade, koju 'Milanovićevi' mogu, ali i ne moraju sazvati. Oni su, de facto, jedino odgovorni Saboru koji im može izglasati nepovjerenje, a kako Kukuriku koalicija ima vrlo stabilnu parlamentarnu većinu ne moraju se plašiti nekog po njih nepovoljnog scenarija.

Nažalost, Vlada Zorana Milanovića usprkos lošim rezultatima u 20 mjeseci vladavine, nema namjeru dati ostavku. Štoviše, nema namjeru ni rekonstruirati se i barem kozmetičkim promjenama 'zamazati' građanima oči, budući u njihova obećanja više nitko ozbiljan ne vjeruje.

Iako, dakle, Hrvatska tone sve dublje, Milanović je vjerojatno jedini premijer u svijetu koji nekritički brani sve svoje ministre i ne uopće razmišlja je li potreban zaokret - ako već ne pristaje na promjene.

Osim što se uporno opire osvježenjima u svom kabinetu, od samog početka nije prihvatio ni ideju o nestranačkim, neovisnim stručnjacima u svojoj vladi koji bi kao savjetnici usmjeravali one ministre koji, blago rečeno, nemaju dovoljno kompetencija za vođenje svojih resora. Ali Milanović ne želi ni to.

Bilo je bezbroj pokušaja i sugestija da se barem neki resori poput gospodarstva, poljoprivrede, regionalnog razvoja pa čak i financija popune domaćim ili stranim stručnjacima koji bi pomogli svojim znanjem i iskustvom u svladavanju krize. Međutim, premijer je uporno vjerovao svojim kadrovima koji su ga uvjeravali kako znaju. A kako znaju najbolje vidimo danas, doslovce na svakom koraku. 'Nama treba vlada stručnjaka, jer nema tog političara koji Hrvatsku može izvući iz situacije u kojoj se sada nalazi', kazala je nedavno gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva' pravaška čelnica Ruža Tomašić. Taj njen istup, kažu, nije se baš svidio šefu koalicijskog HDZ-a Tomislavu Karamarku koji sebe već vidi u premijerskoj fotelji nakon sljedećih izbora neovisno kada oni budu.

Štoviše, prije nekoliko dana predsjednik HDZ-a je u jednom velikom intervjuu kazao kako će on 'biti premijer, a ministri će mu biti stručnjaci'. Što god to značilo.

Jedan od najvećih hrvatskih ekonomskih stručnjaka, dr. Ljubo Jurčić, zadnjih je godina već bezbroj puta ponovio tezu kako zapravo ne postoji vlada stručnjaka, ali postoje pametne politike koje prepoznaju snagu struke i znanosti.

'Vlada mora pozvati struku da joj ponudi rješenje, političari su onda ti koji određuju smjer i mogu izabrati između gluposti i znanja', kaže Jurčić.

Malo je poznata stvar da su i prethodni premijeri - Račan i Sanader imali strance kao savjetnike u svojim vladama. Račan je koristio usluge mađarskog financijskog stručnjaka Lajosa Bokrosa koji je zapravo osmislio ekonomsku politiku šestosiječanjske vlade', ali je nakon godinu dana Račan odustao od mnogih njegovih zamisli jer su mu bile preliberalne.

Sanader je pak koristio usluge Nijemca Fischera koji mu je bio savjetnik za ribarstvo, a često se zaboravlja da je tvorac stabilizacijskoga ekonomskog programa posljednjeg jugopremijera Ante Markovića (programa kojeg i danas mnogi hvale) bio američki ekonomist i profesor na Columbiji Jeffrey Sachs.

'Mislim da je upravo sada vrijeme za stručnjake, a ne političare', smatra i prof. Josip Kregar, saborski zastupnik vladajuće koalicije. Po njemu je vrlo mala vjerojatnost da će neki stručnjak u budućnosti voditi vladu u Hrvatskoj.

'Nažalost, kod nas ne postoji navika da se depolitiziraju stvari koji ne bi smjele biti u domeni politike i da se prepuste nekom tko se tehnički u to razumije. Nije sporno da bi mnogi političari u vrijeme krize rado prepustili vođenje vlade stručnjacima - kada bi bili sigurni da je politička vlast ostala u njihovim rukama. Ali su isto tako svjesni da bi se u tom slučaju teško vratili na vlast, zaključuje Kregar.

Za razliku od nas, Vlada Srbije ovih dana najozbiljnije radi na rekonstrukciji i dovođenju stranih stručnjaka u neke od ključnih resora. Naravno, oni zbog ograničenja s državljanstvom ne mogu biti ministri, ali kao najbliži savjetnici ministara-političara itekako mogu utjecati na smjer kojim država ide. Navodno čak razmišljaju i o kontroverznom bivšem direktoru MMF-a Dominique Strauss-Kahnu vodeći se logikom ako je Velika Britanija od 1. srpnja za guvernera svoje centralne banke mogla postaviti Kanađanina Marka Karnia, zašto onda ne bi i oni uzeli savjete jednog od najmoćnijih ljudi današnjice.

Očito to svi vide osim Milanovića. Budući da ne želi ni razmišljati o napuštanju vlasti i prijevremenim izborima, ostaje da narod najesen potaknut teškom gospodarskom i socijalnom situacijom uzme stvar u svoje ruke. Naime, prosvjedi seljaka će očito poprimati sve veće razmjere, kako sada stvari stoje prijeti nam štrajk liječnika i medicinskih sestara koji bi mogao prouzročiti kolaps u zdravstvu, sindikati javnih službi i prosvjetari su također blizu općeg štrajka i ukoliko Vlada bude opstruirala volju građana oko referenduma za brak, moglo bi doći do velikog vala nezadovoljstva jer će zbog politike štednje i džepovi biti sve prazniji.

Jedino pod pritiskom javnosti i zbog većeg vala nezadovoljstva građana mogući su prijevremeni izbori, ali i tada će trebati snage i hrabrosti, prije svega predsjedniku Josipoviću, da neovisno od rezultata izbora mandat za sastav nove vlade povjeri nekom stručnjaku. On bi trebao dobiti konkretan rok i konkretne ciljeve koje treba ostvariti – i jasno potporu politike.

- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kalmeta se umorio od rada, a narod neka se iseljava zbog nesnošljiva smrada
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Kalmeta se umorio od rada, a narod neka se iseljava zbog nesnošljiva smrada



Većina objekata u zadarskom gradskom naselju Plovanija nije priključena na kanalizacijski sustav te žitelji navedenog područja trpe nesnošljiv smrad tijekom ljetnih dana kada ljudi crpe septičke jame . Grad Zadar prednjači pred jedinicama lokalne samouprave u nevođenju računa o zdravlju svojih stanovnika.

Grad Zadar godinama po navedenom pitanju ne radi ništa u rješavanju sustava kanalizacije. Peru milijune kuna u rješavanju sustava otpadnih voda i kanalizacije, a skoro čitav grad nema kanalizaciju.

O zagađenju se ne javlja ni mjesni odbor Plovanija koji bi trebao o navedenim problemima izvjestiti nadležne institucije o ugroženom zdravlju ljudi zbog crpljenja septičkih jama i dr.

Novoizabrani gradonačelnik Zadra, Kalmeta, nakon mjesec dana rada već je otišao na godišnji odmor. Umorio se od rada, a narod neka se iseljava zbog nesnošljiva smrada.


U Zadru, 9. kolovoza 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc. Miljenko Marić

- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MJESTANI PROVIĆA I DALJE ZABRINUTI: Je li nas netko namjerno pokušao otrovati?
ISTRAGA KOJU PROVODI POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA TREBALA BI USKORO REZULTIRATI UHIĆENJEM


MJESTANI PROVIĆA I DALJE ZABRINUTI
Je li nas netko namjerno pokušao otrovati?




« U selu nemamo vodovoda, pa se iz bunara Vučevica voda koristi za piće. Situacija je jako ozbiljna i iskreno se nadam da će i policija i lokalna vlast ozbiljno odraditi posao, jer razmjeri katastrofe koji su se mogli dogoditi da se na vrijeme nije uočila kanta s korištenjem motornim uljem, bili bi strašni» - Miro Klarić

- 11:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.08.2013., četvrtak


PAPA FRANJO pojačao je mjere borbe protiv korupcije u Vatikanu uvođenjem jače kontrole financijskih transakcija Vatikanske banke
PAPA FRANJO pojačao je mjere borbe protiv korupcije u Vatikanu uvođenjem jače kontrole financijskih transakcija Vatikanske banke

http://www.index.hr/vijesti/clanak/borba-protiv-korupcije-papa-franjo-pojacava-kontrolu-nad-vatikanskom-bankom/693762.aspx



PAPA FRANJO pojačao je mjere borbe protiv korupcije u Vatikanu uvođenjem jače kontrole financijskih transakcija Vatikanske banke. Papa je objavio dekret u kojem najavljuje borbu protiv pranja novca, javlja BBC.

Novi dekret predviđa borbu protiv "pranja novca, financiranja terorizma i širenja oružja za masovno uništenje", priopćeno je iz Vatikana. Ovo je najnoviji pokušaj suzbijanja zloupotreba u Vatikanskoj banci, koja rukovodi svim financijama Katoličke crkve.

Podsjetimo, Papa je nedavno formirao i komisiju koja treba da istraži poslovanje ove banke, a izvještaj će biti dostavljen njemu osobno. Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi rekao je da će dekret pomoći Vatikanu da se odupre "sve podmuklijim" oblicima međunarodnog financijskog kriminala.

- 20:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.08.2013., srijeda


SVI RAZLOZI SU ISPUNJENI DA SE GLAVNI GRAD REPUBLIKE HRVATSKE PREMJESTI NA NOVU LOKACIJU NADMORSKE VISINE OD 500 DO 900 METARA
SVI RAZLOZI SU ISPUNJENI DA SE GLAVNI GRAD REPUBLIKE HRVATSKE PREMJESTI NA NOVU LOKACIJU NADMORSKE VISINE OD 500 DO 900 METARA

U Hrvatskoj postoje prostori za ovu ideju, tj. dugoročno rješenje, gledano iz znanstvenog kuta a prema statistikama najadekvatnije je tamo gdje je nadmorska visina od 500 do 900 metara, gdje je atmosferski pritisak manji.



https://groups.google.com/forum/#!msg/croatian-news/D88Ntp7jfPA/4-RHOXjMAZwJ

Je li netko nešto obavio po preuzetoj dužnosti, bio u funkciji po čemu je i odgovoran, pokaže se čovjeku i narodu kao očigledno, po logici zdravog razuma.

O tom nema pogađanja ako se tendenciozni ne uključe propagandom, prema pravilima psihologije za mase, da odrade kako bi se ušutkala logika zdravog razuma. Ma tko god je zastupnik slabijeg argumenta – jest sofist a to čini kao egoist, dakako iz neznanja.
S razlogom i ova tema kao poticajna zastupa bitno.

U skladu sa Životom pokušava iznaći mogućnosti za uredno življenje hrvatskog naroda na ovim prostorima, jer samo čisti zemaljski uvjeti su garancija čovjeku.

Koliko sela i gradovi služe kao uzori, naročito glavni grad Hrvatske, može se realno sagledati.
Ali štetu na račun općeg dobra hrvatskog naroda ne treba tolerirati nikada i nikomu.

Do sada Zagreb kao glavni grad Hrvatske, kada uspoređujemo s glavnim gradovima vitalnih naroda na Zemlji, nije u funkciji koja mu je namijenjena i uzor – što pokazuje zadovoljstvo i osmjeh na licu Hrvata.

Posljedica je zabrinutost naroda zbog bitnog i budućnosti dok je, posrćući, očigledno u krivom pravcu usmjeravan.
Ma bilo o kojem se pojedincu ili mjestu radilo, uključujući i glavni grad po lokaciji, sa svojom ulogom ne mogu bit sami sebi svrha.

Smatramo, prema očiglednom, da su se već davno ispunili razlozi da hrvatski narod dobro promisli o ovoj temi (problemu) pa da ovu ideju i podrže u ime općeg dobra - zadovoljstva – života - Hrvata u Hrvatskoj, zbog dostojanstva kojim će poticati na red i rad.

Koliko su kroz povijest pojedini glavni gradovi opravdali svoju ulogu to se pokazalo, što je posebna tema koja bi trebala pomoći ovom razmišljanju kao sintezi kojoj je namjera da pomogne Hrvatima u odabiranju najadekvatnijeg mjesta za prijestolnicu.

Lokaciju za prijestolnicu Australije Canberru odabrali su mudraci, potom su se uključili znanstvenici koji su materijalno-tehničko rješavali, što je bio manji posao.

Od tad u Canberri, čistoj lokaciji, vlada Australije služi svojim urednim funkcioniranjem svim građanima; na zadovoljstvo sela i gradova neprestano potiče Australce na uredno ponašanje.

Ova ideja Hrvatima više nameće i izaziva samo tehničko - materijalne probleme, koji uopće i nisu problemi kada je riječ o životu, o biti ili ne biti Hrvatima.

U Hrvatskoj postoje prostori za ovu ideju, tj. dugoročno rješenje, gledano iz znanstvenog kuta a prema statistikama najadekvatnije je tamo gdje je nadmorska visina od 500 do 900 metara, gdje je atmosferski pritisak manji.

Do sada, kroz povijest, kada su bili ispunjeni dovoljni razlozi puno naroda je mijenjalo mjesta za prijestolnicu, tj. glavni grad, i nisu se dvoumili kad je u pitanju bitno. Spoznali su i nisu oklijevali, a što se pozitivno odrazilo, npr. Australija, Brazil, . . . i dr.

Ova tema je toliko ozbiljna pa zahtijeva da se uključe svi Hrvati i dobronamjerni građani Hrvatske, kako smo naglasili u ime dobra, tj. života – da odgovorno i uz pomoć znanosti odaberu lokaciju kako su to učinili narodi koji su mijenjali lokacije za svoje prijestolnice.

Već duže vrijeme Zagreb je stvarana rupa, mjesto koje usisava iz svih krajeva Hrvatske preostale najvitalnije Hrvate kojima se ništa ne nudi osim dekadentnog šarenila i ulice, što po prividu zavarava i ništi duše. Već uhodani dekadentni stil privlači u Zagreb zbog „kruha bez rada“, a uzori su im ostaci „elita“okupatora koji u Zagrebu žive od najamnina i smišljanja da tako u Zagrebu bude i dalje, po cijenu općeg dobra.

Dakle, inspiriraju oni iz „vrha“ Zagreba mjesto da su opomena, nas opominje očigledno i dalje zbog općeg dobra.
Danas jedna četvrtina stanovništva Hrvatske je u Zagrebu, bez dovoljno tvornica uglavnom je na ulici, i živi od socijale – od kredita zaduženih u inozemstvu . . . bez perspektive, jer ih se u takvim sredinama ne potiče na rad i jer šarenilo ulice i tvorci nisu u stanju ništa poduzeti bez poticanja adekvatnim stilom – brižnih Hrvata. Dakle, u ovom slučaju sada su odgovorni oni koji znaju i vide.

I Australcima, po logici zdravog razuma, nametnulo se očigledno na koje su adekvatno reagirali u ime općeg, tj. dobra.

Znajući pravila kako se iz stvorene rupe i mraka ne može realno djelovati, što i jest tendencija zla koje je zamutilo čistu vodu.

Australci su napustili Sydney i za glavni grad za svoju prijestolnicu, odredili Canberru, spoznavši da istina kakva god jest najbolje se vidi dok se promatra sa strane, a što se potvrđuje u svakom slučaju.

I nakon što je Sydney prestao biti glavnim gradom Australije stanovnici Sydneya svojim radom više su u funkciji za opće dobro.

Shvativši da je rad odraz reda kao i život – reda kojim se potiče, a ne želja za nekom egoističkom autonomijom po anarhičnoj volji u pravcu nerada.
Spoznavši kako se neradom, nesvjesno, tvori mrak dok se urednim življenjem jača život.

Danas su Australci uzoran narod.
Tim više za naglasiti je Australiju jer u Australiji ima puno Hrvata koji mogu poticati na uredno djelovanje i življenje u Hrvatskoj.

Treba spoznati da egoizam ruši osobno i opće, dok živjeti za opće je najveća nagrada u svakom pozitivnom pravcu života, jer je opće uvjet za dobro koje pojedinac svojim očima i dušom treba vidjeti i osjetiti kao bitno i uvjet vlastitom životu.

Dakle, očito Zagreb kao uzrok demonstrira negativne posljedice za život, što je očigledno – počevši od nataliteta kao posljedice duhovnog stanja u Hrvatskoj.

Zato je jasno zašto nisu dovoljni zakoni napisani, na toj lokaciji, po nekim tendenciozno - umišljenim kipovima bez ideja (zakonodavcima) čiji zakoni „reda“ne pomažu da bi se živjelo dobro.

Zato svi građani Zagreba i Hrvatske trebaju shvatiti da je raditi jednako živjeti, a ne po Zagrebu kao rupi (kantama) tražiti otpatke.

Eto što je šarenilo i što danas ulice Zagreba grada nude, dakle, ne oslanjati se na „stručnjake“ koji mute čistu vodu, i rade u kućama za propagandu… Čiji mediji? Proizlazi da je s nove lokacije ponajprije u ime bitnog – općeg, pomoću reda potrebna pomoć Zagrebu.

Danas stanovnici Sydneya višemilijunskog grada radeći oslanjaju se na sebe, a što zapravo znači aktivno živjeti - pomažući i drugima.
Nije im ni na kraj pameti živjeti na račun drugoga, što bi bilo po navici direktno protiv njih samih.
Evo još jednog poticajnog primjera koji se potvrđuje kao dobro.

Glavni grad jedne države, po stvorenim uvjetima, treba funkcionirati kao uzorno uređeno mjesto toliko koliko je potrebno za uredan život.

Vlada iz glavnog grada, po dužnostima, odgovorna je poticati na rad, tj. otvarati radna mjesta a ne oslanjati se na turizam što je kod kulturnih naroda samo sekundarna, usputna djelatnost.
Gdje nema proizvodnje nema reda, nema progresa, a na kraju niti život.

Dakle, Hrvati iz svih gradova i sela trebaju shvatiti, i prije svega živjeti prema zakonima života a ne po zakonima privida, koji uglavnom služe onima koji ih izmišljaju.
Upravo takvi zakoni su Zagreb stvorili rupom iz koje su Zagrepčane i ostale Hrvate doveli pred provaliju.


Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

- 22:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2013., utorak


Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding Hrvatska Vlada je u krivu
Europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding Hrvatska Vlada je u krivu

Uhidbeni nalog mora biti proveden u cijelosti. Rok do kojega se očekuje odgovor je 23. kolovoza.

Poslan dopis upozorenja ministru Miljeniću

http://www.057info.hr/vijesti/2013-08-06/poslan-dopis-upozorenja-ministru-miljenicu



Čini se da je Europska komisija reagirala mnogo brže nego što je naša Vlada očekivala u slučaju odbijanja Hrvatske da u potpunosti provede europski uhidbeni nalog. Kako doznajemo, jedan zastupnik njemačkog Bundestaga poslao je pismo povjerenici za pravosuđe Europske komisije Vivian Reding u kojem traži da Hrvatska postupa u skladu s europskim uhidbenim nalogom. Isto tako, dobili smo i potvrdu da je iz kabineta povjerenice Reding poslan dopis upozorenja ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću.

Zakon koji je podigao mnogo prašine i izazvao žestoke polemike u javnosti, takozvani Lex Perković, blagoslovio je Hrvatski sabor. No nije i Europska komisija. Da je toga svjestan, dao je naslutiti i sam premijer kada je izjavio da Europska komisija misli drukčije. Razgovarat ćemo, ali nećemo se dati pokolebati iz prve, a ako na kraju budemo u krivu - povući ćemo se, ali ne iz prve, poručio je.

A da su u krivu, ubrzo je primjedbama upozorila i europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding.

I predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić je izjavila kako će te primjedbe biti razmotrene i u dogovoru s Komisijom do jeseni će se riješiti problem.

No europski kolege, posebice oni iz Njemačke, ne čekaju jesen, pritisci su sve veći.

Mogu potvrditi da je potpredsjednica Reding primila dopis od člana njemačkog Bundestaga u kojemu podupire dosadašnje mjere kako bi se osiguralo da Hrvatska postupa u skladu s europskim uhidbenim nalogom. Nekoliko je puta napomenuo da uhidbeni nalog mora biti proveden u cijelosti. Hrvatska se na to obvezala prije pristupnja Uniji, poručila je glasnogovornica Europske komisije Mina Andreeva.

Obvezala se, ali je ipak prije ulaska u EU izglasovala zakon. Nezadovoljan time, predsjednik Odbora za europske poslove Bundestaga Guenther Krichbaum poslao je dopis Europskoj komisiji. A Europska unija, napominju u Komisiji, može funkcionirati samo pod uvjetom da države članice provode zakone i sve ono na što su se obvezale. Potpredsjednica Europske komisije poslala je stoga još jedan dopis upozorenja ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću u kojemu traži provedbu europskog uhidbenog naloga.

Zahtijevala je također da se jasno odredi rok do kojega će te promjene biti uvedene. Rok do kojega se očekuje odgovor je 23. kolovoza. Sada sve ovisi o tome kako će Hrvatska reagirati. Nakon što dođe odgovor, odlučit će se o daljnjim koracima, izjavila je Andreeva.

U Ministarstvu za sada o svemu šute, no činjenica je da je do odgovora Europskoj komisiji ostalo još samo 18 dana.


- 17:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.08.2013., ponedjeljak


Ništa od prodaje tvrtke HŽ Cargo rumunjskoj Feroviar Roman grupi
Ništa od prodaje tvrtke HŽ Cargo rumunjskoj Feroviar Roman grupi

Vlasnik tvrtke Gruia Stoica je pod istragom zbog utaje poreza i privatizacijske prevare u sektoru cargo prijevoza, a i sam je rumunjski predsjednik, navodno, izrazio sumnju ima li Stoica novca za tu akviziciju.

http://www.jutarnji.hr/-ne-brine-me-sto-je-kupac-hz-carga-pod-istragom--imamo-garancije-banaka--hajdas-doncic-o-rumunjskom-feroviaru/1118218/



Od sedam ponuda za kupnju HŽ Carga, samo je ona rumunjska zadovoljila uvjete natječaja

ZAGREB - Nakon što je Vlada donijela odluku o prodaji 75 posto tvrtke HŽ Cargo rumunjskoj Feroviar Roman grupi, u medijima su se pojavile informacije kako je vlasnik tvrtke Gruia Stoica pod istragom zbog utaje poreza i privatizacijske prevare u sektoru cargo prijevoza, a i sam je rumunjski predsjednik, navodno, izrazio sumnju ima li Stoica novca za tu akviziciju.

Od sedam ponuda za kupnju HŽ Carga, samo je ona rumunjska zadovoljila uvjete natječaja. Rumunji su ponudili da će nakon sklapanja ugovora uplatiti 30 milijuna eura te do kraja 2014. godine preuzeli kredite u visini od 80 milijuna eura kojima je tvrtka opterećena. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi kako nije zabrinut navodima protiv vlasnika grupacije. “U tijeku je izrada kupoprodajnog ugovora i za svaku stavku osigurat ćemo se bankovnom garancijom.

- Ako novac ne bude uplaćen, aktivirat ćemo garancije, napominje Hajdaš Dončić.

Rumunjska tvrtka već je predala pisma namjere uglednih banaka koje su spremne izdati jamstva. Među njima je i rumunjska Exit banka, pandan hrvatskom HBOR-u. Prema ministrovim riječima, ugovor bi trebao biti potpisan početkom rujna. Ako Feroviar Roman grupa ne ispuni ugovorne obveze, Vlada ima i plan B, a on bi bio iznimno težak za tvrtku i zaposlenike. Moralo bi se rasprodati oko 2500 tisuće vagona i drastično smanjiti broj zaposlenika kako bi se vratili krediti i dugovi. HŽ Cargo duguje oko 200 milijuna kuna dobavljačima i nije u stanju podići kredit, pa ne može isplatiti ni otpremnine za oko 750 radnika koji su višak.

- 21:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dragi Hrvati, sretan vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Dragi Hrvati, sretan vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

SHZ


- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.08.2013., nedjelja


Otvoreno pismo Mirandu Mrsiću, ministru rada i mirovinskog sustava
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otvoreno pismo Mirandu Mrsiću, ministru rada i mirovinskog sustava



Poštovani ministre,

Općina Stankovci u Zadarskoj županiji, u kojoj sada ima oko 90 nezaposlenih, nije prihvatila niti jedan program javnih radova.

Načelnik općine Stankovci trebao je prihvatiti program i definirati radove, jer se isti financiraju od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ljudi su mogli biti zaposleni.

Pitanje je što ćete Vi kao ministar poduzeti ako lokalni šerifi ne prihvaćaju program za zapošljavanje kao što je slučaj u općini Stankovci.

Čiji ste Vi ministar i koga predstavljate kada Vas načelnici općina bojkotiraju?


Poslano


1. Ministarstvu rada i mirovinskog sustava RH



U Stankovcima, 4. kolovoza 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Stankovci
Miljenko Morić

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2013., subota


LONČAREV NAJLOŠIJI POSLOVNI POTEZ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


LONČAREV NAJLOŠIJI POSLOVNI POTEZ

To što su radnici bez plaće i tumaraju po ulicama je Lončarev najlošiji poslovni potez, a ne što mu je banka uzela kuću


Kuća Splitske banke u Poličniku

U Zadarskom listu 1. 08. 2013. godine objavljen je članak pod naslovom Lončar zbog starog kredita ostao bez obiteljske kuće, u kojem Željko Lončar, predsjednik Skupštine Zadarske županije navodi da je svoj poslovno loš potez platio sam vlastitom obiteljskom kućom iz razloga što mu je banka uzela obiteljsku kuću u Poličniku.

Radilo se o biznisu s Vinilplastikom gdje je Lončar 1997. godine kupio 7,5 posto dionica te nekada snažne i vrijedne zadarske tvrtke. Vrijednost dionica koju je trebao isplatiti bila je 810 tisuća kuna, a do 2000. godine Lončar je otplatio ukupno 570 tisuća kuna. Za otplatu kredita ostalo je, dakle, 240 tisuća kuna. Godine 2001. Vinilplastika odlazi u stečaj i Lončar gubi svoje dionice, a budući da Splitskoj banci nije otplaćivao kredit, banka je aktivirala svoje fiducijarno pravo i preuzela njegovu obiteljsku kuću u mjestu Poličnik.

Lončar navedenim informacijama nastoji prikriti uništenje Vinilplastike Zadar koja je s organizacijskim jedinicama zapošljavala 1285 radnika. Isti je bio direktor Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. godine te je svojim neznanjem, neradom, neodgovornošću i nesposobnošću doveo istu u stečaj. Kao direktor bio je odgovoran i prema vlasnicima i prema radnicima. Vlasnicima je odgovoran za imovinu, a radnicima za osiguranje životne egzistencije.

Osim što je obnašao funkciju direktora Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002.

Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Isti nije samokritičan i nema srama, a niti znanja da bi sagledao štetu koju je napravio dok je obnašao funkciju direktora i predsjednika nadzornog odbora poduzeća Vinilplastika.

Za vrijema Lončareva mandata radnici Vinilplastike su ostali bez posla, koje sada svojim pričama preko novina ponižava i ismijava, dok sada nezaposleni i bez plaće tumaraju po ulicama. To što su radnici bez plaće i tumaraju po ulicama je Lončarev najlošiji poslovni potez, a ne što mu je banka uzela kuću.


U Zadru, 3. kolovoza 2013. godine



Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc. Miljenko Marić


- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2013., petak


U Zadarskoj županiji više je ljudi umrlo nego se rodilo
NEGATIVAN PRIRODNI PRIRAST

U Zadarskoj županiji više je ljudi umrlo nego se rodilo

Godine 2012. bilo je 1.775 novorođenih, a umrlo 1.889, odnosno u postocima šest posto više ljudi je umrlo nego je rođeno

http://www.voxportal.hr/vijest/u-nasoj-zupaniji-vise-je-ljudi-umrlo-nego-se-rodilo/30660.html



U Zadarskoj županiji podaci o rođenima i umrlima i dalje ukazuju na to da je mortalitet veći od natalitet što nikako nije dobar zaključak.

Naime, takav „trend“ prisutan je već nekoliko godina, a jedino su podaci bili na strani nataliteta 2010., kada je ipak više ljudi rođeno nego li je umrlo.

Prošle godine, dakle, bilo je 1.775 novorođenih, dok je umrlo 1.889, odnosno u postocima, za oko šest posto više ljudi je umrlo nego ih je rođeno. Prirodni prirast je nažalost negativan, ali takvo je stanje i u većini hrvatskih županija, osim u Gradu Zagrebu, Splitsko-dalmatinskoj i Međimurskoj županiji.

Inače, u 2012. zabilježen je blagi porast broja živorođene djece u odnosu na prethodnu godinu i to za 1,4 posto, odnosno rođeno je 574 djece više nego u 2011. Ukupan broj rođenih u Hrvatskoj 2012. bio je 41 901 dijete.

Generalni je zaključak kako je stopa prirodnog prirasta u Hrvatskoj bila negativna. I ne samo to, već je zabilježen i rast broja umrlih u odnosu na godinu ranije.

U općinama drukčije

Podsjetimo, u 2011. u našoj je županiji bilo 1.681 novorođenih, dok ih je umrlo 1.704, pa se ipak može reći kako je prošle godine ipak bilo rasta broja rođene djece.

To je pak podataka kojeg bi mogli smatrati pozitivnim jer, nakon pada u 2011., prošle je godine unatoč gospodarskoj krizi i nedostatku sredstava za život, ipak rođene više djece.
Ipak, mortalitet je taj koji nikako ne opada, odnosno nikako ne može biti manji u odnosu na to koliko je novorođenih te je to razlog zbog kojeg se Zadarska županija nikako ne može svrstati među one koje su napokon imale pozitivan prirodni prirast.

Gledajući po gradovima u županiji, najviše je djece rođeno u Zadru, 803, ali je i umrlo najviše ljudi, 666. Dakle, naš je grad ipak zabilježio pozitivan prirodni prirast, u odnosu na neke druge.
Nadalje, i Benkovac je zabilježio veći broj rođene djece, 114, ali je i u tom gradu, nažalost, više umrlo ljudi nego ih se rodilo. Nažalost, podaci ukazuju da je mortalitet veći od nataliteta i u ostalim gradovima.

Kad su u pitanju općine, situacija je ipak donekle drukčija. Naime, neke općine u prošloj su godini ipak zabilježile veći natalitet od mortaliteta.
Primjerice, u Bibinjama je rođeno 51 dijete, a umrlo je 29 osoba, a bolje rezultate imaju i općine Pakoštane, Poličnik, Škabrnja, Sukošan i Tkon.
Od svih zadarskih općina, u Poličniku je rođeno najviše djece, čak 56, dok je umrlih bilo 41. Po broju rođene djece, slijede Bibinje, Sukošan i Sv. Filip i Jakov.
Što se tiče mortaliteta, najviše je osoba nažalost umrlo u Gračacu, 63, kao i u Preku, 60.

Najnoviji podaci ponovno ukazuju na još jedan negativan trend, prisutan već nekoliko godina. Naime, riječ je o razvodima, kojih je iz godine u godinu sve više.
Tako je bilo i prošle godine kada je u Zadarskoj žuaniji zabilježen 191 razvod, što je najveći broj zabilježen od 2008. kada je bilo 154 razvoda. Nadalje, 2009. ih je bilo 152, a 2010. dogodio se nagli skok i tad je bilo 186 razvoda. 2011. godine ih je pak bilo 184.

Brojni razvodi

Sve veći broj razvoda ipak nisu novost ne samo u našoj županiji već i u cijeloj državi jer je ista situacija zabilježena na nacionalnoj razini. Ponajviše se razvode mlađi ljudi, a prema tumačenju stručnjaka, razlozi su, prije svega, ekonomska situacija koja ponajviše utječe na stabilnost braka, kao i razne skonosti ka porocima bračnih partnera, odnosno alkohol, kocka i slično.

Među gradovima, najviše je razvoda bilo u Zadru, 130, a od općina, pet je razvoda zabilježeno u Gračacu, a četiri u Vrsima.
No, ima i onih općina u kojima uopće nije bilo razvoda, kao što su Jasenice, Kolan, Kukljica, Polača, Poličnik i dr.

Svadbenih su se zvona pak najviše čula u Poličniku gdje su sklopljena 32 braka, a 28 vjenčanja bilo je i u Sukošanu.
Što se tiče cijele Zadarske županije, u 2012., kažu podaci, sklopljen je 861 brak, a što je ipak porast nego godinu ranije.
Najviše je pak sklopljenih brakova bilo 2008., 893, a nakon toga u određenom je postotku opao broj novih brakova.

- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2013., četvrtak


FAŠIZAM (fascio) ASOCIRA NA SLOŽNO DJELOVANJE JEDNOG NARODA
FAŠIZAM (fascio) ASOCIRA NA SLOŽNO DJELOVANJE JEDNOG NARODA

http://www.preporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=77



Anarhizam pretpostavlja da se čovjek može slobodno ponašati, sve dok ne ugrožava svojim radnjama drugog pojedinca ili jedan narod. Pierre Joseph Proudhon zaključuje: „Pravda je snaga duše“.

Snaga duše je odraz reda što je pravedno. Redom, radom i disciplinom čovjek snagu skuplja i živi (I. B. ).

Redom, radom i disciplinom snaga se skuplja i održava. . . , znači živjeti po pravilima ŽIVOTA, a pravda proporcionalno pokazuje snagu . . . u odnosu - po djelima, žrtvovanju.

Suprotno Proudhonu, Lenjin i svojim djelom Materijalizam i empiriokriticizam ustrojava robove materije protiv života, poticao je zlo koje je doista uništavalo i desetkovalo brojne narode, kao i kulture naroda, s kojima se tendenciozno eksperimentiralo i silom ih se guralo u Lenjinove - ruske okvire, što je izazvalo tragedije i rijeke prolivene krvi, a sve da bi se podvrglo „male i slabije“ Rusiji. Tu šablonu doslovce je koristila i sestra Srbija, tako se ponašala prema svojim susjedima koje je podjarmila i prema željama SPC-e.

Lenjin smatra da je materijalizam pozitivna osnova ateizma i poricanje religije . . ., nema potrebe govoriti koliko je materijalna supstancija bila veliki prijatelj ateista svih vremena. . . ističe Lenjin.

Eto poticaja i uporišta zlu, kada nema duše-duha, nema ni prepreke: zašto u ime koristi ne opljačkati i ubiti milijune ljudi, kao što su to učinili Lenjin i Tito. Utoliko, država i stranka kao sredstvo poslužile su im da realiziraju svoje želje na planeti Zemlji.

Hrvati svoju zajednicu, zajedništvo moraju štititi pomoću države kao institucije, a ne da u ime nekih Lenjina, Tita. . . „država“ zakonima i ustavima ruši zajedništvo. Sudbina nije puka predodređenost, već činjenje i dočinjavanje . . . što se voluntarizmom demonstrira na terenu... Hrvatsku ne ruše oni koji su je stvarali, već oni kojima nije i po volji. Znači, ustrajnim činjenjem živjeti po pravilima života – jednako je čuvati hrvatsku zajednicu. . . , a opomena i Lenjin, i Tito, i Srbi i. . . da budu Hrvatima, kao nevještim trgovcima u odnosu na okupatore, koji su prodefilirali Hrvatskom kao materijalisti.

Ako je oslobodilački rat za Hrvate bio 1990. godine, kakvi su bili 1918., 1945., 1971. godine. Evo razloga za samokritiku i novu sintezu kako se Hrvati moraju, a ne znaju lustrirati i biti bolji na beskonačnom putu Života.
Hrvatima nedostaje odlučnost i odgovornost u ime sudbine koja pravda ime…, Hrvati žive i u selima ravnica, planina i otoka, a polovica Hrvata u emigraciji, koje su protjerali gosti – uljezi, kada su doselili u hrvatske gradove. Ako se ističu samo uljezi u hrvatskim gradovima pod nazivom građani, što je sa Hrvatima sa sela . . ., što je s onih 5 milijuna u emigraciji, kako bi ih krstili ili odkrstili . . . materijalisti, ateisti agnostici, . . .
Vratimo se ovom tekstu kao poruci, Hrvati koji misle da nisu odraz materijalizma, a djelima pokazuju da jesu, ipak dovoljno ne prihvaćaju križ, koji svijetli nakon žrtvovanja u ime Života. . .

Ivo Josipović i Zoran Milanović kao formalni zastupnici hrvatske zajednice, prema očigledno – konkretnom su i odgovorni, skupa sa crkvenom vlasti.
Hrvati su i danas u agoniji, pod pritiskom, nemaju pravo na rad u Hrvatskoj, što je pogubnije nego samo iseljavanje iz Hrvatske, jer natalitet je garancija opstanka.

Hrvatski vladari u Hrvatskoj koriste šablone okupatora… pa se ZAJEDNICA, koja je uvjet svakom pojedincu, tretira kao podređena pojedincu, a što je diverzija. Dakle, hrvatski zastupnici, po očiglednom – konkretnom, prepoznatljivi su kao loši vladari iz svjetovne i iz crkvene vlasti, i odgovorni - jer su uzrok i biološkom nestajanju hrvatskog naroda.
Materijalisti, pojedinci ateisti i agnostici, su hedonisti, ne mogu odoljeti egu svome (egoizam je odraz materijalizma), pa nesvjesno, samodopadno, kao kipovi prezentiraju svoju zakržljalost i preko sredstava za javno informiranje, točno kao da ih Lenjin i Tito i dalje svojim šablonama (smećem) hrane . . .

Čovjek se teško odriče starih navika i kada je na vidiku novo, bolje,ali. . . mana i vrlina čovjeka jest što se može naviknuti ili odviknuti, a što materijalisti znaju i koriste na osjetilnoj razini – zbog sebe.

Tako naviknuti funkcioniraju i operativci UDB-e, policajci Velike Srbije, u agoniji . . . i dalje se klanjaju mrtvoj materiji.

Eto, kako i zašto je nastao materijalizam, crv koji rastače i hrvatsko biće, naročito od 1918. godine, koji pomoću države i stranaka kao sredstava … milom i silom sugeriraju laži, krađe i ubojstva … po uputama mračnih.
Naivne hrvatske idealiste zato i tako, u osnovi, su okupatori materijalisti proganjali i desetkovali, a zajednica je ostala bez vođa iz naroda svoga; samo po milosti opstao je i spoznaje.

Tko laže, taj krade i ubija, svojstveno vampirima, bezdušnim spodobama . . . , koje to rade blefirajući. A što su Hrvati spoznali: da se čovjek nema razloga bojati bezličnih spodoba, koje zapravo i nemaju snage već samo obmanjuju i navikavaju prema svojim potrebama.

Tako su . . . okupatori šablonama materijalizma i uputama Srpske pravoslavne crkve, kao mentora, narušavali hrvatsko opće dobro od 1918. do 1941. godine, pa od 1945. do 1971. godine, potom od 1971. do 1991. godine, stalno su na hrvatskim teritorijima vodili agresivne ratove – „spaljena zemlja“, a preko ostataka svojih manjina modificiranim stilovima narušavali hrvatska ognjišta, kao okorjeli robovi materijalizma.

Slično sličnom teži. . . ili navikom prilagodi. . ., a samokritički, zarađeno uvijek je adekvatno uloženom. Hrvatima dođu u goste nepozvane lutalice, probisvijeti… pa smišljeno potiču trgovinu, drogu i kocku, a ne rad i proizvodnju. Trgovine kakve su u Hrvatskoj sigurno vode u beznađe, jer se temelje na laži, krađi i ubojstvima, što kontroliraju bezdušni materijalisti koji su za najgnusnija zla djela nagrađivani, kao Lenjin, Tito i dr., . . . i slavljeni od „masa“, što su više ubijali slijedili su viši činovi. Kriterijima materijalizma unaprijed su otklonili počinjeni grijeh . . . A poklonici materijalizma. . . fašizmom i antifašizmom zamutili su . . . da bi prikrili materijalizam i njegove nosioce, koji su nagrađivani za laži, više za lopovluk, a najviše za ubojstva. . . ; ali isti prevareni za dušu lajali su i lajat će u mukama na tamnu stranu Mjeseca. Evo kako materija ne pomaže, naprotiv urušava temelje, a što se iščitava na dlanu svakog pojedinca koliko je žrtvujući bio na strani života. Dovoljno je biti samokritičan, i odgovor slijedi, čovjek čineći: sebe svrstava i sam sebi sudi, uvijek sam sebi . . ., bez samokritičnosti čovjek samo životari od laži . . . do pakla.

Što je potrebno i srpskoj manjini u Hrvatskoj i SPC-i koja ih usmjerava po pravilima materijalizma. Pored ostalih manjina koje žive u harmoniji s Hrvatima u Hrvatskoj, srpska manjina po navici radi koristi htjela bi biti i iznad hrvatskog naroda, pa zbog takvoga ponašanja nije zaslužila niti da se spomene. I danas je samo solidarna s bivšim srpskim trabantima Hrvatima, operativcima velikosrpske UDB-e, ateistima i agnosticima, kao tendencioznim trovačima.

Vidi „čuda“, kada je riječ o materijalnim bogatstvima Hrvatske, opet materijalisti - antifašisti . . . trgujući zadnjih 20 godina, najviše su ugrabili. Naočito u ovom segmentu su rutinirani i demonstriraju fašizam, koji nije ni onda ni sada dobro došao u Hrvatsku, jer skupno kao takav potkopava temelje, i narušava slogu Hrvata. . . , složni okupatori – fašisti. Koja ironija, skupa s nepozvanim gostima, ustrojeni fašistički silno su se okoristili, dok im Hrvati služe kao predmet za ismijavanje. Za to su Hrvati, kojima se narušava jedinstvo kroz povijest, sami krivi. Spoznali su da se trebaju vratiti redu, radu i disciplini radi Života na beskonačnom putu.

Rekapitulacijom u ime budućnosti: hrvatski janjičari su tu, još nisu lustrirani ni obraćenici, jer za njih počinjeni grijeh i dalje ne postoji, zato ubuduće biografija i djela trebaju biti kriteriji – za Hrvata.

Materijalisti ne pretpostavljaju golu egzistenciju, pa se lako pretvaraju u trgovce, kockare što proturiječi pravilima života, kao robovi privida služe se. . . i ratovima radi koristi, ako je 1991. godine bio oslobodilački rat u Hrvatskoj, kakav se rat vodio na hrvatskim teritorijima 1918., 1941., 1971. godine i zašto… Npr. u hrvatskom Borićevcu, Zrinu i drugim mjestima, u vampirskom balu sudjelovali su Đoko Jovanić i Jovanka Budisavljević, koju su podmetnuli janjičaru Josipu Brozu, nepismenom probisvijetu, Lenjinovom šegrtu operativcu, zastupniku materijalizma. Antifašizam se u Hrvatskoj veliča onda kada uljezi stvore neslogu u Hrvatskoj, baš zato i danas dobro profitiraju. Materijalistima, ateistima, agnosticima i. . . stranke služe kao sredstvo da dobro trguju i rastaču Hrvatima dom i domovinu, podmećući im nazive fašizam – antifašizam, kao zamke, baklje, bezdušni nosioci materijalizma. . .

U prilog zajedništvu Hrvati dijaspore nisu dovoljno skupa s Hrvatima u Hrvatskoj. Tko i zašto ih se razdvaja preko fašizama – antifašizma da se i dalje raseljavaju? A gdje je hrvatska emigracija koja je o povratku sanjala jedno stoljeće… ?

Dakle, Lenjin-Tito i njihovi sljedbenici su mrak, uzroci silnih žrtava, carevi su smrti, opomena u agoniji . . . urlaju i laju na mjesec, završavaju konačno.

Gradovi za lažove i lopove naročito bez tvornica, utočišta su . . . isti ne žele lustraciju, i odgovara im trgovina i mrak . . .,


U Zadru, kolovoz 2013. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticaj nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD za poticanje nataliteta za Hrvatsku

- 20:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Željku Lončaru banka uzela kuću u Poličniku
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Željku Lončaru banka uzela kuću u Poličniku

http://www.antenazadar.hr/clanak/2013/07/zeljku-loncaru-banka-uzela-kucu-u-policniku/



Lončar je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000., koja je otišla u stečaj i likvidaciju. Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Jedan od većih dioničara je bio Željko Lončar i ortaci.

Lončar je bio predsjednik Nadzornog odbora Regionalne veletržnice Benkovac, od 19.01.2005. do 27.01.2011. godine koja je sada u stečaju.

Željku Lončaru, predsjedniku Županijske skupštine, ovrhom je oduzeta kuća u Poličniku, a ovu informaciju potvrdio nam je Općinski sud u Zadru.

Njegova kuća nije prodana na dražbi, kako to obično biva, nego je pravo na nju položila Splitska banka temeljem ugovora o kreditu koji je Lončar podigao 2006. godine, a u kojemu je stajalo da je suglasan na predaju prava vlasništva ukoliko ne podmiri dug.

Kako smo saznali, ovrha je održana 18. srpnja, a Lončar je banci dragovoljno predao ključeve.

Doznajemo kako su osim predsjedniku Županijske skupštine ovrhe na nekretnine “sjele” još nekima od poznatijih Zadrana, ali još uvijek ne možemo izaći van s njihovim imenima, jer nam neke od informacija nisu potvrđene od izvora.

Kako smo već pisali u lipnju je na javnoj dražbi bio dvoetažni stan, odnosno kuća s dvorištem, ukupne površine od 671 metara četvornih u vlasništvu Stanislava Antića, osnivača tvornice SAS, a ovrhu je pokrenula Factor banka iz Ljubljane zbog kredita koji nije vraćen.

ŽELJKO LONČAR: ISTUPIO SAM IZ SKH 1981.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/20022013/pojedinci-koji-su-krali-neka-za-to-odgovaraju

*Koju ste školu završili i jeste li ikada bili član SKH? (Biloglav, 23.01.2013.)

- Bio sam član SKH od 1978. do 1981. Istupio sam iz SKH nakon intervencije bivše vojske i milicije na Kosovu. Završio sam srednju prometnu školu i srednju školu za protupožarnu zaštitu.

Željko Lončar podnio tužbu kako bi prikrio kriminalne radnje u Regionalnoj tržnici Benkovac

Kao bivši predsjednik NO tržnice primio akontaciju od 60.000 kuna te istu ne vraća

http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/gledsita/5740-zeljko-loncar-podnio-tuzbu-kako-bi-prikrio-kriminalne-radnje-u-regionalnoj-trznici-benkovac

Tužba radi isplate 135.000,00 kn; Posl. br. 6P-473/10 (Trgovačkom sudu u Zadru)
Tužitelj: bivši predsjednik Nadzornog odbora Željko Lončar
Tuženi: Regionalna veletržnica Benkovac d.d.
Dana 22. 9. 2010. Ž. Lončar je podnio tužbu radi isplate neisplaćene nagrade za vrijeme svog mandata kao predsjednik N.O.-a tvrtke.

Tužitelj kod tuženika je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora od 19. 1. 2005. pa sve do 27. 1. 2011., što mu tuženik priznaje, odnosno ta činjenica nije sporna. Nije sporno ni to da je temeljem članka 27. Statuta društva propisano da članovi NO-a imaju pravo na nagradu, a visinu iste na prijedlog Uprave (direktor) utvrđuje Skupština. Točno je kako navodi tužitelj da je dana 23. 12. 2008. Skupština tuženika (vlasnik) donijela odluku da se predsjedniku NO-a (tužitelju) utvrđuje nagrada u iznosu od 3.000,00 kn neto, a za ostale članove 2.700,00 kn. Zbog recesije i odluke Vlade RH, Skupština dana 10. 7. 2009. smanjuje iznos nagrade i utvrđuje 1500,00 kn mjesečno za sve članove, koja odluka vrijedi i do danas.

Dakle, tužitelju pripada nagrada i to mjesečno 3000,00 kn neto počevši od 23. 12. 2008. kada je Skupština i donijela odluku, a ne od dana tuženikovog imenovanja, jer ista ne vrijedi retroaktivno, pa sve do 10. srpnja 2009. kada mu pripada mjesečni iznos od 1500,00 kn, tako da bi to bilo do sada zaključno za siječanj 2011. Svega oko 44.500,00 kn neto. Međutim, tužitelj je primio akontaciju na ime nagrade od 60.000,00 kn neto, što predmnijeva da je tužitelj dužan tuženiku još 15.500,00 kn (60.000,00 - 44.500,00) koji dug tuženik predlaže tužitelju da kompenziraju kako ne bi morao podignuti protutužbu, odnosno na ročištu će se tuženik izjasniti o protutužbi kada prethodno provjeri podatak: je li tužitelj kako u tužbi tvrdi, uplatio porez u iznosu od 21.000,00 kn? Ostali članovi N.O.-a nisu ustali tužbom jer su vjerujem svjesni da su isplatom akontacije preplaćeni. Ovu tvrdnju i činjenicu potkrjepljujem i sa očitovanjem vlasnika (Fonda) koji se dopisom izjasnio da prihvaća ovo moje tumačenje i ujedno nalaže da predsjednik i članovi N.O.-a višak nezakonito primljenog iznosa vrate.

Ovaj spor i nezakonito i neovlašteno izglasavanje visokih nagrada i akontacije samo potvrđuje moje sumnje da prethodni N.O. nije ništa dobro donio ovoj tvrtki već je samo razmišljao kako će se kroz nagrade naplatiti. Štoviše za vrijeme njihovog mandata može im se zamjeriti slijedeće:

- gotovo svi krediti su zbog neplaćanja otkazani, a bilo je prostora kako za plaćanje tako i za odgodu;
- zbog neplaćanja kredita hipotekarni vlasnik Erste banka prodaje dvije zgrade tvrtki Adria, a višak od milijun kuna dobiven prodajom nije se tražio;
- na sjednici N.O.-a jednoglasno su povukli tužbu za uknjižbu zemljišta zv. Sajmište (27.000 m2) na kojem je i danas upisan posjed u katastru na ovoj tvrtci. Štoviše, isto je ušlo u procjenu temeljnog kapitala tvrtke. Zemljište je uzurpirao Grad Benkovac koji je bio tuženik u ovom sporu. . Svi članovi su podignuli ruku za povlačenje tužbe po nagovoru gradonačelnika, a odluku o povlačenju tužbe sročila je pravnica Grada Benkovca. Dakle, zlouporabom položaja i ovlasti počinjeno je kazneno djelo s kojim je ovo Društvo oštećeno za 3 milijuna kuna;
- nisu se osvrtali na veliko i bespotrebno trošenje sredstava na ime reprezentacije, športske opreme, bonove za direktorov mobitel, lažne putne naloge, fiktivne račune za izmišljene večere i sl.

Zbog navedenih troškova podnijeta je anonimna kaznena prijava temeljem koje je izvršen policijski očevid. Sve je to rezultiralo iznenadnom ostavkom direktora Marića iako mu je bio počeo drugi mandat. Za mandat se izborio na način da je nezakonito isplatio nagrade članovima NO-a, odnosno četvorici članova i to svakom oko 60.000,00 kn, a samo predstavniku radnika J. Bljaiću je dodatno platio i porez na taj iznos.

O ovome sam upoznao HFP kao predstavnika većinskog vlasnika Društva, koji je naložio da se ti iznosi vrate Društvu. Međutim, do danas se to se nije dogodilo.


Goran Nimac, dipl. iur., rukovoditelj Sektora za opće i kadrovske poslove


U Zadru, 1. kolovoza 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #