Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Iza Slavice Radić stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea

Iza Slavice Radić stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea

Milanović ne izručuje Perkovića zbog Slavice Ecclestone!?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94312-milanovic-ne-izrucuje-perkovica-zbog-slavice-ecclestone.html



Sasvim je izvjesno da bi eventualno Perkovićevo izručenje njemačkom pravosuđu i njegov iskaz mogao razotkriti onaj najmoćniji udbaški krug koji i danas vedri i oblači političkom i gospodarskom scenom Hrvatske. A provođenjem daljnje istrage o ubojstvu Stjepana Đurekovića neminovno bi dovelo i do praga Slavice Radić iza koje i danas stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea.U tom kontekstu Milanovićeva tvrdokornost u slučaju Perković je sasvim logična jer štiteći njega premijer zapravo štiti Slavicu Ecclestone. A štiteći nju on, prije svega, štiti cijeli vrh Partije od onih olovnih komunističkih vremena do sadašnje Kukuriku vlasti.

Ovih je dana iz redova bliskih vladajućoj koaliciji procurila vijest da premijer Zoran Milanović tvrdokorno i do posljednjeg daha prkosi Bruxellesu u slučaju Perković jer tako zapravo želi zaštititi najbogatiju hrvatsku državljanku i bivšu suprugu vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea koja, navodno, zna sve o ubojstvu Stjepana Đurekovića. Tako naime tvrdi njezin bivši dečko Momir Blagojević, koji je u međuvremenu promijenio ime u Vigor Komar. Podsjetimo, Momir Blagojević je šokantnu priču o Slavici Radić i njezinoj suradnji s Udbom iznio još krajem 1997. godine u tadašnjem tabloidu 'Imperijal' nakon čega se pokrenuo cijeli državni vrh na čelu s predsjednikom Tuđmanom. U to vrijeme Slavica Ecclestone je navodno nagovarala svojega supruga Bernija da Formulu 1 dovede u Hrvatsku i to na Grobnik, što je posebno imponiralo ženskom dijelu obitelji prvoga hrvatskog predsjednika supruzi Ankici i kćerki Nevenki Tuđman, stoga što je Nevenkin sin Siniša Košutić u to vrijeme imao velikih ambicija voziti u predtrkama za Formulu 1. U tom intervjuu Momir Blagojević, kao bivši visoki djelatnik riječkog Javnog tužilaštva, eksplicitno je tvrdio da je Slavica Radić bila suradnica riječke Udbe.

Nju je po njegovim tvrdnjama zavrbovao inspektor riječke Udbe Marin Modrić, jedan od onih koje njemačka policija sumnjiči da su bili umiješani u ubojstvo Stjepana Đurekovića:

- S Udbom surađuje od 1982. godine, a na suradnju sam ju, na žalost, nagovorio ja. Naime, tada smo stalno izlazili zajedno, ali mi je već bilo na vrh glave što se u mom društvu nabacuje drugim muškarcima. Jednostavno sam htio da opet ode u inozemstvo, jer, daleko od mojih očiju, daleko od srca. Svaki put bi do putovnice dolazila preko kreveta, u kojem je bila sa šefom pasoškog odjela. No budući da je te godine za šefa pasoškog odjela došla žena, stanovita gospođa Marija, Slavici je bilo jasno da svoj recept ne može primijeniti na njoj. Tada sam ju uputio na suradnju s Udbom

- kazao je između ostalog Momir Blagojevič u intervju pod nazivom 'Najbogatija Hrvatica Slavica Radić prostituirala se po nalogu Udbe s hrvatskim političarima', objavljenog u 'Imperijalu', 14. studenoga 1997. godine.

Nakon toga intervjua pokrenula se cijela lavina kritika i napada iz državnog vrha na račun spomenutog tabloida, a jedan od najagilnijih u obrani lika i djela Slavice Radić bio je tadašnji predsjednik Vlade RH Zlatko Materša. On se tada toliko zbližio s tadašnjom suprugom vlasnika Formule 1 Slavicom Ecclestone da su mnogi iz tadašnjih vladajućih političkih krugova smatrali da između njih ima nešto više od običnog prijateljstva.
No, Matešin angažman u zataškavanju prave istine o tadašnjoj prvoj dami vlasnika Formule 1 i nije iznenađujući ako se zna da je njegovo prvo zaposlenje nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu bilo upravo u Ini, točnije u 'Ini trgovini', gdje su mu šefovi bili upravo Stjepan Đureković i Vanja Špiljak.

A Zlatko Mateša je, po pisanju našeg kolege Bože Vukušića u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića bio sekretar ogranka Saveza komunista (SK) u 'Ini trgovini' pa je na toj funkciji provodio partijsku istragu o Đurekovićevu slučaju.

A Momir Blagojević alias Komar u spomenutom šokantnom intervjuu Imperijalu o mogućoj povezanosti Slavice Radić sa slučajem Stjepana Đurekovića rekao i sljedeće:

- Posjetio sam Brunu Smokvinu, šefa odjela Udbe u Rijeci. Tada mi je izričito naglasio da ona radi za njih te da im iznimno odgovara njezina niska mentalna razina... Tada me čak upitao jesam li u novinama pročitao da je ubijen Đureković. Kasnije su mi neki riječki glazbenici, koji su svirali u jednom baru u Münchenu, rekli da su ju mjesec dana prije ubojstva viđali u tom baru u društvu s Đurekovićem. Pretpostavljam da ga je mamila. - rekao je Momir Blagojević.

Imajući sve to u vidu, sasvim je izvjesno da bi eventualno Perkovićevo izručenje njemačkom pravosuđu i njegov iskaz mogao razotkrio onaj najmoćniji udbaški krug koji i danas vedri i oblači ne samo u političkom nego gospodarskom životu Hrvatske. A provođenjem daljnje istrage o ubojstvu Stjepana Đurekovića neminovno bi dovelo i do praga Slavice Radić iza koje i danas stoji najmoćniji udbaški lobi kao i kapital koji je dobila razvodom od moćnog vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestonea. U tom kontekstu Milanovićeva tvrdokornost u slučaju Perković je sasvim logična jer štiteći njega premijer zapravo štiti Slavicu Ecclestone. A štiteći nju, on, prije svega, štiti cijeli vrh Partije od onih olovnih komunističkih vremena do sadašnje Kukuriku vlasti.


Post je objavljen 28.08.2013. u 20:28 sati.