STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.08.2013., petak


Župan Zadarske županije ne posjeduje, ne raspolaže i ne nadzire zatraženu javnu informaciju o već izgrađenoj lokalnoj cesti 63204 Smilčić-Korlat
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Župan Zadarske županije ne posjeduje, ne raspolaže i ne nadzire zatraženu javnu informaciju o već izgrađenoj lokalnoj cesti 63204 Smilčić-Korlat



Županijska uprava za ceste (ŽUC) Zadarske županije izgradila je lokalnu cestu 63204 Smilčić-Korlat, 2013. godine. Uvidom u planove nabave ŽUC-a za 2012. i 2013. godinu ista nigdje nije predviđena. Također, uvidom u elektronički oglasnik javne nabave RH kao i na uvid na stranice javne nabave ŽUC-a nigdje nema u kojem je iznosu izgrađena.

SHZ podružnica Zadar od župana Zadarske županije sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, zatražila je da joj se dostavi pravodobne, potpune i točne sljedeće informacije:

1. Zašto izgradnja lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat nije predviđena u planovima nabave ŽUC-a?

2. Naziv tvrtke s kojom je sklopljen ugovor o izgradnji radova lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat i u kojem iznosu.

Iz Ureda Župana Zadarske županije, SHZ su izvjestili da ne posjeduju, ne raspolažu i ne nadziru zatraženu javnu informaciju te da su zahtjev proslijedili ravnatelju ŽUC-a.

Zašto župan Zadarske županije kao odgovorna osoba za izvršenje proračuna Zadarske županije ne raspolaže podacima o planovima nabave ŽUC-a o izgradnji lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat, kao i o nazivu tvrtke s kojom je sklopljen ugovor o izgradnji radova lokalne ceste 63204 Smilčić-Korlat i u kojem iznosu?

Vlasnik ŽUC-a je Zadarska županija, a predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a je Željko Lončar, predsjednik skupštine Zadarske županije. Za napomenuti je da ravnatelja ŽUC-a i Upravno vijeće imenuje županijska skupština.

Izgradnja navedene ceste nema građevinsku dozvolu i dr. Zašto u ovom slučaju nije reagiralo i Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Zadarske županije čiji je predsjednik Željko Lončar?



U Zadru, 30. kolovoza 2013. godine




Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
mr.sc.Miljenko Marić

- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.