ponedjeljak, 02.06.2014.

Tirkizni tučepski dragulj

 photo dragulji_zpsf1641e1b.jpg


Ime sapuna: ***Tirkizni tučepski dragulj moćni oprašivać afrodizijačka mirisa koji se presijava na jutarnjem svjetlu kupaone dobivajuć dodatnu rasvjetu iz sjaja zavidnog oka vaše susjede***

Eterična ulja: Limeta, tangerina, grejp...

Bazna ulja: Makadamija, maslinovo, kokos, shea butter

Dodaci: Ekstrakt ružmarina, bijela glina, plava mika i titanium dioksid.

Sapun je rađen posebnom tehnikom ulijevanja u osmerokuti kalup u obliku cijevi. Baš sam se potrudila oko tehnike, a kad je još malo usavršim, stavljam na blog.

Ovaj sapun je nastao u želji da napravim sapun sa uljem makadamije. Makadamija ima palmitoleinsku kiselinu koja se nalazi u lipidima mlade kože, pa je starije tete rado koriste. Ne znam kako makadamija djeluje u sapunu osim što ima visoki postotak njege. Ipak, višak ulja koji se nalazi u hladnim sapunima će imati priličnu količinu te palmitoleinske kiseline..


Da još jednom napomenemo:

1. Čitajte sastojke na sapunima.

2. Sapuni rađeni od ulja i sode nemaju nikakve dodatne štetne kemikalije, pa ne morate brinuti što nanosite na kožu

3. Imaju višak ulja pa dodatno njeguju kožu. Ne vadimo glicerin kao kod konvecionalnih sapuna, pa on dodatno njeguje kožu. Glicerin pak privlači vlagu, pa sapune čuvajte na hladnom, suhom i tamnom mjesu.

4. Sapuni su uglavnom namijenjeni za njegu tijela. Šteta je koristiti ih za ruke. Lice, ako nije masno ili sklono aknama, perite sa sapunom koji ima dodatak meda ili uopće nemojte prati sapunom.
Nemojte ih držati u ormaru! Eterična ulja će s vremenom ispariti, a divna bazna ulja koja čine višak ulja u sapunima će se nakon godinu, dvije pokvariti.

Oznake: sapun, MAKADAMIJA

- 15:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>