25

nedjelja

studeni

2018

Johnny Be Good

Kak se ponašate kad skužite da vas neko kajla? Ono, obezvređuje vam logiku?

Ja ko ja sam, nazovimo to tako, vrlo osjetljiva na kajlanje. Nikako mi se ne sviđa ideja da neko tamo misli da sam tupa ko kramp pa ne kužim te veleumne igre. Al pustim da vidim dokle može ići bezobraština samog kajlača ( il kajlačice, nije bitan spol nego zanos kojim me se kajla i obezvređuje moje kognitivne sposobnosti ). Znači, pustim do krajnjih granica i onda vrlo umilno i sa divnim osmijehom iznesem svoj stav, koji uglavnom glasi - moje školovanje odigravalo se kilometrima daleko od Hlebina, pa ako je moguće smanji doživljaj i odjebi u skokovima.

Zgodno je recimo stvarat i mentalne slike, a sve u iščekivanju završnog verbalnog obračuna.
Zamišljate sebe kak ležite i krckate bobe grožđa dok tu spodobu trgaju minimalno četri lava koja su tjedan dana bila na jogurtu; dok žvaćete zadnju bobu grožđa kažete - dobre mice, ne se tuć dok se jede, to je jako nepristojno, pa prekoračite prek desne noge i nešta iznutrica. Prekrvavo? Ok, ajde nešto blaža slika.
Zamišljate da spodoba leži s polomljenim svim i svačim na kirurgiji, dolazite u posjetu s punom vrećicom narandži i soka i pohane piletine, i s najslađim smiješkom prišapnete - onaj kamiondžija šta te pobro na biciklu pa uteko prepisivo je al baš sve od mene u srednjoj školi. Preokrutno? Ok, još ću malo razvodnit.
Prolazite pored spodobe koja vam se pokušava obratit i kažete - pa ja imam šizoidna cijepanja, ko da čujem nešto a nikog u mom vidokrugu, moram pod hitno mijenjat terapiju.

Nemojte mi samo reć da u naletu bijesa il tjeskobe bjesomučno ribate rol, fuge u kupaoni il nedajbože krčite ormare. Il možda blejite ko pečeni, jer eto kak me može kajlat, i tak mi treba, i smrad šugavi. Il utapate razočarenje u alkoholu ak ste muško. Kajlanje je vrlo specifičan vid komunikacije, i zahtijeva reakciju ko kad recimo neznalica u nuklearki misli da pali svjetlo u veceu, a klikno prekidač od kojeg je ozračilo od seljačke bune naovamo. Uostalom, svaka akcija traži reakciju.

Nadam se da kvalitetno reagirate, sa ili bez mentalnih slika.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.