četvrtak, 17.11.2016.

Kruti šampon sa mineralima Jadranskog mora

Nakon par godina što koristim kruti šamponić vlastite proizvodnje, uz brojne preinake, odlučila sam ga podijelit i sa ostalima. Čak se i moja frizerka navikla na kruti šampon i kaže da ovaj sad bolje pjeni od običnog, što je njoj jako bitno. Uglavnom joj je problem kod krutih šampona stvaralo rastrljavanje među rukama, jer pri prvom nanošenju znaju ne zapjeniti odmah. Šamponi su napravljeni od detergenata, ili tenzida, tako da ih ne bi nazvala prirodnim proizvodom, ali u svakom slučaju, naši šamponi ne sadrže sls, ni nikakve druge sulfate ni fosfate. Od detergenata ili tenzida sam koristila najblaže i najekološkije u svojim kategorijama. Dakle anioniski, neionski, amfoterni i kationski tenzidi u omjerima koji što manje isušuju. Naravno, kosu možete prati i običnom vodom, ali na to se treba naviknuti i većina žena ne voli taj osjećaj na kosi. Zato kad već koristimo detergente, gledajmo da su eko friendly i da što manje iritiraju kožu.



Ipak, najekskluzivniji sastojak ovog šamponića su minerali Jadranskoga mora. To čudo prirode njeguje vlasište i poboljšava cirkulaciju. Dobiveno je u proizvodnji cvijeta soli isparavanjem mora u kojem je uklonjena većina vode. Tako su nastali supergusti tekući minerali mora koji su vrlo bogati magnezijem (60%). Tekući minerali Jadranskog mora obiluju i brojnim drugim mineralima u tragovima, pa čak i zlatom i srebrom.
Šampon ima još i eterično ulje ružmarina, limuna i lavande koja su dobra za njegu vlasišta.
Nakon ovog šampona ja koristim i svoj kruti regenerator (o čemu drugi post), ali ni to nije potrebno svakome.

Ako ne znate kako biste dobili novo i bolje od postojećeg, družite se sa inovatorima pa ćete otkriti. Prva liga je kad su ti inovatori i vaši susjedi, kako bi manje transporta bilo, i lipo je kad su ti ljudi i njihovi proizvodi eko friendly. U našoj sapuneriji zato osim maslinova ulja i smilja koje sami uzgajamo, kupujemo med, propolis, vosak, kozje mlijeko i eterično ulje lavande... sve u susida, a odnedavno i cvijet soli te tekuće morske minerale.

Oznake: šampon, prirodni, sapun, kosa, minerali

- 10:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>