26

četvrtak

ožujak

2020

Sve za ljepotu

Biće zanimljivo gledat preobrazbe do kojih će dolazit tijekom razdoblja zatvorenih kozmetičkih i frizerskih salona.

Naime polukarantena tek kratko traje, pa su frizure još uvijek postojane pa tak i nokti i umjetne trepavice i kojekakva čudesa koje žene kelje po sebi e da bi dobile dramatik luk i sve to. E sad zamislite ak se ovo rastegne, a sve pozatvarano. Dlake rastu ko mutave, a svaki put kad kreneš u deem po depilacijsku kremu vani petero sa maskama čeka da uopće uđu unutra. Pa odustaješ, a ne ideš baš svaki dan u dućan sigurnosti radi. Pa se depilacija odgađa i odgađa dok jedno jutro ne osvaneš ko vunasti mamut, treba ti deset minuta da se iskobeljaš iz kreveta jer se dlake kelje po futranoj dekici. Mislim da se razumijemo - biće toplije jer dlačurine ipak malo. štite od studeni, al ružno je za vidjet brate mili. Šta nije ni loše, možeš se izvlačit da nema skidanja jer izgledaš ko Chewbacca, evo ovaj sa donje slike. Šta bi kad se nikako dočepat depilacijskih sredstava, ko da trebaš uć u spejsšatl a ne u deem i kupit šest krema za depilaciju i dva paketa britvica, kad si već uspjela uć unutra.
Šta tek napravit sa umjetnim trepavicama? Nikad ih nisam ugrađivala, al mislim da se moraju popunjavat nakon nekog vremena. Odeš kod kozmetičarke i ona pritrpa tamo gdje ih fali. Ko će sad pritrpat i šta kad saloni ne rade? Možeš jedino nosit sunčane naočale da se ne splaše susjedi kad te vide sa pol trepavica koje fale, ukućani se brzo naviknu na sve pa i na pogled ispod trepavica kojih pola nema.
Šta tek sa umjetnim noktima? Ni to nisam nikad stavljala, al vidim da kozmetičarkama inboksi gore od nemoralnih ponuda vidljivih na drugoj fotki. Znači žena oće nokte na šablone ( šta god to značilo ) i hitno joj je i zdrava je i spremna je platit četristo kuna za nokte. Kakva hića to mora bit da za noktarenje plaća četristo kuna, mila majko? Za u pekaru po kruh joj sigurno ne trebaju. Eto da sam išla za kozmetičarku, mogla sam sad preuzet te hitne slučajeve; šta da žena radi kad joj je hitno jebiga? Zalijem je kantom izosana na vratima, stavim dve tri maske i zdrfljam joj jurišno nokte da žena ne ide tu gdje je već hitno ko vukodlak, neg da ima nokte na šablone. Naravno radi se na terasi, na friškom zraku, jer brže se krećeš kad ti je hladno. Pa kad ode zalijem sebe kantom izosana, da ne bi bilo nismo znali. Al pustimo to, ništa od toga kad me nije dalo za kozmetičarku, mogla bi eventualno jedino klještima počupat nokte bez šablone al to niko ne traži.

I sak kad bolje pogledam ovu fotku šta sam je jučer natakrčila promjene radi, bome vidim da mi je kosa fajn narasla. Moram odma sutra ujutro nazvat frizerku da si rezerviram termin kad ovo sve okonča, jer će se - ko šta sam negdje pročitala - čekat termin ko za magnetnu rezonanciju. A možda ću morat i sama pošišat barem nešta šišaka. Šta znači da svakako moram u deem jer nemam velike oštre škare.
Šta me vraća na početnu priču o stajanju u redu. Sve za ljepotu.

( fotke - bespuća interneta i fejsbuka )



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.