Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji: Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji: Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=19518:u-hrvatskoj-se-treba-znati-tko-je-tko-i-tko-kome-pripada&catid=45:dragan-hazler&Itemid=45



Albanci/Kosovari mogu u Hrvatskoj carevati, a ti isti kosovski Albanci su prognali s Kosova janjevačke i letničke Hrvate, koji su tamo živjeli dulje, nego brojni doseljeni Albanci na Kosovo. Nisu kosovski Albanci po zločinu na Hrvatima bili ništa bolji od trajno zločinačkih Srba, kojima je zločinstvo prema Hrvatima u genima. Simbolični ostatak Hrvata na Kosovu nema status niti pravo nacionalne manjine. Ne spominju ih Kosovari kao nacionalnu manjinu.

Janjevci su regionalna hrvatska manjina na Kosovu. Ime su dobili po gradu Janjevu u blizini Prištine, gdje danas većina njih na Kosovu i živi.

Potječu od trgovaca i rudara iz Dubrovnika i obližnje Bosne i Hercegovine, koji su se tokom 14. stoljeća naselili na Kosovu. Katoličku vjeru i hrvatski identitet su uspjeli zadržati kroz stoljeća.

Prvo pismeno spominjanje je godine 1303. od strane pape Benedikta XII., koji Janjevo spominje kao centar katoličke župe Svetog Nikole.

Od 1991. nadalje, ponajprije zbog povišenog pritiska Albanaca, a zatim od 1998. zbog nemira na Kosovu je većina njih iselila, ponajviše u Hrvatsku.

Godine 1948. bilo je 5.290 Hrvata ( 0.7 % stanovništva Kosova ), prema službenom popisu tadašnje Jugoslavije. 1971. bio je 8.264, a 1981. 8.718 Hrvata na Kosovu (0.6% stanovništva), 1991. 8.062 (0.4% ukupnog stanovništva), dok ih je 1998. bilo još samo 1.800. Danas ih u Janjevu ima otprilike 195.

Trenutno stanje je takvo da se na Kosovu osjećaju neugodno i ugroženo.

Toliko o mogućem suživotu na kosovu, a naše Hrvate Janjevce su kompletno istjerali iz njihovih ognjišta.

Albanci/Kosovari osim što su prognali s Kosova Hrvate sada u Hrvatskoj pomoću droge truju hrvatsku djecu. Evo dragi Hrvati tko su vam prijatelji. Kada su u pitanju djeca i kada ih se treba zaštititi kao život i nosioce općeg, Hrvatsku, hrvatski narod bez oklijevanja treba ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv trovača naše djece, da se nikada više ne usude! ! !



Zadar, 31. kolovoza 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR




Post je objavljen 31.08.2013. u 15:15 sati.