STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

10.06.2022., petak


ZNANOST U FUNKCIJI BAKLJANOŠA
ZNANOST U FUNKCIJI BAKLJANOŠAMudraci su, kroz povijest, upozoravali na okamenjene riječi …, knjige - kojima čovjek nesvjesno, kategorički sudi. Kao atributi one ne trebaju načelima Života. Ali kako je čovjek obilježen i egoizmom, pa kao odmetnik, zagonetno lukavo se prikriva i načela Života „reducira“ po ljudskim zakonima, „pravom - dogovorom“.

Koristeći osjetilnu razinu životinje kao poticaj i inspiraciju, manipulira lažima …, jednom pomoću evolucije, drugi put revolucijom …, pa ovlada narodom, koji naziva masom, a znanstvenici - plaćenici pomažu faraonu, svojim zakonima za materiju - stvari, da kontrolira čovjeka.
Prevaren, čovjek zagrize otrovanu jabuku, egoistički prihvaća „koristi“ bez rada, što proturječi Životu. Urušava vrijednosti …,kao razumno biće čovjek golu egzistenciju pretpostavlja, dok živi altruistički čuva svoju bit.

Posljedice, nakon odmetništva od Oca, Stvoritelja …, sumrak čovjeka je odraz lukave prevare lašca.
Život po svojim načelima prezentira iskonsku pravednost, što tek obraćenici spoznaju.
„Prava – dogovor - pravednost“ nastala po čovjeku, nakon pra –svađa, nisu prirođena…, dok je prirodno da čovjek opstoji kao osoba od samoga začeća. To ne žele sofisti – farizeji, koji se pozivaju na „pravo“ kao oruđe koje osvjetljavaju bakljom, kao da su oni osnova iz kojih izvire Život.

Pravednost zahtijeva da se zajednica zahvali dobrotvoru, traži i zadovoljštinu za počinjeno zlo djelo, po pojedincu ili po narodu …, kaznu i kajanje zločincu. Kada se nekom učini zlo - nastane nesklad u moralnom redu svijeta, jer se povrijedila etička ideja dobra. Tko zlo, sije - zlo i žanje, kao opomenu.
Dakle, kada se volja čovjeka usmjerava „pravom - dogovorom“ to je izvrgnuće načela Života, jer čovjek egoistički i tendenciozno usmjerava pravednost po ljudskim željama i zakonima.
„Pravom – dogovorom“ se regulira „dragovoljni“ sporazum egoista i altruista, dok se čovjek ne osvijesti, jer kao odmetnik ne zastupa Život.

Ali lukavi odmetnik zamkama se želi postaviti iznad Boga, Života - iz kojega sve izvire. Ne može pobijediti, ali kao lažac uvijek je kategoričan pomoću svoga „prava“... Čovjek odmetnik, posljedica je egoizma i oholosti, sve dok proturječi Životu. Ispod svoje baklje po svojim mjerilima „pravom – dogovorom“, krojio bi pravdu među ljudima – dok urušava vrijednosti.
Dakle, čovjek je pored načela Života tendenciozan, jer svojim „pravom – dogovorom“ egoistički komplicira.
Time ne potiče samoinicijativu, već guši samopouzdanje čovjeka, što ide u prilog lukavom pojedincu, lašcu dok razara zajedništvo.

Čovjeku je garancija njegova zajednica, dok živi po načelima Života – spoznaje sebe – Život. Suprotno, zavaran prividom, nesvjesno inverzijom Života - smrti podvrgava zajednicu svojim željama i računicama. Svojim željama i svojim „pravom“ odmetnik tendenciozno razbija zajedništvo, dok dijeli zajednicu na tužitelje i branitelje, što proturječi Životu. Zato neki mudraci nisu ostavljali pisane, okamenjene knjige …, jer subjekt i objekt se usklađuju kretanjem – angažiranjem, a Život je pokretač prema svojim načelima. Ljudski konačni zakoni nisu poticajni, navikavaju i guše inicijativu osobe, kojima se stvaraju faraoni i razne religije što ide u prilog odmetniku, suprotno Izvoru i načelima Života, po kojima svaka duša, slobodnom voljom, čuva i odolijeva altruistički.

U zemaljskim uvjetima u ime Života, sofisti -farizeji po svojoj volji djeluju kao faraoni, krivo prevodeći značenje grčke riječi politika …, demagoški usmjeravaju narode. Dakle, čovjek …, odraz Života i svoje sudbine, u zajedništvu treba raditi ono što najbolje zna.
Odmetnici iz zajednice dok proturječe Životu koriste razna oruđa: slike, riječi, baklje …, farizejsko - sofistički protive se svjetlu. Protive se kretanju, značenju i smislu riječi politika, djelovanju i djelima - koja krase čovjeka, po kojima se po imenu poziva i odaziva u ime Života.

Prilagođavajući se odmetniku, „znanstvenici“ po znanostima uništavaju i sami sebe prokazuju, jer ne djeluju u skladu sa Životom…, pomažući egoistu, koji po cijenu naroda, želi fizičku - tjelesnu formu okameniti i osvjetliti konačnom bakljom, zavaravajući drugog čovjeka želi se isticati iznad samog Stvoritelja.

Time posljedično, kao opomena, urušeni odmetnik izazove vatru koja proporcionalno čisti.
Dakle, odmetnik od Života, ne može urušavati čovjeka u zajednici koji je uz Stvoritelja – Oca …, a oholi i bahati bakljanoša sam je uzrok svoje propasti, zaboravljajući da je sve poteklo iz Života …, koji stalno potiče na kretanje, samokritiku i oponašanje.

A „pravo – dogovor i pravednost“ lašca, ne poklapa se s afirmativnom istinom, Životom, tradicionalno …, po sudbini. Dakle, čovjek pojedinac - duša treba se čuvati od svojih egoističkih želja, od same sebe, da tijelo – materija ne bude iznad duše. U danim zemaljskim uvjetima, čovjek svojim djelima, po imenu sebe časti, pokazuje i prokazuje. U zemaljskim uvjetima se ogleda u ime Života, dok unaprjeđuje međuljudske odnose, dok kao duša odolijeva materiji, po volji - željama.
Egoizam je uzrok …, opomena da odmetnuta duša ne živi po načelima Života, pa doživi bumerang – kaznu, što je usklađivanje s moralnim redom svijeta – u ime Života.

Zadar – Zagreb, svibanj 2022.godine

Dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
i
predstojnik HAZUD- a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2022., ponedjeljak


Kome je cilj da dvorište suda bude zapušteno?
Stranka hrvatskog zajedništva

Priopćenje za javnost

Kome je cilj da dvorište suda bude zapušteno?Zašto Općinski sud u Zadru, Stalna služba u Benkovcu ne pokosi travu koja je više od jedan metar u dvorištu ispred zgrade suda? Stranke koji dolaze na sud i katastar, koji je u istoj zgradi ne mogu se načuditi da je nekom u cilju da dvorište suda bude zapušteno uz novu obnovljenu zgradu suda. Također, ljudi koji dolaze u zgradu suda navode da se trava može pokosit za 5 minuta i ne iziskuje nikakva značajna sredstva za uređenje dvorišta suda.
Dostavljamo hrvatskoj javnosti fotografije ne pokošene trave u dvorištu suda Stalne službe u Benkovcu.

Zadar-Benkovac, 9. svibnja 2022. godine


Stranka hrvatskog zajedništva

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2022., nedjelja


HRVATI PRAVOSLAVCI
HRVATI PRAVOSLAVCIHRVATIMA je dužnost poticati djelima u ime zajedništva, potoci se slijevaju u rijeku po sudbini. Posebno potomcima Hrvata, žrtvama Turaka, Srba, Madžara,… čiji su predci, kao katolici pod raznim pritiscima prelazili na islam i pravoslavlje.

Dakle, pohotni okupatori, kao nepozvani gosti, tako su se ponašali na hrvatskim ognjištima. Hrvati su, kao naivne žrtve, olako dopuštali primatima da ih porobljavaju. Narodi koji se ne žrtvuju u ime općeg dobra postanu žrtve zla Hrvati katolici, stoljećima obezglavljivani i razjedinjavani…, i pored loših iskustava, robovski se i danas oslanjaju na raznorazne potencijalne okupatore, koje prizivaju. Pored načela Života narušeno im je samopouzdanje.

Ovom temom o hrvatskim pravoslavcima potičemo Hrvate da u ovosvjetovnosti - po načelima Života spoznaju smisao obitavanja u Hrvatskoj, na Zemlji.

Zašto i kada se duša - čovjek zanesena tijelom, materijalnim šarenilom odmetne, pa dalje trpi i pati.
Nema slučajnosti za Život, Hrvati su i danas odraz ponašanja, kojim dočinjaju svoju sudbinu. Sve je odraz Života, koji potiče Načelima i ne trebaju mu zakoni čovjeka - odmetnika. Život prihvaća časne obraćenike, dok su oholi odmetnici uvijek gubitnici po svojim željama. Obraćenik je samokritičan, u skladu sa Životom traži oprost grijeha, moli se i kaje…, radi spoznaje -prosvjetljenja – otvaranja nebesa.

Nakon silnih pritisaka kroz povijest, HPC - a nastavlja djelovanje na hrvatskim prostorima, misiju u skladu s načelima Života, u ime hrvatskog općeg dobra. Svojim obolom potiče hrvatski narod na obraćeništvo, svojim iskustvima odolijeva svim napastima zla. Ne osuđuje Carigrad koji se nije oglasio dok je HPC - a bila pod raznim pritiscima, kao niti Europsku pravoslavnu Crkvu u Parizu. Pored Stvoritelja – Boga, Hrvati pravoslavci nemaju razloga bojati se, dok zastupaju Život.

Stradalo svećenstvo HPC - e 1945. godine - veliki je zalog da će svojom misijom žrtvovanjem i dalje slaviti Boga. Hrvatima kroz prošla stoljeća izostajala je budnost, što je Srbija kao okupator hrvatskih prostora koristila i ostvarivala svoje želje, devastiranjem hrvatskih prostora i zabranom rada HPC - i.

Dovoljno je pogledati dokument : „Ukaz srpskog kralja i SPC – e,“ kojim zabranjuju djelovanje svim pravoslavnim crkvama na prostorima Hrvatske. Zaključili su, zajedno sa SPC - om kao mentorom, da su Hrvatsku na svoj način osvojili i uključili u svoju paklenu veliku Srbiju. Imovinu HPC - e prisvojila je SPC – a. Takvo ponašanje SPC – e Carigrad nije reagirao ni osudio, kao ni 1945. godine, kada je okrutno stradalo ukupno svećenstvo HPC – e. Dakle, lukavi nepozvani gosti Srbi, rukovođeni ovosvjetovnim prividom, pokazali su se kao okupator zajedno sa SPC – om kao mentorom.

Od samostalnosti Hrvatske i 1991. godine, na svim hrvatskim prostorima od 10. st. Hrvati svih vjeroispovijesti solidarni su s Hrvatima pravoslavcima i HPC - om, kao što podržavaju i raseljene Hrvate islamske vjere, kojih je veliki broj u Turskoj (Istambul) i diljem svijeta.

Kršćanstvu kao religiji, u osnovi s imenicama, čovjek se imenom po djelima poziva i odaziva, prema načelima Života –Stvoritelja, kojemu je svako biće posebno. Znači hrvatski pravoslavci i HPC – a su tu sudbinski i nisu prestali djelovati, patnje su ih ojačale kroz stoljeća. Spoznali su da čovjek kao razumno biće posrće i pati proporcionalno koliko je rob gole egzistencije, u pretpostavljenoj osjetilno - životinjskoj razini. Dakle, Hrvati su žrtve i pohotnih „pravoslavaca“ okupatora, koji su ih porobljavali i prisiljavali na srpsko pravoslavlje.

Hrvati vjeruju da je Bog jedan, spoznali su kada i zašto čovjek upotrebljava obrede, liturgije. Zato, Hrvati pravoslavci samo u skladu s Ocem slave Život. U zajedništvu i zemaljskim uvjetima nastoje biti i veći obraćenici, dok razotkrivaju perfidne zemaljske careve, koji se lukavo postavljaju iznad Boga. Njihovo materijalno tijelo kao zamka, i ovosvjetovno materijalno šarenilo im je prije od duše i Stvoritelja. Zato su imenice kojima se po djelima prozivaju jedinke, koliko su u zajedništvu u ime Života. Ovosvjetovnost i tijelo je samo sjena Života, sudbinom određeno, u kojem duša treba odolijevati traženjem oprosta, molitvom i kajanjem.

Ovosvjetovnog osjetilnog cara otkriva prozirno lukavo navikavanje svojih podanika u Božje odmetnike, dok ih ucjenjuje pomoću gole egzistencije i „prikladnih religija“ protiv njih samih. Zemaljski oligarsi, po zakonima cara i mafije, orkestralno odmetnički orgijaju i kontroliraju duše podanika. Prema potrebi i željama, „revolucijama“ obezglavljuju one koji im se suprostave …, sve se odigrava na trgu, u areni, u krugu neradnika, koji se protive radu za opće dobro, kao lijeku svakog pojedinca po imenu. Obraćenik je radnik, demistificira mistično u skladu sa Stvoriteljem - pomoću načela Života. Čovjek domišlja, djeluje, razbija monotoniju i Život slavi.

Konkretno, ljudi ovozemaljsko po volji, djelima dijele i sebi sude. Zato čovjek obraćenik potiče u ime vrijednosti dalje, a prepreke ga opominju i potiču da sjenu treba vidjeti kao odraz bitnog, duše čovjeka kao žrtve tijela. Kada duša nije u skladu sa Stvoriteljem, ne može niti opisati očigledna događanja u ovosvjetovnosti.

Zašto su hrvatski pravoslavci posljedično odraz turskih i srpskih okupatora na hrvatskim prostorima.?

Dokumentom iz 1921. godine u Preku ( Zadar), kao Ukazom srpskog kralja, Srbi su računali da su završili proces osvajanja, garašanima i pravoslavljem do 1921. godine i ostvarili želje. Zato su ukinuli sve pravoslavne crkve na prostorima Hrvatske, HPC – i oteli imovinu, pa pripisali SPC – i, s kojom kao lukavim mentorom i dalje urušavaju hrvatsku državu. Dakle, hrvatski pravoslavci, skupa s ostalim Hrvatima su spoznali da trebaju nastaviti, u ime hrvatskog zajedništva i Života, tamo gdje su (i zašto) stradali.

Srpsko pravoslavlje je i strateško oružje Srbima kao okupatorima Hrvatske, što su Hrvati spoznali i da trebaju časno i odlučno braniti svoja ognjišta. Hrvatskim pravoslavcima je dužnost vratiti otetu imovinu koja je u posjedu SPC - e na hrvatskim prostorima, koju su Srbi kao okupatori oteli Hrvatima.

Zadar, svibanj 2022. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
i
predstojnik HAZUD – a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2022., petak


PROTIVNICI PRIZIVA SAVJESTI
Stranka hrvatskog zajedništva

Priopćenje za javnost

PROTIVNICI PRIZIVA SAVJESTI

https://panopticum.hr/shz-o-protivnicima-priziva-savjesti/Ovih dana preko sredstava informiranja pojedini političari i drugi vrše pritisak na liječnike i medicinske sestre u Hrvatskoj koji su se pozvali na priziv savjesti jer abortusima neće da ubijaju hrvatsku djecu. Hrvatski Ustav navodi “ Svatko ljudsko biće ima pravo na život”.

Priziv savjesti u medicini pravo je priznato i Rezolucijom 1763. koju je usvojila Parlamentarna skupština Vijeća Europe, gdje između ostalog stoji da, niti jedna pravna ili fizička osoba neće biti podvrgnuta prisili, neće se držati odgovornom niti će se na bilo koji način diskriminirati ako odbije izvršiti pobačaj ili eutanaziju.

Umjesto da odgovorno zaštite fizički nemoćne oni još potiču da liječnici vrše prekide trudnoće i da ginekolozi rade po njihovim uputama. Iz takvog njihovog ponašanja vidljivo je da unaprijed najavljuju kako fizički nemoćno ljudsko biće imaju pravo ubiti.., čime ih prokazuju i osuđuju njihova djela.

Zagreb-Zadar Zadar, 6. svibnja 2022. godineStranka hrvatskog zajedništva


- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.12.2021., subota


Blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2022. godinu želi Vam SHZ!
Blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2022. godinu želi Vam SHZ!


- 09:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.12.2021., utorak


ČLANOVI VIJEĆA MJESNOG ODBORA POLUOTOK ZADAR KOJI SU PODRŽALI DA SE PROMIJENI HRVATSKI NAZIV ŠIROKA ULICA U TALIJANSKI NAZIV KALELARGA
OVO SU ČLANOVI VIJEĆA MJESNOG ODBORA POLUOTOK ZADAR KOJI SU PODRŽALI DA SE PROMIJENI HRVATSKI NAZIV ŠIROKA ULICA U TALIJANSKI NAZIV KALELARGA:


- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.12.2021., ponedjeljak


ČLANOVI ZADARSKOG MJESNOG ODBORA POLUOTOK, KOJI ODLUČUJU HOĆE LI PODRŽATI PREIMENOVANJE HRVATSKOG NAZIVA ŠIROKA ULICA U TALIJANSKI NAZIV KALELARGA
ČLANOVI ZADARSKOG MJESNOG ODBORA POLUOTOK, KOJI ODLUČUJU HOĆE LI PODRŽATI PREIMENOVANJE HRVATSKOG NAZIVA ŠIROKA ULICA U TALIJANSKI NAZIV KALELARGA
- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VICE PROFACA Znate li da ulici u hrvatskom Zadru žele dati talijansko ime
VICE PROFACA
Znate li da ulici u hrvatskom Zadru žele dati talijansko ime?
Zadarski list, 1.07.2014.

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2021., nedjelja


Povratak na ime Zara Callelarga
Povratak na ime Zara CallelargaZadarski list, 1.07.2014.
- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.12.2021., petak


ZADAR PONOVO NA UDARU PREIMENOVANJA HRVATSKOG NAZIVA ŠIROKA ULICA U TALIJANSKI NAZIV KALELARGA
Stranka hrvatskog zajedništva

Priopćenje za javnost

ZADAR PONOVO NA UDARU PREIMENOVANJA HRVATSKOG NAZIVA ŠIROKA ULICA U TALIJANSKI NAZIV KALELARGA

https://panopticum.hr/shz-zadar-ponovo-na-udaru-preimenovanja-hrvatskog-naziva-siroka-ulica-u-talijanski-naziv-kalelarga/Prije sedam godina neka “Građanska inicijativa Za Kalelargu” nije uspjela preko Gradskog vijeća Zadra preimenovat hrvatski naziv ŠIROKA ULICA u talijanski naziv Kalelarga. Sada ponovo pokušavaju preimenovanje preko Mjesnog odbora Poluotok čiji je predsjednik Frane Brajković. I već se hvale da je Brajković sazvao sjednicu Mjesnog odbora, i da će službeno podržati preimenovanje Široke ulice u Kalelargu. Propagandu vrše preko internetskog portala “Zadar News” kojeg predstavlja izvjesni Hrvoje Bajlo. Ta “Građanska incijativa” i internetski portal “Zadar News” zalažu se da se hrvatski naziv Široka ulica što prije preimenuje u talijanski naziv u Kalelarga. I tako krše u Republici Hrvatskoj ustavne odredbe o službenoj uporabi hrvatskog jezika. Nije ih briga kako bi Hrvati opstali u Zadru bez hrvatskih naziva.

Stranka hrvatskog zajedništva kontinuirano daje priopćenja na razne teme. U to spada i kada su u pitanju pretenzije prema hrvatskom teritorju i službenom hrvatskom jeziku. Nakon što smo zagovarali svoj hrvatski jezik napadaju se pojedinci Hrvati preko kojih se napada opće dobro u konkretnom slučaju službeni hrvatski jezik kao što je slučaj preimenovanja hrvatskog naziva Široke ulice u naziv Kalelarga jer su ti pojedinci uvidjeli njihove namjere.

Za jednu zajednicu, čovjeku – jezik je mjerilo vitalnosti, jezik je rad duha. Kada se jednom narodu zabrani upotreba vlastitog jezika i nametanjem stranog okupacija je na djelu, a stanje za potencijalnu žrtvu alarmantno. Ako se potencijalnom okupatoru dozvoli samo korak dalje moguća je propast jednog naroda. Zatiranje jezika jednom narodu je stvarni pritisak na duh istog – nema jezika – nema naroda – nema života.

SHZ je čitavo vrijeme upozoravao u vezi preimenovanja hrvatskog naziva Široke ulice u talijanski naziv Kalelarga da se ne krše temeljne odredbe članka 12. stavka 1. Ustava RH, koji navodi „U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo“, kao i upozoravao o teritorjalnim pretenzijama prema RH, jer se time čini kazneno djelo iz članka 350. Kaznenog zakona RH - Pripremanje kaznenih djela protiv Republike Hrvatske.

Odluku o hrvatskom nazivu Široka ulica donijela je Komisija za utvrđivanje prijedloga imena ulica, trgova i naselja, te javnih poduzeća i ustanova, 1990. godine u kojoj su bili istaknuti profesori Radovan Dunatov, Ivan Aralica, Julije Derosi, Nikola Jakšić, Stjepan Kaurloto, Eduard Peričić i dr. Romano Jelić. Sve te osobe koje su bile u komisiji bile su stručne i imale su ugled u gradu Zadru, a neki od njih su obnašali funkcije kako na lokalnom tako i na državnoj razini u samostalnoj Republici Hrvatskoj.

Također, o inicijativi preimenovanja Široke ulice u Kalelargu o tome su se izjasnili priopćenjima u javnosti i relevantni profesori povijesti i sveučilišni profesori, kao što su prof. Vice Profaca, prof. Zlatko Begonja i prof. Juraj Gracin, kao i Udruga Suglasje i političke stranke SHZ, HČSP i HDZ koji su istakli da nema potrebe da se hrvatski naziv Široka ulica preimenuje u talijanski naziv Kalelarga. Zadranin Eugen Baraka objavio je i pjesmu Široka ulica, koju je objavio Zadarski list.

Zadar, 17. prosinca 2021. godine


Stranka hrvatskog zajedništva

- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #