Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

CIA: RAZOTKRIVENO - Tito je bio Rus ili Poljak i sigurno nema jugoslavensko porijeklo

CIA: RAZOTKRIVENO - Tito je bio Rus ili Poljak i sigurno nema jugoslavensko porijeklo

http://www.vecernji.hr/vijesti/cia-tito-nije-bio-jugoslavenskog-porijekla-nego-rus-ili-poljak-clanak-600341


CIA: Tito nije bio jugoslavenskog porijekla nego Rus ili Poljak

Analitičari CIA-e do ovog su zaključka došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz.

Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslavenskog porijekla, tvrde to iz CIA-e u dokumentu koji je nedavno objavljen na internetskoj stranici ove američke obavještajne agencije.

Analitičari CIA-e do takvoga zaključka su došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz. Analiza je rađena na osnovu jednoga govora Tita iz 1977. godine. U dokumentu, s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, navodi se da je Tito govorio hrvatskosrpskim jezikom, koji mu je "navodno" materinji, ali sa „stranim akcentom".

Analitičari CIA-e su dali su si dodatnog truda pa su proveli i opsežnu analizu jezika koji bi Brozu mogli biti materinji ili bliskiji od hrvatskog i srpskog jezika. Kao moguće jezike spominju ruski i poljski. U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti materinji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

Upravo zbog toga autori dokumenta su mišljenja da je logično pretpostaviti da je Tito zapravo bio Rus ili Poljak i da je sigurno da nema jugoslavensko porijeklo. Titovo nejugoslavensko porijeklo u CIA-i objašnjavaju i kroz njegovu nepristranost kao i kroz „uspjehe“ u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji. Analiza je rađena na osnovi jednoga govora Tita iz 1977. godine.


Post je objavljen 20.08.2013. u 12:55 sati.