10

subota

studeni

2018

Martinjska joga

Martinje je savršena prigoda za uvećanu konzumaciju raznovrsnih prerađevina od grožđa, i pritom ne mislim na pekmeze i ono šta se radi u nekakvom sokovniku.

Znači, svi oni kojima su osvježavajući napici od grožđa ajmo reći prirasli srcu konačno dolaze na svoje. Preobrazba i svečanost krštenja mošta ipak nije mačji kašalj. Biće red obuć odijela / haljine za vjenčanja i sprovode, pa se prvo primit martinjskog menija ( uglavnom su to nekakve guske il patke s mlincima, možda krvavice plus kiselo zelje plus restani krumpir ), sveudilj pazeć da se ne ufleka svetačna roba jer eto zamalo i Božića i Nove godine, pa bolje malo pripazit nego vuć odijela / haljine na kemijsko jer ti je krvavica pala u krilo usljed nepažljivog rukovanja beštekom.
Konzumacija koja slijedi uglavnom je alkoholnog tipa, znači vinčeko u nerazrijeđenom obliku il gemišt il bambus il škropec il kak se već sve ne pije taj grožđanski nektar. Uglavnom je konzumacija popraćena i raznovrsnim glazbenim izričajima, ovisno o glazbenom ukusu društvanca koje se skupilo.
Usljed obreda krštenja mošta, a moguće i puno prije ( ovisno o količini konzumacije ) sudionici mogu imati različite što vizije, što preobrazbe. Jer kad u krvi imaš tri - četri promila raznovrsnog visokooktanskog goriva onda vidiš recimo Hajdi Klum umjesto svoje rođene žene; sve je dobro dok je saplićući jezikom ne upitaš - ljepoto, jel to na tebi najnovija Versaće kolekcija? Kod žena je moguća vidna halucinacija u obliku Balibega il Breda Pita ( ovisno ko je prikriveni favorit ) koji joj pripaljuje cigaretu il je diže otplesat neki stiskavac. Dakle, osim podizanja raspoloženja prerađeno grožđe značajno utječe i na vidno polje konzumenta, šta dodatno povećava osjećaj otvaranja rajskih dveri. U ranim jutarnjim satima moguće je da najuporniji i najizdržljiviji pokažu i umijeće najzahtjevnijih joga vježbi, koje poznaju samo najveći maheri.

Ova divna fotka prikazuje jutro poslije obreda, ali to su već velemajstori, koji iza sebe imaju svakodnevne obrede krštenja svega, od kruškovca i jegera do vina raznih sorti. Da bi dosegli ovu vještinu vježbanja joge, morate bit utrenirani do te mjere da ustajete sa 2 promila iz kreveta, i to ako niste konzumirali. Reko bi Drele - u Zagorju na izvorju rijeke Krapine opali smo ispod stola od Graševine.
Živjeli.



( fotka by WrbaVorks, tako piše )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.