10

utorak

ožujak

2020

Uvjeti za visinske poslove

Fly Emirates je jedan od najčešće viđenih slogana kojekuda. Ono, ak hoćeš let kakav letio nisi onda kupi kartu spomenute aviokompanije e da bi na dvanajst hiljada metara zaboravio na sve svoje probleme.

Pa sam malo prosurfala da vidim kakva su pravila kojih se moraju pridržavat njihove stjuardese, recimo. I da znate da tu ima svaštanešta.
Za početak, ne smiju bit niže od metar šezdeset ( pa ja bi tu prosperirala sa svojih metar sedamdesetpet plus pete od naglocrvenih cipela; kad bi ja krenula između sjedala ljude bi pokočilo u vratu jer bi gledali gore ko da plafon kreče da me traže popit vode il neku kavu ). Ne smiju imat tetovaže, šta je možda i logično; kud će ti u prvoj klasi ručak servirat žena koja ima istetoviranu glavu od anakonde na vratu, recimo?
Nadalje, moraju bit vidno našminkane sa kosom uredno složenom u niskopodnu pundžu ( e sad ga jebi; ajde vidno našminkana to i može proć, al kosu sam otfikarila u naletu želje za promjenom imidža i ne bi je pustila više ni da me gazda od kompanije misli angažirat za osobnu stjuardesu ). To vidno našminkana znači - krem, podpuder, puder, nadpuder, tuš za kapke, maskara, sjenilo, liplajner i crveni ruž, plus deblje obrve; nijedna njihova stjuardesa nema tanke obrve. Alzo trebala bi začupavit nadočni prostor pa to isfazonirat da bude baš vidljivo jer tanke obrve ne prolaze. Imaju čak i tečajeve za njegovanje kože i kak se našminkat. Nokti mogu bit nalakirani roza il crvenim lakom, nikakvim drugim; nećeš ti majci putnike strašit zelenim il ljubičastim noktima.
Odora znači imat na sebi košulju, suknju, sako, šeširić i bijeli šal sfafuljan elegantno oko i ispod šeširića. A meni kapa stoji tak da mi ne stoji, al je nosim kad hodam po vani; i tu bi bila možda manja situacija prispodobit me da ne izgledam ko pljačkaš banke dok dočekujem putnike. Hulahopke isključivo boje noge plus rekli smo naglocrvene cipele na petu, ništa drugo nemre bit. Ogrlice su zabranjene. I nema skidanja sakoa tijekom leta, pa da je ne znam šta; znači u čem si ušla u tom i izlaziš iz aviona.
Da bi te uoće zvali na razgovor treba poslat fotke cijele figure, ali sofisticirane ( dakle ono čime nas bombardiraju fotoholičarke ne im slat nizamajkubožju, neku fotku u badekostimu il sa još više kože; njih zanima kak ti stoji kostim a ne jel imaš celulita i gdje ). Žele vidjet i veliki sretan osmijeh na fotkama, jer ga moraš nosit i po avionu, pa makar turbulencije bile takve da padaš po putnicima.

Znate šta je sreća? Šta sam debelo prestara da bi me primilo u stjuardese. Jer kad bi mene počele klat naglocrvene cipele na petu, kad bi se ja izula na dvanajst hiljada metara...il skinula sako i šeširić i šal jer me kresno valung nepoznate dužine trajanja...il otišla krišom zapalit negdje pa napravila paniku širih razmjera kad bi se dim počeo razvlačit po avionu tijekom interkontinentalnog leta.
Neka mene prizemljene, previše je to uvjeta i prohtjeva. Čak i da sam duplo mlađa.

( photo by SPIN South West )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.