24

utorak

ožujak

2020

Bejbi bum - da ili ne?

Neki napola u šali, napola u zbilji konstatiraju da kak će sad iza ove izolacije i karantene doć do bejbi buma. Ono, dosadno ljudima doma, ne rade ni kafići ni kladare ni šoping centri, na teveu repriza od reprizine reprize, i onda šta bi se recimo moglo radit? A da se ubije vrijeme dok se ne zaspi iza svih repriza i čeprkanja po društvenim mrežama.

Pa si razmišljam šta je tim ljudima jebote. Koji bejbi bum kad je izrijekom rečeno da nema približavanja na bliže od dva metra u zatvorenom prostoru. Da je ne znam kakva rastezljivost u pitanju, nema toga ko se može rastegnut na dva metra da uspije nogom dodirnut supatnika u krevetu, kamoli šta drugo. Odluke kriznog stožera se moraju poštivat, nema tu labavo. Znači imaš leć i ušuškat se i pravit se da spavaš dok ne zaspiš. Nadalje,niko nije naglasio jel treba maske i rukavice nosit i u krevet. Ako i zanemarimo "dva metra od mene" teoriju treba moć hendlat šunjalicu prek nosa i usta i lateks rukavice. Kako uopće poljubit nekoga prek maske, il se puse samo šalju onak nadaleko, ko da nekog ispraćaš na vlak? Rukavice se kelje ko mutave nakon par minuta na rukama jer je u krevetu toplo, pa ni njih nemreš držat pod kontrolom.
I tu onda ostaje jedino pokušat metodom ko kod recimo umjetne oplodnje, kak drugačije kad se ne smiješ ni primaknut ni dotaknut. Ono, svak u svojim mislima na propisnoj udaljenosti, pa znate dalje kak ide, da sad ne ulazim u tehničke pojedinosti - nekima treba čaša, nekima ne etcetera etcetera. Maske i rukavice se imaju, znači higijenski je sve riješeno, i sve se obavlja u kontroliranim uvjetima. I sukladno usranom suzbijanju još usranijeg virusa.

Sva je sreća pa se ne moram još i s bejbi bumom smarat; ja sam u postklimakteričnoj fazi i baš mi je dobro. Popijem svoje šlaftablete i kad osjetim da me kreće betonirat bržebolje u krevet, zašuškam se i spavam snom pravednika.
Na demografskoj obnovi trebaju radit oni puno mlađi, e sad kako će se snać u ovom "dva metra od mene" vremenu to će se vidjet tek kroz nekih devet mjeseci. Bude li ipak bejbi buma, znači da dva metra ipak nije nepremostiva tehnička pojedinost .


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.