16

četvrtak

siječanj

2020

Kazaljke

Negdje sam pročitala da je malo bed dočekat one rođendane koji sadrže brojeve veće od broja cipela koji nosiš. Po tome sam ja u priličnom problemu, naime moj broj cipela je tridesetosam, nije baš ko stopalo od gejše al nije baš ni preveliko. A po godinama sam ga debelo nadmašila.
Šta je - tu je. Godine su vrsta sata koji nemreš vratit unatrag, ni uz najbolju volju. Nutrina ti govori - ma daj, pa ti si još ko curica, a onda počnu škripat koljena, pa boli kičma, pa čučneš i moraš se dobrano zamislit kak ćeš se ustat...nema više ni c od curice, kamoli cijela riječ. U mislima možda, a i to sporadično, ko kad me u svatovima ponese plesanje pa onda trebam dva dana da noge prorade normalno. Hodam ko metiljava i molim sve svece da me niko ništa ne pita.
Al zato imam neke druge prednosti. Kad naime dočekaš te malo impozantnije brojke, onda skužiš bit svega. Naprimjer, da je život predragocjen i prekratak da bi ga trošio na bilo šta drugo osim na ono šta te istinski raduje. Da nečija titula il lova kojom barata zapravo ne vrijede al baš ništa. Da nečije lijepe riječi ne znače al baš ništa dok ih ne dokaže djelom. Da kondicionali tipa - da sam, kad bi, blabla uglavnom znače - zlatom piso, govnom zapečatio, kako je to divno sročila moja pokojna profesorica povijesti.
Da ne filozofiram baš previše. Za sve postoji vrijeme; za mladalačka snatrenja, naglo otrežnjenje od snatrenja kad te dohvati život, pa neka zrelija dob kad kreneš s kondicionalima, pa još zrelija dob kad odjebeš kondicionale jer shvatiš da možeš bit sretan šta si uopće živ, ko recimo ja poslje onog krvavog karambola od prometne prije dvije i pol godine. Pa možda malo počneš radit ono šta te veseli, jer si naglo posto svjestan da se kazaljke na satu ne mogu vraćat u rikverc nego samo potrgat.

Zato ja danas, na svoj rođendan, želim reć tek ovo - možda sam mogla puno toga napravit drugačije da sam ( eto kondicionala, o tome pričam ) više slušala razum. Al onda to ne bi bila ja. Mene je kroz život uvijek vodilo srce i možda malo tvrdoglavosti i dugačka jezičina ( ajde barem sam iskrena ). Pa ću si poželit još neko vrijeme navođeno istim raketnim sustavima. Ne znam drugačije i gotovo.

( Zašto sam stavila Helen Folasade Adu? Pa eto i ona se rodila na današnji dan, razlika je u godinama - starija je, da ne bi sad bilo nismo znali - i u tome šta je do sada namlatila prek pedeset miliona novaca. Za razliku od mene. )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.